Scudo Sports

Hangisiyle Antrenman Yapmalıyız? Roller vs Trainer

Scudo
@lightningstrikeTeşekkürler [emoji4]

Kilitli Pedal

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
Kışın kapıda olduğu, termal içlik ile dışarıda sürüş mü, yoksa ev icinde bir aletle mi sorularıyla kafası meşgul olup araştırma yapanlar için zamanlamasi guzel, icerigi guzel bir video olmuş. Elinize sağlık.

Güzel temennileriniz için teşekkürler.
Açıkçası ben hava koşulları müsaade etmediği zaman roller kullanıyorum zira hava yağışlı olmadığında 0 derecede Riva'ya gittik gayet güzel geçmişti. Roller kullanıcısı olarak videoda söylediklerimin arkasındayım denge konusunda beni muazzam geliştirdi.

Kilitli Pedal

Ben rollerin direnç seviyesi düşük olduğundan trainer tercih ettim.
Ama daha önceden ikisinide kullandım rollera alışmak sandığınız kadar zor değil pedal çevirip sabit yerinde kalmaya gözünüz alışınca alışıyorsunuz.
Yüksek bir bütçem olsa idi kesinlikle roller tercih ederdim çünkü üst seviyeler hem elektronik hem direnç ayarlı olabiliyor.
IMG-20180929-WA0055.jpeg

Trainerımın direnç seviyesi
Elite arion un ise 60km/h da 440w ve fiyat ının neredeyse trainer fiyatının 2 katı.
Bol pedallar :)

Eline sağlık Emre :harika:;)

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
@Fatih.acarSen saol Fatih [emoji41] Umarım faydalı olur [emoji106]

Kilitli Pedal

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
Güzel, doyurucu bir video olmuş yalnız trainerlara pek değinmemişsiniz. Çeşitlerinden bahsedebilirdiniz. Mesela bende (link) var ve çok sessiz. Özel bir lastik kullanmadan sadece zincir sesi duyuyorum. Öte yandan manyetik trainerlar elektrikli süpürge gibi ses çıkarabiliyor. Ayrıca fluid trainerda direnci özel ayarlamanıza gerek yok, vites yükseltmek yeterli.

Güzel video teşekkürler. Video biraz daha uzasaymış Çağrı uyuyakalacakmış gibi hissettim, neyse ki zamanında bitirmişsiniz :harika:

Bazı konulardan hiç bahsedilmemiş olması garip, videoda keşke daha önceden hazırlanmış sorular ve konuşulması planlananlar birer cümle ile önünüzde olsaydı. Ön hazırlık yapılmadığı çok belli.

Rollerda yokuş antrenmanı yapabilen var mı? yok
Rollerda zamana karşı antrenmanı yapabilen var mı? yok
Trainerda kadans antrenmanı yapabilen var mı? yok
Trainerda denge antrenmanı yapabilen var mı? yok

Bu sebeple, ben bu iki sistemi aynı kefeye koyamıyorum pek :islik:

Trainerin en yaygın kullanım alanları özellikle zamana karşı pistlerindeki ısınma öncesi çalışmalar. Bunu çok net bir şekilde söyleyebilirim. Bir yarışta, pistin ortasındaki hazırlık bölümünü görebildiğimiz videolarda herkesin altında roller olduğunu görüyoruz. Rollerin ısınmaya yönelik daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum bu sebeple. Ve roller sizi (denge dışında) geliştiremez, sadece geriye gitmenizi engeller. Şöyle düşünün, yaşadığınız yer sebebiyle çok çetin ve rüzgarlı, yağışlı bir kış geçiriyorsunuz ve 3-4 ay boyunca dışarda sürmenizin imkanı yok. Ve rolleriniz var.Bu 3-4 ay boyunca roller üzerinde düzenli antrenman yapmış olsanız bile bacaklarınız kesinlikle güç kaybetmiş olacaktır, çünkü basamıyorsunuz. Güç çalışması yapamıyorsunuz. Kardiyonuz iyi olur, nefesiniz iyi olur, bacak fitlik durumunuz da iyi olur ama gücünüz düşer. Roller kış aylarında sürüş öncesi ısınma için harika bir seçim olabilir. Evde 15-20 dakikalık bir ısınmanın ardından dışarı çıkıp güç antrenmanınızı ısınmış bir şekilde yapabilirsiniz :harika:

Fakat kışın 3-4 ay boyunca dışarı çıkma olanağınız kesinlikle yoksa, trainer bu konuda sizin neredeyse tüm ihtiyacınızı karşılayabilir. Hatta sizi daha güçlü bir hale getirebilir, çünkü ciddi güç antrenmanları yapıyor olacaksınız. Ve çok çok önemlisi, yolda bile yapmadığınız set antrenmanlarını trainer üzerinde kusursuz olarak yapabileceksiniz. (Çünkü yolda ışık var, trafik var, çukur var viraj var vs.) Trainerin gördüğüm ilginç bir dezavantajını ekleyeyim, odanın içinde daralıyorsunuz :) Normalde sürüş esnasında biz pek farkında olamasak da üfül üfül esiyor ve terimiz bu sebeple akıp gidiyor veya kuruyor. Ama odanın içinde, trainer ile nabzınız 150'nin üzerinde kaldığı her an sırılsıklam ıslanmaya doğru koşar adım gidiyorsunuz :( Hepsinden kötüsü, tayt bölgeniz ıslandığında ise o bölgedeki ter vücudunuz için çok ciddi bir tehdit haline geliyor ve sizi çok ama çok rahatsız ediyor. Sürüşteki gibi, dur biraz ayağa kalkayım da o bölge havalanıp kurusun da diyemiyorsunuz çünkü ayağa kalksanız bile yaprak kımıldamıyor odanın içinde :D Bir vantilatör kullanmak gerekiyor çoğu zaman, çünkü berbat bir şekilde terliyorsunuz, gözünüzün içine kadar giriyor ter :kötü:

Ayrıca trainerin, henüz ispatlanmamış olsa da kadroya zarar verdiğini düşünüyorum. Bunun ilerideki yıllarda gündeme gelmesini bekliyorum, şu an herkes sağır dilsizi oynuyor ama arka jantın yere tamamen sabitlenmesi ve sıfır oynama payı ile, hem seleden hem aynakoldan baskı alması, bisiklet kadrolarının tasarım ilkelerine oldukça ters. Yol şartlarında aynakola ne kadar baskı uygularsanız uygulayın bisikletin arka tekeri özgür ve üstelik kadro sağa sola yatıyor altınızda, yani hiçbir sorun yok. Ama trainerda çok ciddi bir "yanal" baskıya maruz kalıyor kadro.

Büyük konuşmak istemem ama bence her ikisi de bisiklet sürüş ruhuna aykırı. Kışın antreman yapmak isteyen spor salonunda da sürebilir. Rüzgarı hissetmeden oda içinde bisiklet sürmeye çalışmak bana garip geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Teşekkürler Serkan [emoji106]
Bahsettiğin konulara değinmedik çünkü kendi kişisel tecrübelerimizi aksettik. Roller tercihim tamamen denge odaklı bana performans açısından çok bir şey katmıyor zira buna gerek de yok performans peşinde koşmuyorum.
Trainer ve kadro esnemesi konusunda haklı olabilirsin ben daha çok trainer kullanımında terin kadroya zarar verdiğini düşünüyorum çünkü ciddi terleniyor.

Kilitli Pedal

Galiba roller çalışması peleton sürüsü yapacaklar için olmazsa olmazı. Cm lik mesafeler denge ve uyum.

Yada GNC nın soğuk ingilizlerle yaptığı spin bike antrenmanı yerine bunu yapın . Trainer li kına gecesi gibi. :):):)

"Başlık hangisi ile antreman yapmalıyız?" olunca cevap trainer oluyor.Adı üstünde.Hatta bütçeniz el veriyorsa smart trainer alın.Böylece zwift v.b. uygulamalarla inter aktif şekilde antreman yapabilir sıkılmadan uzun süreler evde bisiklete binebilirsiniz.Denge haricinde güç, kadans, tempo aklınıza ne antreman geliyorsa yapabilirsiniz.Roller hiç kullanmadım ama dirençli olanları ile bir seviyeye kadar antreman yapılabilir. Diğer türlü @Serkan Mıstınoğlu dediği gibi yerinizde sayar hatta gerilersiniz.Bunu da ilk dışarı çıktığınızda %2 eğimli bir yolda nabzınıza bakarak görebilirsiniz.

Karbon bisiklet ile trainerde antrenman yapmanın sakıncası var mi yada karbon bisikleti ile trainerde antrenman yapan var mi ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Elite markasının çıkarmış olduğu smart özeliklikli bir roller var.Arion Digital Smart. Bu roller da Yüksek güç çıkışı: 35 km / s'de 400 watt. Elektronik olarak yönetilen manyetik direnç, seçilen eğitim veya kurs türüne göre. Maksimum eğim:% 5.Hemde smart özellikli.Bununla yapsak antrenmanları nasıl olur acep ?
Screenshot_2018-11-01 Arion Digital Smart B+ Elite Cycling.png

Geri