Scudo Sports

Hangi Mesleğe Eğilimlisiniz?

@pythia

Katkınız için ben teşekkür ederim pythia,

Daha önce gelen bir eleştiriyi yanıtlarken anlatmak istediğim şey de buydu.
Test yanıtlanırken, kişinin kendisini irdeleyerek işaretleme yapması sonuçları çok etkiliyor. Bakın mesela, sizin de on parmağınızda on marifet. :)
Buna rağmen bu kadar isabetli sonuçlar ortaya koyduysa, pek de yabana atılacak bir test değilmiş demek ki.

Hele ki, mesela 90-95 puanla size 40 yaşından sonra bir de resim ve ya heykel yapmanızı öneriyorsa, bu test sınıfı geçti demektir. ;)

• Beğen
Tepkiler: pythia
Scudo
Ben fotoğrafçılığı severek okumama rağmen ona 60 puan verilmiş (turuncu renk). Aslında yanlış bir şey yok, çünkü 125 puan verilen ve açık mavi ile gösterilen grupta jeoloji mühendisliği ve coğrafya var. Fotoğraf konusunda ileri bir yerlere gelsem bile hayatımın bir döneminde jeoloji veya coğrafya eğitimi almazsam gözüm açık gideceğim. Yani jeoloji ve coğrafya, düşüncesel olarak fotoğraftan daha büyük ağırlık taşıyor.

güzel bir test :)

http://img248.imageshack.us/img248/3401/adszkl8.png

sanırım doğru meslekten meeeezun olacam :)
Ziraat müh. :)

100 muhendislik elektronik bilgisayar
55 radyo tv teknisyenliği

tam idealimdeki meslek cıktı elektronik mühendisliği:D

Bencede güzel bir test. 5. grup benim için ideal heralde. :)

http://img250.imageshack.us/img250/1913/adszer6.png
(link)

meslek demişken ben bn burdaki üyelerimize bişiy danışmak istiyorum..
kişisel olarak o test sonucunda yazdım gibi de ben lisedeki fen matematik yerine türkçe matematik alanına çok çok çok daha yatkınım..zaten etrafımda da sare senden kral avukat,ekonomist,yönetici(...)olur diyen çok kişi war..
fen de sevdiğim tek ders biyoloji..
kimya ve hele fizik kabusum..
alman lisesinde alman diploması(abitur)almak için fm seçmem gerekir,yani resmi olarak böyle diil de,hocaların mantalitesinde fmler abitur,tm ler öss yapar gibi bi yargı war we bu yüzden tm de alman lisesini alman lisesi yapan abitur diploması almak gerçekten çok zor..
ben tıp hayallerine dalıp fm seçip okulumun bana en büyük artısını da cebime koyarak fm mi seçmeliyim?
yoksa ben tm ye daha yatkınım,belki daha mutlu olurum,abitur yapmasam da olur deyip tm mi seçmeliyim?
--ekonomiyle pek alakası olmadı tabi de,meslek testini çözünce yüzleşmem gereken bu sorun aklıma geldi,şimdiden teşekkürler-

@nyx

Bunun için tanrının güncesine değil de kendı güncenize bakmanız kafi... Burada yaptıgınız gibi...

Tıp doktoru olmak da sızı aynı bıcımde mutlu edecekse ve bu halıyle kendı gelecegınız ıcın arzu ettıgınız bır durumsa, tabı kı bır tasla ıkı kuş, üç ördek, dört tavşan vurmak olası.

Diğer taraftan, tıp doktoru olmak bıraz da koşulların dayatması, ben kendi gerçeğimden yola çıkmalıyım derseniz, o halde TM seçip, buna rağmen (abitur)'u da zorlamak yine elinizde. Olmazsa, elinizde yapmaktan memnuniyet duyacağınız bir mesleğiniz olur ve yanında da diploması değilse de bir Alman Lisesi Mezuniyeti bonus olarak kar kalır... ;)

"Mezunıyetınızın" sıze Pratık hayatta neler kazandıracağı çok daha önemlidir. Şekli değil.

@darkhan

Birbirleriyle bağlantısız olabilir ama benim düşündügüm ve yatkın oldugum meslekler..

@nyx

Hemen hemen aynı yaşta olduğumuzu sanarak sana 'ben senin yerinde olsaydım' klişesine dayanarak öneride bulunmak istiyorum.

fm seçersen fende tek sevdiğin ders olan biyoloji ile büyük başarılar yakalayamayacağını düşünüyorum. çünkü insan 'kabusu olan/sevmediği' şeyleri yapmaktan pek hoşnut olmaz. ben de senin gibi fizik ve kimya derslerini sevmediğimden hakkını veremezdim. ama şu var; hem sevmeyip hem bu derslerde başarılı olan arkadaşlarım yok değildi. sanırım biraz yetenek işi bu. sen illaki tıp okumak istiyorsan ve bu iki dersi becerebiliyorsan fm seç. çünkü sonunda hem bahsettiğin okulunun artısını hem de büyük hayalini elde edeceksin. fakat, bu derslerde başarılı değilsen fm seçmen çok samimi söylüyorum hiç iyi olmaz.

bu gibi testler genelde doğru sonuç çıkarıyor. örneğin bnm için 'mütercimlik' yanıtını verdi ki ben bu sene bu bölümü kazandım.

bu konu hassas bir konu. mevzu geleceğin olduğu için bir de rehberlik servislerinin sağladığı testlerden geç. onlar da senin için uygun meslekleri saptayacaklardır.

tabii nihayi karar senin vereceğin karar. iyi düşünmelisin. her şeyi kafanda önce bir tart. seni etkliyor olmak istemem ama senin yerinde olsaydım tm seçerdim herhalde.

başarılar dilerim

• Beğen
Tepkiler: ahmetdogan
Merhabalar.Bence kesinlikle anlamlı bir test.Ancak testi öylesine cevaplarsanız kesinlikle yanılma payı olacaktır.Kaldı ki tüm testlerde istatistiki olarak belli bir oranda yanılma payı kabul edilebilir.Soruları dikkatli okuyup,iyi süzüp cevaplanabilirse sanırım bu hata payı son derece düşük olacaktır diye düşünüyorum.Bu testi hazırlayıp forumumuza koyan yöneticimiz Mustafa Kılıç'a çok teşekkür ederim.Saygılarımla.

@jamssea

İlginize teşekkür ederim.

Ancak bir yanlış anlamayı derhal düzeltmeliyim. Testi yayına hazırlayan kişinin adına ulaşamadığım için, sizlerle paylaşamamış olmakla beraber, alıntı yaptığım yeri not etmemde fayda var. Muhtemelen onlarda başka bir kaynaktan alıntıladılar.

B.i.Y.M.E.D.
Bilgi İletişim Yönetim Mühendislik Eğitim Danışmanlık
www.biymed.com

samimi cevaplar veririseniz dogru sonuçlar alma şansınız yüksek

edebiyat,gazetecilik,iletişim,öğretmenlik,reklamcılık,halkla ilişkiler,pazarlama,psikolojik danışma ve rehberlik,ilahiyat.... (sporla ilgili bişe yok :) kesin bir yanlışlık var :p )

• Beğen
Tepkiler: Selim Çam
bankacılık,kamu,özel sektör yüneticiliği. ne diyelim aslına yaklaşmış.

• Beğen
Tepkiler: ahmetdogan
Aynen düşündüğün gibi. Bu testlerin hiçbirisi ölçüt değil. İstediğiniz Psikolog ya da Sosyolog'a da danışabilirsiniz. IQ ve EQ testleri de keza öyle. İnsan ne istediğini bilir fakat birisinin ona bu tip tuzak hazırlamış gibi gördüğü sorularla ondan evet cevabı alması; tamam bu adam böyle düşünüyordur demenize neden olamaz, olmamalıdır. Çıkış noktasını psikolog eğer kendisi sorduğu soruya evet dedirmek üzerine koşullandırıyorsa, hastasına iyilik değil kötülük yapıyordur. Sıkışan hasta doktorun ürettiği bahaneye sarılacaktır çünkü. Bu testlerin de temel mantığı o. Cemiyet bunları kabul etmez. Düşünemeyen bir toplum haline getirildik yeterince zaten; üzücü bir durum.

@MeLiSBuRCu

• Beğen
Tepkiler: tuncdemir
Normalde muhasebeciyim ve işimden nefret ediyorum..Testtede Bu mesleğe bulaşmayın diyor :) Doğruda diyor ne diyim :)
Ama hiç turkuaz rengi çıkmadı :)

Bu mesleklere ilginiz yüksek ama seçmeden önce bir kez daha düşünün ;
Bilgisayar müh.
Elektrik-Elektronik Müh.
İnşaat Müh.
Uçak müh.
Endüstri müh.
Metalurji Müh.
Matematik.
Fizik vb....... Diyorda Benim sadece ilgimi bilgisayar müh. ve inşaat müh. ve uçak müh. ilgimi çeker :) Ama imkanım var mı böyle bir şey olmaya hayır :) Öorelim bozuldu şimdi :)

oylama yapan bi kaç arkadaşımın bunlar gerçeği yansıtmıyor yada biribirini tutmuyor gibi sonuçlara varmaları açıkcası benide 160 soruya cevab vermeye üşendirdi....açıkcası sadece duygu ve düşüncelerimi direk belirtmeme ağır bastı...:):):)
2 yıldır sayısaldan hazırlanıyordum öss ye vede tam olarak bilgisayar öğretmeliği hariç(ondada meslek liselilerin önceliği var tabe..)ne olacağım konusunda açıkcası bi fikrim yoktu...
ve şimdi bi .ok arkdaşlarımı dinlerken vede bunlara doğru yorumlar sonuçlar geliştirirken baktım ki...;
çok iyi bir pedogog,rehber öğretmenliği yada hukuk benim içimde keşfedilmemiş bir hazineymiş de benim haberim yokmuş....

1.grupta çıktım=ziraat müh.,çevre müh.,su ürünleri müh,maden müh.,jeoloji müh.,...ama 2 olarak 8.grup çıktım ve gerçekten yazanlardan birinde okudum ve master yapmaktayım...doğruluk payı var...

Geri