Scudo Sports

Haftanın Püfleri..

gunaydinlar ymgirgic bey, sormayin yahu, gecen gun mesaji gonderdim sonra bir baktim yesil yesil yanip sonuyor, su cicegi cikarmis gibi :D

oggi corriamo, körili lahana, yani bildigimiz kapuska :D demek, degil :D haydi pedal basalim demek :D

sebzeli spagetti olayina gelince bakin bu durumda (konu makarna oldugunda) size bir yemek kitabi bile hazirlayabilrim :D ama ben bu haftalik sirami savdim, herkes bir donsun haftanin puflerinde yemek tarifleriyle ben de ondan sonra size 15 saatlik bir makarna sosu tarifiyle (ben 1,5 saatte hazirliyorum o baska :D hazirlama asamasinda da yarim (kepek ama!!!) ekmekle tencerenin kenarlarini siyirip duruyorum :p) hem foruma, hem istanbul'a donmus olurum :D

ee, abbas yolcu...

Scudo

Bikergrrl yolun açık olsun.. Londra da soğuktur şimdi ama oralarda havalar bisiklete binilmesini etkilemez..

Bu arada yeni çıkan kitabını alıp okumak istiyorum..Konusu ilginç geldi..Kitabın için şimdiden tebrikler..

sizinle tanismak güzel basarilarinizin devamini dilerim hayat çok kisa yasamdan zevk almak lazim iyi günler

Gürsel Bey;
Saygılar, sevgiler. Yaptınız bir iyilik, gerisini de getirin lütfen(sakıncası yoksa). Eminimki bahsettiğiniz kitabın üzerinde yazarı: bikergrrl diye yazmıyordur..:D Nasıl bilip bulacaz bu kitabı, hangi kitapmış bu biz de öğrenebilirmiyiz.:) (ayrıntılar lütfen)
teşekkürler..

Merhaba Ironman..(ve arkadaşlar)
Kitabın adı: Yasadışı . Yazar Bikem Ekberzade, Plan B yayınları.
(link)

Bol okumalı ve de pedallı günler:)

• Beğen
Tepkiler: ymgirgic

Sn "bikergrrl" hanımefendi, Gürsel Bey'in sayesinde sizi ve insanlık adına ürettiklerinizi yeni yeni tanıyoruz, şimdi. İnanın bir ben değil(haddim olmayarak) her halde tüm Türkiye sizinle gurur duyuyordur.. Gürsel Bey'e de "hem bisiklet hem insan sarrafı" desek teşbihte hata olmaz umarım.
Londra'dan dönmenizi dörtgözle bekliyoruz..
Dönün de;sizden, bize de bulaşsın güzel şeyler inşallah..

şimdiye kadar bize bulaştırdıklarınız ise:

Oggi corriamo! ve,
gülümseme :D :D :D
haa bir de: "yasadışı" adlı kitabınızı ilk fırsatta alıp okuyacağım.

eheehh selamlar tekrardan :D ben dondum (hem noktali hem noktasiz) :p Londra'da dondum, sonra da klasik nezle oldum, döndüm, islere gomuldum, ancak bugun kendime geldim, Gursel'e bi ugrayayim dedim (cocuklar sagolsunlar 1 haftadir o kadar is arasinda benim eski yaris bisikletime ev sahipligi yapiyorlar :eek: ) sonra hazir cikmisken alisveris yapayim dedim, sonra dondum, bir de foruma gireyim bari dedim, eheheheheheh tam 7 sayfa okumam gereken yeni mesajlar silsilesi beni bekliyor... :D ya allah dedim, kollari sivadim, okumaya basliyorum :D

Gursel kitaptan bahsettigini bugun bana soyledi :D cok tesekkurler, okuyana, okumayi dusunene, okumaya firsati olmayana, ilgi gosterene, herkese tesekkurler... :D bakiyorum benim imza da elden gitmis :D olsun, paylastikca buyur derler ya :D

Gelir gelmez cilgin bir sarmisak corbasi tarifim var, hasta hasta ilk elden onu yazayim dedim, az once yaptim, hafif, guzel, saglikli (insallah :D)

Taze sarmisaklari aliyorsunuz, bol bol soyup tencereye atiyorsunuz, az biraz zeytinyagi, biraz sut (ya da krema) karistiriyorsunuz, su ekleyip kaynamaya birakiyorsunuz, uzerine kuru nane koyup servis ediyorsunuz :)) basit, hem sarmisak da natur itibariyle sogandan daha hafif, sirt cantaniza koyup dagda bayirda yapip icebilirsiniz :D yok disarda yapmaya usenirseniz, o vakit de evde hazirlayip termosa doldurursunuz.. yalniz unutmayin.. bu durumda termos bir kac sene (!) sarmisak kokabilir :D demedi demeyin, sene konusunda abartmis olabilirim, ama kokunun kaliciligi bir cok arazi testinde ispatlanmistir :D

• Beğen

Sınıfff, sınıfff... öhö, öhööö neler duyuyorum.. misss gibi sarımsak kokusu galiba... yemek kokuları geldiğine göre “bikergrrrrrrrrrrrrl”:)D ) hamfendi bu yakınlarda olmalı..
Neeee.. eveeeeet.. işte gelmiş.. hoş geldiniiiiiiiz..:D Ellerinize sağlık, sıfır kalori, bol vitamin, bol fiber(lif), bol aroma.. (hem de zararsız aroma).;) Yanlış hatırlamıyorsam, ölümsüzlüğün sırrını, sarımsağın tohumu için :)rolleyes: )diyorlardı.(eğer olsaydı tabii). Ancak benim eski halim gibi tombul bisikletçilere özellikle tavsiye edilebilmekle beraber, 1001 derde deva niyetine herkes kampta, evde vs. kolaylıkla yapıp içebilir.. tekrar teşekkürler(bu son teşekkür yemek tarifi verme sırasını unutmadığınız için olsun):D

Hoş geldiniz, sofraları şenlendirdiniz.. Açelya hazretlerinin :)D )de selamını iletirim..
Bir zamanlar kılıçreis kardeşten bir şey rica etmiştim. “siteyi restorasyona sokmadan önce bize haber ver ki, sitenin birkaç hafta yokluğuna önceden kendimizi psikolojikman hazırlayalım” diye.. şimdi sizden de yurtdışına çıkmalarınızdan evvel aynı şeyi rica etsek yeridir valla.. :D

İmza meselesinde beni utandırdınız.. :eek: aslında sizin imzanızın(ogi coriamo) rengini sarıya çevirip, yazıyı da italik yapmıştım ama yine de sizin olduğu anlaşılıyor demek... neyse özür dilerim.. çok hoşuma gitmişti oysa.. siz Türkiyede değilken “bisiklet aşkına, dostluk ve espri bayrağını taşımak adına” ödünç almıştım sizden zaten... birgün tekrar giderseniz bana bir daha ödünç verirsiniz, olur biter... :D

Dedeyle bugün 3 kişilik ekip olarak, Bozdağlar’a gittik. Git-gel 140 km. yolu boşverin orada bir ceylan gördük. Aksaray yakınlarındaki Bozdağların eteğinde olan “yaban hayatını canlandırma sahası” levhasını geçtikten hemen birkaç yüz metre sonra yolun hemen sağ kenarındaydı. Tek başınaydı. Yolda bizden başka geçenler de olmasına rağmen hiç kımıldamıyordu sanki. Hemen alel acele bisikletlerden indik. Ben, foto makinesinin zaman ayarlı deklanşörünü kurdum ve boynuna sarılmak için koştum onun yanına. Arkamdan dede ve buzkıranda koşuyorlardı.. neyse vardım yanına.. Soğuktu, keskindi..(sanırım sol koluma boynuzları deymişti).. keçi gibi kokmasını bekliyordum ama kokusu yoktu sanki.. üstelik biraz da ıslaktı.. ya çiseleyen yağmurdandı ya da terliydi diye düşündüm...bacağı demir gibiydi. arka iki ayağının üzerine kalkmış gibi duruyor ve sanki benim üzerimden atlamaya çalışıyordu.. arkadaşım “buzkıran” da bana destek olmak için sağ yanımdan bana yaslandı.. dede hayran hayran hayvanın arka ayaklarına doğru yaklaşıp yere çöküverdi mutluluktan ve böylece fotoğraf makinamızın deklanşörü aniden düşüverdi.. hepimiz ne kadar sevinçliydik bilemezsiniz. Çünkü bu şekilde harika bir fotoğrafımız olmuştu.. ne güzeldi, “yaşasın” dı... “sevinç” olayıydı.
Dedem dedi ki, bundan uzun yıllar önce Bozdağlar’ın tepesinde çook uzaktan bir kere görmüş ceylanları.. o zamanlar teleobjektifli ve zoomlu makinalar olmadığı için fotosunu çekememiş onların.. bu sefer ceylanla birlikte nerdeyse aile fotoğrafı çektirmiştik.. hepimiz çok mutluyduk.. tekrar “yaşasın” dı (yani hepimiz yaşasın, yaşasın diye bağırıyorduk demek istedim)
Hala heyecantan titriyorum.. daha fazla yazamayacağım.. hoşçakalın.. ceylanlı fotolarımıza bakmaya doyamıyorum... onun için müsaade isteyip biraz daha bakacağım.. :D :D :D :D :D :D

Haftanın coğrafya püfü: (ceylan deyince aklıma oğlak geldi, ordan da aklıma ne geldi bakın)
Oğlak dönencesi ile yengeç dönenceleri arasında kalan bölgedeki ormanlara “Tropik yağmur ormanları” denir ve Dünya’nın yüzde 10 u kadar olup Güney Doğu Asya’da yer alır. Ormanın 4 katmanı olup her kat kendi içinde mikroiklime sahiptir ve milyonlarca yıldır düzenli ve dengeli yağışlar alan bu ormanlarda Dünyada yer alan bitki ve hayvan türlerinin yüzde 90 ı yaşar. Bu ormanlar Dünya’nın akciğerleridir. Akciğerleri... yaaa.. ;)

Kalın sağlıcakla..

ymgirgic bey, askolsun, alin imza sizin olsun :) aaa alti ustu bir imza :D

ceylan olayi kafami karistirdi, fotolari ne zaman gorecegiz? neymis, heykelmiymis?? yahu kusura bakmayin, sarmisaklar beni ayaga dikti :D ama beynim burnumdan akmaya (ara ara) devam ettigi icin hala sersem gibiyim :D

• Beğen
Selamlar, saygılar.

Ceylan’larla ilgili yazıma cevap, teşekkür gönderen ve/veya sadece okuyup geçen herkese en samimi teşekkürlerimi sunarım.

"Bozdağ yaban hayatı koruma çiftliği"nde halen zaten yüzlerce ceylan (yaban koyunu) varmış. ;) Ama bu hayvanlar dağda koşa koşa, ne arkalarında yağlı koyunlardaki gibi kuyruk kalmış ne de damarlarında kolesterol, resmen ceylandan daha güzel hale gelmişler :rolleyes: Valla başka ceylanlar yanlarında çirkin bile kalır.. öyle güzel hayvanlar ki.. bakmaya kıyamazsınız..(maşşallah) Bir zamanlar buradaki vahşi ceylanların nesli tükenme tehlikesi altına girince koruma altına alınmışlar ve şimdi o kadar çoğalmışlar ki, ekosistem dengesini bozmaya başladıkları düşünülerek bu saha kontrollü avcılığa da açılacakmış(bu bilgiye üzülmedim desem yalan olur, ama maalesef doğru:eek: ).

Gürsel Bey,
Bisikletle gittiğim her yere sizden temin ettiğim alet ve ekipmanlarla ve sizden aldığım moralle ulaştığım için, gezdiğim yerlerle ilgili dostlarla paylaştığım her konuda sizi bir misafir değil, konunun ve gezdiğim yerlerin EVSAHİBİ olarak görüyorum. Benim yazılarıma teşrif etmeniz benim içim inanın her zaman gurur ve mutluluk vesilesi oluyor. Her zaman beklerim..

Kılıcreis ve floxasinus arkadaşlarım,
Sizler ise zaten bu sitenin sahibisiniz, dolayısıyla sizler de paylaştığım bilgilerin ve yaptığım esprilerin muhatabı değil SAHİBİSİNİZ. Sizleri de her zaman beklerim.. (Ünye’de tam 2.5 sene yaşadım, onun için kendimi izninizle birazcık “karadenizli” olarak da görmüyor değilim)

Veee “bikergrrl” hamfendi..
siz de evsahibisiniz ama elimde olmadan sizden birazcık da korkuyorum.. birincisi bir bayansınız(kadının fendi erkeği yendi olayı) , ikincisi “değerli bir yazarsınız” ki sizin yanınızda bize laf yapma sırası en son düşer.. (veya düşmez). Ama sizi her zaman yazılarımın içinde buluyorum. Benim için gurur vesilesidir. Sonsuz saygı ve hürmetlerimle. Haftanın püfü köşesi zaten sizin(ama fifty-fifty):D :D :D
Hamfendiciğim size bir lafım daha var: imza konusunda zaten az kalsın beni küstüreyazdınız(şaka şaka küsmedim), valla bir de heykel falan deyip hepten beni "sanat savaşı"na sürüklemeyin kendinizle.. heykel değil tabikii.. tekrar saygılarımla..

Ve konuya misafir diğer tüm forum üyesi arkadaşlar,
siz de yazılarımda kullandığım esprili dili lütfen üzerinize alınmayın, sadece yüzünüzde hoş bir tebessüm bırakabilirsem, ben de çok mutlu olurum. Tüm çabam bundan.. Sizlersiz hiç birşey olmaz. Her yazıma sizleri de beklerim.

Not:
1. yukarıdaki samimi açıklamaları neden yaptığımı resimleri görünce anlayacaksınız..
2. ilk fırsatta ceylanlı fotolarımı size bu sayfalardan sunacağım.. ancak resimleri foto makinasından bilgisayar ortamına aktarmak için makinasının kendine özgü şarjlı pilinin dolmasını bekliyorum.. ceylan resimlerimizi makinanın ön izleme ekranından izleye izleye aletin pillerini bitirmişim maalesef.. ben de fotoları sizle beraber bilgisayar ortamında paylaşmak için sabırsızlanıyorum.
Hem bu gecikmeyle şu da anlaşılsın ki , ben hiç de yaptıklarıyla övünmeyi seven bir adam değilim(?):D :D :D .
Onun için sizi biraz bekletcem.. :eek: kusura bakmayın..

Selamlar,

İş-güç arasında birazcık zaman buldum gibi.. ve bir fotoyu hemen upload ediyorum..
Vakit bulur bulmaz “ceylan resim”li aile fotomuzu da upload edeceğim.

İşte ceylanı gördüğümüz dağların önünde çekilmiş bir foto. (resimdekiler: sol da Gürsel Bey’in “espri jeneratörü” ve sağdaki de “dede”)

`ymgirgic` bey yine kirmissiniz gecirmissiniz ortaligi gercekten cooooook buyuk tebriklerimizi hakediyorsunuz:)
Doga askiniza soyleyecek kelime dahi bulamiyorum:) Zaten dogaya asik olmayan baska kim bu `yaban koyunlarini` , damarlarindaki kolestrolden, kaybolan kuyruklarina kadar ayrintili bir sekilde ove ove bitiremeyecek kadar guzel bir uslupla anlatabilir ki:) Hele hele Yaban Koyunlarina verdiginiz muthis deger sonucunda onlari Ceylanlardan daha guzel buldugunuz cumlenizde gulmekten yerlerdeydim:)Gercekten harikasiniz:)

Bu super yazilarinizdan bizleri ileride de hic eksik etmemeniz dileklerimle:)

Sonsuz Saygilar
Tugberk

• Beğen
Size aslında ben en başta anlatmaya çalıştım, cümlelerin arasını iyi okuyan anlardı..ve şunu da diyeyim ki ben asla yalan söylemem(şakacıktan bile olsa)… ama espri yapmadan da duramam.. zaten bu dünyada başıma ne musibet geldiyse espri alışkanlığımdan geldi. Ama 40 yaşıma rağmen biraz dinç ve mesut(mutlu) kalabildiysem bunu da esprilere ve bisiklete(ve Açelyama) borçlu olduğum için üçü’ süz de yapamıyorum..

Bakın daha önce yazdığım yazıdan alıntılar yapıyorum.. içinde ne kadar çok tüyo var..

CEYLAN İÇİN DAHA ÖNCE YAZDIKLARIMDAN AYNEN ALINTIDIR:

(Demir tabelayı kastederek)
1.Yolda bizden başka geçenler de olmasına rağmen hiç kımıldamıyordu sanki. …
2. Soğuktu, keskindi ...
3. kokusu yoktu sanki.. üstelik biraz da ıslaktı..
4. bacağı demir gibiydi...

(Tabeladaki resmi kastederek)
1. arka iki ayağının üzerine kalkmış gibi duruyor ve sanki benim üzerimden atlamaya çalışıyordu.. arkadaşım “buzkıran” da bana destek olmak için sağ yanımdan bana yaslandı…..
2. dede hayran hayran hayvanın arka ayaklarına doğru yaklaşıp yere çöküverdi mutluluktan ve böylece fotoğraf makinamızın deklanşörü aniden düşüverdi..

dikkat ederseniz, levha ve levhanın üzerindeki ceylan için söylenen her şey doğru..

Fotoğrafa bakın ve söyleyin bakalım, yukarıdaki yazılanların hangisi yalan.. ?
İşte “CEYLANLI AİLE FOTOMUZ”:

Yalnızca “bikergrrl” hamfendi” anlattıklarıma şüpheci yaklaştı.(herhalde araştırmacı yazarlık refleksi?:D )
Aynen kendi mesajından alıyorum:
“ceylan olayi kafami karistirdi, fotolari ne zaman gorecegiz? neymis, heykelmiymis?? “ diyerek tam tutturamadı ama çok yaklaştı.. ancak yine de hanımlardan korktuğum kadar yokmuymuş? Valla onların olduğu bir forumda espri yapmak bile insanın boğazına diziliyor. Onlarsız da Dünya olmaz aslında.. (ben de açelyasız olamam)

Yine çok sevgili bir arkadaşım da ceylanların(dağ koyunlarının) yağlı olmayan kuyruklarına ve kan kolesterol seviyelerine takıldı. Ona da binlerce teşekkür..

Ama yine de esprimizden dolayı kırılan varsa, ona da söz verelim: yine bisikletle gidip o dağda gerçek ceylanları bulup fotolarını çekelim..
Haa unutmadan: dedenin ve buzkıranın bu esprimden kesinlikle haberleri bile yok. Onlar kesinlikle masumlar..

Haydi kalın sağlıcakla..
Açık yüreklilikle bana “cevap” yazan üye ve moderatörlerden, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpme niyetiyle..
Sürç-ü lisan ettikse affola.. haftaya yeni bir haftanın püfüyle (püften esprisiyle) görüşmek üzere..
İmza: Gürsel Bey’in “Espri Jeneratörü”

• Beğen
Tepkiler: Gürsel A.
Butun olaylardan habersiz en masum yaklasan benim galiba olaya:) Bi de dusunmustum ya bu ceylanin boynuna nasil sarildilar hayvancagiz kacmadi mi diye:) Haftanin sazani ilan ediyorum kendimi ne dersiniz belki moderatorler bana da bir yer acarlar forumda, haftanin sazani diye:ppP :):):)

Saka saka, hem aslinda cin gibiyimdir de takildik oltaya bikere cirpiniyoruz:)

Saygilar:)
Tugberk

ehehehe hay allahim, yani, allah iyiliginiz versin :D ne diyim :D

bence de gerçekten "cin" gibisiniz. (yani sazan değilsiniz)
zaten ne demişler:
"dünyada gerçekten yaşayanlar: hayatı kenardan izleyen izleyiciler değil, hata yapmaktan korkmadan sahnede boy gösterenlerdir" ...:rolleyes: ;)
ben de; sizi, "ymgirgic" nickname adına tebrik ediyorum...

• Beğen
Tepkiler: Tugfox

Bence; siz de, bu sitedeki pekçok cesur insan gibi hayatı içine girerek yaşayanlardansınız.. konu basit bir espri bile olsa...hata yapmaktan korkmadan.. kenarda kalmadan... siz de hep iyilikle kalın ("ymgirgic" e dilediğiniz gibi).. cesurca kalın, ve tüm insanlar için yazın bütün bildiklerinizi.. :)

Cesaret de: dolu dolu bir hayatın püf noktası olsa gerek.. ;)

• Beğen
Tepkiler: bikergrrl

Cok cok tesekkurlerimi sunuyorum:) Ve izninizle bu guzel cumlenizi imza`m olarak ilan ediyorum:)

Geri