Scudo Sports

Günlük 300+ km tur için arkadaş

Scudo
@hakan baba

Evet kardeşim seni nasıl yalnız bırakırım o yollarda umarım polatlı dönüşünde olduğu gibi sırıl sıklam olmayız

Dün (14 Mayıs / Çarşamba) hakaN, berkay ve Ruhi (ralakoç) olarak Ankara - Polatlı gidiş geliş antreman turu yapıldı. Toplam mesafe 172 km. Polatlı - Ankara dönüşü 4 saat sağanak yagmur altında ve gerçekten zor şartlarda antreman turu tamamlandı.

Bu antreman hava şartları; sağanak yagmur, rüzgar ve harcadığımız efor bakımından zordu ama yine de yılmadan turu tamamladık. Berkay kardeşimi, bütün olumsuz şartlara ragmen gösterdiği performans ve azim için kutluyorum.

not: Hafta sonu Ankara - Gordion gidiş geliş 210+ km antreman turu yapılacaktır.
Herkese sevgi ve saygılarımla

hakaN

@hakan baba

Hani halk arasında "adam olacak çocuk, çocukluğundan bellidir" derler ya. Sizin antrenmanlarınıza bakılacak olursa sonunda yapacağınız yol "(300+)y = 400 x z2 "yani matematiksel sadeleştirme yaparsak (=400 civarı :eek: :eek: :eek: ) olacak gibi..

Antrenmanlarınızda bulunabilmeyi arzu ederdim. ;) :)

not: Yukarıdaki matematiksel denklem formülü tarafımdan doğaçlama metoduyla uydurulmuştur ancak, 400 yazan kısmı katiyetle doğrudur. :cool:

Sevgili Mesut, yaptığımız antremanlara eşlik etmeniz, bize onur verir. Özellikle son üç haftadır, maraton tur güzergahında çok sıkı ve düzenli antreman yapıyoruz.

Maraton tur için mesafe uzunluğu benim için ikinci planda, öncelikle grubun uyumu, bu ultra turdan üst seviye keyif alma ve eğlenceli 17/18 saat sürecek tempo. (Yine de ilk etapda 300+ km hesapları var.)

Eger bütün bu olasılıklar bir araya gelirse, ultra mesafe hesapları o zaman yapılacak ve Allah ne kadar enerji verdiyse, bunu son damlasına kadar kullanacağız. Gerisi hesap kitap işi... :cool:

not:
17 Mayıs / Cumartesi : Ankara - Gordion gidiş geliş 210+ km antreman turu yapılacaktır.
Detaylı bilgilere bu linkden ulaşabilirsiniz.

Herkese sevgi ve saygılarımla
hakaN

Hesaplı, kitaplı gidiyorsunuz. Bu şekilde dünya'nın etrafinı bile dolaşırsınız. ;)
Yolunuz açık, temponuz yüksek, keyfiniz bol olsun.

Aklımız sizde, gönlümüz sizinle.. :)

• Beğen
Tepkiler: d.berkay ve hkn
@hakan baba

Hakan abicim gerçekten koşullar insanı bitirecek cinstendi soğuk bir yandan yorgunluk bir yandan sırılsıklam olduk o bir yandan...

Ama sonuçta tamamladık çok şükür :) Benim Çarşamba günü için toplam sürüşüm "193 km" idi.. Keşke c.tesi müsait olabilseydim de sizinle gelseydim gordion'a kadar.. Neyse inşallah bir dahaki sefere..

http://img410.imageshack.us/img410/5306/maratontur300fh7.jpg

Bugün (17 Mayıs / Cumartesi) ultra maraton tur (300+ km) yapılacak olan güzergahda : hakaN, Ruhi (ralakoç), Derviş Ankara - Gordion Eskişehir il sınırına kadar gidiş geliş antreman turu yapmıştır.
Turun detaylı istatistik bilgileri alt bölümde :

Ankara - Gordion (Eskişehir il sınır) toplam mesafe : 216 km
Toplam ortalama hız : 27.2 km/saat (TBMM önü başlangıç/bitiş)

Ortalama nabız atım sayısı : 137
Harcanan toplam kalori : 7410 kCal

Bu uzun mesafeli antreman turu tempolu ve keyifli bir şekilde tamamlanmıştır.
hakaN

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Oh oh maşallah...
Çok sevindim turun güzel geçmesine..
Hava sıcaktı bugün ama sizi pek etkilememiş gibi :)

• Beğen
Tepkiler: hkn
Hakan bey antremanları ne tür bisiklet ve lastik setiyle yaptığınızı öğrenebilir miyim?
Çalışma şevkiniz için de ayrıca tebrik ediyorum.
Darısı başımıza ama bisiklet için o kadar vakit bulabilmek ufukta pek mümkün görünmüyor.

@jamesjoice

Çoşkun bey, antremanları genelde Scott yol bisikleti ile yapıyorum. Teker seti olarak 2 tip uygulama var. Çoğunlukla Scott'un kendi komponenti ile ve Continental GP 3000 lastik ile kullanıyorum. Ama uzun maraton tur antremanlarda; Tiagra Rubleli Shimano R550 Jant Set (ön 16 tel, arka 20 tel) ve üzerinde Hutchinson Top Speed Lastik bulunuyor.

Hafta içi bazı günlerde; dağ bisikleti ile kas ısıtma antremanları yapmaktayım.

hakaN

• Beğen
Tepkiler: jamesjoice
http://img410.imageshack.us/img410/5306/maratontur300fh7.jpg

24 Mayıs/Cumartesi günü hakaN ve Ruhi Ankara - Polatlı maraton tur güzergahında antremanı tamamlamıştır.

Ankara - Polatlı gidiş geliş toplam mesafe : 172 km
Gidiş ortalama hız : 32.1 km/saat (TBMM önü başlangıç)
Dönüş ortalama hız : Saganak yagmur nedeniyle ölçülmemiştir.

Bu uzun mesafeli antreman turu; gidişde yüksek tempolu yapılmış (A: 32.1 km/saat ; yaklaşık 2 aydır maraton tur güzergahında yapılan antremanların en performanslı bölümüdür) ama dönüşde saganak yagmur nedeniyle performans rölantiye alınmıştır. Turun Ankara'ya dönüş bölümü yaklaşık 3 saat yagmur altında tamamlanmıştır.

Not: Hafta içi (salı veya çarşamba) Ankara - Gordion gidiş geliş 210+ km (Eskişehir il sınır) antreman turu yapılacaktır. Kesin tur tarihi en kısa zamanda belirtilecektir.

hakaN

Not: Hafta içi (salı veya çarşamba) Ankara - Gordion gidiş geliş 210+ km (Eskişehir il sınır) antreman turu yapılacaktır. Kesin tur tarihi en kısa zamanda belirtilecektir.

hakaN

Merhaba Abi. Perşembe,cuma antrenman varmı? Birde 300+ maraton hangi tarihtre yapılacaktı? Teşekkürler...

Hem konuyu takip ediyor hem de 300km ye göre daha kısa olan turlar yaparak hazırlanmaya çalışıyorum.
Biraz normal işler, biraz ince işler, biraz da denize girmeli turlar yüzünden mesafeli turlara henüz geçemedim ama ortalama iyi, nabız iyi.

Bakalım, +300'den yana sıkıntım yok da, asıl sıkıntı oraya gelebilmem.İşleri bir ayarlarsam oradayım.

@athletic

Sevgili Fatih, büyük olasılıkla önümüzdeki hafta (12 Haziran - 15 Haziran tarih aralığı içinde) 300+ km mesafeli ultra maraton turumuzu yapmayı planlıyoruz. Kesin tarihi Pazartesi veya Salı günü bu konu başlığından teyit ederim.

Hava durmunu; yagmur olasılığını hesaplıyarak, uygun bir tarih belirlemeye çalışıyoruz. Büyük olasılıkla önümüzdeki hafta uygun görünüyor.

hakaN

@exacbachay

Derviş kardeş, antreman turları devam ediyor, gerekli tur bilgileri bu bölümde yayınlıyorum.

Yarın ki antreman bilgisi :

5 Mayıs / Perşembe : Ankara - Gordion 210+ km antreman turu var.
Sabah saat 9:30 Meclisin önünden hareket edilecek, 10:30 Karpuztepe bölgesi...

hakaN

Bugün (5 Haziran / Perşembe) hakaN, Ruhi, Abdullah (Gazi Üniv. Pro. Yol Sporcu), İsmail (Gazi Üniv. Sporcu) maraton tur bölgesinde Ankara - Duatepe sınır bölgesine antremanı tamamlamıştır.

Ankara - Duatepe sınır toplam mesafe : 184 km
Ortalama hız : 26.2 km/saat

Antreman turunda İsmail arkadaşın MTB tarzı bisikletiyle, bizim Yol bisikleri temposuna eşlik etmesi ve limitlerinde efor sarfetmesi takdir edilecek bir durumdur. Kendisini kutluyoruz.

Not :
Burada konu dışı / fakat yine de bisiklet sporcularını ilgilendiren, dikkat çeken bir konu var. Yaklaşık 10 senedir Ankara - Polatlı güzergahında antreman yaparız. Her zaman bu bölgedeki genç çocuklar bize oldukça candan ve sevgi ile yaklaşır, bazen muhabbet eder. Bazen "Hello" tarzında turist sevgisi gösterirler.

Fakat son zamanlarda özellikle Polat'lı merkez çarşı bölgesinde bazı genç arkadaşlardan, anlamsız tepkiler gözlenmekte. Bugün grubun son tarafındaki arkadaşlarımıza, bazı gençler tarafından alenen küfür edilmiş. Küçük yerleşim yerlerinde bisiklet kiyafetleri dikkat edilmesi gereken bir konu oluyor. Dönüşde bu bölgede gerekli turumuzu ve incelemeyi yaptık. Düşünün ki olumsuz bir sonuç çıktı. Yeni bir Sapanca Sporcu olayı...

Hem görsel/yazılı medyadan, hem de bisikletforum'dan son zamanlardaki dikkat edilmesi gereken gelişmeleri gözlemleyebilirsiniz.

Gelişmiş veya modern tabir edilen ülkelerde spor yapmayanlar tepki görürken. Bizim dahil olduğumuz ülkeler grubunda; spor yapan/yapmaya çalışan bir avuç insan tepki görmekte...

Bu konu ileriye dönük dikkat edilmesi gereken bir gelişme!!!

hakaN

• Beğen
Tepkiler: Fatih Buzgan
Sanırım İsmail hakkında kısa bir dipnot geçmeliyim. Arkadaşlar arasında kısaca ''Karbonhidrat İso'' diyoruz. D) Teknik destek,Karbonhidrat desteği ve pisikolojik desteği ile 4x4 mükemmel bir adamdır.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Hakan Bey,
Şu 300+ km tur için yaptığınız antrenman kilometrelerini de sonunda bir yere altalta yazıp toplayın lütfen.
Bence en az 300+km/gün rekoru kadar, bu turun hazırlık dönemindeki toplam antrenman kilometresi de bir rekora gidiyor. ;) :)
Antrenman yapalım derken, uç uca eklerseniz dünyanın etrafını dolaşmış olacaksınız bu gidişle.. :)

Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın.

Geri