Scudo Sports

Güneyli-Eceabat 16 Mayıs 2010

@Recep PEKCAN

Sözlerine ilmeklediğin o inciler için teşekkür ediyorum.
Hepimize birer yudum mavi boncuk bırakmışsın.
Aldık, kabul ettik ve hatta başımız üzerine koyduk.
Tura gönül koyan ve gerçekleşmesi için tüm sacayaklarını dengede tutan olgun ve atak kişiliğin ile ben de bir mavi boncuk takıvereyim boynuna.
Bisiklet ve arkadaşlar arasında göstermiş olduğun olgunluk ile turların vazgeçilmezi oldun ki takdire değer...
Dostluğun ve arkadaşlığın için sağol bir kez daha...

Scudo
@Mehmet_Emiroglu

Yorum ve desteğin için de bizim söyleyeceğimiz söz "teşekkür ediyoruz" olacaktır. İçten sözlerin için sağolasın.

@Ömer Faruk MUMCUOĞLU

Çok teşekkürler Ömer Faruk. Buraları kısmetse bu yaz birlikte gezeceğiz, hazırla kendini şimdiden:)

@erhan engin

Hani derler ya, "sen yoksan bir eksiğiz." İşte öyle bir turdu bu da, gelemeyen tüm arkadaşlar için geçerli aslında. Fakat hiç endişelenmeyin, rüzgarsız bir havada bu güzellikleri hep birlikte yeniden yaşayacağız. O zamana kadar belinin de ağrısı geçer. Üniversite şenlikleri sırasında çok hoplayıp zıpladığını duydum, belki de orada artmıştır ağrısı sızısı:)

@umitbaydar

Harika yorumun biz de yürek dolusu teşekkürler ederiz...

@KAMİL TABAK

İncelikli ve her zaman haklı olarak bir yudum ağbilik taşıyan sözlerin için çok teşekkürler. Yaşının o taze demlerini bize olgunluk olarak yansıtıp "yolu" aşmamız için vermiş olduğun desteklere saygı duyuyoruz.

Çevredeki bir çok kişi için örnek olabilecek bir duruş sergiliyorsun. Anlayan kendisi için anlıyor ve bunu algılıyordur, anlamayanlar içinse yapacak birşey yok.

Turumuz sırasında fırtınanın getirmiş olduğu olumsuz koşullara direnişin bizi de sımsıkı ayakta tuttu. Herşey için bir kez daha teşekkürler.

@marule

Esprili sözleriniz için çok teşekkürler. Aman hiç kimseye nazar değmesin. Umarım bir gün kısmet olur da birlikte turlarız yurdum coğrafyasını.

@MEHMET ŞEKER

İçten sözlerin için teşekkürler Mehmet. Bir daha ki seferi de olacak bu turun emin olabilirsin. Umarım o zaman yorumların "iyi ki gelmişim" şeklinde olur:)

@çirkin

İncelikli sözlerin için çok teşekkürler. Söylemiş olduklarının hepsini aynı anda yapılacak "şeyler." Bisiklete bindiğinde sakız çiğneyebiliyorsan bunları da aynı anda yapabilirsin:)

Çiçek kokularını duyabildiysen ki bundan hiç kuşkum yok baharın güzelliğini de iliklerine kadar duyumsamışsındır. Yeryüzünü yaşanır kılan güzelliklerden belki de en güzeli bahar mevsimi. Bir de bu baharı pedal çevirerek karşıladıysan ne kalıyor geriye: "değmen benim gamlı yaslı gönlüme..."
Selamların bakisi bizden olsun içtenlikle...

@Özcan Avcı

Yorumlarınız ve içtenlikli sözleriniz için bizler d eteşekkür ediyoruz. Paylaşımlarımız daim olsun...

@Sinan Kavas

İşte dokunmak istediğimiz nokta da tam bu söylediğiniz. Fotoğraflar ile size orayı elimiz erdiğince soluklatabilmek. İncelikli sözleriniz ile bize göstermiş olduğunuz yol için çok teşekkürler. Sağolun.

@Aytekin ELİÜS

Çok teşekkürler Aytekin. Son ana kadar gelmeyi düşündüğün bu tura son anda gelişen ve seni uykusuz bırakan olaylar sonucunda gelemedin. Ama biliyoruz ki diğer arkadaşlarımız gibi yüreğin bizimle oradaydı. Hiç merak etme. En kısa sürede bu bölgeyi birlikte turlayacak ve senin o şen şakrak gülüşünü kırlara salacağız.

@ahmetvemert

Yorum için çok teşekkürler. Siz onları düşünürken bizim gibi gezen birileri vardı. Umarım bir sonraki turda birlikte gezeriz ve bir başkası "buralarda bisikletle dolaşmak lazım" diye düşünür.

@mehmet sevinc

Süper yoruma süper teşekkürler...

@Ahmet Salih Özenir

Yorum, destek ve katkınız için de bizler teşekkür ediyoruz. Yöre hakkında elimizden geleni aktarıyor ve bilgilendirmeye çalışıyoruz yine de eksik kalan noktalar olduğunda kapılarımızın her daim açık olduğunu bilmenizi isteriz.
Selamlar ve sevgiler bizden, yollarınız hep açık olsun...

@cedrick41

Çok teşekkür ediyoruz yorumunuz için. Derler ya, "güzellik detayda gizlidir" diye. Karınca kararınca budur dokunmak istediğimiz.

@RSY Ersoy

Çok teşekkürler. Umarım bir gün birlikte turlar ve bu keyfi birlikte yaşarız.

@haluk akalın

İçten ve yüreklendirici sözlerin için çok teşekkürler Haluk arkadaşım. Son günlerdeki iş yoğunluğun nedeniyle tura katılamadın belki ama hepimiz orada senin soluğunla fırtınaya karşı dimdik ayakta durduk.

Sen gruba katmış olduğun o yapıcı enerjiyle bir dinamo gibi bizi hareketlendiriyorsun. Yüreğini ve mekanını bizlere açtığın için çok teşekkür ediyoruz.

Hele şu işlerin bir yoluna girsin ve rüzgarlar durulsun bölgeye bir kez daha gideceğiz, hiç kuşkun olmasın.

@faruk eker

Turların ve dostluğun vazgeçilmezi Faruk arkadaşım...
On parmağında on marifet her şeye yetiverdin.
Teknisyenliğin, hünerin, becerikliliğin ile bir ekibin sıkı bir halkasısın.
Varlığın hepimize güç ve güven katıyor.
Yılmak ve yorulmayan bilmeyen enerjinle daha çok güzel turlar yapacak ve hayatı dediğin gibi dolu dolu yaşayacağız.

@Ali Rıza Sarı

Yorumun için çok teşekkürler...

@recep_38

Uzun yolun güzelliği konusunda haklısın. Yorum için teşekkürler.
(Umarım en kısa zamanda "uzun yol hassasiyetini" Türkçe için de gösterirsin)

@Serkan Çoban

Yorum ve desteğiniz için bizler çok teşekkür ediyoruz. sevgiler ve selamlar bizden olsun gani gani...

@Alparslan UÇ

Çok teşekkürler, anlatımlar sizin yorumlarınız ile daha da güzelleşiyor. Sağolun.

@agnostika

Derler ki "durduğun kabahat"
Ozanın söylediği gibi: "Heyy! ne duruyorsun be at kendini denize / geride bekleyenin mi var aldırma"

Hakan abi, çömez ama bu coğrafyayı bisikletle aşmaya azmetmiş bir bisikletçi olarak gözlerim yaşararak (hem duygu seli, hem imrenme diyelim) okudum, seyrettim. Ayaklarınıza sağlık, bana inanılmaz bir rehber olacak bu geziniz. Benim için önemi (biraz tarih detayına girmek istiyorum, çok fazla sıkmadan);
Geçtiğiniz yollar Çanakkale Savaşı içinde kırılma noktasına tanıklık eden bir bölge diyebilirim. Arıburnu ve Seddülbahir cephelerindeki savaş Temmuz 1915'e gelindiğinde 3 ayını doldurmuş ve iki tarafın da yerinden kıpırdayamadığı bir siper savaşı olup tarafları kilitlemişti. İngilizler, Arıburnu'nu arkadan çevirerek, Suvla körfezine çıkaracakları yeni bir kuvvet desteğinde Conkbayırı-Kocaçimentepe tepelerine gece tırmanışıyla çıkıp, Osmanlıları bu tepelerden atarak Eceabat'a hakim olmak üzerine bir plan yaptılar. Suvla'ya 6-7 Ağustos gecesi iki tümen kuvvet çıkarıp Conkbayırına tırmanmayı başardılar. Yalnız Suvla'ya çıkan 2 tümen (22 tabur), buradaki komuta beceriksizlikleri dolayısıyla 2 gün plaj etrafında gezinip durdu, herhangi bir ileri hareket yapmadı. 5.Osmanlı ordusunun komutanı Liman von Sanders ise 7 Ağustos sabahı saat 7 de Bolayır'da konuşlanmış 2 tümenini (7. ve 12. tümenler) Anafarta - Arıburnu yönünde yola çıkarmış, o bölgede (Anafarta ovası) düşmanı oyalamaya çalışan sadece 3 taburluk (1500-1600 kişi) kuvvetin bu tümenler yetişinceye kadar dayanması için dua ediyordu. Ahmet Fevzi Bey komutası altındaki 2 Osmanlı tümeni, sizin katettiğiniz yolu çoğu gece yürüyüşü ile (gemilerin top atışlarına açık olduğundan görünmemek için) aşarak 9 Ağustos sabahı saat 2 te Kavaktepe'ye ve Kocaçimentepe'ye ulaşıp (İngilizlerin aklı sonunda başına geldi ama İngiliz tarihi Türklerin kendilerinden yarım saat önce tepelere ulaştığını yazar) düşmanın karşısına dikilmiştir. Yani İngilizler 5 km lik mesafeyi aşana kadar dedelerimiz 45-50 km öteden yetişmiş ve tepeleri vermemiştir. Burada açılan bu yeni cephe de siper savaşına gömülüp 3-4 ay sonra Gelibolu nun aşılamayacağı kanısına varılıp başka cephelerde karşımıza çıkmak üzere burayı boşaltıp gitmişlerdir.

Buraları (resimlerde) görmek benim için bu açıdan önemliydi, emeğinize, ayağınıza sağlık, umarım ileride bunun benzeri bir turda karşılaşırız.

@mtsemiz

Şöyle birşey söyleyerek söze gireyim, Eceabat'tan Gelibolu'ya geldiğimizde
arabalı vapur seferleri yapılamıyordu.
O zor şartlar sürüşümüz esnasında hiç hızını kesmedi, inanılmaz ama bir iki yerde resmen rüzgar etkisi ile bir yere dayanmadan bisiklet üstünde durabilirdiniz.
Mücadele gücümüzü sanıyorum sizin bahsini ettiğiniz Tarihi geçmişimizden aldık. Atalarımızın yaşadıkları yanında bizimki devede kulak bile değildi. Bunuda sık sık dillendirdik.
İlginize teşekkür ediyorum
sağlıcakla kalın

@Serap Erdogan

Sn. Erdoğan siz bu takımın hergün bir kaç kez bir araya geldiğini ve o iştah açıcı yiyecekleri balandıra
planladıklarını bilmezsiniz, ki anlatılırken herkesin ağzının suyu akıyor olur genellikle :p:D
Resim ve görüntüleri yakalamak bir sanat,
sonrası ise edebiyat ve sabır demektir ki o kısmı Sevgili Hakan kardeşime ait.
Üstelik düzgün Türkçe kullanımı ve İmla kurallarınada dikkat edilmesi çok önemli bir olgu gönderilerde.
Sevgi ve dostluğumuzla

Ayaklarınıza ve gönlünüze sağlık, harika bir tur daha çıkarmışsınız. :) Fotoğraflar yine konuşuyor Hakan abi, o kadar renkliler ki tekrar tekrar bakmaktan kendimi alamıyorum. :) Özellikle o eski köy kahvesine, gelincik tarlalarına ve yemek masasına bayıldım... :D

Burnumuzun dibine kadar gelip bize haber vermeyişinize biraz kırılsam da, :( inşallah bir dahaki sefere diyorum. :) Pek vakit bulup takip edemiyorum bu aralar, kusuruma bakmazsınız umarım :( ama hep aklımdasınız..

Sanırım Keşan' a final sınavlarımdan önce gelemeyeceğim, şu güzelim bahar havalarında birlikte turlamak nasip olmadı memleketimde. İnşallah havalar daha da ısınmadan yetişirim. Herkese kucak dolusu selamlar. Kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın..!

Geri