Scudo Sports

Gündüzcüler Kulübü

@BF Okuru Teşekkür ederim. :)

@chnkrmz Kopyala yapıştır yapacağım kusura bakma :)

Peyzaj nedir?
Peyzaj bir noktadan bakıldığında görüş çerçevesi içine girebilen doğal ve kültürel varlıkların bir arada meydana getirdikleri görünüştür. Dilimize Fransızca’dan yerleşmiştir. Böyle bakılınca, içinde yaşadığımız dünya, kaldırım taşından çocuk parkına, doğa yürüyüşü yaptığımız dere kenarına, bir müzenin bahçesindeki eserlerin yerleştirilişine, çok katlı bir binanın çevre düzenlemesine, evimizin bahçesi ve rengine kadar hissettiklerimizin gördüklerimize bir yansıması anlamına geliyor. Çevre düzenlemesi, peyzaj mimarlığının ilgi alanı içindedir. Ressamların yaptığı doğa görünümleri de peyzaj olarak adlandırılır.

Peyzaj mimarlığı nedir?
Doğa, planlama ve tasarım kavramlarını sistematik bir yapı içinde inceleyen Peyzaj Mimarlığı, sanat, bilim, mühendislik ve teknolojiyi biraraya getirerek alan tasarımı, planlaması ve yönetimi ile uğraşan bir meslek disiplinidir. Dünyada yaklaşık bir yüzyıldan daha uzun süredir Peyzaj Mimarları çevreyi şekillendirmektedir. Peyzaj Mimarları parklar, bahçeler, turizm ve dinlenme alanları, üniversite kampüsleri, yerleşim alanları, ticari merkezler ve kamu yapıları ile ilgili yer seçimi yapar, lokal ve gerekse bölgesel ölçekte alan kullanım kararları üretir. Aynı zamanda sulak alanlar, akarsu koridorları, maden ocakları, katı atik depolama alanları, ormanlar gibi insanlar tarafından tahrip edilmiş veya edilmekte olan alanların sürdürülebilirliği ve onarımı için planlama yapar.

@acatlikan Sağol Ali, darısı başına :)

Scudo
baya uzunmuş :D
hızlı okuma sanatı ile bi göz attım bide google amcanın görsel şöleninden yararlandım ve galiba anladım. güzel bi meslek :D

@chnkrmz Güzel meslek de iş hayatı zor ve yoğun diyorlar. Bakalım o nasıl olacak. 3D Max'i iyice öğrenip bilgisayar başında takılasım var ama bakalım :)

@Samet Arslan sorun ne biliyor musun. o nalet olası bilgisayar kasasının ekranından büyük olması :D

Selamlar,
@Samet Arslan @chnkrmz Aldırabilirsen mutlaka aldır, ben deki 23 inch - all in one'lardan. Gerçekten çok rahat. Evdeki dizüstünde zorlanıyorum artık.

ben daha kasaya yan fan aldıramadım benim iş yaş :D

@BF Okuru veri şükür good geçiyor god izni ile. sen havaryu ingod ali brother :D

• Beğen
Tepkiler: Ruhpastası
@chnkrmz hahahahhahahhahahha teşekkürler Cihan bende iyiyim. Ramazanda çok iyi geçiyor :cool::cool: İnşallah böylede devam eder.

Ramazanda turlara devam mı ?

@BF Okuru sadece gece turlarına çıkıyom. dün gece grup halinde gezerken kondüsyonumun bozulduğunu farkettim. uzun zamandır hiç anteriman tarzında sürmedim. dede sürüşleri yaptım uzun süre gitti tabi koni. ramazanda biraz forma gireyim diyorum gece turlarında.

@chnkrmz anladım, iyi olur tabi kondisyonu kaybettin mi biraz zaman alıyor toparlaması. Şimdilik çok zorlamadan yavaş yavaş arttır. Bu ay böyle iyi olur senin için.

@BF Okuru aynen iftardan sonra yavaş yavaş anteriman yapıyorum. grup sürüşü iyi oluyo. tek olunca hızlı gidesim gelmiyo. ama kamyon veya otobüs arkası yakalarsam o başka :krsn:

Geri