Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

@alikalpak merhaba, nirone 7 kullanıcısıyım. 170 boy. M beden denedim bayide büyük geldi. S beden aldım iyi memnunum. 2x12 olması bu bisikleti özel kılan bi özellik. Ayrıca vites ve fren kablosu full gizli şekilde gidon boğazından içeri alınmış. Estetik açıdan da güzel. Fakat 2025 modelden itibaren gidon gravel gidonlarda alışık olduğumuz sağa-sola açılı değil malesef. Düz gidon ile geliyor. Ben sorun etmedim gayet güzel akıcı bir bisiklet

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim, yaşadığım şehirde herhangi bir bayide bulamadığım için deneyemedim,kablolama sistemi çok hoşuma gitti benim de, benim boy 180 iç bacak 84 M işimi görecektir muhtemelen.

Selamlar gravel bisikletim için kelebek gidon arayışım var omuz genişliğim 48 cm tavsiyeniz var mıdır. Şu ana kadar düz gidon kullanıyordum 38 cm boyunda yalan yere sırt boyun ağrısı çekmişim

Arkadaşlar suluk kafesi önerisi varsa yazar mısınız lütfen? İlçedeki bisikletçiden aldım ama hep kırılıyor

ben bunu kullanıyorum 1 litrelik termoslar için uygun
(link)

Arkadaşlar suluk kafesi önerisi varsa yazar mısınız lütfen? İlçedeki bisikletçiden aldım ama hep kırılıyor
(link) ben de bunu kullanıyorum yarım litre olan mataramdan 1 litre olana kadar hepsi uygun sığıyor ayrıca yandan alınabildiği için rahat oluyor ve sağ veya sol şekilde ayarlanıyor.

(link) ben de bunu kullanıyorum yarım litre olan mataramdan 1 litre olana kadar hepsi uygun sığıyor ayrıca yandan alınabildiği için rahat oluyor ve sağ veya sol şekilde ayarlanıyor.
aynısından benim eski bisiklette de vardı çok iyi kafes, ben de öneririm

arkadaşlar iyi günler.
Yeni bir gravel model alacağım fakat kararsızım. Giant ve Scott marka 2 gravel model var fiyatlar arasında 2-3bin tl oynuyor.Fark önemli değil.Kadro mühendisliği olsun, donanım,jantlar açısından hangisini tercih etmem konusunda tavsiyelerinize açığım

SCOTT BIKE SPEEDSTER 30

GIANT REVOLT 1​

scott-sports.com/global/en/product/scott-speedster-gravel-30-bike
atekbisiklet.com/urun/scott-bike-speedster-30-eu-gravel-yol-bisikleti-grx-rx400-disc-20v-black-m-54
giant-turkey.com/urun/revolt-1-gravel-bisiklet

arkadaşlar iyi günler.
Yeni bir gravel model alacağım fakat kararsızım. Giant ve Scott marka 2 gravel model var fiyatlar arasında 2-3bin tl oynuyor.Fark önemli değil.Kadro mühendisliği olsun, donanım,jantlar açısından hangisini tercih etmem konusunda tavsiyelerinize açığım

atekbisiklet.com/urun/scott-bike-speedster-30-eu-gravel-yol-bisikleti-grx-rx400-disc-20v-black-m-54
güncel modellerden bahsediyorsanız revolt un aks mesafesini kısaltılabiliyorsunuz ve 30.9 mm sele borusu olduğu için gidondan ayarlanabilen arazi odaklı sele borusu takabiliyorsunuz. bence giant biraz daha güncel teknolojiler içeriyor. son olarak yanlış görmediysem scott ta kablolar tam olarak içten yönlendirmeli. görüntü olarak güzel olsa da olası bir sorunda çok çetrefilli maceralar yaşayabilirsiniz. donanimsal olarak da giant ta farklı olarak fsa aynakol ve daha düşük seviye fren diskleri var, olumlu ve olumsuz yönler bunlar. tartıp karar verebilirsiniz, bence hangisi içinize siniyorsa ona niyetlenin.

arkadaşlar iyi günler.

SCOTT BIKE SPEEDSTER 30

GIANT REVOLT 1​

Scott biraz daha yol bisikleti gibi görselde çok daha temiz ve pürüssüz bir görüntüye sahip olsa da bence Giant daha iyi. Marka olarak ikisi de köklü ve bilindik markalardan. Vaktiyle arkadaşım için incelediğim bir kaç model içindeydi ikisi de o zamanda tercihimiz Giant olmuştu. Giant modelinde kablo ve hortumların açıktan geçiyor olması (gidon kısmı) bakım ve arızada kolay ulaşım imkanı sunuyor. Keza arka göbekteki teker aralığının ayarlanmasının da avantajı olduğunu düşünüyorum.
Sitesinde de dediği gibi
"Arka drop-out flip çipi, aks mesafesini hızlı tepki ve daha kısa sürede hızlanma için kısaltabilir veya yüksek hızlarda daha iyi istikrar elde etmek için uzatabilir. Uzun ayar, 53 mm'ye kadar daha büyük çaplı lastikler kullanmanıza olanak tanır. Maksimum konfor için seçilen D-Fuse sele borusu yerine 30.9 mm yuvarlak veya dropper bir sele borusu da kullanılabilir."
Forumda giant revolt kullanan var mı bilmiyorum ama @ErzincanLee ve @akgulcemal var. Batı Karadeniz Bikepacking Turu şurada bahsetmişti.

@Awacs7n @MakRo Önerileriniz için teşekkür ederim. Bu durumda bütçemi biraz daha arttırıp gözümü Specialized Diverge E5 Elite Gravel modeline diktim. Gidondaki süspansiyon dikkatimi çekiyor. Ancak vites,fren donanımları olarak giant'a yakın aradaki fiyat farkı specialized için değer mi ? 35 Bin tl gibi bir fark bulunuyor. Kısacası giant mı specialized mi tercihini karşılaştırmak mantıklı mı :)
specialized.com/us/en/diverge-e5-elite/p/4223495?color=5381901-4223495

@Awacs7n @MakRo Önerileriniz için teşekkür ederim. Bu durumda bütçemi biraz daha arttırıp gözümü Specialized Diverge E5 Elite Gravel modeline diktim. Gidondaki süspansiyon dikkatimi çekiyor. Ancak vites,fren donanımları olarak giant'a yakın aradaki fiyat farkı specialized için değer mi ? 35 Bin tl gibi bir fark bulunuyor. Kısacası giant mı specialized mi tercihini karşılaştırmak mantıklı mı :)
Bir gidondaki süspansiyon sistemi için +35bin vermek bence çok mantıklı değil, tabi bu kendi görüşüm. Başlangıç seviyesi yada orta seviye bisiklet üzerinde gelen jant setleri malum bir süspansiyon olmasa da bisikletin ağırlığı ve yol tutuşu, hızlanması anlamında çok daha fark yaratacağını düşünüyorum. Aldığınız/alacağınız model üzerine o 35binle jant seti almanız daha mantıklı olur. En iyi karşılaştırmalar ve kullanıcı yorumları için reddit çok ideal ama alım gücü tarafını es geçmemiz gerekiyor keza ülke içinde model bulmak da aynı şekilde. Kendi adıma aklımdaki model olarak en son canyon ile trek checkpoint ikilisine geldim, aldığım takdirde ikisinden birini tercih etmeyi düşünüyorum. (ben alana kadar :) )

Bir gidondaki süspansiyon sistemi için +35bin vermek bence çok mantıklı değil, tabi bu kendi görüşüm. Başlangıç seviyesi yada orta seviye bisiklet üzerinde gelen jant setleri malum bir süspansiyon olmasa da bisikletin ağırlığı ve yol tutuşu, hızlanması anlamında çok daha fark yaratacağını düşünüyorum. Aldığınız/alacağınız model üzerine o 35binle jant seti almanız daha mantıklı olur. En iyi karşılaştırmalar ve kullanıcı yorumları için reddit çok ideal ama alım gücü tarafını es geçmemiz gerekiyor keza ülke içinde model bulmak da aynı şekilde. Kendi adıma aklımdaki model olarak en son canyon ile trek checkpoint ikilisine geldim, aldığım takdirde ikisinden birini tercih etmeyi düşünüyorum. (ben alana kadar :) )
katılmıyorum. eğer arazide kullanacaksa süspansiyon müthiş bir konfor. aksine gravel için jant yola göre daha az fayda sağlıyor. süspansiyonsuz ve süspansiyonlu bisiklet kullanıp deneyimledim görüşlerim bu şekilde.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Gravelde konfor arayacaksiniz kesinlikle. 35bintlye degermi orasini cebiniz bilir.

katılmıyorum. eğer arazide kullanacaksa süspansiyon müthiş bir konfor. aksine gravel için jant yola göre daha az fayda sağlıyor. süspansiyonsuz ve süspansiyonlu bisiklet kullanıp deneyimledim görüşlerim bu şekilde.
Süspansiyon kesinlikle o farkı karşılayacaktır, sadece gidondaki süspansiyon yeterli gelmeyecektir diye düşünmüştüm. Sizin bu konu da tecrübenize güvenmek lazım. Canyon ile de Cinelli arasındaki farkı en iyi yaşayarak siz gördünüz sonuçta.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
Süspansiyon kesinlikle o farkı karşılayacaktır, sadece gidondaki süspansiyon yeterli gelmeyecektir diye düşünmüştüm. Sizin bu konu da tecrübenize güvenmek lazım. Canyon ile de Cinelli arasındaki farkı en iyi yaşayarak siz gördünüz sonuçta.
speci de kullandım kısa bir ara :)

Merhaba arkadaşlar. Foruma yeniyim. İstanbul yolları için haftasonları kullanmaya + ara sıra olursa bikepacking ve ya şehir dışı alanlarda kullanma amaçlı bisiklet düşünüyorum. Endurance ve gravel arasında git-gel yaşıyorum. İlk kez bisiklet alacağım (Yol bisikletini deneyimledim). Teknik detaylara hakim değilim, bütcem 30-50k arası. Ekipmanlar hariç. İlk bisikletim olacağı için biraz da hemen alıp deneyimlemek ve bisiklete başlamak istiyorum :). 1. Hangi bisiklet türünü önerirsiniz ve neden? (Endurance mı Gravel mi) Her ikisini deneyimleyen biri de yorum yapsa çok mutlu olurum. 2. Önerdiğiniz bisiklet türü için hangi marka ve model önerirsiniz ve neden? (Teknik detaylara hakim değilim, buna rağmen rica etsem teknik bilgileri paylaşın, ben araştırma yaparken kullanacağım.) 3. Kadro boyunun önemli olduğunu biliyorum. Başka dikkat etmem gereken hususlar varsa benimle paylaşabilirsiniz. Çok teşekkür ederim yardımınız için, güvenli sürüşler dilerim :harika:

Merhaba arkadaşlar. Foruma yeniyim. İstanbul yolları için haftasonları kullanmaya + ara sıra olursa bikepacking ve ya şehir dışı alanlarda kullanma amaçlı bisiklet düşünüyorum. Endurance ve gravel arasında git-gel yaşıyorum. İlk kez bisiklet alacağım (Yol bisikletini deneyimledim). Teknik detaylara hakim değilim, bütcem 30-50k arası. Ekipmanlar hariç. İlk bisikletim olacağı için biraz da hemen alıp deneyimlemek ve bisiklete başlamak istiyorum :). 1. Hangi bisiklet türünü önerirsiniz ve neden? (Endurance mı Gravel mi) Her ikisini deneyimleyen biri de yorum yapsa çok mutlu olurum. 2. Önerdiğiniz bisiklet türü için hangi marka ve model önerirsiniz ve neden? (Teknik detaylara hakim değilim, buna rağmen rica etsem teknik bilgileri paylaşın, ben araştırma yaparken kullanacağım.) 3. Kadro boyunun önemli olduğunu biliyorum. Başka dikkat etmem gereken hususlar varsa benimle paylaşabilirsiniz. Çok teşekkür ederim yardımınız için, güvenli sürüşler dilerim
Sana şöyle anlatayim.

Daha 2 gün önce 3 arkadaş arazide sürdük.

Bende 40mm lastikli allroad gravel sayilabilir bir bisiklet vardi.
1. Arkadaşta 35mm gravel lastikli bir endurance carbon (scott addict) bisiklet vardi.
2. Arkadaştada 60mm lastikli mtb var idi.

Demek istedigim şu çok pis çamurlu vs bir araziye girmeyecekseniz. Endurance bisikletlede heryere girebilirsiniz gravele falan gerek yok. Tek yapmaniz gereken alirken geniş lastik destekleyen bir model alin. 28mm maximum lastik genişliği destekleyen endurans diye satilan bisikletler çok var çünkü piyasada. Bunlar ne gerçek bir endurans bisiklet nede yariş bisikletidir bunlardan uzak durun.

2025 Scott speedster 30 modelini tavsiye ederim. Tam sizin aradiginiz model bütçenize göre. 35mm lastige kadarda destekliyor. Isterseniz 35mm gravel lastigi takip araziyede girersiniz ufak çaplı.

Son düzenleme:
Sana şöyle anlatayim.

Daha 2 gün önce 3 arkadaş arazide sürdük.

Bende 40mm lastikli allroad gravel sayilabilir bir bisiklet vardi.
1. Arkadaşta 35mm gravel lastikli bir endurance carbon (scott addict) bisiklet vardi.
2. Arkadaştada 60mm lastikli mtb var idi.

Demek istedigim şu çok pis çamurlu vs bir araziye girmeyecekseniz. Endurance bisikletlede heryere girebilirsiniz gravele falan gerek yok. Tek yapmaniz gereken alirken geniş lastik destekleyen bir model alin. 28mm maximum lastik genişliği destekleyen endurans diye satilan bisikletler çok var çünkü piyasada. Bunlar ne gerçek bir endurans bisiklet nede yariş bisikletidir bunlardan uzak durun.

2025 Scott speedster 30 modelini tavsiye ederim. Tam sizin aradiginiz model bütçenize göre. 35mm lastige kadarda destekliyor. Isterseniz 35mm gravel lastigi takip araziyede girersiniz ufak çaplı.
Teşekkür ederim. 2025 Scott Speedster 30 arattığımda sadece Gravel modelini gördüm. Acaba önerdiğiniz yer ve ya website var mı incelemem için?

Geri