Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Cevaplar için teşekkür ederim,

@Ricochet ; Alü. kadrolu bir yol bisikletim vardı, kilitli pedallarım ile de düşerek vede severekte kullandım, iyi bir marka alırsam karbon kalitesini düşünmeme gerek yok diye düşünüyorum.

@Sadettin Z. ; amacım evet gezip tozmak ama bisikletin beni görsel olarak cezbetmesi de çok önemli benim için, bu yüzden fark yaratabilir borçlanmak kanımca :)

@mcanerg; Gravelde netim hatta birazda drop bar dan vazgeçemediğim için gravel almak istiyorum.

@hamlet2006; Karbon kadroda rijitlikten ve yorulma konusunda cevabınız tatmin edici ancak daha büyük endişem şu olmuştu; mesela arazide, bir düşme yada çarpma yaşandığı zaman alü. kadro belki ezilir ama karbon çatlayabilir düşüncesiydi. ama artık düşmeden binmeye çalışırız : )

@suyunsesi en sevdiğim yorum bu oldu : )

Sonuç olarak acele etmiyorum ama iyi bir karbon kadrolu gravel alma konsunda netleştim .

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Scudo
Cevaplar için teşekkür ederim,

@Ricochet ; Alü. kadrolu bir yol bisikletim vardı, kilitli pedallarım ile de düşerek vede severekte kullandım, iyi bir marka alırsam karbon kalitesini düşünmeme gerek yok diye düşünüyorum.

@Sadettin Z. ; amacım evet gezip tozmak ama bisikletin beni görsel olarak cezbetmesi de çok önemli benim için, bu yüzden fark yaratabilir borçlanmak kanımca :)

@mcanerg; Gravelde netim hatta birazda drop bar dan vazgeçemediğim için gravel almak istiyorum.

@hamlet2006; Karbon kadroda rijitlikten ve yorulma konusunda cevabınız tatmin edici ancak daha büyük endişem şu olmuştu; mesela arazide, bir düşme yada çarpma yaşandığı zaman alü. kadro belki ezilir ama karbon çatlayabilir düşüncesiydi. ama artık düşmeden binmeye çalışırız : )

@suyunsesi en sevdiğim yorum bu oldu : )

Sonuç olarak acele etmiyorum ama iyi bir karbon kadrolu gravel alma konsunda netleştim .

O zaman hayırlı olsun. Siz fikren netsiniz, tecrübe de sahibisiniz, baktığınız markalar da kendini kanıtlamış olanlar, daha ne olsun ☺️

• Beğen
Tepkiler: serdar k
Ben gravel alacak olsam iyi kalite ''çelik'' bisiklet alırdım. :ssrtcbya:
images.jpg
:D
Nasıl kafanı karıştırdım ama.

Merhaba arkadaşlar, daha önce hiç karbon kadrolu bir bisiklet kullanmadım, şimdi ise görünümleri çok hoşuma gittiği ve iyi bir bisiklet almak istediğim için , bütçemi düşünmeden (gerekirse kredi çekerek) güzel bir karbon bisiklet almak stiyorum. Cannondale Topstone, trek checkpoint, scott addict gravel, bmc Urs, giant revot, rose backroad… yani aklıma ilk gelen be yabancı üretim markalardan seçicem. Acaba karbona bulaşmadan alü. Bir kadro mu seçsem diye düşünüyorum. Her nekadar inanmasam da “karbon kısa ömürlüdür” algısı hep zihnimin bi köşesinde. Yani tercihim karbon olsa da beni korkutmak isterseniz fikrinizi söyleminizi isterim.
İlk bisikletiniz olacak diye alüminyumdan başlayıp sonra karbona geçmeyi ben önermiyorum. Aldığınızı satarken zarar edersiniz. Heves ettiyseniz alın karbonu güzel güzel keyfini çıkararak binin bence. Ben böyle yaptım bugün iyi ki yapmışım diyorum. Hiç pişman olmadım.

• Beğen
Tepkiler: serdar k
İlk bisikletiniz olacak diye alüminyumdan başlayıp sonra karbona geçmeyi ben önermiyorum. Aldığınızı satarken zarar edersiniz. Heves ettiyseniz alın karbonu güzel güzel keyfini çıkararak binin bence. Ben böyle yaptım bugün iyi ki yapmışım diyorum. Hiç pişman olmadım.
Aksine bende iyi ki alü ile başlamışım diyorum. Ettiğim küçük bir alü zararı , karbonda çok daha akıllıca davranmamı sağladı. Siz benden daha bilinçli bir başlangıç kullanıcısıymışsınız o vakit 😁

Gravel bisiklet almayı düşünüyorum 55 kadro bana uyar mı çok mu küçük gelir bisiklet konusunda tecrubem yok 184 boy 84-85 cm bacak boyum var 57 öneriliyor tabloda 1 boy küçük kullansam nasıl olur

Son düzenleme:
Broster gvr cr 1000 bu bisikleti ikinci elde güzel bir fiyata buldum ama doğru dürüst ne kadro boyu var, ne bileşenlerin açıklaması... 45-50 bin civarına bunu mu almak uygun olur sizce yoksa sıfır olarak bisan all trail grx 400 mü? Aslında aklımda nirone 7 gravel ama L boyunu bulup deneyeceğim bir yer bulamadım, tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada broster'ı haftasonu deneyeceğim 54 kadro nasıl olacak diye. Boyum 183 iç bacak 87 benim de üstteki arakadaşla yakın.

Broster gvr cr 1000 bu bisikleti ikinci elde güzel bir fiyata buldum ama doğru dürüst ne kadro boyu var, ne bileşenlerin açıklaması... 45-50 bin civarına bunu mu almak uygun olur sizce yoksa sıfır olarak bisan all trail grx 400 mü? Aslında aklımda nirone 7 gravel ama L boyunu bulup deneyeceğim bir yer bulamadım, tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada broster'ı haftasonu deneyeceğim 54 kadro nasıl olacak diye. Boyum 183 iç bacak 87 benim de üstteki arakadaşla
Ölçülerimiz aynı gibi tablolara bakınca 58 kadro diyor bize siz şuanda bisiklet kullanıyor musunuz 53 kadro kullanılır mı bizim boyda 54 kadro size oldu mu deneyince paylaşırsanız sevinirim

• Beğen
Tepkiler: goktugd
Broster gvr cr 1000 bu bisikleti ikinci elde güzel bir fiyata buldum ama doğru dürüst ne kadro boyu var, ne bileşenlerin açıklaması... 45-50 bin civarına bunu mu almak uygun olur sizce yoksa sıfır olarak bisan all trail grx 400 mü? Aslında aklımda nirone 7 gravel ama L boyunu bulup deneyeceğim bir yer bulamadım, tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada broster'ı haftasonu deneyeceğim 54 kadro nasıl olacak diye. Boyum 183 iç bacak 87 benim de üstteki arakadaşla yakın.
Broster gvr cr 1000 hakkında bilgi yok dediğiniz gibi o yüzden denemeden almamak lazım.

Kadro boyları çok saçma görünüyor bu tabloya göre. Kendilerine ulaşıp kadro geometrisilerini paylaşmalarını isteyin.
54 cm, 51 cm, 48 cm, 45 cm

Ölçülerimiz aynı gibi tablolara bakınca 58 kadro diyor bize siz şuanda bisiklet kullanıyor musunuz 53 kadro kullanılır mı bizim boyda 54 kadro size oldu mu deneyince paylaşırsanız sevinirim
Bugün denedim 54 kadro, bir tık eğilme gerektirse de zaten kısmen yol bisikleti olduğu için bence güzel oldu. Ama her bisikletin geometrisi farklı her türlü denemek lazım hocam, 55-56 olsa muhtemelen daha rahat olurdu.

Arkadaşlar daha önce konuları geçti mi bilmiyorum ama bazı sorularım olacak. Uzun süre ödediğim borçların bitmesi sonrasında alelacele bisiklet almak istedim. Bisiklet konularında fazla bilgim olmadığı için bisan all trail eco modellerinin içinden claris sistemlisini seçtim ve aldım. En ucuz olduğu için yalan yok :)

Kilolu biri olarak oturması kullanması bana pek uymadı. Sonra Bisan trx 8600 deore aldım. Ondan çok memnunum.

İlk aldığım graveli de kullanılabilir hale getirmek istiyorum.( tur için olabilir ) Biraz forum okuduktan sonra arka rubleyi 11-40 yaptım. (zincir,aktarıcı,rubleyi değiştirdim). Şimdi rahat oturmak için tur gidonu takmak ve lastikleri kalınlaştırmak istiyorum. Tabi tur gidonu takınca fren (hidrolik olsun istiyorum) ve vites kollarını değiştirmeliyim.

1. Sorum : Lastikleri max kaç mm genişliğe kadar büyütebilirim.
2. Sorum : Bu bisikletle tur yapılır mı ? Ben 96 kiloyum (kışın daha da artıyor) yükle beni taşıyabilir mi?
3. Sorum : Shimano CUES U6000 Grup Set 2x11V (11/45 36-22 diş 175mm) ile vitesleri değiştirme düşüncem var. Nasıl olur ?

Bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim. Acemiliğimi maruz görün.

Arkadaşlar daha önce konuları geçti mi bilmiyorum ama bazı sorularım olacak. Uzun süre ödediğim borçların bitmesi sonrasında alelacele bisiklet almak istedim. Bisiklet konularında fazla bilgim olmadığı için bisan all trail eco modellerinin içinden claris sistemlisini seçtim ve aldım. En ucuz olduğu için yalan yok :)

Kilolu biri olarak oturması kullanması bana pek uymadı. Sonra Bisan trx 8600 deore aldım. Ondan çok memnunum.

İlk aldığım graveli de kullanılabilir hale getirmek istiyorum.( tur için olabilir ) Biraz forum okuduktan sonra arka rubleyi 11-40 yaptım. (zincir,aktarıcı,rubleyi değiştirdim). Şimdi rahat oturmak için tur gidonu takmak ve lastikleri kalınlaştırmak istiyorum. Tabi tur gidonu takınca fren (hidrolik olsun istiyorum) ve vites kollarını değiştirmeliyim.

1. Sorum : Lastikleri max kaç mm genişliğe kadar büyütebilirim.
2. Sorum : Bu bisikletle tur yapılır mı ? Ben 96 kiloyum (kışın daha da artıyor) yükle beni taşıyabilir mi?
3. Sorum : Shimano CUES U6000 Grup Set 2x11V (11/45 36-22 diş 175mm) ile vitesleri değiştirme düşüncem var. Nasıl olur ?

Bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim. Acemiliğimi maruz görün.

700x38/40 en garanti seçim olur. 700x45/50 zorlayabilir. 29" lastik için ön maşada yeterli mesafe yok gibi görünüyor yani denemeyin derim.
50-60 kg taşımayacaksanız yanınızda sorun olmaz. Çantaları kadroya dengeli yüklemek lazım.
Grupset değiştirmek bana mantıksız geliyor. Yine de siz bilirsiniz.

Trx 8600 deoreden memnunsanız turlarınızı bununla yapın derim.
Gravel için zaten gereğinden fazla masraf yapmışsınız. Bence daha fazla yapmayın. Satın ve istediğiniz özelliklerde bir bisiklet alın. Daha az uğraşlı ve masrafsız olur.
Keşke ilk işiniz seleyi değiştirmek olsaymış. Üstünde gelenden daha geniş %60 açılı bir sele sizi baya rahatlatırdı.

• Beğen
Tepkiler: koşanacemi
700x38/40 en garanti seçim olur. 700x45/50 zorlayabilir. 29" lastik için ön maşada yeterli mesafe yok gibi görünüyor yani denemeyin derim.
50-60 kg taşımayacaksanız yanınızda sorun olmaz. Çantaları kadroya dengeli yüklemek lazım.
Grupset değiştirmek bana mantıksız geliyor. Yine de siz bilirsiniz.

Trx 8600 deoreden memnunsanız turlarınızı bununla yapın derim.
Gravel için zaten gereğinden fazla masraf yapmışsınız. Bence daha fazla yapmayın. Satın ve istediğiniz özelliklerde bir bisiklet alın. Daha az uğraşlı ve masrafsız olur.
Keşke ilk işiniz seleyi değiştirmek olsaymış. Üstünde gelenden daha geniş %60 açılı bir sele sizi baya rahatlatırdı.
Yanıtınız için çok teşekkürler. Satıp bir mtb alma düşüncem de var bir yandan. Forumdan isteyen olursa uygun fiyata verebilirim.

Merhaba, Yakın zamanda bikepacking ve günlük ulaşımım için kullanacağım bir gravel bisiklet almak istiyorum. 175 cm boyundayım ve 79-80cm bacak boyuna sahibim ve hazırda Şuan kullandığım yol bisikletim 52 kadro. Gravel bisiklette de 52 kadro mu seçmem gerekir? Carraro G2'nin 55 kadrosunu bir 5-10 km kullanma fırsatım olmuştu ve bu kısa mesafede ağrı yaratmamıştı bana.
2. el piyasasında bütçem olan 30.000-35.000₺ bandında 2-3 model var sadece
Peugeot GR14 GRX400 (bu sanırsam jantı en iyi model ama kadrosunun üst boru şekli bana pek çirkin geliyor.)
Bisan All Trail GRX400 (karbon maşası var)
Carraro G2 GRX400 (maşasında çanta deliği olmasıyla ve tipiyle en çok hoşuma giden model)
Sizlerin fikir ve önerilerini almak isterim
Bu modellere ek olarak 0 Broster Strowild 2.0(namıdiğer Corelli Goat 2.0) var (link)

Son düzenleme:
Geri