Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Aliexpress modelleri de oldukça başarılı. Ben taba rengi delikli bir model kullanıyorum. Daha önce İrfan hocam da memnun olduğunu dile getirmişti. Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. Eskime veya yıpranma ibaresi göremiyorum. Bandın altındaki Selle italia markalı jel pedlerden dolayı yumuşacık ve eli dolduran bir hissiyatı var. O pedler olmasa bu kadar konforlu olmazdı sanırım. Koku yapmıyor, tutuş hisleri güzel. Tıpaları daha hiç çıkmadı. Sanırım bir gidon bandını daha fazla açıdan değerlendiremezdim :) Ben 10/10 veriyorum. Eksi verecek bir yanını bulamadım. Aldığımda fiyatı da çok uygundu.

327794 dosyayı görüntüle
sanıyorum aliexpres için biraz geç kaldım biraz çabuk çözmem gerekecek
Pro race comfort bant kullanıyorum. Dayanıklı, tutuşu konforlu, kaydırmayan bir bant arıyorsanız tavsiye ederim.

Daha önce FSA Powertouch kullanıyordum. Sattığım bisikletin üzerinde gitti, yenisini de bulamadım. İçinde jel olduğu için özellikle bozuk zeminlerde konforu artırmak için tercih edilebilir.
FSA Powertouch beyaz rengini buldum hiç benlik değil :(
Pro race comfort güzel göründü gözüme
paraya kıyıp brooks cambium yada fizik terra mı alsam diye içimden geçmiyor değil

Scudo
Pro race comfort bant kullanıyorum. Dayanıklı, tutuşu konforlu, kaydırmayan bir bant arıyorsanız tavsiye ederim.

Daha önce FSA Powertouch kullanıyordum. Sattığım bisikletin üzerinde gitti, yenisini de bulamadım. İçinde jel olduğu için özellikle bozuk zeminlerde konforu artırmak için tercih edilebilir.
Pro race comfort rahat bayagi bende tavsiye ederim. Yapiskanli degil bide gidonoda iz birakmiyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve areklim
11-36 (11-13-15-17-20-23-26-30-36) oranda. Sık kullandığım oranlar 15-17-20 ve ön 30T dişlide iken(sıklıkla bunu kullanıyorum) zincir çapraz kalıyor haliyle. Arkada 36 diş yani 1. Vitesi hiç kullanmıyorum. 26 ve 30 da nadir kullandığım oranlar.
11-28(11-12-13-14-16-18-21-24-28) buna geçersem sık kullandığım oranlar 2 vites kaymış oluyor ve çapraza düşmüyor.
11-32(11-12-14-16-18-21-24-28-32) bu oranlar ile de işimi görürüm. Sanırım riske girmeyip bunu seçeceğim.

Ayrıca vites geçişlerinden aldığım günden beri memnun değilim. Tamam yol bisikletimdeki ultegra performansı beklemiyorum ama bu kadar beklentimden uzak olmasını da ummuyordum. Hem geçişler sert hem de çok sık ayar kaçıyor. Arka aktarıcı değişikliği ve oranları daha yakın kaset ile sert geçişler bir nebze azalır diye umuyorum. Tabi zincir de sıfırlanacak.
Deore ile çok bir şey fark etti mi? M2000 olan altus arka aktarıcımın makarası bozuldu. Makara ve tamir masrafı 500 lira eder diye düşünüyorum o yüzden hazır bozulmuşken Alivio RD-M3100 mü alsam dedim? Deore olan 2x9 aktarıcıyı Peugoat'da kısa süre kullanmıştım. Stabil çalışıyordu. Alivio daha mı kötü sizce? 1000 lira civarına alabiliyorum. Deore 2x9 pek bulunmuyor artık.

Deore ile çok bir şey fark etti mi? M2000 olan altus arka aktarıcımın makarası bozuldu. Makara ve tamir masrafı 500 lira eder diye düşünüyorum o yüzden hazır bozulmuşken Alivio RD-M3100 mü alsam dedim? Deore olan 2x9 aktarıcıyı Peugoat'da kısa süre kullanmıştım. Stabil çalışıyordu. Alivio daha mı kötü sizce? 1000 lira civarına alabiliyorum. Deore 2x9 pek bulunmuyor artık.
Hem Deore RD-M592 hem de Alivio RD-M3100 9 vitesli arka attırıcıyı aynı bisiklet üzerinde kullandım. 9’lu Deore olan eski seri, yerini Alivio aldı. Bence bir performans farkı yok. Alivio daha mantıklı.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Hem Deore RD-M592 hem de Alivio RD-M3100 9 vitesli arka attırıcıyı aynı bisiklet üzerinde kullandım. 9’lu Deore olan eski seri, yerini Alivio aldı. Bence bir performans farkı yok. Alivio daha mantıklı.
Teşekkür ederim. Parça bulma anlamında ben de Alivio'dan yanaydım. Ayar tutmuyor denince biraz ikileme düştüm sadece.

Deore ile çok bir şey fark etti mi? M2000 olan altus arka aktarıcımın makarası bozuldu. Makara ve tamir masrafı 500 lira eder diye düşünüyorum o yüzden hazır bozulmuşken Alivio RD-M3100 mü alsam dedim? Deore olan 2x9 aktarıcıyı Peugoat'da kısa süre kullanmıştım. Stabil çalışıyordu. Alivio daha mı kötü sizce? 1000 lira civarına alabiliyorum. Deore 2x9 pek bulunmuyor
Bence ikisi de aynı şeyin laciverti.

Boşlukla ilgili mesajını da gördüm altus vites geçişlerinde sorun var mı? Eğer yoksa bırak elleme bence.

Bence ikisi de aynı şeyin laciverti.

Boşlukla ilgili mesajını da gördüm altus vites geçişlerinde sorun var mı? Eğer yoksa bırak elleme bence.
Vites geçişlerinde sıkıntı yok ama seyir halindeyken titreşim yapıyor. Zincir sağa ve sola oynuyor çevirilirken. Aylardır çözememiştim titreşim sebebini. Elle yıkarken fark ettim.

Vites geçişlerinde sıkıntı yok ama seyir halindeyken titreşim yapıyor. Zincir sağa ve sola oynuyor çevirilirken. Aylardır çözememiştim titreşim sebebini. Elle yıkarken fark ettim.
Sorununu çözecekse neden olmasın. Altus attırıcı daha ekonomikse onu neden düşünmüyorsun? Fazla yatırım yapma bence.
Ben çok memnun kalmadım 2x9 Shimano sistemden. Ömrü dolunca ya da iyice sıkılınca CUES 11’li sisteme geçirmeyi planlıyorum.

Sorununu çözecekse neden olmasın. Altus attırıcı daha ekonomikse onu neden düşünmüyorsun? Fazla yatırım yapma bence.
Ben çok memnun kalmadım 2x9 Shimano sistemden. Ömrü dolunca ya da iyice sıkılınca CUES 11’li sisteme geçirmeyi planlıyorum.
Altus ve alivio yaklaşık aynı fiyatta. Cues ben de düşündüm ama ruble, zincir, kol, aynakol vs derken çok masrafı var.

• Beğen
Tepkiler: krank
İyi forumlar, 25 belki 30k civarında gravel bisiklet arıyorum. Şimdiye kadar karar verdiğim model Broster Speeday 3.0 sizce iyi midir ve öneride bulunursanız sevinirim...

İyi forumlar, 25 belki 30k civarında gravel bisiklet arıyorum. Şimdiye kadar karar verdiğim model Broster Speeday 3.0 sizce iyi midir ve öneride bulunursanız sevinirim...
Yol bisikleti sayfasına Gravel soruyorsun, Gravel sayfasına yol bisikleti modeli yazıyorsun :D

Önce ne istediğine bir karar ver. İkinci el düşünmüyorsan sıfır bence Carraro townsman en iyi seçenek :D İkinci el olur dersen Carraro gravel g2 bulabilirsin belki.

İyi forumlar, 2012 yılından beri kullandığım 26 inç jant ve 20 inç kadro boylu kron xc250 dağ bisikletim var. Yakın zamanda gravel bir bisiklet almak istiyorum. Bianchi via nirone 7 grx ile Carraro G4 arasında kaldım. Boyum 188 cm ve yanlış ölçmediysem iç bacak boyum 88 cm. artı eksi 2-3 cm fark edebilir ölçümde. 26 inç jantlı ve 20 inç kadro boylu kron dağ bisikletim bence bana küçük geliyor. ama bunu bile bile hem fırsat olmaması hem de maddiyatta dolayı 13 yıldır kullanmaktayım. Gravel için hangi kadro boyunu tercih etmeliyim. şimdiden teşekkür ederim.

Gravelciler için Shimano grx 827 di2 vatana ve millete hayirli olsun. Ama shimano su gravel ve mtbdeki microspline sacmaligini bir biraksa. Bir standarta baglasa su freehublari süper olcakta. Kapitalizm musade etmiyor.

• Beğen
Tepkiler: alikalpak ve MakRo
İyi forumlar, 2012 yılından beri kullandığım 26 inç jant ve 20 inç kadro boylu kron xc250 dağ bisikletim var. Yakın zamanda gravel bir bisiklet almak istiyorum. Bianchi via nirone 7 grx ile Carraro G4 arasında kaldım. Boyum 188 cm ve yanlış ölçmediysem iç bacak boyum 88 cm. artı eksi 2-3 cm fark edebilir ölçümde. 26 inç jantlı ve 20 inç kadro boylu kron dağ bisikletim bence bana küçük geliyor. ama bunu bile bile hem fırsat olmaması hem de maddiyatta dolayı 13 yıldır kullanmaktayım. Gravel için hangi kadro boyunu tercih etmeliyim. şimdiden teşekkür ederim.
Dostum merhabalar. Bende senin gibi uzun yıllar şehir tur bisikleti kullanıp gravele geçtim. İki sayfa önde benim konuyla kadro boyu ile ilgili yazılar var. Bende senin gibi iki model arasında kalmıştım. Carroro g4 proyu tercih ettim. Boyum 1.85 iç bacak 86,5 cm. 58 kadroyu tercih ettim. Şu an baya bindim memnunum. İlk başlarda kadroyu büyük mü aldım diye paniklemiştim. Ama biraz binince alıştım. Ki senin boyun benden uzun. Ben en fazla gidon boğazını bir tık küçültürüm diye düşünüyorum. Ama sana 58 tam olur diye düşünüyorum carraroda. Nirone 7 de 48 50 52 kadro var galiba hiç deneyemedim. Belki ölçüleri farklıdır. Bide bir tavsiye daha almadan önce hem 55 hem 58 kadroyu denemeni tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: dumbthrone
Dostum merhabalar. Bende senin gibi uzun yıllar şehir tur bisikleti kullanıp gravele geçtim. İki sayfa önde benim konuyla kadro boyu ile ilgili yazılar var. Bende senin gibi iki model arasında kalmıştım. Carroro g4 proyu tercih ettim. Boyum 1.85 iç bacak 86,5 cm. 58 kadroyu tercih ettim. Şu an baya bindim memnunum. İlk başlarda kadroyu büyük mü aldım diye paniklemiştim. Ama biraz binince alıştım. Ki senin boyun benden uzun. Ben en fazla gidon boğazını bir tık küçültürüm diye düşünüyorum. Ama sana 58 tam olur diye düşünüyorum carraroda. Nirone 7 de 48 50 52 kadro var galiba hiç deneyemedim. Belki ölçüleri farklıdır. Bide bir tavsiye daha almadan önce hem 55 hem 58 kadroyu denemeni tavsiye ederim
Değerli yorumların için teşekkür ederim. Fırsatım olurda bulursam hem carraroyu hemde bianchiyi deneyip öyle almak istiyorum. gönlüm bianchiden yana.

Değerli yorumların için teşekkür ederim. Fırsatım olurda bulursam hem carraroyu hemde bianchiyi deneyip öyle almak istiyorum. gönlüm bianchiden yana.
Hangi şehirdesin izmirde isen benim bisikleti deneyebilirsin.ben iki bisikletide inceledim. Aşağı yukarı aynı donanımlar bianchi arka dişli 12li carraro 11. Carraroda antishock gidon bogazı var. Kadro boyu yüzünden bianchiyi elemiştim.

Hangi şehirdesin izmirde isen benim bisikleti deneyebilirsin.ben iki bisikletide inceledim. Aşağı yukarı aynı donanımlar bianchi arka dişli 12li carraro 11. Carraroda antishock gidon bogazı var. Kadro boyu yüzünden bianchiyi elemiştim.
Mersindeyim. Yüksek ihtimal kadro boyu yüzünden bende carraroya yöneleceğim. ama yine de bulursam ikisini de denemek istiyorum. çünkü yıllarca beni rahatsız eden bir bisiklet kullandım. bu sefer hata yapmak istemiyorum.

Mersindeyim. Yüksek ihtimal kadro boyu yüzünden bende carraroya yöneleceğim. ama yine de bulursam ikisini de denemek istiyorum. çünkü yıllarca beni rahatsız eden bir bisiklet kullandım. bu sefer hata yapmak istemiyorum.
Dediğin ölçüler doğru ise 58 tam olacaktır. Fakat kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Bacak boyun uzundur üst taraf kısadır. Binip karar vermek en mantıklısı.

• Beğen
Tepkiler: Engineerserkan
Merhabalar Nirone 7 gravel deneme imkanınız oldu mu acaba 50 bedeni boyunuza hitap etti mi?

Geri