Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Merhaba Carraro Gravel G0 bisikletim var. Trafikte genel akış olarak ortalama 40-60km/h arasında gidip geliyorum max speed rüzgar arkamda 70 yokuş aşağı 85 gördüm.
Hız konusunda daha hızlı hızlanmak istediğim ve akıcılığı korumak istediğim için Lastiklerimi ve göbeğimi değiştirmeyi düşünüyorum. Şu an üstünde SCHWALBE 700X38C G-ONE BITE RACEGUARD var. Göbek olarakta SHIMANO TX505 32D arka ön set var. Malum yaz ayı geldi bisikletimin arkasına port bagajda takacağım için ağırlık biraz artacak bu ağırlığı tolere edebilmek için biraz modifiye yapmak istedim.
Bütçem çok fazla değil cebimi fazla yakmayacak 28lik bir lastik düşünüyorum aslında içimden 25 geçti ama konfor olarak çok konforsuz olur diye çekindiğim için yanaşmadım.
Göbek olarakta bisikletim 32D ama ne uyumlu olur hangisi daha iyi olur göbeklerden hiç anlamıyorum.
Anlayan yardımcı olacak hocalarım bilgilendirirse çok sevinirim.
ELektrik desteklimi bisiklet. Pogacar bile o hizlari uzun sure koruyamaz o bisikletle cunku. Heralde hiz olcerin bozuk.

Scudo
@Sadettin Z. @Amanita Bisikletimi alalı birkaç ay oluyor üniversiteden dönüşte sevdiğim için aldım malum Adana yolları bozuk olduğu için kasti olarak gravel aldım ara sıra köy yolunada gidiyorum ama uzun bir süre gitmeyeceğim için buna uygun lastik almak istedim. Taşlı yollar var ama dikkat edersem çok etkilemez diye düşünüyorum lastiği değiştirmem. Geçenlerde iç lastiğim patladı hala patlak daha yapmadım. Şansıma o bile patladıysa çokta zırhlı zırhsız ayrımına giresim bile gelmiyor o yüzden...
Dönüş için teşekkür ederim hocam lastik olarak şu an indirimde olan Vittoria Corsa 700x30 G2 Amber Yanak alacağım 2100 lira gibi bir fiyatı var(link atamıyorum).
Göbek konusuna gelirsek hala vereceğim paraya değer mi yani değiştirmeye gerek var mı bu konuda kararsızım. Düşündüğüm gibi bir performans artışı olur mu hızımı korumama ne denli etki eder deneyimlemediğim için hala düşünme aşamasındayım.
Ama göbek olarakta şu anlık Koozer XM490 PRO ön arka göbek setini düşünüyorum.
ELektrik desteklimi bisiklet. Pogacar bile o hizlari uzun sure koruyamaz o bisikletle cunku. Heralde hiz olcerin bozuk.
Hocam gps destekli Samsungun uygulamasını kullanıyorum hız konusunda tabi yanılmalar olabilir bu konuda bir şey diyemem. Kendim lisanslı eski yüzücüyüm aktif olarakta bodybuildle ilgileniyorum. Kardiyovasküler olarak güçlüyüm yani :) Burada yaptığım hızı abartmam ya da yalan söylemem emin olun hiçbir işe yaramaz. Yokuş aşağı 85 gördüğüm yol asfalt ciddi uzun bir yokuştu hatta mekanik disk frenler tutmaz diye o yolda ne yaptığımı sorgulamıştım. 70 gördüğüm yol aynı şekilde asfalt ve rüzgarın tamamen arkamda olduğu kondisyon olarakta çok güzel hissettiğim zamanlardan birisiydi. Söylediğiniz uzun süre koruma konusuna gelirsek max speed olarak yazmışım bu hızları korumak tabikide çok zor bir yerlere 70le gidiyorum değil max speed gördüğümü yazmışım. Bunun dışında bisikletin ortalama 40 hız için gayet yeterli olduğunu düşünüyorum abarttığım bir durum yok. Güzel kinayeniz içinde teşekkürler :) Pogacarla kıyaslamak komik olmuş.

@Sadettin Z. @Amanita Bisikletimi alalı birkaç ay oluyor üniversiteden dönüşte sevdiğim için aldım malum Adana yolları bozuk olduğu için kasti olarak gravel aldım ara sıra köy yolunada gidiyorum ama uzun bir süre gitmeyeceğim için buna uygun lastik almak istedim. Taşlı yollar var ama dikkat edersem çok etkilemez diye düşünüyorum lastiği değiştirmem. Geçenlerde iç lastiğim patladı hala patlak daha yapmadım. Şansıma o bile patladıysa çokta zırhlı zırhsız ayrımına giresim bile gelmiyor o yüzden...
Dönüş için teşekkür ederim hocam lastik olarak şu an indirimde olan Vittoria Corsa 700x30 G2 Amber Yanak alacağım 2100 lira gibi bir fiyatı var(link atamıyorum).
Göbek konusuna gelirsek hala vereceğim paraya değer mi yani değiştirmeye gerek var mı bu konuda kararsızım. Düşündüğüm gibi bir performans artışı olur mu hızımı korumama ne denli etki eder deneyimlemediğim için hala düşünme aşamasındayım.
Ama göbek olarakta şu anlık Koozer XM490 PRO ön arka göbek setini düşünüyorum.

Hocam gps destekli Samsungun uygulamasını kullanıyorum hız konusunda tabi yanılmalar olabilir bu konuda bir şey diyemem. Kendim lisanslı eski yüzücüyüm aktif olarakta bodybuildle ilgileniyorum. Kardiyovasküler olarak güçlüyüm yani :) Burada yaptığım hızı abartmam ya da yalan söylemem emin olun hiçbir işe yaramaz. Yokuş aşağı 85 gördüğüm yol asfalt ciddi uzun bir yokuştu hatta mekanik disk frenler tutmaz diye o yolda ne yaptığımı sorgulamıştım. 70 gördüğüm yol aynı şekilde asfalt ve rüzgarın tamamen arkamda olduğu kondisyon olarakta çok güzel hissettiğim zamanlardan birisiydi. Söylediğiniz uzun süre koruma konusuna gelirsek max speed olarak yazmışım bu hızları korumak tabikide çok zor bir yerlere 70le gidiyorum değil max speed gördüğümü yazmışım. Bunun dışında bisikletin ortalama 40 hız için gayet yeterli olduğunu düşünüyorum abarttığım bir durum yok. Güzel kinayeniz içinde teşekkürler :) Pogacarla kıyaslamak komik olmuş.
Ortalama 40km/sa hız oldukça iddialı bir değer , siz 40-60 ortalama yazmışsınız , bir de üstüne trafikte. Yapabiliyorsanız, tebrik ederim. Kinaye yapmıyorum yarışlara katılabilirsiniz , demek ki çok ciddi bir potansiyeliniz var.

Bisikletimi yaptırdıktan sonraki ilk sürüşümde sürüş geçmişini buraya atacağım hocam düşünceleriniz için teşekkür ederim

Bisikletimi yaptırdıktan sonraki ilk sürüşümde sürüş geçmişini buraya atacağım hocam düşünceleriniz için teşekkür ederim
Bence çoğunlukla asfaltta sürecekseniz Gravel satıp yol bisikletine geçin lastik göbek vs uğraşmayın. Merakınız ve hevesiniz de varsa hız yapmaya.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bence çoğunlukla asfaltta sürecekseniz Gravel satıp yol bisikletine geçin lastik göbek vs uğraşmayın. Merakınız ve hevesiniz de varsa hız yapmaya.
Bütçem o kadar yok hocam ne yazık ki

Bütçem o kadar yok hocam ne yazık ki
Nasıl yok? Kendi gravel bisikletini sattığın zaman para gelmeyecek mi? Gidip 2. el temiz sora yada tiagra setli bi yol bisikleti alacaksın tamam. Neden extra bütçeye ihtiyacın olsun.

Nasıl yok? Kendi gravel bisikletini sattığın zaman para gelmeyecek mi? Gidip 2. el temiz sora yada tiagra setli bi yol bisikleti alacaksın tamam. Neden extra bütçeye ihtiyacın olsun.
Hocam muhtemelen bisikletim 20ye gider daha yeni 34e falan aldım taksitle 2.el piyasası çok düşük bisikletimin önerdiğiniz 2.el bisiklet modelleri var mı

Hocam muhtemelen bisikletim 20ye gider daha yeni 34e falan aldım taksitle 2.el piyasası çok düşük bisikletimin önerdiğiniz 2.el bisiklet modelleri var mı
Anladım. Bu şekilde kullanın o zaman yol lastiği ile bir deneyin. İleride satacak olursanız yol lastiklerinizi tutarsınız gravel lastikleriyle satarsınız.

Jantlar ve göbekler kalsın değmez değişim yapmaya.

2. el yol bisikleti her zaman bulunur. Siz sattığınız zaman yada satmaya karar verdiğiniz zaman sorarsınız yol bisikleti tavsiye sayfasında o zaman buluruz.

Bak mesela 52 kadro olursa arkadaş gravel ile takas olur diyor.

(link)

• Beğen
Tepkiler: foraonline
Merhaba yaklaşık 5-6 ay önce carraro gravel g2 alarak aranıza katıldım. Ancak fabrika çıkışı lastikleri değiştirmek istiyorum. 700x30-35 bir dış lastik alsam ne önerirsiniz?

Merhaba yaklaşık 5-6 ay önce carraro gravel g2 alarak aranıza katıldım. Ancak fabrika çıkışı lastikleri değiştirmek istiyorum. 700x30-35 bir dış lastik alsam ne önerirsiniz?
Merhaba, Öncelikle yeni bisikletiniz hayırlı olsun şimdiden. Ben açıkçası lastik olarak Schwalbe markasını kullanmaktayım. Bu markanın lastiklerine bakabilirsiniz.

Şu lastiği 1 yıla yakındır kullanıyorum. Daha öncede zırhlı lastik kullandım. Lastiğin gidişi güzel sırt kısmının düz olmasıda yol gidişini etkiliyor ama çok fazla patlıyor. Güya orta seviye zırhlı diye aldım ama lastik içi sıvının kapattıklarınıda sayarsam çok fazla patlak var. Bazen kapatamayınca veya sıvı bitince lastiği çıkarıp biraz hava basınca belli oluyor ufak sıvının kapattığı delikler hava kaçırıyor. Şuan 13 tane patlak yaması (zorlamadıgım halde. Az daha hava basıp açılma riski olanlarıda kontrol etsem rahat 20 olur bu sayı) var lastıgımde. Güzel zırhlı bi lastik önerisine ihtiyacım var. Dağa bayıra girince patlayacak mi diye dusunmeyecegım, Hem hızlı giden mümkünse bu lastik gıbı sırt kısmıda düz olan.

Sözde 10 üzerinden 8 bu lastiğin koruması :D

(link)

Merhaba. Bianchi via nirone 7 gravel almayı planlıyorum ama 47 ve 50 kadro arasında kaldım. 2 bisikletçiye gittim ama açıkta yoktu deneyebileceğim bir yer bulamadım. Boyum 170 iç bacak boyum 77cm. Benzer kullanıcılar varsa tavsiyelerini bekliyorum.
Ölçü tablosunu atıyorum, sanırım türkiyedeki modeller AS ölçülerine göre satılıyor.

Dosyalar

• IMG_5247.png
    IMG_5247.png
    96,8 KB · Okunma: 18
Merhaba. Bianchi via nirone 7 gravel almayı planlıyorum ama 47 ve 50 kadro arasında kaldım. 2 bisikletçiye gittim ama açıkta yoktu deneyebileceğim bir yer bulamadım. Boyum 170 iç bacak boyum 77cm. Benzer kullanıcılar varsa tavsiyelerini bekliyorum.
Ölçü tablosunu atıyorum, sanırım türkiyedeki modeller AS ölçülerine göre satılıyor.
Bu yol bisikleti modelinin kadrosu.

Gravelda 3 farklı kadrosu var. 47-50-52. Mantıken 47 "kısa boylular", 50 "orta boylular", 52 de "uzun boylular" için. 170 kısa mı orta boy mu kabul edilir orası size kalıyor artık :). Piyasada kadro bilgileri olmadığı için TR Bianchi yetkililerine mesaj atmak yada aramak en mantıklı seçenek olur.

Eğer baktığınız yerden kesin alacaksanız iki bisikleti de açtırıp kurdurun. İkisini de deneyin. Mağazadan denemeden görmeden bisiklet mi alınırmış. Açmam kurmam derse de ordan bisiklet almayın.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve semsan
yakın zamanda gravel G0 dan gravel GE 5.0 geçtim 700x40c lastik takma niyetim var aklımdan cts geçiyor ama bir forum ahalisine sorayım dedim önerilere açığım.

yakın zamanda gravel G0 dan gravel GE 5.0 geçtim 700x40c lastik takma niyetim var aklımdan cts geçiyor ama bir forum ahalisine sorayım dedim önerilere açığım.
Gravel bisikletimde CST Pika lastikler takılı. Bildiğim kadarıyla piyasada sadece 38mm olarak bulunuyor. Yer yer mtb klasmanında bozuk yollardan geçtim, bir kere patlamadı. Lakin zemin tutuşu asfalt yollarda eziyete dönüyor. Yol lastiği ile rahatlıkla 60km üzeri hızları gördüğüm inişlerde 40 üzerine çıkmıyor bisiklet. Asfalta vantuz gibi yapıştığı için sürerken arkadan kamyon geliyor zannedersiniz.

Bir arkadaşa Vittoria Terreno Dry almıştık. Bildiğim kadarıyla oldukça memnun. Fiyatları da Wtb Riddler gibi uçuk değildi.

Nasil yollarda sureceksiniz o onemli. Çamurda vs surmem derseniz ben 40mm schwalbe g-one bite kullaniyorum asfaltta arazi karisik surusler icin cok uygun. Asfalttada bayagi iyi gidiyor. Tavsiye ederim.

Nasil yollarda sureceksiniz o onemli. Çamurda vs surmem derseniz ben 40mm schwalbe g-one bite kullaniyorum asfaltta arazi karisik surusler icin cok uygun. Asfalttada bayagi iyi gidiyor. Tavsiye ederim.
g-one bite üzerinde gelen lastik daha önce kullandım çok patlıyo :(

g-one bite üzerinde gelen lastik daha önce kullandım çok patlıyo :(
Tubelless kullanin uyumlu ise gravelde ic lastikli kullanim her lastikte sikinti. Genelde patlaklar ic lastikte isirik seklinde oluyo cunku.

• Beğen
Tepkiler: areklim
Geri