Salcano'nun gravel bisikletlerini canlı olarak bir yerlerde fotoğraflayan var mı? Sezon ortalandı, tanıtılan bisikletleri herhangi bir yerde göremedim henüz.
Gravel alacaklar, biraz daha bekleyin. Dekatlon'a şu aşağıdaki model gelecek (diye umuyorum). Carraro'nun piyasa penetrasyonu için apar topar yol bisikletinden bozup yaptığı gravele para vermeyin. (Bunu kimseyle tartışmak için yazmıyorum. Benim kişisel görüşümdür.)
@boing
Decathlona bu konu hakkında mail attım. Kendilerine attığım mailde bu rc520 modelinin gelip gelmeyeceğini sorduğumda sipariş olarak verirseniz müdürlerimiz ile konuşup getirebiliriz tarzı cevap verdiler. Eve geçince mailde tam olarak dediklerini yazarım.
Rc500 modelinde mekanik disk ve sıra set varken, rc520 modelinde 105set ile trp hibrid fren sistemi var. Decathlona.co.uk sitesinde rc520nin bir bu sonu gravel yazan birde mavi olan modeli var. İkisininde inceledim hemen aynı sadece yukarıda resmi olan modelin lastiği ve karbon maşaya yuklenebilecek max. ağırlık verileri farklı geldi. Belki gözümden kaçan olmuştur bilemiyorum. Yine 2side maksimum 700x38mm lastik destekliyor.
(link). 729 pound(sterlin)
@cagatay17
Hocam hayırlı olsun. Tekerinize taş değmesin. Tez zamanda izlenimlerinizi paylaşmanızı bekliyoruz. Bu arada ilk olarak ürünün ağırlık bilgisini paylaşmanız harika olur. Bol gezmeler.
Agirlik konusu cok önemli hiçbir yerde yazmiyor bu akşam çantaları takacaktım bisikleti çıplak hali ile tartmayı unuttugum icin takmadım yarin sabahtan tartacağım.
Detaylı yorum yazmayı düşünüyorum bisiklet hakkında pek bilgi yok.
@cagatay17
Ya gravel bisiklette ağırlığı ne yapacaksınız millet 20 kiloluk çelik mtblerden gravel yapıp dünyayı geziyor ? boş verin tartmayı takın çantaları filan şöyle dolu dolu bi gravel görelimde keyfimiz yerine gelsin, en sevdiğim bisiklet yüklü bisiklet, şaka bi yana güle güle kullanın çok yakışıklı bisiklet
Gravel g2 almayı düşünen veya bisikleti merak edenler icin bir ön bilgi vereyim.
Neden bu bisikleti tercih ettim.
Carraro 927 dag bisikleti ve sedona300 şehir bisikleti kullanıyorum.
Drop barlı bir bisiklet kullanmak istiyordum
Çantalarımı takıp köy yollarında kısa turlara çıkmak istiyordum.
Hiz merakım ve okadar kondisyonum yok
Ama hem asfalt hem bozuk yollar icin bir bisiklet ararken buldum gravel g2 yi
Muadili farkli firmalarda ayni kompenatlar la satışa sunulan bisiklet lerden ucuz olmasi
Birinci tercihim oldu
Tiagra 4700 vites sistemi swable lastlkler hidrolik frenler bana yeterli geldi.
Sadece cantlarin ciftrenk olmasini sevmedim
Keske sadece siysh olsaydi.
Kullanim sonucu bilgi paylasimina devam edicem.
İmla ve yazım hataları icin kusura bakmayin teknoloji özürlüyüm
Herkese selamlar.
@Gökay Akçay
Kg benim için önemli değil ama merak edenlere destek adina tartacağım teraziyede yskin duruyor zaten zor olmayacak
Gravellerin hastasiyiz.
Ama durumu olmayanlar icin baska alternatifler gostermek bizim işimiz.
Full cromoly çelik 11 kg
Yabancilar dirt drop diyor . Turkceye tam cevirmek mumkun olmasa da tarla bisikleti gıbı bsey cikiyor .
@cagatay17
Hayirli olsun gercekten guzel makina, hastasıyım. Dedigin gbi o jantlar gravel kafasina aşiri ters boyanmis, birde maşadaki gravel yazisi bence cok gereksiz , ticari bir hamle gbi olsada olsundu , yerliydi bizdendi deyip sineye cektik ehehe
Benim hayalimdeki gravel makina mat yesil-kahverengi-siyah gbi karisik desenli , dogaya bir rambo, bir ne bilim Bear girs gbi uyum saglayan, hafif askeri gorunumlu ama havali bir sey. Wilis jeepler yada range rover kafasinda bisey
Kapitalist düzenin tezgahı bizdeki teknoloji ve sanayinin dolara bağımlı halide bizim ülkemizde değişik alternatifler aratiyor.
En uygununu aramak hakkımız.
Konu gravele gelince hakikaten güzelmiş hafta sonuna kadar her ortamda kullanıp kişisel izlenimimi yazacağım.
Bu tarz bisikletlere
Benim gibi amatör birisinin kullanım deneyimi yazmasi almak isteyen arkadaşlara
Belki ışık olur.
@cagatay17
Carraro, g-one ları iç lastikli olarak mı gönder miş yoksa iç lastiksiz(+ patlak önleyici sıvı) olarak mı?
İç lastikle göndermişlerse, tavsiyem içlastiksiz dönüşümü yapmanız.
Ben de şu an g-one lastik kullanıyorum. Performans ve konfor yönünden çok iyi ama patlamaya karşı pek dayanıklı değil.
İlk başta iç lastikle kullanıyordum(diken vs. ye dayanmıyor.). Daha sonra içlastiksiz+patlak önleyici sıvı ile kullanmaya başladım.
İç lastiksiz daha da konforlu oluyor.
@gezgin gezer
Tecrübenizi dikkate alacağım dikenler gercekten baş belası bende süreci takip ediyorum.
@mariokaldato
Bende ayvı tarz düşündüm ama brooks sele kahverengi gidon bandı haki renk mat antraks renkler isterdim ama carrarocuların sevki böyleymiş