Scudo Sports

Gran fondo yarışlarından alınan ücretler

Gran fondo yarışlarında alınan ücretler makulmü ?

• Toplam katılım
    160
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@a.valverde

Arkadaşım senin derdin ne ,,bamı kaldırdım çünki benim mesajımı almışsın senin derdin ne polemik yaratmakmı
sevmiyorsunuz forumu terk edersiniz
,yönetimin kuralı istediğimi banlarim kafama uygun olmayanı sende bunlardan birisin isteyen beni banlasin ve benim mesajlarimi görmesin

@a.valverde

Yönetim nereden bana mesaj gönderdi ne biliyorsun ben yönetime mesaj attım

@a.valverde

Begenmiyorsan beni banla arkadaşım bu kadar basit bu iş

Polemik yaratma konu hakkında fikir beyan edeceksen et gölge yapma ya da yazma ,,,

Scudo
@Kudret Kurtcebe sizin mesajinizi almadim , siz beni engellemissiniz , kim size soyluyorsa yanlis beyan etmis , ben , bir baska uye dostumun, sizin mesajinizi yayinlmasini gordum.
bu konuda lutfen mutabik olalim.
Diger taraftan ; Ben neden forumu terk edeyim ki ; burasi herhangi bir kisinin yada zumrenin yeri degil ki ; halka acik bir spor sever insanlarin olusturdugu bir platform. rica ederim .

@Kudret Kurtcebe sizin mesajinizi almadim , siz beni engellemissiniz , kim size soyluyorsa yanlis beyan etmis , ben , bir baska uye dostumun, sizin mesajinizi yayinlmasini gordum.
bu konuda lutfen mutabik olalim.
Diger taraftan ; Ben neden forumu terk edeyim ki ; burasi herhangi bir kisinin yada zumrenin yeri degil ki ; halka acik bir spor sever insanlarin olusturdugu bir platform. rica ederim .

@Kudret Kurtcebe

Yonetim bana nereden mesaj gondermis dediginiz icin ;
Siz bu mesaji gondermediniz mi?

@a.valverde

Arkadaşım sana laf anlatmak hakkaten zor ,ben özelden yönetime mesaj attım ,ve muhatap olma dendi ve banla dedi anlaşıldımi ,,,,,,özelden yönetime mesaj atma konusunda bilgin yok bu anlaşıldı ,,,
Dediğim gibi aynen banla arkadaşım sana ters geliyorsak çok memnun edersin beni

@Kudret Kurtcebe sizden bekledigim cevap da buydu zaten ; hem size hem de sizin "YONETİM" inize tesekkur ederim.,

@Kudret Kurtcebe

Bu arada ben kacirmisim , ozur dilerim ; "YONETİM" muhatap olma demis ; "YONETİM" kendisi muhatap olsun o zaman benle ?

Burada 85 arkadaş ile aynı düşünceleri paylaşıyoruz,bu arkadaşlar bu kadar fiata karşı,karşı olmaları çok doğal ,ankaradan gideceklere masrafli alanyada olana sorun yok tabi,antalyadan gelecek olanlarada maliyet olacak ,bu forumda alanyadan olan varsa dinlemek isterdim,
Maddi durumu iyi olanlara lafimiz yok ,geçen sene şubat akra fondoda katılımda 500 kişi yoktu ,niye bana bunun cevabını verin ,neden 2016 marmarada 800 'ü aşkın kişi vardı nedenini söyleyeyim ucretsiz bir fondo oldu ,çipte vardı ,yemekte istasyonda sağlık ekibi tişört havlu vs vs ,yollarda tek araç yoktu ,bir kere şunu anlayacagiz bu kadar katılım olan marmara 2016 yarışinin ertesi yılı aynı yerde orhangazi bursa nilüfer kısa etapta neden 60 mastırda 6 kişi idik çünki ücretli idi makul Ücrete rağmen katilma oranı az idi ,demekki neymiş siz fiat koyarsanız ücretleri yukarı çekerseniz kimse gelmez ,,,,kısa 160 uzun 210 tl ,,,bakalım ne olacak bu gün 24 saatte anca 1 kişi listeye girdi ,katılım 2 ay önceden çeşme 2018 'de bayağı hareketli idi neden ? veloturk var ,hayır işi bu sene veloturk ne yapacak bakalım fiatlar konusunda

Price-List-1.jpg

Fiatlar alanya durum budur,

24 şubat akra kısa 160 uzun 210 tl ,
Seneye bu rakamların üstü olur yani 2020 'de
Görünen köy kılavuz istemez 500 kişi ile yetinirler artık ,
zati amaçlarida budur

Bu evet diyenlerden speedhunter nikli arkadaş istanbuldan ,hayır diyenler neden hayır dediklerini açıkladılar ,birde evet diyen arkadaşlar açıklama yapar ise aydınlanmış oluruz neden evet ???????
Murat 16 evet demiş konum çeşme ,
Oksan özdöl ,izmirden
Genar batur ızmir
Enn - es istanbul
Cenk tamay ıst,
Fatih anıl ankara
Altay fan isparta

Özcan dostuma sormak isterim bursada kendisi,neden evet birde özcan sen gidecekmisin akra antalya ve alanyaya ?

Diğer Evet diyen arkadaşlardan kim gidecek akraya ve alanyaya evetlerden o anlaşılmakta ,yani biz makul buluyoruz ve gidecegizmiyimi anlayacagiz yoksa yok ben gitmeyeceğim ama fiatlar makulmuyu anlayacagiz konuya açıklık getirelim,,,

Özellikle istanbullu arkadaşların mesajları önemli maliyetleri nasıl karşılayacaklar ,,,

Sadi imren dostum sende evet demişsin bursadasın gidecekmisin ?
Gitmeyecek isen neden evet ?

Serkan nadir antalya ona yakın maliyet az gelecek

Ilter elmas sanada aynı soru neden evet ?
Sende bursadasın ,gidecekmisin ?

Supereva var birde burdurdan
katılacakmı acaba?
Neden soruyorum kaça mal olacak burdurdan

Kerem erdoğan arkadaşım gidecekmi istanbuldan ? Gidecekse maliyet ne kadar olacak ?

Aşağıda ilk mesajim var ?

Arkadaşlar gran fondo ücret anketi ıçin evet ,hayır ,çekimser oyunu kullanabilirsiniz,evetse, neden evet ?
açıklarsanız memnun olurum,hayırsa aynı şekilde
Oyumu açık olarak söylüyorum ,
artık fazla zam oldu,bu nedenle hayır,,,,

Aşağıda gran fondo marmara 2017 'e katılım anketi var Uzunda 24 kisada 26 kişi
65 kişi katılmamış,çoğunluk hayır demiş nedenide ücretli Olması
Kısa 75 lira idi uzun 125 lira ,bu makul fiat idi bana göre ,tabi birde antalyadan gelene uzak izmir keza anca ıstanbullu için ıdeal idi ,etap orhangazi bursa nilüfer kısa idi ,uzun ise istanbul viaport asya bursa endülüs arası,

Gran Fondo Marmara 2017

Aşağıda geçen seneki akra gran fondo ücretleri

Uzun parkur - 127km

- İadesiz kayıt ücreti: 160 TL
- İade edilebilir kayıt ücreti: 180 TL (15 Şubat 2018 tarihine kadar yapılacak olan kayıt iptallerinde tam iade yapılır)
- 15 Şubat 2018 tarihinden sonra kayıt ücreti: 180 TL (İadesiz)

Kısa parkur - 74km

- İadesiz kayıt ücreti: 110 TL
- İade edilebilir kayıt ücreti: 130 TL (15 Şubat 2018 tarihine kadar yapılacak olan kayıt iptallerinde tam iade yapılır)
- 15 Şubat 2018 tarihinden sonra kayıt ücreti: 130 TL (İadesiz)

Bu seneki

Kayıt Ücreti

AKRA Gran Fondo Antalya - Uzun Parkur (92 km) kayıt ücretleri:
- İadesiz kayıt ücreti: 210 TL
- İade edilebilir kayıt ücreti: 240 TL (11 Şubat 2019 tarihine kadar yapılacak olan kayıt iptallerinde tam iade yapılır)
- 11 Şubat 2019 tarihinden sonra kayıt ücreti: 240 TL (İadesiz)
Ödemenin online kayıt esnasında yapılması gerekmektedir.
Son kayıt tarihi 18 Şubat 2019'dur ve kaydın tamamlanması için en geç bu tarihe kadar ödemesinin yapılmış olması gerekmektedir.

Kayıt Ücreti

AKRA Gran Fondo Antalya - Kısa Parkur (61 km) kayıt ücretleri:
- İadesiz kayıt ücreti: 160 TL
- İade edilebilir kayıt ücreti: 190 TL (11 Şubat 2019 tarihine kadar yapılacak olan kayıt iptallerinde tam iade yapılır)
- 11 Şubat 2019 tarihinden sonra kayıt ücreti: 190 TL (İadesiz)
Ödemenin online kayıt esnasında yapılması gerekmektedir.
Son kayıt tarihi 18 Şubat 2019'dur ve kaydın tamamlanması için en geç bu tarihe kadar ödemesinin yapılmış olması gerekmektedir.

Ilginç iadesiz 210
Iadeli 240
Rakama bak ,,,,,,
11 şubattan sonra 240 'i veren bir daha alamaz
Ne güzel suyundanda koy

Erol küçükbakırciya sitem dolu özel mesaj gönderilmiştir cevap bekliyorum

Hastalığın kökeni şudur,hiç bir sponsor firma bu ülkede bisiklet sporunun gelişmesine katkıda bulunmaz bu acı bir gerçektir gran fondo bazı turizmcilerin arka bahçesi değildir burada iyi niyetli stk kuruluşlarının çalışmaları olur ise gerçek gran fondo nasıl olur gösteririz bu anca veloturk gibi amatör arkadaşların emekleri ile olur,
Veloturk ve onu destekleyen bir stk lazım dernekler keza ,gran fondo ücretlerini nasıl aşağıya çekeriz ona bakacağız ,anadolu yakada etap vardır ,pendik belediyesi ve şile belediyesi ile yakın temas olabilir bu etaplar benim idman yaptığım etaplardir 70 km 'lik bir etap çıkartırım yeterki stk dernekler belediyeler bi araya gelelim veloturk 'lede konuşulur,istanbulda anadolu yakasında bir adet gran fondo şile düzenlenebilir
Avrupa yakadanda gelebilirler
16 kalem masraflardan çok acil olmayan kalemler çıkartılır masraflar kısılır
En önemlileri ambulans,sırt numaraları ,çip ,su istasyonları,madalya ,anı madalyaları,
Federasyona verilecek kapora ücreti ,yarış sonu alınacak tabi,
Yarışı yarıda bırakanlar için minibüs,
Ve hakem giderleri bunlar önemli demirbaş

@Kudret Kurtcebe

Abi serbest piyasa, kim malını kaça satmak istiyorsa serbest. Onun için evet dedim. Katılım sağlanmazsa bedeli düşürürler diye düşünüyorum.
Şahsi kararım, şehir dışında paralı hiçbir fondoya gitmemek. Çünkü yol, yemek ve konaklama bedeli fondo ücretini zaten beşe katlıyor.
Güzel bir anıya bin küsür lira vermek yerine, o parayı ekipman ve giyime harcamayı tercih ederim.

Edit: İsteyen katılır, hiç sözüm olmaz. Tebrik eder, başarılar ve iyi eğlenceler dilerim.

@Özcan.

Doğru ,,,,,neden doğru aynen bende bisiklet ekipmana harcarim ,ama denetim yok ülkede bunu çözmek lazım ,ayrıldığımız nokta fiatlar pahalı ,

@Özcan.

Bildiğiniz üzere serbest piyasa ekonomisi de bir takım kanunlar üzerinden varlığını devam ettirir:"Arz-talep "kanunu gibi.Talepin oluşmadığı veya yetersiz kaldığı durumlarda bu organizasyonu düzenleyecek yani bu hizmeti belli bir fiyattan arz edecek kurum veya kişiler de bulunamayabilecektir.Veyahut organizasyondaki bol miktardaki sabit maliyet kalemlerinin ve düşük talep miktarının etkisiyle "başa-baş noktası"na ulaşabilmek adına katılım ücretleri artabilecektir.Bu iki ihtimal de olası.

@hamlet2006

Sanırım Cyclist dergisinin geçen yılki sayılarından birisinde okumuştum, emin değilim. Başka kaynaktan da olabilir.
Gran fondo organizasyonculuğu Avrupa ve Amerika'da çok kâr getiren güzel bir iş. Türkiye'de bu işin getirisinin büyüklüğünü gören birçok turizm organizatörünün önümüzdeki yıllarda faaliyetler düzenleyeceğini bekliyoruz, diyorlardı.

Göz kararı masraf kalemlerine bakınca, olsa olsa adam başı 40-50 Lira civarı bir maliyeti olduğunu düşünüyorum bu işin.
Geri kalanı ve sponsorlardan gelen kaynak, tamamen organizasyonun cebine giriyor.

Bunun istediği miktarını bisiklet bağışına harcaması da mümkün, tamamını cebe indirmesi de :)
Hedeflediği kârı elde edemediğinde bu işten vazgeçmesi de mümkün tabi. Ne de olsa dünyanın emeğini harcıyor, kendi bilir.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Özcan.

Özcan 16 kalem giderin tam hesabını ali kılıç dostum çıkaracaktı,onu bekliyorum

Turkiyede en büyük sorun denetim yok ,serbest piyasa abd 'de var ama denetimde var

Argeus giderleri 16 kalem

Organizasyon (Web sitesi, online kayıt, tasarımlar, üretimler, araçlar, personeller vs.)
- Yarış kiti (Sırt numaraları, yarış rehberi, zamanlama çipi / kadro numarası, bırakma çantası vs.)
- İstasyonlarda sunulan yiyecek, içecek ve sağlık imkanları
- Zaman tutma hizmeti
- Finiş sonrası kumanya
- Yarışı bırakmak isteyen sporcular için süpürge otobüsleri hizmeti
- Yol güvenliğini sağlayan motorize ekip giderleri
- Hakem giderleri
- Ambulanslar ve sağlık personelleri giderleri
- Yarışı zaman limitleri içinde bitiren katılımcılara "bitirme madalyası"
- Kategorilerinde dereceye giren sporculara podyum madalyaları
- Her bir katılımcı için Bisiklet Federasyonu’na ödenen özel yarış ücreti
- Fotoğrafçı ücretleri
- Yarış sonrası sunulan masaj hizmeti
- Tişört
- KDV

Ali kılıç dostum 500 kişi üzerinden hesaplarsin,,nedir bu işin gerçegi

Geri kalanı ve sponsorlardan gelen kaynak, tamamen organizasyonun cebine giriyor.

Bunun istediği miktarını bisiklet bağışına harcaması da mümkün, tamamını cebe indirmesi de :)

Sıkıntı burda özcan

@Özcan.

Hiç bir firma yokturki karı düşünmesin bu işin rajonu kar etmek ama katılım ücretlerini en çok kisada 100 Uzunda 150 olacak şekilde düşünülmesi ne kadar gerçekçi olur ,bunun için yukardaki giderleri tam olarak hesaplamak gerekiyor ,maliyetlerin ne olduğunu bilmeden burda ezbere konuşuruz
maliyetler gerekirse kırpılır

Yukardaki 16 kalem giderin ne olduğu çözmeden bu konu kapanmayacak
Benim kafam kdv 'ye takıldı

Güzel bir anıya bin küsür lira vermek yerine, o parayı ekipman ve giyime harcamayı tercih ederim.

Nokta ,
özcanin mesajı
bende altına imzayı çakarim

Gran Fondo Marmara

Eyyyy argeus geçmişini arar olduk ,bedava yaptın bize marmara fondo'yu sene 2016,,,,,,,

Arkadaşlar durumumu anlattım ,mali durumum yeterli değil ne alanya ne antalya ,
Marmara fondo 75 tl bana dokunmadı ,otobüsler bedava idi ,,,
Kime anlattım ?
Federasyon başkanı erol beye ,

Gelen cevap arkadaşlar,

Düzenleme yapıyoruz selamlar

Beklemedeyim arkadaşlar face 'den özelden mesaj atmış idim

Sayın erol küçükbakırcının son mesajı düzenleme yapıyoruz idi,neyin düzenlemesi fiatlarınmı bilmiyorum,
fiatların yüksek olduğunu söyledim ,nasıl bir düzenleme olacak bakalım

Organizasyon (Web sitesi, online kayıt, tasarımlar, üretimler, araçlar, personeller vs.)
- Yarış kiti (Sırt numaraları, yarış rehberi, zamanlama çipi / kadro numarası, bırakma çantası vs.)
- Zaman tutma hizmeti
- Finiş sonrası kumanya
- Hakem giderleri
- Fotoğrafçı ücretleri
- Tişört
- KDV

Ali kılıç dostum ,maliyetleri hesapladınmı ..?

Vaktim olmadı abi.
Sadece internet sitesine bakabildim. O da 250 lira.

@Ali Kılıç 35.5

Mesleğim olduğu için söylüyorum, web sitesi 250 fazla maliyeti olan bir kalem. Uyduruk bir web sitesi değil, cihaz uyumluluğu ve kayıt alma ve dinamik kayıt listeleme fonksiyonları olan bir site. Çalıştığım firmaya böyle bir site için teklif gelse 2500, 3000 tl gibi bir teklif verilirdi. Üzerine 70 tl 1 yıllık hosting bedeli ve 25 tl domain bedeli de eklenirdi. Fakat firma tüm fondoları için ve her yıl için aynı site şablonunu kullanıyor. Bu da tek bir fondo eses alındığında hosting, domain ve uyarlama (250 tl bizim firma için, bilgili bir bilgi işlem çalışanı da yapabilir fakat web sitesini yapan firma sorumluluk kabul etmez) masrafı demek.

Web sitesi teklifini 100 TL'ye bile alabilirsiniz. (Kasapların vitrininde bile web sitesi yapılır yazısı var bu memlekette) Fakat hiç bir profesyonel firma veri işleyen bir site için bu riske girmez.

Tabi ki organizasyon sahibine sorsanız her bir fondo ve her bir yıl için yeni site parası ödediklerini söyleyeceklerdir. Akra için ele alırsak aynı siteyi grafik ve metin değişiklikleriyle 6-7 defa kullanmışlar, bu da fondo başı site masrafını 7-8 bölmek demek.

@Ziya On Road

Bu kdv nedir ?
Devletemı ödeniyor ? Maliye bakanlığınamı odeniyor ?nedir bu kdv ?

Madalyaların masrafı nedir ?
Hakemlere ödenen miktar nedir ?
Ambülans sağlık hizmetlerine ödenen ücret nedir ?

Fotoğrafciya ödenen miktar nedir ?
Tişört maliyetleri ????

Süpürge otobüslere ödenen ücret artı kumanyalara bunları bilirsek işin rengini öğreneceğiz

Timing firmasına 15.000 ödeniyor ,tabi maliyetler artınca bu rakamda yukarı çıkabilir

erol beyin bana mesaj yolu ile ilettiği düzenleme yapıyoruz derken ücretler üzerinde bir düzenleme olacağını zannetmiyorum,şirketlerin ücret politikasına hukuki açıdan federasyon karışabilirmi,?
Yok kardeşim sen bu fiattan yapamazsın diyebilirmi ?
Pek zannetmiyorum,
Bekliyorum ,
konuda bekliyor ,yukardaki 16 kalem giderin tan bir bilançosunuda çıkarmak lazım ,ne oluyor anlayalım bakalım

@Kudret Kurtcebe

Madalya için biraz araştırma yaptım kalitesine göre değişiyor fakat tanesi 5 ile 7TL arası bir rakamdır. Yanlışım olabilir net rakam değildir. Şirketimiz için 1 sene kadar önce tshirt yaptırmıştık onunda fiyatı adet arttıkça düşüyor fakat ortalama rakam 17 25TL civarı değişiyor.
Kdv ürünleri alırken ödenen rakamdır yani verdiğim rakamlar üzerine 5TL+Kdv gibi düşünebilirsiniz.

@Superevo

Faydalı bilgiler ,,,,:harika:

Genel bir masraf ne olur ? Yani bir gran fondo 2019 ekonomik şartlar göz önüne alınırsa ne kadara çıkar
100.000 tl yi geçermi masraflar ,
bunu tesbit etmek lazım ,,,

Federasyonun gran fondoların ücretlerine karışacağını sanmıyorum. Zaten karışırsa şirketler (bisiklet bağışı gibi projeler dışında)muhtemelen bir daha gran fondo düzenlemez. Kar amacı güden bir oluşum doğal olarak düşük kar edeceği bir işe girişmek istemez.

@Ilter Elmas

Bende öyle düşünüyorum,fakat erol beyin düzenleme yapıyoruz dediği nedir ?ilerki zamanda anlayacagiz herhalde,
Argeus geçen sene kar etmemiş nerden biliyoruz serkan mistinoglunun mesajından
Nereye kadar argeus şirketi zararı göğüsler zamanla belli olur ,

Serkanin mesajı aşağıda

Bir pedaldaş kendilerine fahiş katılım ücretlerini sormuş, cevapları şu şekilde olmuş:

Yarış maliyetleri ve giderler enflasyona bağlı olarak oldukça arttığı için, 2019 yılındaki Gran Fondo organizasyonlarımızın ücretlerini enflasyon oranında artırma kararı aldık.
Genel olarak gider kalemlerini ve katılımcılara sunduğumuz hizmetleri aşağıda bulabilirsiniz:
- Organizasyon (Web sitesi, online kayıt, tasarımlar, üretimler, araçlar, personeller vs.)
- Zaman tutma hizmeti
- Finiş sonrası kumanya
- Hakem giderleri
- Fotoğrafçı ücretleri
- Tişört
- KDV
Sadece yukardaki kalemlerin toplanan katılım bedellerinden fazla tuttuğunu bilmenizi isteriz.
Anlayışınız için şimdiden teşekkürler ve sorularınız olursa cevaplamaktan mutluluk duyarız.
Saygılarımızla,
Argeus Travel & Events
Istiklal Caddesi No:47
50400 Urgup – Nevsehir / Turkey

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meğer yarışı ceplerinden para ödeyerek yapıyorlarmış :harika: Helal olsun böyle iyi kalpli adamlar hala var demek :harika:

@Kudret Kurtcebe

Ağabey bana katılacakmısın diye sormuşsun kaçırmışım ben o yazını şimdi gördüm. Katılacağım masrafları yazayım aşağıya.

Cuma sabah kalktım
Kahvaltı: 30TL
Depo fulleme: 390TL 70lt benzin
Yola başlangıç 420tl çıktı cepten

Kesin içlastik unuturum decathlona gireri. Antalyada
İç lastik jel fındık fıstık 80TL
Otel parası 2 gün 300TL
Öğle yemeği 50TL
Akşam yemeği 60TL
İlk günü 910TL ile kapattık

İkinci gün kahvaltı otelden rota gezintisi kahve molası öğle yemeği ortalama 100TL
Akşam dışarı çıkıp arkadaşlar ile birşeyler içmek 100TL
İkinci gün 200TL
Etti bize 1110TL
Yarış günü yorgunluktan bi yemek yiyip geri dönsem 50TL harcasam 1160TL yapar

Ben bu kadar harcadığım paranın yanında granfondonun 50TL ucuz olmasını aramıyorum bu yüzden oylamada Evet dedim.

Ama sen dersen bu adamlar komple yolu yemeği karşıkayacaklarmış 500tl istiyorlar iyi mi kötü mü bu oylama o zaman benim için anlam teşkil eder. Lütfen burda ticaretini düzgün şekilde yapmaya çalışan insanların önünü kesmeyelim. Geçen seneki uci granfondo rezilliğini hepimiz biliyoruz.
Bu adamlar düzgün yapıyor bırakalımda yapsınlar. Saygılar.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri