Scudo Sports

Gran fondo yarışlarından alınan ücretler

Gran fondo yarışlarında alınan ücretler makulmü ?

• Toplam katılım
    160
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Kursat akin

O zaman ne yapabiliriz biz emekçiler olarak kafa patlatalim ,,dernek ile çok yıllar önce eski federasyon başkanını protesto etmiştik ,başkan murat suyabatmaz ile ,,,yani boş durmadım

Scudo
@bisikletgundemi

Faşizm insanın kendine yakışanı giymesidir.

Bu benzetmenin üzerine daha bir şey diyecek bişey yok. Zaten saç traşı ile inceden neo nazilere göz kırpıyordu, bu benzetmede üzerine cila olmuş.

Rock camiası bir ozanını kaybetmiş, ben ona yanarım, bazı şeyler için artık çok geç gibi..

orası size kalmış kudret bey. ben bisikleti seven çocukken yarışmayı hayal eden hayallerinin peşinden koşan sıradan biriyim... bisiklet forumdan fayda amacım eski güzel adamların yazdığı (bugün hiç biri yok ) bisikletle ilgili faydalı bilgileri okumak.

@Kursat akin

Katılıyorum

@Kursat akin

Bu nasıl olur ,avukat dostlar ile konuşup bu durumun ne olduğunu anlayabilirim,var nitekim,sponsor firmalardan federasyonun istediği komisyon hukukimi yoksa gayri hukukimi ,ayrıca hakemlerin ûcretlerini sponsor firmalar verebilir federasyona ihtiyaçları olduğunu zannetmiyorum

@Kursat akin

Her neyse kürşat bey ortak nokta var tabi ,aynen bisiklet federasyonu,esasında bu çip parasida bir çözüm istiyor ,,,,,
Bu federasyon meselesi bir hükümet durumu olduğu için ,seçimle birilerin gitmesi gerekiyor gibi ,esas mesele yerine gelenler burayı babasının çiftliği gibimi kullanacak

@Kudret Kurtcebe ülkede genel evrensel ahlak yerleşmeden ve bünyemize sirayet etmiş şark kurnazlığı genlerimizden sonsuza kadar çıkmadan hiç bir şey düzelmez. liyakat kavramının olmadığı bir ülkedeyiz. o sebeple daha kendinize odaklı iyi bir bisikletsever olarak kendi adınıza neler yapabilirsiniz, mahallenizdeki çocuklara neler öğretebilirsiniz, deneyimlerinizi bize nasıl aktarırsınız gibi konulara odaklanmalısınız. kendi evimizin önünden başlayan temzilik en güzelidir. bırakalım bisiklet forum bir bilgi deryası olarak kalsın.

@Kursat akin

Kürşat bey, eleştirilerin federasyona yönelmesi gerektiği hususunda size katılıyorum. Lakin kendi yarışını yapan insanların bu organizasyonları "liberal ekonomi" kuralları ve teamülleri içinde yapıp yapmadıklarına da yakından bakmak gerekir. Tartışmaya vesile olan organizasyonun sahibi Kemal Canfedai aslında spor camiasına değil turizm sektörüne hizmet vermekte olan biri. Bu organizasyonları da "bisiklet turizmi" başlığı altına yerleştirip kendi otellerinin de reklamını yaparak turizm sektörüne yeni bir "kanal" açmaya çalışıyor. Ticari rakipleriyle ve eski federasyonla hayli çatışmalı bir hikâyesi var, aşağıda kendi anlatımıyla okursunuz. Geçmişte yapmayı başaramadığı organizasyonların müsebbibi olarak eski federasyon başkanı Emin Müftüoğlu'nu görürken, bugün başarıyor olmasında verdiği destek nedeniyle yeni başkan Erol Küçükbakırcı'ya teşekkürü ihmal etmiyor. Federasyon seçimlerinde sandık görevlisi olmayı da ihmal etmediğini not düşelim ayrıca, bu yüzden tepki de görmüş rakiplerinden. Alanya'da "ticari" faaliyet gösteriyor ama lobiciliğini Konyalı kimliğiyle yapıyor.

Değindiğim bu ayrıntılar bizde sporun diğer bütün kapitalist ülkelerde olduğu gibi politikayla ve ticaretle nasıl iç içe olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Ortada ne bisiklet sporunun candan fedailiğini yapan bir organizatör var, ne de biz zaten üstümüze düşen vazifemizi yapıyoruz ve böyle organizasyonlara da ayrıca destek veriyoruz diyen bir federasyon. Davulun sesi yakından çok farklı ve manzara hiç masum değil.

(link)

Kemal Canfedai'nin iki yıl önceki bu açıklamasının son kısmını ayrıca alıntılıyorum burada. Şimdi hepimizin ona sorması lazım: Peki iki yılda ne değişti? Veryansın ettiğiniz, size köstek olduğunu söylediğiniz yönetimin yerine gelen yönetim iki yılda ne yaptı? Bu sözlerinizi bu yönetime de aynıyla tekrarlayabilir misiniz? Bütün derdiniz size engel olan Müftüoğlu'nun gitmesi ve onun yerine gerekli izinleri almada size destek olan Küçükbakırcı'nın mı gelmesiydi? Bu yüzden mi lobicilik yaptınız, sandık başında durdunuz? Türkiye Bisiklet Sporu tarihsel bir atılım yaptı da bizim mi haberimiz olmuyor?

"İsteyen araştırsın Türkiye Bisiklet Sporu tarihinin en kötü dönemlerini yaşıyor. Milli sporcu sayısı 78 milyonun yaşadığı bir ülkeye yakışmayacak sayıda. En fazla bütçesi olan 4. Federasyon, en az sporcusu olan 25. Federasyon. Gittiğim uluslararası yarışlarda ya hiç yokuz, ya da yarışı tamamlayamıyoruz. 18 yaşında Türkiye’nin en yetenekli ve güçlü genç sporcusu Batuhan Özgür geçen ay Doha’da yapılan Dünya Şampiyonası öncesi sosyal medya hesabına “bu benim son şansım” yazdı. Kimse Bisiklet Sporu çağ atladı, çok başarılıyız demesin. Çok zayıf takımların davet edildiği, güçlü takımların kabul edilmediği komik yarışlardan aldığımız puanlarla gittiğimiz 2012 ve 2016 olimpiyatlarında sporcularımızın %90’ı yarışı tamamlayamadılar. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına Elite Erkek ve Bayan kategorisinde sporcu götüremiyoruz. Açılan takım sayısı komik, kapanan takım sayısı ciddi. Koskoca ülkede tek Kıta Takımı var Torku Şeker Spor. Oda düne kadar kapandı kapanacak açıldı açılacak. Ben yeni Başkan Erol Küçükbakırcı ve yeni yönetimle ülkemizde çok fazla sayıda sporcu ve takımla bölgesel bisiklet ligleri kurulacağına ve en çok sporcu ve takım içeren bölgenin de 12 ay bisiklet sporu yapma imkanı olan ALANYA olacağına inanıyorum. \ \ Alanya için endişelenmeyin. Hem ülkemizde hem de Dünya çapında Bisiklet ve Triathlon sporlarında kış aylarında Alanya’da çok fazla sayıda antrenman yapan takım ve bunun bir getirisi olan ulusal ve uluslararası yarışmalar göreceksiniz”dedi."

Kemal Canfedai benim bu yorumlarıma bakıp bilhassa kendisine yöneldiğimi düşünmesin, ismi ve hikâyesi bunları konuşmamıza sadece vesile oluyor aslında. Bizler de meselemizin sadece üç beş kuruştan ibaret olmadığını, konuşmamız gereken çok başka hususların da olduğunu görelim lütfen. Bizler karşımıza geçip işte "hizmet" diyen her insana ve yapıya heves ve saflıkla "müşteri" oldukça daha çok polemik yaparız böyle, cebimizdeki üçü beşi konuşuruz sabah akşam, onlar da bize "ben bunu ücretsiz yapmasını da bilirim ama böyle yapıyorum, işine geliyorsa kardeşim" demek cüretini bulurlar kendilerinde. Bisikletin fiyat takip eden tüketicisi değil kültürünü konuşup tartışan kullanıcısı olmadıkça, sporun müşterisi ve müştekisi değil bizatihi kolektif faili ve yapılandırıcısı olmadıkça da bu meselelerin içinden çıkamayız.

Findiklinin fakir çocuklari ile kendi aralarında yaş katagorilerine göre eğim yarışı düzenledim,bu geçen yaz bu çocuklarin elinden tutacak devlet

En baştan ücüncü olan eyüp sıkı yetiştirilmesi lazım

Oy değişmiyor ,
79 kişi hayır,
Çoğunluk durumdan şikayetçi
Burada federasyonun sponsor firmalardan komisyon istemesinin bedeli malesef bize ağır bir fiat ile dönmektedir
Bu işin orta noktası şu an gözükmüyor,

@Kudret Kurtcebe abi affına sığınarak şunu söylemek istiyorumki ne yazıkki ev ödevini yapmadın. Biliyorsun yeni federasyoncu göreve geldiğinde ne sözü vermişti federasyonun sitesinden: Masterlar ligi kurulacak. peki bir faaliyet varmı: Yok. Ben bunu defaatle söyledim, masterler ligi için federasyonu bir yokla dedim. Bir tel aç dedim. Ama sende bu işi boşverdin. Master ligi kurulmuş olsa idi senin bütün sıkıntın sona ermiş olurdu. Yalanmı. Lütfen bu işin üzerine düş federasyona sözünü hatırlat.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@bisikletgundemi kudret beye yazdığımı size de kopyala yapıştır yapacağım : ülkede genel evrensel ahlak yerleşmeden ve bünyemize sirayet etmiş şark kurnazlığı genlerimizden sonsuza kadar çıkmadan hiç bir şey düzelmez. liyakat kavramının olmadığı bir ülkedeyiz. o sebeple daha kendinize odaklı iyi bir bisikletsever olarak kendi adınıza neler yapabilirsiniz, mahallenizdeki çocuklara neler öğretebilirsiniz, deneyimlerinizi bize nasıl aktarırsınız gibi konulara odaklanmalısınız. kendi evimizin önünden başlayan temzilik en güzelidir. bırakalım bisiklet forum bir bilgi deryası olarak kalsın.

ben sıradan basit bir esnafım. bisiklet çocukluktan gelen bir sevda. masterlerde peletondan kopmamak tı bütün hayalim. onda da masterler tamamen üvey evlat muamelesi görünce fondolara odaklandım. birde kürsü görmekti hayalim. haaa elimi taşın altına koydum. karaman extrem bisiklet bayan takımına sponsor oldum. balkan şampiyonluğu türkiye şampiyonlukları yaşadık. gerçekten az olan kazancımı kızlarımızın bu spora yönelmesi için harcadım. oğluma bisikleti sevdirdim . olayın pozitiflerindeyim. türkiyenin yarısını bisikletle gezdim. ilk apidura kullananlardanım ülkede. ama ülkenin sorunu ve tabiki bisiklete yansıması evrensel ahlakın olmaması ve şark kurnazlığı.

@mehmetsunu

seçimle gidecekler varmı ötesi koydular başa erol beyi görüntü,,,,
Master maliyet tabi ,yanaşmadılar,
O değilde bu işin sonu geliyor artık ,gran fondo fazla gitmez,nedenmi ,argeusun dediğine göre ceplerinden para ççıkıyormuş nereye kadar çıkacak
Ben bir mesaj paylaşmıştım erol bey için ınşallah dedim bürokrasiye takilmaz dedik ne oldu takildi,

@mehmetsunu

Ben mete taşkin eski hakemler 2017 'de federasyonu masaya yatirdik hakemler bile şikayetçi ,ne diyon gardaş memleketin çivisi çikmis yahu

@Kursat akin

Kürşat bey sistemin çivisi cikmistir ,,önce o çiviyi yerine sokacak halkın gücüdür bu iş sonunda patlama ilemi olur yoksa seçim sandığındamı olur göreceğiz ülke artık eskisi gibide olamaz ülke bitmiştir ,,,

@Kursat akin

Yalnız ,önce protesto olmalıdır,yani fondoları protesto etmek,akabinde az katılımlı fondolar ile ne kadar dayanabilecek sponsorlar onu bi görelim derim ,yani malesef şimdi ilk hareket gran fondoyu boykot gerisi bence çözülecektir

Ücret neden euro olarak alınıyor Türkiye burası sonuçta.

@Kudret Kurtcebe fondoları unutun siz. hala oradasınız :) katılmayacaksanız katılanlara da karışmayacaksınız. ücretle alakalı açtığınız forum için çözüm federasyon. adamların görevi sporcuyu desteklemek, harcırahlarını vermek ve yarış düzenlemek. lakin bu dediklerim kalmadı türkiyede. torku , sakarya ve brisa için yarışmalar düzenleniyor ve birde türkiye turu. fondolar kusura bakmayın ama eleştirilecek en son kurum.

@Kursat akin

Maliyetlerin artması bunların bize yansıtılması birazda etik değildir ,bu nedenle önce operasyonun ilk hedefi yüksek ücretli fondoları al aşağı etmek,malesef savaş başka türlü olmayacak
Ücretli fondolara rakip olacak diğer yarışları organize edecek hemde makul fiatlarda yapacak sponsorlar olabilir buda gran fondolari köşeye sıkıştırır

@Guanzo45

Buda bi gerçek tabi

@Kursat akin

BAK BURDA AYRILDIK
MALESEF KUSURA KALMA GÜZEL KARDEŞIM

@Kursat akin

Katılanlara karışan yok kürşat bey fiatlar için milletin nabzını yoklamak durumundayım

@Kudret Kurtcebe maliyetlerin artması üretmeyen bir üçüncü dünya ülkesi olmamızdan. paranız değer kaybederse maliyetler artar. sigara içme yaşı 15 olmuş ülkede. ülkenin yarısı 300 tl aylık sigaraya para veriyor. kimse sokağa dökülmüyor sigara pahalı diye. kusura bakmayın ama fondolorın fiyat politikasını tartışmak şu an saçma. çeşme fondo da bu fiyatlarda olacak ve katılım en az 1600 kişi olacak. konaklama ve yol masrafı daha pahalıdır fondo ücretinden.

bisiklet sporu gelişsin ve ücretsiz olsun. bunu da federasyon çözecek. fondolar isterse 1000 tl olur. isteyen katılır istemeyen katılmaz.

@Kursat akin

Iyide buranın suçu yok ,,,aynı düşüncede değiliz kürşat bey kitle ne derse o olacak bu anket alanya yarışinin başlangıç tarihine kadar gidecek,dışardan ne kadar katilim olur bilemem ayrıca çeşmeye 1600 kişi gelirmi göreceğiz burda konuları aynen takip ediyorum son sözüm önce eylem kürşat bey ,,yani malesef boykot.

@Kudret Kurtcebe buradaki kitleyi geneli tenzih ederek söyleyeyim fazla ciddiye almayın. fondo 100 tl olursa neden 50 değil derler. 50 olursa neden bedava olmadı bu denir. bedava olursa ulaşım neden paralı. şikayetler uzar gider. bisiklet sevdalısı pek çok insan forumda değil. çok az sayıda ve gerçekten kültürlü ve bisiklet sevdalısı insan burada. önemli olan kaliteli çoğunluk. ne yazıkki demokrasimiz gibi olmuş anketiniz.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri