Scudo Sports

GPS'li Bisiklet Bilgisayarı Igpsport IG20E İncelemesi

Scudo
@bibisiklet reset İşleminden sonra uyduyla bağlantı kurdurdunuz değil mi tekrar. Uydu işareti çıktımı cihazda.

igp10 için versiyon 1.07 indiren arkadaşlar buraya da atar mısınız. Sallandık yapmadık güncellemeyi şimdi dosyaya erişemiyorum siteden..

@trainspotting35 Evet bağladım, hatta uzun süre açık bıraktım ama yok. İlk başladığım konumu 0 olarak aldı şuan 196 gösteriyor ama 600 falan olması lazım ilk başladığım yerden yükseldim evet onu biliyor ama dediğim gibi ilk konumu 0 aldı.

@Abdülkadir Ergin mail adresi verin göndereyim hocam.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
güncelemeyi bu hafta yaptım ve denedim. eğim göstergesi güzel çalışıyor onu sevdim. beşiktaşta ağaçların arasından geçerken bu sefer bi sorun yaşamadım. sinyal seviyesi iyileştirilmiş. veri aktarma hızında ise bir değişiklik göremedim.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Veri aktarma hızı gerçekten çok yavaş. Diğer düzeltmeler iyi oldu. Veri aktarma hızı ile ilgili mail atarsak ona da bir güzellik yaparlar.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
arkadaşlar güncellemeden sonra hız sensörü uyku moduna geçmedi ve doğal olarak durduğu yerde pilini bitirdi. aynı sorun cadance sensöründe olmuyor aynı sorunu yaşayan oldu mu aranızda?

@yusufgs36
Hocam hareketsiz kalinca girer uyku moduna. Sensorun uyku modunun aletle alakasi yok. Hareket edip etmemesiyle alakali.

@Ahmet Bilge Kaan AKINBence de sensorun cihazın uyku moduyla alakası yok. İstersen sensoru cihaz eşleşmesinden kaldır dene.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ahmet Bilge Kaan AKIN hareketsiz hocam bisiklet. bu durum denk mi geldi bilmiyorum ama guncellemeden sonra oldu. cihazi da kapattim baglanti kopsun diye ama gecmedi bir turlu uykuya ve pili bitti. sorunu cozmeden de yeni pil takmak istemiyorum acikcasi

@yusufgs36
Hocam dedigim gibi alet sensoru calistiramaz, sensor hareket etmedikce calismiyor.
Denk gelmis gibi gorunuyor. Sensorun uzerindeki pil zayif oluyor zaten genelde. Yeni bir pil takip denemenizi oneririm. Sensorde sorun cikmaz umarim, sadece pili bitmistir.

@SEL PER

o betaydı üstad son kararlı sürümü istemiştim.. @bibisiklet sağolsun gönderdi.

Aleti güncelledim ancak eğim bilgisini çoğu zaman göstermez oldu. Dün sağlam tırmanış yaptım: (link) yolun 3/4'ünde eğimi hiç göstermedi alet. %20 eğimdeyim 0 gösteriyor, moral mi veriyor ne :D v1.05'te bu kadar değildi bana yaramadı son sürüm..

@Abdülkadir Ergin
Bende benzer bir sıkıntı yaşıyorum. Öyle ki %20 eğim civarında benim hızım 4 km./sa altına düşüyor ve o zaman sanırım cihaz hareket etmediğimi durduğumu zannediyor ve eğimi sıfırlıyor

@SEL PER evet olabilir ancak hız artınca tekrar göstermesi gerekir bu durumda ancak benim alet neredeyse hiç göstermedi. Yukarıda sürüşü attım, tamamına yakın bir süre ekranda eğimi göremedim. Kafasına göre bazen göstermeye başlıyor bir süre sonra hop yine sıfır gösteriyor. Sebebini bulamadım. Daha önceden hep kısa kısa kullanmış, tüm gün kullanmamıştım onun etkisi olabilir mi bilmiyorum. Biraz daha izleyeyim bakalım, firmaya da bir mail atayım bu arada..

• Beğen
Tepkiler: SEL PER
Yeni gördüm, bazı şeyleri cevaplayayım:

* Cihazda barometrik altimetre var. Yüksekliği gps'ten değil hava basıncına göre hesaplıyor.
(bu arada strava'ya attığınızda strava altimetrede hata varsa, haritaya göre düzeltiyor, arada bu yüzden mesafe farkı oluşabiliyor)

* 3-5 saniye gecikme mümkün değil. Elinize alın, yürüyün, durun test edin. 500ms belki. Eğim verisi de o gecikmeyle geliyor.

* eğim verisi gps'ten alınmaz. İki nokta arasındaki yükselti farkıyla hesaplanır. Onu da altimetre ile buluyor zaten.

Eğim formülü de şöyle:

350 metre yukseltiyi, 5 km mesafede çıkacağız. şöyle yapıyoruz:

(350/5000) x 100 = %7 eğim. Makine bunu altimetre yi kullanarak anlık hesaplıyor.

@Buğra C
Bilgiler için teşekkürler. Yalnız eğimi hesaplaması için cihaz bir önceki yüksekliği ölçecek ve daha sonra o an bulunduğun yüksekliği ölçecek ve buradan bir eğim hesabı yapacak. Sanırım bunun içinde arada bir mesafe bırakması lazım. Tura başladığımız sırada cihazı açtığımızda aldığı yüksekliğe göre son anda bulunduğumuz yüksekliği oranlayarak eğimi veriyorsa bu o andaki anlık eğim olmaz ortalama eğim olabilir. Halbuki eğimin ekranda anlık değiştiğini görüyorum. O zaman bir aralık koyması lazım ne bilim 100 m. veya 50 m. gibi. ve 50 m. de veya aralık neyse o aralıkta hesabı yapıp anlık eğimi veriyor diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum. Zaten durduğunuz anda eğimi sıfır gösteriyor tekrar harekete geçtikten bir müddet sonra eğim bilgisi gelmeye başlıyor

@SEL PER hocam zaten dediğim gibi ekran 500ms de yenileniyorsa, o sürenin başı ne sonu arasındaki mesafe ve yükselti oranını hesaplıyor. Kaç cm yol gittin, kaç cm tırmandın veya indin. Bu cihaz için anlık o demek zaten.

Vay bee ne kadar teknolojik bir cihazimiz var :D Garminin kulaklari cinlasin :D Daha cok sevdim aleti ben, bi kere matematik biliyor :D

Gecenlerde bir arkadas Facebook'ta urunle ilgili bir seyler yazmisti. Garmin tarzi bir cihaz yaziyordu baslikta. Birisi de "hic garmin kullanmamissin" diye cevap yazinca merak ettim ve "Garmin'in aciklamasinda yazan ekstra bir ozelligi mi var?" diye sordum. Cevabini bilmeyen adam "Garmin kullanmadan anlayamazsiniz" gibi geveleyerek cevap verdi. Millet ne kadar acayip, sadece marka fanboylugu yapiyor.

Geri