Scudo Sports

GPS'li Bisiklet Bilgisayarı Igpsport IG20E İncelemesi

Scudo
Kendi kablosuyla şarj ederseniz tek dişten 3 dişe 30 dakika gibi bir sürede şarj ediyor. Kendi kablosu çok hızlı şarj ediyor, telefonumu da onunla 20 dakikada şarj ediyorum. Baya baya hızlı şarjı :D
Onun dışında kablosunun ömrü çok uzun olmayacaktır, uç kısmı çok sağlam değil malesef. Dikkatli kullanmak lazım.

Selamlar,

Cihazı bir kere dağ, bir kere de yol turunda kullandım. Genel olarak izlenimlerim şöyle:

1- Gözünüzün önünde detayların olması keyifli, ancak ekranlar ayarlanabilir değil, istemediğiniz detayları kaldırıp tek bir etkin ekran yaratmak güzel olabilirdi. Yolda sürekli ekrandan ekrana geçmek zorunda kalıyorsunuz.
2- Anlık bilgiler fena değil, biraz gecikmeli (1,2 sn.) güncelleniyor.
3- Auto pause çok iyi değil. Sert yokuşlarda çok yavaşladığınız zaman sizi durmuş gibi gösteriyor. Bu da asıl alevli yerler olan %15 civarı eğimlerde data kaybı demek oluyor.
4- Telefon Strava ile arasında %2 bir fark var. (hem telefon, hem IG10 beraber çalıştırdım, arada fark oldu) Sanırım auto pause etkinliğinden kaynaklanıyor. %2 az gibi görünüyor olabilir ancak 100 KM'lik bir turda 2 km kayıp demek oluyor.
5- Telefon programından Strava'ya bir kere otomatik attı, bir kere de upload etmedi. İkinci turu hala Strava'ya atabilmiş değilim.
6- Şarjı çabuk oluyor +5 saat kullandım, sadece bir diş eksildi.
7- Start/stop çok sinir bozucu. Çalıştı mı, insan ilk anda emin olamıyor. Bir de tur finişinde end tour tarzı bir özellik bulamadım. Cihazı komple kapatmak gerekiyor.

Sensörlerin siparişi daha gelmedi, onları tanıtınca ayrıca detayları paylaşacağım.

@Enkidu_x Enis Bey o tip ayarları yapabileceğiniz igs60 modeli mevcut ama fiyatı uçuk. Benim için 2 km gerçekten önemsiz bir fark benim amacım aslında çıktığım turlarda telefon sarjı sıkıntısı yaşamamak. Gecikmeler ile ilgili sıkıntınıza katılıyorum. Garmin kullanan arkadaşımda hız göstergesindeki gecikmelerin onda da olduğunu belirtti hız sensörü bu sorunun ilacı gibi gözüküyor.

Ben de hız sensorü olması gerektiğini düşünüyorum. Tur başlangıcında GPS'in sinyal bulması hava bulutlu ise zor oluyor, tur sırasında göstergenin sıfır gösterdiği durumlar oluyor. Hızınızı ne olduğunu göremiyorsunuz. Ortalamanızı düşürüyor. Ben de sensör siparişi verdim.

Telefon daha tutarlı hareket ediyor.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Enkidu_x
Hiz sensörüyle yüzde 2 lik fark kaybolacaktir. Oto pause olayını ben cok yavaslasam bile 2 kms ile gidince bile yasamadim. Gps ile alakasi var sanirim, cekip cekmemesinin. Cunku elime alip yurusem bile autopause ortadan kalkiyor :/
Bir de baslayip baslamadigini ben de basta cozememistim :D bizimkinin tersi mantik yapmislar. Start isareti gorunuyorsa baslamis, durma isareti gorunuyorsa duraklamis oluyor. Ilk kullandigimda alet bozuk, kaydetmiyor zannetmistim :D

@trainspotting35
Gözlük ve ceket için takipteyim:ssrtcbya:(Ağzım kapalı ama :))
@Osman Tuğrul
Sonraki birkaç yorumu da okumama rağmen benim hala basmıyor:kötü:
@bilalsahin56
@Ahmet Bilge Kaan AKIN İşşte tam senin gibi bu ürün için heyecanlanmışken küvet tıpasını çeker gibi çekip açtı bu yorum düşünce havuzumun giderinio_O:confused:

@UPCycling Takipte kalın. Hız sensörü GPS ile yaşanan kopmalar sırasında hızınızı görebilmenizi sağlar. (Tünel-alt geçit vb. yerlerde gps sinyali sıkıntı yaratır sadece bu cihazda değil bütün cihazlarda) Hız sensörü ayrıca evde tranier kullanıyorsanız hızınızı görmenize yarar. Zwift adlı programı indirim bisiklet sürerken ihtiyacınız olacaktır. Bu arada konudan alakasız igssport kadans sensörünü zwift e tanıttım sorunsuz çalışıyor. En kısa sürede hız sensörü ile tranier aldım mı tamamdır bu iş :):):)

Bu ürün ile alınan Magene hız ve kadans sensörü nün pil kısmında aktarım engelleyici şeffaf bir lastik var. Onu çıkartıp öyle pili takın sonra bisiklete monte edin.

@Osman Tuğrul
Rider 100'ün Igpsport IG10'dan aşağı/yukarı kalır yönlerini sıralayacak olursak @Osman Tuğrul :
Başka bir deyişle Rider 100 Igpsport IG10'nun Bryton muadili midir?

Aklımdaki diğer bir soruya da başka bir konudan faydalı bir ilinti de yapayım(100-310 Mukayesesi):
@S.Çal

• Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul
@UPCycling Ben yardımcı olmaya çalışayım. Elma ile armutu kıyaslama olur.

114 euro ya igs60 alırsınız ki rider 100 ile igs60 ı kıyaslasın birisi.

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
@cenkgultekin
IG10?
@Yy787878
Seni çooook iyi anlıyorum:)
@Günay Savaş
IG10'nun muadili Rider 310 mu?

@trainspotting35 Abi konuyu neredeyse sonuna kadar okudum fakat kafamdaki sorulara net bir cevap bulamadım. Kullanıp tecrübe edinmiş biri olarak sana sormak istedim.

Benim bilgisayar ile işim yok şimdilik, alacağım yol bilgisayarı Benim hız, kadans ve nabız verilerimi uygulamaya direk atması lazım, gps ileride lazım olur. Şimdi malum havalardan ötürü evde trainer da antrenman yapıyorum. Bu yol bilgisayarı Runtastic Road Pro ile sorunsuz bir şekilde çalışır mı acaba ? iPhone SE de kullanıyorum bu arada. He bide şu var atıyorum evde trainer da sürüyoruz GPS devamlı açık mı kalıyor yoksa kapatabiliyor muyuz ? Son olarak teker ebadı seçebiliyor muyuz ? 26. Bisiklet kullanıyorum.

@alper 76 kadans özelliği kadans sensörü ile ekleniyor, igs20'ye sensör bağlanmıyor, 10'a bağlanıyor.

Bu aletle birlikte yaygın olarak alınan Magene Hız/Kadans sensörleri klasik(akıllı olmayan) trainerı zwift'e kolaylıkla bağlayabiliyor.

Hatta Tacx'in kendi orijinal sensörlerinden ufak bir farkla daha iyi veri aktardığını sezdim.

Geri