Scudo Sports

GPS kilometre saati

Santimetre hassasiyetindeki GPS'ler herkesin ulaşabileceği GPS'ler değil.

Çalıştığım yerdeki haritacı arkadaşların kullandıkları GPS'lerin fiyatları binlerce dolar. Ayrıca çok büyük cihazlar.
Tuncay Bey'in dediği gibi son kullanıcıya hitap eden ürünler genelde o kadar hassas olmuyor.

Ben de gayet kaliteli bir GPS kullanıyorum (MTK II çipsetli) şu anda fakat ona rağmen gün sonunda verilere baktığımda hızımın zaman zaman 300km/s'e çıktığını görüyorum (ki bu değer gayet açık bir alan olan sahil yolunda kaydedilmiş)..

Zaten en başta da belirtmiştim, bu yüzden GARMIN gibi bu tip GPS özellikli KM saati üreticileri saatlerin yanında tekerleğe bağlanan hız sensörleri de veriyorlar.

Scudo
Yurt dışından istediğim fiyata Polar Rc3 Gps saati buldum, ürün sadece Avrupa da kullanılır yazıyormuş, Türkiye de sıkıntı çıkarır mı? Bilen var mıdır?

Benzer bir saate ben de geçenlerde takilmistim. Tam istediğim cevapları da kimseden alamadım. Saat suunto ambit 2s ve ambit3 peak ti.
Yüzerken bisiklette, koşarken ve dağda kullanılan bir şey gibi duruyordu ancak daha iyi öğrenmeden almamaya karar verdim. TR de 1200 vs ancak wiggle 500 e satıyor bilmem hala kaldı mi?
Link alamadım... Tablet problem yaptı ilgilenen arkadaş bakabilir yorumlar çok iyi

@alper 76 Polar TR ye mesaj atttım, aldığım ürün Avrupa da çalışmaz mı yada tam tersi durum olabilir mi diye ? Cevap olarak aldığının GPS saatleri dünyanın her yerinde çalışabilir mesajı geldi.

Bence de öyle olmalı zaten amaç bu. :)

Emin olmayinca size cevap yazmadım sadece...

İnsan okuyup araştırınca çok heyecanla almak ve kullanmak istiyor üstlerine ve reklamlarına da öyle gibi yazıyorlar ama ben suunto ambit serisi saatlerin bisiklette iyi bir km saati işlevi goreceginden emin değilim. Okuduğum yurt dışı ve içi yorumlar yüzme koşu ve savcılıkta garmine vs fark varlığını da yazıyor olmalarına rağmen bisiklet için kimse detaylı bilgi vermemiş.

Bazen diyorum banenah! Tak casio nu salla gitsin. Son durum bu zaten eski casio asker saatin kullandığım en güzel saatti :) hafif, alarmı var, su gecirmiyor., kronometre li... E daha ne olsun be yaw:) indir.jpg
Forumu çok sulandirdik sanırım ;-)

@alper 76 yine alsam mi diye aklımdan geçmiyor degil.

@1dost vallahi ben yüzerken ve koşarken kolumdaki swatch rahatsız ettiği ve kullanışlı olmadığı için tekrardan almıştım. 25 tlye hem de orijinal :)

Bir gün derste bir baktım kolunda unutunca diger saati de takmisim iki kolunda da saat var. Öğrencilerle halime gulduk :) Sonra çok sevdiğim bir öğrenciye hatıra olarak verdim. Suunto dan da Vazgeçtim. Salla gitsin yahu kronometre beyine yetmiyor sanki...

@Saikou bir de bunların hesap makinelileri vardı sürekli kolumuzda bakkal hesabı yapar teknolojiyi kolda taşımanın gurur ve edasıyla gezerdik :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Aslında konuya kendi açımdan tam zamanında rastladım. Ben de bu aralar gps'li km saati almayı düşünüyordum ta ki dün konuştuğum bir satıcının, en uygun olanları 900 tl'lerden başlıyor demesine kadar. Şimdi sormak istediğim konu şu, dünyanın parasını gps'li km'ye verene kadar pil ömrü uzun olan sağlam bir telefon alsam (asla telefona fazla para vermek istemeyenlerdenim bu arada) ve strava, runstastic gibi programlarla gps açık telefon kullansak 1 taşla 2 kuş vurmuş olmaz mıyız? Bu arada "KADANS" özelliği benim için olmasa da olur.

Bu özellikteki km saatleri belki daha ince ve hassas gps teknolojisi kullanıyordur orasını bilemem. Benim durumumun farklılığı sahip olduğum samsung s3 telefonu bozulmak üzere. her iki cihaza para vermek açıkçası beni zorluyor.

Bu arada fırsat bulmuşken sağlam, pil ömrü uzun bir telefon önerir misiniz? 1500tl'ye kadar harcama yapabilirim.

@Kerem Özbayrak Telefon ,Strava,Runtastic vs. premium olmadıktan sonra baharda spor yapan biraz daha amatörlere göre, strava dan bıkıp uzun zamandır GPS li saat arıyordum, Fransa da yaşayan ablamı fırsata çevirerek 2. el saatler aramaya başladım, Garmin 520 yada Sigma rox 10 gibi sadece bisiklet için olanların fiyatların ve temiz olanları bulamayınca çok özellikli Polar RC3GPS saati buldum bir kaç seçenekten sonra az kullanılmış bir Polar RC3 GPS TourdeFrance 100. Limited Edition modelini pazarlıklar sonucu 95 EURO ya sayın aldım kısmetse 1 ay sonra elime geçecek. Polar RC3GPS kadans ve hız gibi tüm bisiklet sensörlerinin kullanılabildiği ayrıca koşu içinde kullanılan bir saat. Türkiye fiyatı 975 TL fakat FinSpor sitesinde indirimli 675 TL mevcut sadece nabız bandı ile birlikte. Hala 2. el olarak çok temiz ürünler mevcut mesela,işte Türkiye piyasası sıfırda oldupu gibi 2. elde de herşey pahalı.
(link)
(link)

57680 dosyayı görüntüle

@Hasan Saylık Teşekkürler, Ben stravayı kendi antreman sürüşlerimde bir nevi takvim olarak da kullanıyorum. Yani strava kullanmaya devam edeceğim. Bu ürün telefonda şuan kullandığım tüm özellikleri barındırıyor bu anlamda çok güzel. Pc veri aktarımı da var. Bu da kullandığım programa antreman aktarabilir demek. Bu arada profesyonel değilim. Yani haftada 2-3-4 defa düzenli spor yapamıyorum bu anlamda ücretsiz strava üyeliği benim için yeterli oluyor şu an için.

Bu saatin tr piyasalarında ikinci elini araştıracağım. 675 sıfırı ise tahminen 500 tl civarına bulabilirim.

@Kerem Özbayrak Bir ihtimal bulunabilir sürekli takip etmek lazım piyasayı, Polar'ın bir özelliğide son eklenen güncelleme ile Strava ya verilerin Upload edilebilmesi. Strava da kadans,nabız vs. için premium üye olunması gerekiyor. Yıllık ise 59 Dolar üyelik ücreti var ve 3 yılda saatin parasına yaklaşıyor.

Merhabalar,

Aero gidon kullanıyorum ve km saat aparatına ihtiyacım var. Kullandığım aero gidonu görsel olarak eklemekteyim. Km saatim ise igpsport olarak geçmektedir.
301130 dosyayı görüntüle

@Anonim M80 mount elimde var, kullanılmadı çünkü gidonum 25.2 mm. Kutusu, alyan anahtarı mevcut. Almak isterseniz mesajla ulaşın.

Arkadaşlar merhaba ;
İstanbul için elden teslim aşağıdaki modellerden elimde mevcuttur. İlgilenenler Dm'den ulaşabilirler. Ayrıca özel marka ve model isteği olanların da araştırmalarını yaptıktan sonra istedikleri ürünleri stoklarda olması durumda getirebilirim. Lütfen kesin alıcı olanlar iletişime geçsin.
Başlangıç seviyesi ürünler;
Sigma bc 5.0 kablosuz
Sigma bc 8.0 kablosuz
Sigma bc 10.0 kablosuz
Sigma 7.16 kablosuz
Üstteki ürünlerden ilk 3 tanesi yeni modellerdir.

Geri