Scudo Sports

Gözlük şart mıdır?

Gözlük olmadan olmaz. Bazen o sinek, böcek mermi gibi geliyor suratınıza. Seken taşları saymıyorum.
Fotokromik lensler var. Hatta oakley'in harika bir lensi var ki güneşte siyah, hava karardıkça beyazlaşan bir cam.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve gok
Scudo
Herhangi bir, bisiklet ekipmanı veya aksesuarı ni ilkkez görüp ne gerek var ya diye gülmüşlüğüm ama bir zaman sonra tıpış tıpış gidip almışlığım vardır. Bisiklet gözlüğü, yazın böcek ve güneş, kışın soğuk ve güneş için elzemdir. Afilidir. Canlar yakar.

downhill gözlüğü takıyorum katlanır ve diğer bisikletlerimi kullanırken bile ben şahsen rahatım.

Decathlon dan aldığım saydam ve yüzü saran gözlükten tavsiye ederim. Yandan sinek falan girmez. Ayrıca karşıdan gelen rüzgarı da kestiğinden göz kuruluğunu engelliyor.

herhangi bir göz problemi olmayan forumdaşların kolaylıkla istediği gözlüğü alabilmesi ve istediği gibi kullanilmesidir
benim gibi miyop ve benzeri rahatsızlıkları bulunan arkadaşlar adam akıllı piyasada numaralı bisiklet gözlüğü çercevesi bile bulamıyor ne yazıkki
Plastik çerçeveli,numaralı cam için aparatı olan gözlükler ise çözüm değil ne yazıkki

• Beğen
Tepkiler: Aliya
@turcudede
Gözünüze hiç sinek kaçmadı sanırım. Şanslıymışsınız.

@gezgin gezer

Çok kaçtı. Hatta bir seferinde iki gözüme birden kaçtı. Kıstım gözlerimi, fren yaptım, elli ya da yüz metre sonunda durabildim, epey dik bir yokuştan iniyordum, sağ taraf uçurum. Bu olay haricinde tek gözüme kaçtıklarında diğer gözüm beni güvenli bir şekilde durduracak kadar iş görüyor çok şükür.

Gözlük kesinlikle çok gerekli. Hatta sadece bisiklette değil birçok farklı yerde gerekli. Spiral taşı ile Demir kesiyordum taş patladı, gözlük olmasa şuan bir gözüm yoktu. Kütahya Eskişehir savaşı olması gerek, tarihim iyi değildir, karşıdan esen rüzgar sebebiyle askerler düşmanı göremez ordumuz mağlup olur.
Evet bisiklette gözünüze gözlük varken sinek kaçabilir ama gözlük yokken kaçma ihtimali çok çok çok daha fazladır. Gece için de renksiz veya antifar gözlükler var tavsiye ederim.
Gözlük bir emniyet ekipmanıdır, her iş için tavsiye ederim matkapla duvar derlerken bile takın gözünüze kireç kaçmasın :cool::harika:

Takarsak bir şey kaybetmeyiz ama takmazsak işte o zaman çok seyimizi, hayatimizi bile kaybedebiliriz!
Sorgulamaya kapali bir konudur bu.

Kasksiz cikarim gozluksuz cikmam. Uzayliya donmeyelim diye takmiyorsaniz tamamen seffaf olanlari deneyin. Karsidan gozluk oldugu farkedilmiyor bile.

Yalnız taş ve böcek (ya da arı ?) değil, hızlı hava sirkülasyonuna uzun süre maruz kalmanın da göze kalıcı hasar verdiği söyleniyor. Göz dokusunun farklılığını düşününce mantıksız gelmiyor.
Ben de hızlı trafiğe gireceğimde, yokuş aşağı gideceğimde, gece sürüşlerinde falan mutlaka alırım. Zaten gözlerim ışığa epey hassas. Karşımdaki ceketini çıkarsa gömleğinden gözüm kamaşır.
Zamanında decathlon decathlon iken tanesi 5-10 liraya standart modelin her cinsinden bir kaç tane gözlük almıştım (şimdi 35 lira olmuşlar?‍♂️). O kadar güzel bir model ki, hem yüzüme oturur, hem yanları kapatır. Bazıları çizildi atıldı ama stok var hala. açık havadayken koyu camlı, kapalıda şeffaf camlı, gece sarı renkli olanını kullanırım. Plajda arabada, bisiklette her yerde işe yararlar.

@Desert Fox

Aparatı olan gözlükler neden iş yapmıyor?

Bisiklette gözlük kullanmak hayati önem taşır.Tempolu sürüş ve inişlerde gözlüğün nasıl bir nimet olduğunu gözlük camına çarpan türlü arı, böcek vs ile tecrübe ettim. Bunlar göze isabet etse birçok olumsuz durum gerçekleşir. Kışın ve yazın rüzgar ve tozdan koruduğuda ortadadır. Bisiklette gerçek Uv korumalı bir gözlük her anlamda göz sağlığımız için şart..

50-100 tl arası bütçe için önerebileceğiniz marka model olur mu?

Ormanlık alandan geçerken gözüme sinek saplandığından bu yana ben de gözlüğü "hava atma aracı" olarak görenlerden "gerekli bir aksesuar" olarak görenlerin tarafına geçtim :)

@erman35
(link)

• Beğen
Tepkiler: erman35
Geri