2016 nın başında heves etmiştim. Araştırmalara başladım go pro 4, Go pro 4 session,garmin virb ve sony fdrx-1000 hakkında çok video ve karşılaştırma izledim ve okudum.
Go pro 4 session modelini tdf 2016 da gözümüzün içine soka soka turu bitirdiler. Pil ömrünün kısalığı ve görüntülerin pekte tdf 2016 da günlük yarışlardan önce gösterildiği gibi olmadığını okudum ve gözlemledim. Firmanın bilerek kayıtları aldıktan sonra modelin satışını canlandırmak için bazı programlar ile görüntüde oynamalar yaptığını öğrendim. Bir yanım hep session 4 un ufak olmasına kayıyordu. hero 4 e modelin de fazla para vermek istemiyordum. Eylül ayı gibi paramı hazırladım. hero 4 için uygun fiyat ararken fdr-x3000 çıkış tarihi duyurulmuştu. İlk önce asya pazarında piyasaya çıkması muthil ilgi yarattı(doğal olarak sony). Pek fazla makale ve video bulamasamda hero 4'ten caymış x3000'i beklemeye başlamıştım. n11'in kasım ayında yaptığı kampanya ile 1600 liraya satın aldım. Hero 4 için 1500 liraya fazla derken x3000 için değeceğine inanarak satın aldım. Vakumlu aparatıyla arabada da kullanıyorum.
Kısaca go pro için aylarca araştırma yapmama rağmen sony fdr-x3000 modelini es geçmemenizi öneririm. Go pro firmasıda hero 5'i hemen satışa çıkardı ama karşılaştırmalarda ve kamera içinde kullanılan teknolojiyle sony'nin daha iyi olduğunu görebilirsiniz.