Scudo Sports

Google Chrome

@Raptor8 Takip edilmemenin çaresi takip eden seviyesinde olmaktır. Umarım özet bir cevap olmuştur.

Scudo
youronlinechoices.com adresinden kısmen reklam firmalarını kapatabilirsiniz. Detaylı bilgi için linkteki açıklamaları okuyabilir yada bir anti-virüs programı kullanmanızı öneririm. Her ne kadar bu reklamları engellemeye çalışsak ta bir çok reklam politikalarına (google) zaten baştan belli bir oranda izin vermeyi kabul etmiş oluyoruz. Çok fazla bilgim olamasa da gereksiz reklam firmalarının bilgilerime ulaşmasını bu panelden kapatabiliyorum. 1 ayda bir düzenli kontrol ediyorum ve yeni firmalar da çıkıyor :)

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Bence özelimize müdahale aline gelmedikçe sıkıntı yok.Pek çok ceset telefonun onun en son attığı yerdeki sinyallere göre bulunuyor.Aynı şekilde kaçırılmış,kaybolmuş insanlarda.Bunun abartılmamasını istiyorsanız elbette bunun belli başlı yolları var.Şimdi bu internetle kitleleri yönetmeyi çalışıyorlar ama illa ki bir süre sonra bir çözüm geliştiren birileri çıkar.Hemen paniklemeyin ve sakince bu sitemleri yanıltmanın yolunu arayın.

Bazı arkadaşların konuda bahsettiği "telefon veya bilgisayardan herhangi bir arama/alışveriş vs. hiç bir veri girişi yapmadığım halde, sadece muhabbetini yaptığım bir konu ile ilgili" reklamlar gelmekte, bu reklamlara instagram ve internet tarayıcı üzerinde denk geldim 2-3 defa, hatta bir arkadaşımın da dikkatini çekmiş bu olay, denemek için hiç ilgi alanlarında olmayan, internet üzerinden veri girişi yapmadıkları bir konu bulup hakkında konuştular (sağlık ile ilgili) ikisine de konuştukları konu ile ilgili reklamlar çıkmaya başlamıştı.

Sigara kullandığım zamanlarda yaklaşık evimden 1-2 km ilerde ufak bir şarküteri tekel bayisi gibi bir yer vardı.adamla s.a şu sigara varmı, deyip sigara alır hayırlı işler der dükkanından çıkardım ozaman bu facebook ve diğer sosyal ağlar çok revaçda değildi eski nokialar ve diğer model cepler vardı ne adamın adını biliyorum ne o benim adımı,telefonlarımız birbirimizde yok ,ortak arkadaşlar yok hiç bir konuşma yok bağlantı yok arkadaş bile değiliz.. neyse aradan yıllar geçdi cepler akıllı oldu felan herkes sosyal ağlarda nette felan derken ben şok!!!!facebook'un en sevmediğim özelliği olan tanıyor olabileceğiniz insanlar ,kısmında bu arkadaş bana göründü buyrun gerisini siz çözün ben işi içinden çkamadım.

"You are being watched" güzel bir yabancı dizinin açılış cümlesiydi. Yani "İzleniyorsunuz". Aynen doğrudur. İnternete giriş için kullandığınız cihazdaki her bir uygulama ve hatta işletim sisteminin kendisi, çekebildiği tüm şahsi bilgileri çekiyor. Tarayıcılar tüm gezinti geçmişinizi ve içeriğini tutuyor, giriş yaptığınız siteler bile tarayıcıdaki her tür hareketinizi depoluyor. Sosyal medya ve forum sitelerinde her yazdığımız cümle, yüklediğimiz fotoğraf, istatistiklerimize ilave oluyor. Hatta akıllı televizyonlar donanım ve bağlantısı varsa ses ve görüntüyü topluyor. Peki ne oluyor bu bilgiler? Öncelikli hedef istatistik. Her bireyin bir kayıt numarası var ve ne bilgi elde edilebilmişse bir araya getiriliyor tedarikçiler ve ana müşteri büyük reklam ajansları tarafından. Sonra dediğim gibi, ana amaç reklam vermek olduğu için, herkese isabetli reklam gösteriliyor. Bu arada, reklam engelleyici yazılımlar tarayıcının ekranda bunu göstermesini engelliyor sadece. Arka planda her şey normal çalışıyor. Tarayıcı reklamları bile indiriyor, hafızaya yüklüyor. Sadece görüntülenmesi engelleniyor. Ana amaç reklam, başka ne amaçlarla bilgi toplanıyor? Ulusal güvenlik (!) olabiliyor, geçenlerde ortaya çıkan facebook rezaletindeki gibi kitlesel yönlendirme olabilir, hayal gücümüzle sınırlı. Çözüm, internette hiçbir yere kişisel bilgi girmemek denebilir. Ancak bu, sosyal medya yok, online alışveriş yok anlamına geliyor. Zaten bunun da önüne geçmek için çıkarıldı internetsiz çalışmayı bile reddeden cep telefonu işletim sistemleri. İşimiz zor :)

Aslında o kadarda zor değil (link)

Tabii bu yöntemlerin büyük kitlelerce kullanılması lazım...

Dün akşam bozulan tost makinemiz hakkında konuştuk, “2-3 defa arızalandı, atsak mı tamire mi versem” falan dedim, ne internete yazdım ne mesaj vs. sabah instagram da gelen reklam :confused:

0B9F7CCD-654F-4B09-ABF5-0EEF7988A39C.jpeg

Teker teker bakmıyor ama big data olarak bakıyor. Cem Yılmaz bu konuda cahil olduğu için bu video çıkar çıkmaz damgayı koymuştum, iyikide koymuşum. Adam kendi alanında başarısız değil ama toplumumuzda aşırı abartılıyor. Abartılıncada kendiside farkında olmadan bazı bilmediği yerlere burnunu sokuyor. Ha bunu sırf şaka olsun diye yaptıysa, oda gerçeği biliyor ise bu yine hata. Çünkü tüm bu izlenmeler ve takip edilmelere karşı insanlara bunun olabilitesinin sıfır olduğuna inandırttı. Koskoca senato-heyet Facebook'u günlerce aralıksız yargıladı ona rağmen birsürü insan Cem Yılmaz'ın bu videosunu paylaşıp söyleyerek işi yine dalgaya aldı-alıyor. Sonuç: Cia bizi izliyor. İşin trajikomik kısmı ise sadece Cia izlemiyor :)

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Big Data ya da Small Data bilmem ama bir şey olmaz izlesinler. :)

Son zamanlardaki yeni güncellemeleri çok sıkıcı olmuştur. Arayüzü mobil tasarım gibi yapmanın bir gereği yoktu.

@Özcan. Watchdog (PC oyunu) taki hacker lar gibi konuştun, bilgisayar oyunu seviyorsan bi oyna derim.:eek:

@Özcan.

Tuşlu telefonlar tedavülden kalkmış değil aksine hale tercih ediliyor maden işçisi gibi meslek grupları tarafından çünkü akıllı telefonlar gibi şarj yemiyor internet oyun vs yan işlevleri olmadığı için.Kaldı ki bir ara wwhatsapp yükleyebildiğim tuşlu nokia telefonum bile çok daha az şarj yiyor.Takip edilmeye karşı duckduckgo gibi arama motorlarına başvurabilirsiniz.Yani bu uygulumu sizi suç işlerseniz lokayonunuzun vs bulunmasını engellemez ama bilgileriniz 3. kişilere de satılmaz en azından istatiğiniz tutulmaz.

Kaldı ki root ile google play'dan kurtulup güvendiğiniz kaynaklardan güvendiğiniz programları apk formunda rahatlıkla olmasa da indirebilirsiniz.Arayana çare çok :)

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
cıa,mosad,mı6,mit,fbı izlesin ne var bunda korkacak neyiniz var? yada ne yapacak zerre umrum değil.

@Fallen_soul
Manipüle ediyorlar insanları ve insan gruplarını. Herkesin ne düşündüğünü bilirsen, ne düşünmesi gerektiğine de karar verebilirsin. Çok büyük bir gücü vae Googlenin.

@Fallen_soul androidde google siz izin vermeseniz dahi her an konum takibi yapıyor,ayarlardan kapatsanız bile.

İzin vermeseniz dahi bisikletle ilgili iki şey okuyun delta-decathlon reklamlarından kurtulamazsanız(delta yı severim mevzu ben bakacağıma bakarım ne gözüme sokmaya çalışıyon google)

Duck güzel ancak isyediğinizi her zaman bulamayabiliyor(blz. Türkanime.com) ki bunun sebebide kullanıcı neyi aramış analiz edelim satalım ayrıcada bunu havuza koyup kelime site eşleştirmesi yapalım.

Eğer ne yeyip ne içtiğinize ne yapıp nasıl düşündüğünüze kadar bilinmesine ilişkin bir sorununuz yoksa google kullanın,cidden rahat ancak mahremiyet önemli diyorsanız evin perdelerini çekmek gerektiği gibi senin bilgilerini ben alırım,istesdnde istemesende diyen şirketlerede perde çekmek gerek.Elma(Apple) bu konuda daha iyi,bilgilerinizin bir kısmı onlara gidiyor ancak amcadan(google) farklı olarak elma bu bilgileri şifreli tıtuyor ce şifreli taşıyor daha önemlisi bu bilgileri satışa koymuyor.Amcadan en önemli farkı budur(gizliliğinize bir tuk ama tamamen değil daha saygılı ve bunu kar elde etmek için kıllanmıyor)

@DurgunDeniz root nedir?
Dizi person of interest di mi?

@BookFox Dostum benim zerre umrumda değil zaten.. açıklama yapmana gerek yokdu;) bu işerin içindeyim zaten uzağında değilim.neyi kapatırsan kapat istediğin custom romu yada başka ,başka romları yükle yada şöyle süper böyle süper linuxum diye ortalık'da dolaşan çöp sistemleri'de pc ne yüklesen nafile her saat,her dakika kayıt ediyorlar,dinliyorlar. ama çokda tın antin,kuntin işlerle işimiz yok isteyen takip etsin dinlesin pek derdim değil.

@BookFox

Android cihazlara atılan bir çeşit düzenleme kullanıcılara bilerek yüzde yüz kontrol verilmiyor bazı programlar yüklü geliyor(haritalar vb)silemiyorsunuz root atınca bu durum ortadan kalkıyor.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Geri