Scudo Sports

Gök Bilimi Başlığı

Scudo
maddeyi elde etmek için milyarlar harcayan ve karşılığı olan maddeyi kaybeden cern mi.:)
Türkçesi sanırım;
biz yırtındık ama hala çözemedik, hatta boşa çalıştığımız belli olmasın diye dünyanın en değerli maddesini bulduk dedik, fiyatı da şu, harcadığımız paraları biyerden çıkarmamız lazımdı, başladığımız yere bile dönemedik, biz istifa ediyoruz, :p

bu arada önümüzdeki haftadan itibaren her fırsatta gökyüzünü izleyebilmek için gerekli araç temini için uğraşıyorum. aradığımı bulmuş olabilirim. gelsin bi inceleyip bakalım. gerekli ilavelerden sonra fazlasıyla yeterli olacak gibi. farklı cisimlere rastlarsam foto paylaşırım. mesela u.f.o:)

Tübitak Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği'nde çektiğimiz görüntüler, röportajlar ve akademisyenlerin anlatımıyla keyifli bir iş ortaya çıkardık. Uzay merakı olanlar kaçırmasın;

YILDIZLARA_YOLCULUK_IZTV.jpg

@Emre Yönlüer Bilimin ilerleyisi bu sekildedir, once bir sey bulunur "aaaa" denir daha sonra o aaaa ya cozum bulunur akabinde baska bir aaaa ile karsilasilir sonra onada cevap bulunur bimim budur, bilim bilinmeyene aciklik getirir getirdigi acikligin ardinda badka bit bilinmez vardir ve ilerleyen zamanlarda bu bilinmezede aciklik getirilir sizler ise her bilinmezin arkasina tantiyi koyarak kendi tezinizi ispatladiginizi sanarsiniz... Bunda 1000 yil once gunes sisteminden haberimiz yoktu ve tanrinin orada yasadigi dusunuluyordu, gunes sistemi kesfedildi bu safer galaksi denilen bilinmez cikti ve insan oglu bu galaksinin arkasina tanriyu sakladi, insan oglu galaksiyide kesfedip tanrinin orada olmadigini gorunce bu sefer galaksiden daha buyuk evren bilinmezi cikti ve suan insan oglu evren bilinmezinin arkasina tanriyi saklama geregi duyuyor 10 sene sonra evren oncesi kesfedildiginde bu sefer kesfedilen o seyin arkasina tanriyi saklayacaktir kisaca tanri yoktur bilim vardir.

• Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul
yıldızların,gezegenlerin konumunu geceleri görebilmeniz için tübitak ın gök olayları yıllığı pdf si var. ilgisi olanlar bakabilir

(link)

arkadaşlar 15-29 kasım arası iki gezegenin tehlikeli yaklaşımından meydana gelecek olan gaz salınımı sebebiyle dünya üzerine mavi bir gölge düşecekmiş. bu haberi yalanlayanlar da var destekleyenler de.. optik cihazın ana parçası geldi. o zamana kadar teleskobumu toplamam gerekiyor sanırım. şimdi bana lazım olan lensi olmasa da bir teleskop:) göz mercekleri ve tripotunu kullanmayı planlıyorum.

@aytacaltay
Not:Ehli kitap kişiler hiç bir zaman tanrı nın güneş sisteminde yaşadığını düşünmedi!!! nereden çıkarıyorsanız???

• Beğen
Tepkiler: 19tunahan93
@Emre Yönlüer
Aynen. 2d ve 3d animasyon, harita çizimi, illustrasyon vb.

@Osman Tuğrul
Malesef Digiturk'te yayınımız sadece

@venom09
Kaynağını bilmiyorum ama iki gezegenin tehlikeli yaklaşması - gaz salmaları ve dünyaya gölgesinin düşmesi; gezegenler ve güneş sisteminin ölçüleri düşünüldüğünde sadece kötü bir film senaryosu olabilir. İçiniz rahat olsun.

• Beğen
Tepkiler: venom09
@venom09 Hangi iki gezegen ? Direk mavi rengi nasıl kesin olarak söylüyorlar çünkü Dünyanın açılarından dolayı o mavi her yerde gözükmez. Bazı yerde kırmızı, bazı yerde sarı,turuncu diye gider. Ve mavi rengi gördük diyelim Dünyanın hangi bölgesinde gözükecek? Kaynak atarsanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: venom09
@19tunahan93 Güneşin ışığı bile dünyaya 8 dakikada gelirken iki gezegenin (?) salacağı gazın dünyaya gölge yapması???? Tık almak için üretilmiş bir haberdir. İnternet böyle zırva haberlerle dolu malesef. (Birbirinden gaz salınımı yapacak kadar yaklaşan yörüngeye sahip 2 gezegen yok zaten en başta)

@venom09 Nasa deyip deyip durmuş sitede Nasa ile ilgili bir link atmamış ve hepsi safsata. Tık uğruna yapılan saçma sapan bir haber. Ki Venüs ve Jüpiter arasında her gün ne kadar fazla astronomik olay oluyor bilmiyorum biliyor musunuz? Ayrıca o haberde geçen bir derecelik açı uzayda kaç parsek ile ifade ediliyor umarım biliyorsunuzdur. Ayrıca o saatlerde ikiside Dünyadan gözükemeyecek çünkü Kuzey Yarım Kürede her ikiside çoktan batmış, güney yarım kürede de Güneşten gözükmüyor olacaklar.

3-4 sene önce teleskop almayı kafaya koydum gece gündüz araştırdıkça işin içinden çıkamadım ve vazgeçtim :D

@19tunahan93
evet hocam,az çok:) yanılmıyorsam 2yıl kadar önceydi, Venüs ve Jüpiter hizalanmış bize göre yaklaşmış görünüyorlardı, ve yaklaşık olarak miladın başlangıcından beri sayılı gerçekleşen bu olayda, elime aldığım bir telefonla çekmiştim bu Venüs ablayı:) ben yine de optik tüp işini hızlandırayım. :)20150630_214525-1.jpg

Geri