Scudo Sports

Göbekten Vitesliler Y.Y.D.

Alfine kolu nereden almayı düşünüyorsunuz?
Erdoğonlar veya özceylandan alacaksanız, telefon edip göbeğinin seri numarası bu uyum sıkıntısı olur mu diye sorabilirsiniz. Hatta Ankara da ikamet gözüküyor, doğrudan Erdoğanlardaki 8 kolu sizin göbeğe uyar mı diye sorun.
Erdoğanlar ve Özceylandan başka seçenek yok zaten. Nexus ve Alfine parça stoğu en çok olan Özceylan sanki konu hakkında daha bilgiliymiş gibi geliyor ama bilemiyorum.
Dediğiniz gibi açıp sormak son çare.
Profil eski kalmış,düzelttim.İkamet 10 yıldır yeniden İstanbul.

Bisikletin alışık olmadığım geniş 73 cm.olan gidonu yerine 62 cm. riser bir gidon aldım, onu değiştirirken shifter ı da değiştireyim istedim ama sanırım bir süre daha çevirmeliyle idare etmek gerekecek.
Galiba çok nadir olan bir bisiklet tipi konusunda çok alternatifi olmayan imkanları fazla zorluyorum.

Scudo
Erdoğanlar ve Özceylandan başka seçenek yok zaten. Nexus ve Alfine parça stoğu en çok olan Özceylan sanki konu hakkında daha bilgiliymiş gibi geliyor ama bilemiyorum.
Dediğiniz gibi açıp sormak son çare.
Profil eski kalmış,düzelttim.İkamet 10 yıldır yeniden İstanbul.

Bisikletin alışık olmadığım geniş 73 cm.olan gidonu yerine 62 cm. riser bir gidon aldım, onu değiştirirken shifter ı da değiştireyim istedim ama sanırım bir süre daha çevirmeliyle idare etmek gerekecek.
Galiba çok nadir olan bir bisiklet tipi konusunda çok alternatifi olmayan imkanları fazla zorluyorum.
Yakın zamana kadar Bostancı bisiklet sepetinde alfine deluxe 8 vites kol vardı. Benim kolu oradan almıştım. Ancak güncel stoklarında gözükmüyor. Orada Serkan ve Halil Bey var, onlara da danışıp sorabilirsiniz. Ayrıca kendi stoklarında olmayan parçaları Shimano Türkiye stoğundan söylebiliyorlar.

Özceylan bisikletten Alfine 8 vites kolunun Nexus 8 e uymayacağı,basma çekme mesafelerinin farklı olduğu, Nexus a uygun trigger shifter bulunduğu fakat çok uzun süredir gelmediği bilgisini aldım.
Hiç sanmıyorum ama günün birinde bir yerden bulursam Nexus, o olmazsa Microshift vites kolu edinmek ya da mevcut çevirmeli vites koluyla yola devam etmekten başka seçenek görünmüyor.

Özceylan bisikletten Alfine 8 vites kolunun Nexus 8 e uymayacağı,basma çekme mesafelerinin farklı olduğu, Nexus a uygun trigger shifter bulunduğu fakat çok uzun süredir gelmediği bilgisini aldım.
Hiç sanmıyorum ama günün birinde bir yerden bulursam Nexus, o olmazsa Microshift vites kolu edinmek ya da mevcut çevirmeli vites koluyla yola devam etmekten başka seçenek görünmüyor.
Birde bisiklet sepetine sorun. Alfine 8 kol, Nexus 8 göbek kullanıyorum, sıkıntı yok.

Benim Ghost Square Urban 5.8 bisikletimde ve Carraro'nun ürettiği Sportive Belt model bisiklette de fabrika çıkışı olarak Nexus 8 göbek ve Alfine 8 shifter kombosu kullanılıyor ve %100 uyumlular. Shimano harici (Microshift gibi) alakasız markalarda denerken göbeğinizin iç mekanizmasını aşındırıp bozmanızı tavsiye etmem.

Benim Ghost Square Urban 5.8 bisikletimde ve Carraro'nun ürettiği Sportive Belt model bisiklette de fabrika çıkışı olarak Nexus 8 göbek ve Alfine 8 shifter kombosu kullanılıyor ve %100 uyumlular. Shimano harici (Microshift gibi) alakasız markalarda denerken göbeğinizin iç mekanizmasını aşındırıp bozmanızı tavsiye etmem.
Microshift için bir şey diyemem. Ancak jtek efsane duruyor. Thumbshift MK II'yı epey istemiştim ancak bütçe nedeniyle alamamıştım.
Kendime göre en iyi 8 vites kolu.
49852.jpg

(link)

Son düzenleme:
Birde bisiklet sepetine sorun. Alfine 8 kol, Nexus 8 göbek kullanıyorum, sıkıntı yok.
Sizin bisikletiniz orijinalden mi bu kombinasyona sahip yoksa kol sonradan mı değişti?
Sonradan değiştiyse montajı nereye yaptırdınız?

Microshift için bir şey diyemem. Ancak jtek efsane duruyor. Thumbshift MK II'yı epey istemiştim ancak bütçe nedeniyle alamamıştım.
Üretici firma "ben nexus 8 ile uyumlu yaptım" diyorsa uyumludur, hatta şimdi google'da arattım evet microshift'in de bir "inter-8 trigger shifter" modeli var ve muhtemelen sorunsuz çalışır ama trigger shifter alınacaksa bulunurluk ve üretim kalitesi anlamında shimano marka olanını tercih ederim. Hatta bu nexus 8 göbeği patlattığımda (artık 1 yıla mı, 5 yıla mı yoksa 15 yıla mı olur), üç beş kuruş fazla koyup Alfine 8'e hatta bisiklet kadrosuna uyacaksa yağ değişimi kolaylığı ve ekstra "range" bakımından Alfine 11'e terfi etmeyi düşünüyorum, tabi Türkiye şartlarında temin edebilirsem :))

• Beğen
Tepkiler: ibrahimguler
Sizin bisikletiniz orijinalden mi bu kombinasyona sahip yoksa kol sonradan mı değişti?
Sonradan değiştiyse montajı nereye yaptırdınız?
Toplama bisiklet benimkisi. Arka jantı Nexus 8göbek ryde andra 30 32h çember ve salim face tellerle örülü olarak sjsden aldım. Alfine 8 dx(deluxe-lüks hali işte) kokuda bisiklet sepetinden aldım. Toplama kısmıda bisiklet sepetinde yapıldı.

Toplama bisiklet benimkisi. Arka jantı Nexus 8göbek ryde andra 30 32h çember ve salim face tellerle örülü olarak sjsden aldım. Alfine 8 dx(deluxe-lüks hali işte) kokuda bisiklet sepetinden aldım. Toplama kısmıda bisiklet sepetinde yapıldı.
Bisiklet sepetine yürüme mesafesindeyim bu hafta.
Gidip yüz yüze konuşup sormak en doğrusu sanıyorum. En azından kafamda soru işareti kalmamış olur.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Bisiklet sepetine gidip sorduktan ve Erdoğanlar bisikletten de onay aldıktan sonra,zaten piyasada bulunması zor ve stokları bitince de yeniden geleceği belli olmayan Alfine SL-S7000-8 vites kolunun siparişini verdim.
Umarım yazdıklarım mesaj kalabalığı olarak algılanmıyordur ve bundan sonra böyle bir değişim yaptırmak isteyenlere konuyla ilgilenen insanlar olarak bir faydamız dokunur.
Montaj sonrası gelişmeleri de aktarırım.

@leeroy kendi bisikletin için böyle araştırma yapıp çalışmaya yapınca hem sürerken daha fazla zevk alıyor ve mutlu oluyor insan.. sonucu bekliyoruz..

Arkadaşlar merhaba.Bisikletim Salcano City Wind 10 ve bisikletimi çok seviyorum.Alfine 11 vites, karbon maşa,deore T615 hidrolik frenler falan yani her parçasından kalite akıyor. Bisikletimi sadece kayışlı bisiklete çevirmek istiyorum. Araştırmalarıma göre sadece kadronun arka tarafının kesilip ek yapılması gerekiyormuş. Tek zincir hattı üzerinde çalıştığından kayışa uygun olur diye düşünüyorum. Fakat kayış gergisi için bazı deliklerin açılması gerekiyormuş.Kullanacağım set Gates Carbon Drive, ruble,kayış ve aynakol herşey dahil 1600₺’ye alacağım fakat işte kadroyla oynamak veya oynamamak konusunda kararsızım.Bu konuyla ilgili bilgisi olan yardımcı olursa veya yardımcı olacak bir yer önerirse çok sevinirim.261406 dosyayı görüntüle19833CC1-7CA3-4A0C-B944-F6D5119B22CA.jpegD906BEA6-F92E-43C2-B474-C3D393000D13.jpegF840D604-8080-4BC4-8F7B-D87D093195C3.jpeg680EB7BF-F0F9-4838-B65E-D26FDF3C90CB.jpeg8FBBAE7A-3E59-49A8-8453-8BED03E169F4.jpeg

@Achilles34
Bence Alüminyum kadroyu kestirmek yerine gidip orijinal kayışlı alın. Yazık etmeyin bu güzel bisiklete.

Göbekten vitesli ve kayışlı bisikletlerin kadroları bildiğiniz gibi özel oluyor.
Sizin bisikletinizde olduğu gibi,buna uygun olmayan bir kadroda zincirin gerginliğinin ayarlanabilmesi için ek bir gerdirici uygulanabilirken kayışta böyle bir şey mümkün olmuyor diye biliyorum.
Kayışın gerginliği bu tür bisikletlerde 2 şekilde sağlanabiliyor.
1-Aynakol göbeği dairesel değil "eccentric" denen oval bir yapıya sahip ve göbek ileri geri ayarlanabiliyor.
2-Arka maşada ileri-geri ayarları için oyuklar bulunuyor.
Bazı bisikletlerde ise her ikisi birden var.
Örneğin benim bisikletimde sadece aynakolda ayar mekanizması var,kadroda yok.

Dolayısıyla kayışa uygun olmayan bir bisikleti kayışlı sisteme uydurmak sanıldığı kadar kolay bir işlem değil.
Gates ön arka dişliyi alıp,hollandalı bir firmanın ürettiği zincir gibi sökülüp takılabilen kayışı da edinseniz,eninde sonunda gergi problemi karşınıza çıkacak.

Ben forumda bu konuyla ilgili zamanında yazılmış her satırı defalarca okuyup bu işe kafa patlattığım için kısa bir süre önce herşeyiyle kayışlı olarak tasarlanmış Nexus 8 li Marin marka bir bisiklet satın aldım.
Konu hakkında benden bilgili arkadaşlar var,yanlışım varsa düzeltirler.

Kayışlı sistem şehir için gerçekten güzel ve pratik ama dönüşüm işleri sıkıntı yaratmaya çok müsait. Ben de bir heveslenip sonra vazgeçtim.

@Achilles34 bisikletin çok güzel donanımı da yanlış anlamazsan kayıştan önce senin mevcut kadronu değiştirip arkadaki o gerdirme aparatından kurtulup gerçek bir göbekten vites ya da tek vites kadrosuna geçmen lazım bence.
O gerdirme aparatı ile göbekten vitesin en önemli özelliklerinden biri olan "sadelik" özelliği bitiyor. O yüzden ben olsam öncelikle kadroyu değiştirmenin yolunu arardım. Zaten @leeroy gerdirme sorununu da çok iyi ifade etmiş.

Nexus-8 zincirli sistemi uzun süre kullandım yakın arkadaşıma aldırdığım Alfine-8 kayışlı sistemi de çok deneyimledim inan kullanım bakımından arada hiç bir fark yok sadece görünümü farklı.

@Achilles34 Bence bu kadronun orjinalliğini bozmayın ve alüminyum bir fixie kadrosu (yatay kızaklı) alıp ona takın kayışlı sisteminizi.

@Anonim Kayışlı fixie kullanmak aklıma geldi bir an... Skid yapmayan birine kaç km gider acaba bir kayış?

Arkadaşlar merhaba.Bisikletim Salcano City Wind 10 ve bisikletimi çok seviyorum.Alfine 11 vites, karbon maşa,deore T615 hidrolik frenler falan yani her parçasından kalite akıyor. Bisikletimi sadece kayışlı bisiklete çevirmek istiyorum. Araştırmalarıma göre sadece kadronun arka tarafının kesilip ek yapılması gerekiyormuş. Tek zincir hattı üzerinde çalıştığından kayışa uygun olur diye düşünüyorum. Fakat kayış gergisi için bazı deliklerin açılması gerekiyormuş.Kullanacağım set Gates Carbon Drive, ruble,kayış ve aynakol herşey dahil 1600₺’ye alacağım fakat işte kadroyla oynamak veya oynamamak konusunda kararsızım.Bu konuyla ilgili bilgisi olan yardımcı olursa veya yardımcı olacak bir yer önerirse çok sevinirim.261406 dosyayı görüntüle261411 dosyayı görüntüle261412 dosyayı görüntüle261413 dosyayı görüntüle261414 dosyayı görüntüle261415 dosyayı görüntüle
Ayrılabilen kayışlar var. Bunun ile kadroyu kestirmeksizin kayış kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Alâiye
Geri