Scudo Sports

Göbekten Vitesliler Y.Y.D.

Arkadaşlar ben İstanbul'da oturuyorum Beşiktaş Barbaros Bulvarını biliyorsanız bu yokuşu çok rahat çıkıyorum 1.viteste pedal resmen tüy gibi benim kondüsyonum çok yüksek değildir buna rağmen bazen vites yükselttiğimde olmuştur o yokuşta heralde o yokuşta en az %10 eğim vardır bu arada aynakol 42 t ruble 21 t

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Scudo
@hidromek Barbaros bulvarını çıkabiliyorsanız bu gerçekten dikkate değer bir olay.

• Beğen
Tepkiler: ordi
@hidromek Barbaros bulvarını çıkabiliyorsanız bu gerçekten dikkate değer bir olay.
dediğim gibi 1.viteste pedal çok yumuşak rahat çıkılıyor fakat çok yavaş çıkılıyor kondüsyonu iyi biri çok rahat 3. viteste zorlanmadan çıkar ben bazen 2.vitese atıp çıkmaya çalışıyorum ama kondüsyon düşük olduğu için tekrar 1.vitese düşürüyorum

@hidromek Sizin kullandığınız katlanır bisiklet mi?

o zaman yokuşları rahat çıkmanız normal.

Herkese selam bu bisiklet hakkında yorumlarınız ne olur?

Teşekkürler

(link)

Mosso, Ümit bisikletin bir markası... Ümit bisiklet Hollanda piyasasında göbekten vitesli bisikletleriyle pazar payı olan bir firmamız. Bisikletine güvenebilirsin. Adamlar iyi mal üretmese Hollanda pazarında tutunamazdılar. Bütçeyi yükseltebilirseniz Marin Fairfax da iyi bisiklet. Ilgaz Bisiklet satıyor. Sağlam güvenilir bir bisikletçidir.

• Beğen
@denizt bence katlanırla yokuş çıkmak daha zor olur diye düşünüyorum

Ben de göbekten (8) vitesli kayışlı bisikletlere çok meraklıyım. Yaşadığım şehir diyarbakır ve burada rampa diye bişey yok. Ön dişlide küçük olanı hiç kullanmıyorum. Ancak bu yaz bisikleti sinopa götürdüm ve 'aman yarabbi'.. orada da büyük dişliyi unuttum rampalardan dolayı. Kondisyonum fena sayılmaz, düzenli olarak bisiklete biniyorum. İleride göbekten (8) vitesli bir bisiklet alırsam şimdiki bisikletimi (3x9) ararmıyım? Keşke deneme şansım olsaydı

• Beğen
Ben de göbekten (8) vitesli kayışlı bisikletlere çok meraklıyım. Yaşadığım şehir diyarbakır ve burada rampa diye bişey yok. Ön dişlide küçük olanı hiç kullanmıyorum. Ancak bu yaz bisikleti sinopa götürdüm ve 'aman yarabbi'.. orada da büyük dişliyi unuttum rampalardan dolayı. Kondisyonum fena sayılmaz, düzenli olarak bisiklete biniyorum. İleride göbekten (8) vitesli bir bisiklet alırsam şimdiki bisikletimi (3x9) ararmıyım? Keşke deneme şansım olsaydı
38ön 23arka nexus8 kombinasyonunda 3x9un yüksek vitesin arayabilirsin ancak düşük viteste aynı rahatlığı sağlar.

• Beğen
Tepkiler: bonder76 ve ordi
@Uçan 20 inçte aynı vites oranında sürerken biraz daha fazla pedal çevirmek gerekir. 28 inçte daha az pedal çevrilir ama daha sert olur. 2. seçenek uzun yokuşlarda daha çok yorar gibi geliyor bana. Yavaş yavaş da olsa uzun yokuşlar düşük viteslerde bir şekilde çıkılıyor.

Son düzenleme:
merhabalar, 1 gün boyunca sram 1-3'ü test etme fırsatım oldu, tahmin ediyodum freehub kadar akıcı olmayacağını. sanki paçamdam 2 kişi çekiyodu gitme diye. zaten akord ayarını bile yapamıyosunuz, zor tespit ediyosunuz sorunu, freehub olsun çamurdan olsun

merhabalar, 1 gün boyunca sram 1-3'ü test etme fırsatım oldu, tahmin ediyodum freehub kadar akıcı olmayacağını. sanki paçamdam 2 kişi çekiyodu gitme diye. zaten akord ayarını bile yapamıyosunuz, zor tespit ediyosunuz sorunu, freehub olsun çamurdan olsun

Göbekten vitesin boşa dönüş direnci normal göbeklere kıyasla fazladır. Ancak hareket esnasındaki dirence geldiğinizde, göbekten vites yağ banyosu içerisinde çalışıyor, normal göbekte yağ banyosu içerisinde çalışıyor, yani yakınlar. Ancak boşta yani pedal çevirniyorken direnci daha yüksektir ancak bu adamı bitirecek bir düzey değil.
Kaldı ki göbekten vitesin tercih nedeni sunduğu performans değil konforu.

@bonder76 Yokuş-düzlük ve performanslarının yorumlarını bekliyorum ( asfalt için ). Bisüre kullandıktan sonra standart vites sitemleriyle de bir genel kıyas yaparsanız sevinirim. Ben de sachs 5 ve nexus 7 arasında kaldım gibi. Nexus 7 daha geniş aralıklı ama vites oranları birbirine yakın.

• Beğen
@denizt Henuz kullanamadım. Aşırı yokuşta iyi olacağını sanmıyorum ama genel olarak elimden geldiğince bahsetmeye çalışırım.

tamamdır bekliyorum :D

• Beğen
@bonder76 Yokuş-düzlük ve performanslarının yorumlarını bekliyorum ( asfalt için ). Bisüre kullandıktan sonra standart vites sitemleriyle de bir genel kıyas yaparsanız sevinirim. Ben de sachs 5 ve nexus 7 arasında kaldım gibi. Nexus 7 daha geniş aralıklı ama vites oranları birbirine yakın.
Nexus 7 alacağına üzerine biraz daha ekleyip nexus 8 alsan daha iyi olur gibime geliyor nexus 8 in oranları daha iyi daha rahat ettirir bence

Doğru diyorsunuz fakat fiyat bir anda 2 katı yükseliyor.

• Beğen
O kadar fark oldu mu yav ben alırken aralarında taş çatlasın 100 TL vardı ülkede herşey uçtu

Geri