Scudo Sports

Giro yarışı öncesi profesyonellere kahvaltıda ne yediklerini sorduk :)

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
GCN sormuş, haddinden fazla sahiplenmiş olabilirim :D Fazla gevezelik etmeden, dilim döndüğünce çevireceğim, hatalar için kusuruma bakmayınız :)

Ryan Gibbons - Team Dimension Data
Omlet, yulaf ve bir muz
Omlette 2 yumurta varmış bu arada :bsmagryr:

9362ccfa-ec8e-4720-af22-bfd209d5f0ab.jpg

Kilian Frankiny - Team BMC
Yulaf lapası, omlet ve biraz ballı ekmek

honey-pouring-over-toast-bread-stock-photo-490241.jpg

Adam Hansen - Team Lotto Soudal
Yulaf, yulaf lapası (Bence yuvarlak cevap verip geçiştirdi :snzdglsn:) Ne biçim Adam :ssrtcbya:

diy-oat-flour-1984.jpg

Natnael Berhane - Team Dimension Data
Yulaf ezmesi, omlet

Simon Yates - Team Scott
Weetabix, her gün! o_O

Weetabix nedir diyenler için aradım:
Weetabix-Original_jpg_350x350.jpg

Jack Haig - Team Scott
Pirinç (pilav mı acaba), böğürtlen (1 yemek kaşığı dolusu!), biraz yulaf, 2 adet yumurta (karıştırılmış, sahanda yumurta!), 3 adet pirinç keki (Nam-ı diğer gong :eek:)

rice-cakes.jpg

Thomas Scully - EF Education First (Eğitim şart takımından :tskler: Biz de mi kursak, tutar bu)
Makarna (zeytinyağlı, peynir de varmış üzerinde), yuvarlak ekmek ve omlet (karbonhidrat komasına girmiş)

171107121747.jpg

Wout Poels - Team SKY
Omlet (3 yumurtalı!) ve yulaf ezmesiii

Ben O'Connor - Team Dimension Data
Krep (üzerinde peynir, yer fıstığı ezmesi, granola, nar, böğürtlen, çilek ve en üzerine de bal!) Roket yapmış kendine :D

coco-frutti.jpg

David De La Cruz - Team SKY
Ekmek, domates, omlet (3 yumurtalıymış, çünkü bugünkü etap zorluymuş!), yulaf ve kahve

Zdenek Stybar - Quick Step
Omlet (3 yumurta), yulaf ezmesi

Alex Dowsett - Katusha Alpecin
Bircher müsli!, omlet. (Bircher müsli, sıradan bir makarna veya pirinçten daha iyidir diyor Alex)

Bircher müsli (tam bir roket) videolu anlatım :snzdglsn::ssrtcbya:
(link)

Bircher-Muesli-Grundrezept_featured.jpg

Michael Woods - EF Education First (Team Eğitim Şart :snzdglsn:)
Pirinç, yoğurt, bun(resmi altta), 2 adet yumurta

250px-Saffron_bun_20051213_001.jpg

Chris Hamilton - Team Sunweb
İki dilim lifli ekmek, 2 yumurtalı omlet, muz ezmesi, üzerinde bal. (Evet yanlış okumadınız, omletin üzerinde muz ezmesi, onun da üzerinde bal, balın üzerinde bir şey yok, boş orası :acpsnr:)
Spiker: "Midesiz misiniz beyefendi?" Diye soruyor, "Ben hep tatlı kahvaltı yirim kıhkıh" diyor Kıris :cool:

600_Doves_SpeltBreadJR1.jpg

mashedbananas.jpg

Matej Mohoric - Bahrein Merida
Yulaf ezmesi, makarna, avokado, pastırma, omlet (Pastırma araya karışmış, kaçak var :snzdglsn:)
Spikerimiz: "Hepsi karışık mıydı, yoksa ayrı ayrı mı yediniz, Sabri bey n'apıyosunuz?" diyor. "Ayrı ayrıydı hacı amca(spiker biraz yaşlı ya hani)" diyor Matej :islik:

avokado-nedir-faydalari-nelerdir-avokado-nasil-yenir--1521556074.jpg

Prosciutto-di-parma.jpg

Nicolas Roche - Team BMC
Omlet (2 yumutalı), yulaf ezmesi, reçelli ekmek!
Spiker (güneşin etkisiyle beyni yandığı için) ayrı ayrı mı yidin? diye soruyor yine. Nicolas ayrı ayrı tabiiki diyor (Hatta c'mon diyor spikere, kafan mı güzel manasında :D)

focused_151973306-Closeup-view-buttered-toast-marmalade.jpg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada, spiker teyze sanırım oruçlu, garip garip sorular sormaya başladı sonlara doğru

sesd.png

Eveet gelelim sonuca. Her şey var arkadaşlar :D Mübarek ramazan ayında olduğumuz için, fotoğraf koymayı ihmal etmedim tabiiki :krnz:

Hemen şimdi koşa koşa almaya gidip, iftarda pastırma yiyecekler de beğensin :D

Yazarın notu: Benim de oruç kafama vurduğu için aralarda eğlendim, çok görmeyin :rolleyes:

Scudo
oruçlu oruçlu iyi geldi.

bazısının yediği baya azmış. saatler süren bir yarışta bunlar yağ yakarak mı gidiyorlar acaba?

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Bende uzun sürüşlerde çekiyorum benim demir atı dönercinin oraya, öyle yulaf ezmesiyle falan ömür geçmez. O kadar kilometrenin üstüne döner-ayran ikilisi gibisi var mı?

@efeozata
Yarışta tükettikleri jeller barlarla kalori ihtiyaçlarını kapatıyorlar

Demek ki neymiş, herkese iyi gelen gıda başkaymış.

Keşke tüm arkadaşlar bu başlığı okuyup anlasalar da, gereksiz uzayan "Ne yiyim ?" muhabbetleri artık son bulsa...

Bunların hayvan gibi yemesi lazım bence. 1 muz , 2 yumurtalık omlet ile o kadar kaloriyi nasıl tamamlayıp yarışlara çıkıyorlar ? Jel ile yada bar ile olacak iş değil. Bu adamların günlük 1 kg et yemesi lazım :D

Kahvaltıda çok fazla yemelerine gerek yok yarış sonrası glikojen depolarını dolduruyorlar zaten yani depolar doluyken gidip makarna , pilav vs. abanmak mantıklı değil.Profesyoneller yaptıkları antrenmanlar ile glikojen depolarını bizden çok daha hızlı doldururlar.Bu yüzden yarış öncesi insilün salgılatacak çok fazla şey yemezler.Birde yarışta peleton modunda gittiklerinde arkada kalanların çoğu yağ yakım modunda gider böylece karbonhidrat stokları tükenmez ve bunu da artık yarışların kritik bölümlerine saklaklar.

@Alptriatlon yağ olmadan bir insan yaşar mı?Tabiki de yakacak yağ rezervleri var.1 kg yağ 7700 kcal enerji veriyor.Elit tırmanışçılar %6 civarında yağları oluyor buda 40000 kcal dan fazla enerji demek.

• Beğen
Tepkiler: Berke Şahan
@Ertan M.

Cümlemin sonundaki gülücüğü görmedin sanırım, "Prolarda yağ yok" anlamında yazmadım.

yulaf (sade olanlardan) gayet iyi şeker oranı yok,onu süt içine günümüz meyvelerinden kayısı şeftali çilek yeşil elma koyarak gayet güzel bir aroma elde edilebilir(meyvedeki doğal şeker yeter)
güne başlarken bağırsaklar içinde gayet iyi.
beslenme uzmanlarıyla birlikte çalışmaya başladıklarından itibaren kilo kilo et yeme dönemi bitmiş yanlıştan dönülmüş
etabın hangi kilometrelerinde ne yiyip içecekleri bile artık uzmanlar tarafından ayarlanıyor,bildiklerim bu kadar
teyzede eski dünya şampiyonlarından (emekli)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Sadece çeviriyi okurken 1.5 pide 1 maltana "gömdüm" :eek:ops: başlığa girmeden öncesini saymıyorum :D emeğine sağlık @Serkan Mıstınoğlu

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Bunlar fakir be benim param muza yetmiyor diye yulaf ezmesi yiyordum bunlarında paraları yetmiyor anlaşılan yazık. Süte de para yetmiyor su ile yiyorum :mzkdnlmk: Yulaf ezmesi çok iyi de tek başına alındığı zaman ilk 30dk dan sonra acıkmaya başlıyorsunuz yanında yumurta filanda yemek gerekiyormuş demek ki.

Birde şu spordan önce protein almayın diyen kimdi sindirimi zormuş, vücudu yorarmış filan...

O zaman sürüş günü;

2 yumurta
90 gram yulaf ezmesi
yanıma da saat başı 50 gram organik ekmek(boğazda kalandan)

Sürüşten sonra da ne yediklerini sorsalardı iyi olurdu. yumurtayla yetineceğim anlaşılan

Soruları soran Emma Pooley galiba eski bir pro. Yarış öncesi mideyi doldurmamaları gayet normal. Kardiyovasküler sistemin gücü bacak kaslarına gitmeli mide sindirirken bunu mide kasıyla paylaşmamalı.

En önemli ortak iki gıda Yumurta ve Yulaf.

@Hurol Yoney Kesinlikle haklısın ayrıca yarışçılar rotalara çok iyi hazırlanıyorlar ezberliyorlar nerede hangi takviyeyi alması gerektiği önceden belli kaçış grubuna girecek olanların domestik olacakların sprintçilerin bunlar hep planlı.

• Beğen
Tepkiler: Hurol Yoney
Geri