Sadettin Z.
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 12.598
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bu etapta da gördüğümüz gibi önden kaçışa giren gücü ve tırmanış yeteneği olan bir takım üyesi etabın kritik bir noktasında genel klasman lideri ile buluşup ona tırmanışta tempo, inişte kaptanlık ve düzde aerodinamik avantaj sağlayabiliyor. Buna bisiklet jargonunda uydu atak deniyor.@Sadettin Z. Giro'yu özetlerden takip ettim. Yarışlardaki bu taktiklerden pek anlamıyorum. Özetlerden gördüğüm kadarıyla Yates'in atağına Del Toro ve Carapaz karşılık veremedi. Van Aert'ın nasıl bir yardımı oldu da Yates mutlu sona ulaştı?
Bugünkü düz yol sprint etabı, show etabı, seyirci özel etap gibi adlandırılabilir. Genelde son etaplar böyle oluyor, genel klasman etkilenmezDün 20.etap sonunda şampiyon belli oldu deniliyor. Ama bugün 21.etap var. Bu nasıl oluyor bilen biri açıklayabilir mi?
Peki yates kaza yapsa ne olacakBugünkü düz yol sprint etabı, show etabı, seyirci özel etap gibi adlandırılabilir. Genelde son etaplar böyle oluyor, genel klasman etkilenmez
Bisikletin yazılı olmayan kurallarından biri son etapta atak yapmayı yasaklar. Teknik olarak bu mümkün olsa da, bunu yapmayı kimse aklına bile getirmez. Deneyen olursa daha pelotonda kimse yüzüne bakmaz. Son etap sprint mücadelesi haricinde kutlama ve veda turudur.Dün 20.etap sonunda şampiyon belli oldu deniliyor. Ama bugün 21.etap var. Bu nasıl oluyor bilen biri açıklayabilir mi?
Peki yates kaza yapsa ne olacak
belçikalı desem 😅 😅Yates kaza yaparsa onu sırtında taşıyan kim olur dersiniz?
Giro'da bazen son etap bireysel zamana karşı olabiliyor, o zaman bam bam bam Allah ne verdiyse atak yapılılabilir. Düz sprint etapta atak yapmak tahrimen mekruhtur(Harama yakın mekruh) Adama söverler.Zaten atak yapılma hadsizliği olsa bile kimse kimseye düz etapta zaman farkı açtırmaz.Dün 20.etap sonunda şampiyon belli oldu deniliyor. Ama bugün 21.etap var. Bu nasıl oluyor bilen biri açıklayabilir mi?
Vuelta Sepp Kuss için çok zor, zira hem Pogacar, hemde Jonas başlangıç çizgisinde olacak. Sepp Kuss ise en iyi yaptığı işi yani süper domestiklik yapacak,Çok acaip bitti tur, son 2 etabı izleyemedim ama takip etmeye çalıştım tivitırdan falan. EF’i anlıyorum, takımın çapı ve sporcuların kabiliyetleri dahilinde bişeyler yapmaya çalışıyorlar ve bi yere kadar yetiyor da, UAE Pogacar’ın olmadığı büyük turları nasıl koşacağını nasıl bu kadar kötü bir şekilde bilemiyor onu anlayamıyorum. Visma da her ne kadar turun genelinde rasyonel bir çalışma gösterememiş de olsa ihtiyaç duydukları anlarda doğru hareketleri yapmayı başardı. Yates etap almadan turu almış oldu mesela, Van Aert gerek takıma verebildiği destek gerekse de tekrar kazanan konumuna geçmesiyle TdF için çok önemli bir özgüven tazelemesi yaşamış oldu. Visma sezona birde birle başladı, bakalım gerisi gelecek mi. Ben TdF’yi Vingegaard’a Vuelta’yı KUSS’A YAZIYORUM 😝
Bu arada parkur seçiminin fena olmadığını düşünüyorum ben, daha heyecanlı hale getirilebilir miydi, elbette seçenekler var ama bence yine de parkura bağlı çekişme ve heyecan yerindeydi bu turda. Aklımda deli sorular, son hafta ilk hafta olsaydı ve tur bir takım zamana karşıyla bitiyor olsaydı ne olurdu acaba???
Önünüzde kesit alanı olarak sizden büyük biri varsa ve böyle bi güçle sürüyorsa siz normalde o hızlarda üretmeniz gereken gücün çok daha azıyla aynı hızda seyredebiliyorsunuz. ‘Domestik’ kavramı böyle bişey, bu isim Van Aert olunca ona ‘süper domestik’ deniyor tabi. Benzer bi performansı Fransa’da da Vingegaard için ortaya koymuştu, hem de yokuşta çekmişti bu sefer. Bu tip adamların düz yolda böyle bi çalışma yapmasını beklersiniz ama yokuşta da çekebiliyor olmak çok daha özel bi performans işi. Takım arkadaşları için büyük şans böyle isimlerle aynı saflarda yarışabiliyor olmak. Paladin gibi bişey, oyunun bugı resmen bu tip adamlar.@Sadettin Z. Giro'yu özetlerden takip ettim. Yarışlardaki bu taktiklerden pek anlamıyorum. Özetlerden gördüğüm kadarıyla Yates'in atağına Del Toro ve Carapaz karşılık veremedi. Van Aert'ın nasıl bir yardımı oldu da Yates mutlu sona ulaştı?