Scudo Sports

Giro d'Italia 2025

UAE’nin liderlik karmaşasına Ayuso’nun bacakları son noktayı koydu :) Ama ben bundan sonra domestiklik yapacağını da zannetmiyorum. Yine kendi çapında takılıp yarışı bitirmeye bakacak bence. Öte yandaysa Van Aert gibi adamın takıma yeni gelmiş olmasına rağmen bir başka sporcuya nasıl yokuş domestikliği yaptığını izliyoruz. Etabın bitişinde bir sporcunun böyle bir etabı takım arkadaşına nasıl klas bi şekilde bıraktığını izliyoruz. Heyecandan, hevesten kırılmasına rağmen Roglic abandone olana kadar kendini tutan, çıkıntılık etmeyen Pellizzari’yi izliyoruz. Benim sevdiğim bisiklet sporu bu, bu sebeptendir ki işleyişi bana bizdeki bir siyasi partiyi bi hayli andırdığı için aynı zamanda UAE’yi sevmiyorum, Pogacar’a sempati duyamıyorum. Pogacar’a sallama fırsatım olduğunda boş geçmiyorum görüyorsunuz :)

Scudo
17. etap ile sona yaklaşıyoruz...
Dünkü gibi uzun olmayan ancak dağlık bir günün zorlukları gene yaşanacak.155k. ve 3800m. toplam yükseklik ile dünden diri kalanlar kapışır.

jMkDnfUlBxXtJVLPPaxl_280425-041113.jpg
En sıkı tırmanış ve inişler:
QzDiOyKoZrXJT6YdvMJb_280425-041547.jpg

rA9imgypTxk7OteJ3X6M_280425-041455.jpg
Son metreler:

IuUpHlaFiE8CLWSc1QHW_280425-041401.jpg

Canlı yayın aralığı 13.30-18.45..

UAE’nin liderlik karmaşasına Ayuso’nun bacakları son noktayı koydu :) Ama ben bundan sonra domestiklik yapacağını da zannetmiyorum. Yine kendi çapında takılıp yarışı bitirmeye bakacak bence. Öte yandaysa Van Aert gibi adamın takıma yeni gelmiş olmasına rağmen bir başka sporcuya nasıl yokuş domestikliği yaptığını izliyoruz. Etabın bitişinde bir sporcunun böyle bir etabı takım arkadaşına nasıl klas bi şekilde bıraktığını izliyoruz. Heyecandan, hevesten kırılmasına rağmen Roglic abandone olana kadar kendini tutan, çıkıntılık etmeyen Pellizzari’yi izliyoruz. Benim sevdiğim bisiklet sporu bu, bu sebeptendir ki işleyişi bana bizdeki bir siyasi partiyi bi hayli andırdığı için aynı zamanda UAE’yi sevmiyorum, Pogacar’a sempati duyamıyorum. Pogacar’a sallama fırsatım olduğunda boş geçmiyorum görüyorsunuz :)
Ayuso'nun egosu çok yüksek, kesinlikle yardımcı olmayacak Del Toro'ya. Tamam her sporcunun kötü günü olabilir ama bu rakiplere tutunamayan adamdaki ego Pigacarı geçeceğim diyordu birkaç ay öncesine kadar. Muhtemelen dediğiniz gibi kendi çapında takılır, belkide TdF'de yaptığı gibi yarıştan çekilir. Dün bitiş çizgisinde takım direktörünün Ayuso'ya bakışı hiçte iyi değil gibime geldi. Facebook'ta bir gönderide okuduğum gerçek ise, eldivenleri çıkartırken 3 dk kaybetmiş. Sanki bilerek yarışmadı hissi veriyor bana.

img_1_1748421155746.jpg

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
İzleyemeyip pişmanlık duyduğum bir etap olmuş.
Dün gücünün tükendiğini ve pembe mayoyu devredeceğini öngördüğümüz Del Toro muazzam bir taktik ve patlayıcı gücü sayesinde etabı almış. Öğle üzeri onun etabı alacağına bahse giren olduysa köşeyi dönmüştür..
Giro favorilerinden Carapaz bence istim üstünde.
Hafta sonu bir aksilik olmaz ise ikinci kez o güzel kupayı kaldırır. Tabi şu anda ilk dört birbirine çok yakın ve tur çok zevkli hale geldi..
Son sıralama:
Screenshot_20250528_205714.jpg
Alive and Kicking eski bir Simple Minds şarkısıdır...😀

Ayuso'nun egosu çok yüksek, kesinlikle yardımcı olmayacak Del Toro'ya.
Bu dediğim çıktı. Ayuso 35 dk arkadan bitirdi etabın yine yardım etmedi. Bu sahneyi geçen sene TdF'de görmüştük zaten.. Del Toro'nun işi zor. Ayuso zaten yardım etmiyor, Jay Vine'da DNF olmuş bugün.. Kalan son 2 zorlu dağlık etapta yeterli yardımı alamazsa, belki podyum yapar Del Toro. Gönlüm kazanmasından yana, ama bir yandan da tek başına bayağı mücadele veren Carapaz'dan yana.

18.etap tam mevsimi olan karnıyarık tadında. Orta bölüm lezzeti veren tepeler, başı ve son bölümü düzce...
Yarın ve cumartesi çok zorlu olacağı için bugünü antrenman havasına sokacak bir etap.
Kaçışçılar ve sprinterler çekişecek..

D8tlNc3cObDQ8q9MbqjM_280425-043008.jpg

Son metreler :
GZTdoO8t1JvNPuSkZoDB_280425-043223.jpg
Canlı yayın 14.30-18.45 arası takip edilebilir...

Van Aert gibi adamın takıma yeni gelmiş olmasına rağmen bir başka sporcuya nasıl yokuş domestikliği yaptığını izliyoruz
Klasikçiler, genel klasmancılara yokuş domestikliği yapar zaten.
Cancellara gibi süper klasikçiler de zamanında takım lideri Andy Schleck'e yokuş domestikliği, uzun yol kaptanlığı vb çok yaptı.
Kwiatkovski de belli irtifaya kadar dağlarda Froomey'e yokuş domestikliği yapmıştı.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Ayuso abandone. UAE için fıkra bu kadar :)

Peleton rahvan, sprinterler Roma'ya kadar kendini nadasa bırakmış, haliyle kaçışın etabı alması çok normal. Matruşka gibi kaçışın içinden kaçışın galibi Denz oldu, Bora için teselli.oldu.
Dünde sıralama neyse bugün de aynı ile vaki.
Tek fark Roglic sonrası ikinci büyük düş kırıklığı Ayuso...

Of of of..Dağlar dağladı beni, gören ağladı beniiii...
Geldik en önemli iki günün başlangıcına.
Bugün ve yarın final sınavları var. Ya herro ya merro. Bugün öyle bir gün ki Alpler çıkılıp inilirken herkes çok çile çekecek. Her saniyenin ne kadar önemi varsa yarını da düşünerek kompakt bir sürüş becerisi gerekiyor. Etap boyunca takım taktikleri "kervan yolda süzülür" minvalinde olacak ve gidişata göre kozlar devreye girecek. Keşke pazar günü seromonisi yerine bu iki etap hafta sonu olsaydı da baştan sona takip ede bilseydik...

zVm12yKO4MNEBrV6JGYm_180525-050309.png
O çikolataya benzeyen ama ürkütücü tırmanış ve inişler:
ovGzBDDmLBNcFOKinHiy_280425-044444.jpg
9u3IJ2BW9XX2fluXaggk_280425-044442.jpg
9ORK58rQZ1An3nwe9Eae_280425-044440.jpgzljVdpfuv2AVMHN6VXML_280425-044436.jpg6kaGr8hsO2ec724ZdXxC_280425-044438.jpg
Ve son metreler:
Bk7shWrwn8uBVI0PYiDr_280425-104526.jpg
Bu nefis gün 13.00-18.45 arası zaman ayıranlara güzel anlar vaad ediyor..

Bugün etabı izleyebilmek için öğleden sonra kendime izin verdim. Günün ilk büyük yokuşu Col Tzecore zirvesine yaklaşırken yakaladım pelotonu.

Herkes Col de Joux zirvesine gelirken aksiyonun başlamasını beklerken genel klasmancıların aklında yarınki bölüm sonu canavarı Colle Delle Finestre vardı.

Visma'nın ne yapmaya çalıştığını Simon Yates bile anlamamış olacak ki etap sonu röportajında takımla bir konuşmam lazım dedi. Van Aert etabın başında kaçışa giderek enerjisini tüketti. Kruijwijks ve Kelderman da varlık gösterrmeyince sonda yalnız kalan Yates Carapaz'ın yaptığı atağa cevap veremeyip çok değerli zaman kaybetti.

Dün Bora'nın şeref etabını almasının ardından bugün de Decathlon turu kurtardı. Nicolas Prodhomme çok şık bir solo kaçışla ilk büyük tur zaferine ulaşan bir diğer isim oldu.

Ofiste kalıp özetleri de izlesem olurmuş aslında. :)

Bu zor günü hasarsız atlatıp yarını düşünen sporcular bir şekilde finişe geldiler. Kaçışçılara bırakılan etap sonrası son tırmanışta atağa kalkan Prodhomme kariyerinde ilki yaşayıp etabı aldı. Del Toro ve Carapaz Latin Amerika çekişmesini yarına taşıdılar...
Son durum:
Screenshot_20250530_212321.jpg

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Carapaz ne kadar çabalasa da Del Toro bu işi götürecek gibi.

20. ve genel klasman için final etabı.
205k.nın ilk 60k.lık bölümü ısınma gibi,sonrası ciddi bir efor gerektiren tırmanışlar içeriyor.
Zaten bu yılın "Cima Coppi" zirvesi de bugüne saklanmış. Ürkütücü, ömür törpüsü Colle Delle Finestre yaklaşık 18k.lık, ilk 9k. asfalt, son 9k. çakıl ve ortalama eğim %9 civarı...Teknik bilgide bu kısımda 45 viraj olduğu belirtilmiş...
İşte Hendek işte 🐫....
yXwXihcsNtmpO1pAoR0J_280425-050830.jpg
hatmJqUOHaAd9soYqN7r_280425-051143.jpg
37UOIxxI06BC38l1jlgk_280425-051145.jpg
T5cbKY1DwP5psdzsqzIT_280425-051147.jpg
Ve son nefeste finiş:
JA5eOUn2EKx4OFWAKzZf_280425-051049.jpg
Bu son belki de tek günlük mücadele 11.30 dan itibaren canlı yayınlanacak, 17.45'e kadar...

Tüüüüü reziller.

Sadece 24 saat öncesinde darmadağın bir görüntü verip Del Torro - Carapaz ikilisine zaman kaybeden Yates, tam da 2018'de Froome'a kaybettiği yerde Del Torro'nun sırtından mayoyu çekip aldı. Günün başında favori bile değilken 7 yıl öncesinin intikamını muazzam bir şekilde aldı.

Tdf 2020 son zamana karşı etabında mayoyu kaptıran Roglic, karşısında Pogacar gibi nükleer güçte bir rakip bulduğu için hüznü yaşamıştı. Del Torro ve Emirates ise tamamen kibirlerinin kurbanı oldu. Carapaz'ın sırtından geçinip enerji tasarrufu modunda günü geçirme hesabı tutmadı. Kaybedecek çok şeyi olmayan eski şampiyon Carapaz'ın resti de karşılık görmeyince "atı alan Üsküdar'ı geçti"

Bu akşam Adam Yates olmak zor. Takımı mayoyu kaybetti ama kardeşi kazandı. Enes'in dediği gibi otobüste üzülmüş numarası yapması gerekecek.

Geri