Scudo Sports

Giro d'Italia 2025

Kuyruk rüzgarı ile hızlı geçilen düzlükler, tırmanışlar/inişlerde etkili kaçışın olamaması, final yokuşunda Pedersen'in Van Aert'a üstünlüğü..
Son sıralama:
Screenshot_20250523_212112.jpg

Scudo
Pelotonun kiloca ağır ağaları çirozları ağlattı :D Punchy finiş için de bu beklenirdi zaten

Bugün Slovenya'ya gidiyoruz. Sonlardaki küçük yükselti haricinde dümdüz bir etap profili mevcut. Peloton yarınki zor etabı göz önünde tutarak enerji tasarrufu modunda geçecektir. Kaçışçılar için de bir fırsat ama toplu sprinte gideceğini düşünüyorum. Sonu saf sprinterlere çok uygun.

Siklamen mayolu arkadaş dün Van Aert ile yokuş yukarı sprint atarken çok yorulmuştu. Bugünü Olav Kooij ve Kaden Groves arasında bölüştürüyorum.

Erken kalkıp kendi tutuma koşturunca anca eve geldim. Etap başlamış, 195k. ve 1100 yükseklikle geçilecek ve malumunuz sprinterler günü...

ekfiIeIvJJpQCWxgcALC_300425-124858.jpg
18.45 civarına kadar yayın canlı..

Slovenya peletona iyi gelmedi. Islak yollarda kaza olmasın, toplu finiş sorunsuz olsun diye umarken son 22k. kala şehir içinde dar bir yolda oluşan kaza tüm hesapları alt üst etti.
Ciccone en ağır hasarı aldı Trek takımı ve etap favorisi Pedersen takımdaşlarını yalnız bırakmayıp geriye düştüler. Peleton kaçışçıların içinden kaçan Asgreen'in peşine düşse de 190k. küsür kaçarak son zamanların en görkemli zaferini Asgreen' in elde etmesini engelleyemedi.
Genel klasman tombala torbası gibi karıştı..
Screenshot_20250524_212417.jpg

Lidl-Trek bu pelotonun en iyi takımı. Ciccone'nin başına bir iş gelmeseydi de dişli rakipleri karşısında pembe mayoyu kazanması zordu. Ama takım arkadaşlarını tüm ekip birlikte götürmeleri çok ince bir davranış.

Bonus zaman için birbirine atak yapan Del Toro ve Ayuso gibi değiller hiç. Orada da işler giderek daha karışık hale geliyor. Zamana karşı hariç her etapta Del Toro üste zaman farkı koyuyor.

Roglic'in yarışa asılmaması ve bugünkü olay sonrası Carapaz'ın üst sıralara yükselmesi enteresan. Yarınki Monte Grappa etabı belirleyici olacak gibi.

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
Ben yarın da genel klasmanda fark yaratıp zaman kazanmak için taktik uygulayacaklarını sanmıyorum. Yarın birbirlerini kollayıp defans yapıp son hafta kozlarını paylaşırlar gibi geliyor...

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Ciccone yarışı bırakmak zorunda kalmış..

• Üzgün
Tepkiler: seko35.50
Günaydın değerli Girokolikler...
15. gün ile ikinci haftayı kapatıyoruz, hem de ne kapatmak..219k. uzunlukta, 3900m. toplam yükseklikle gerçekten zor bir etap.
Efsanevi Monte Grappa'nın da içinde olduğu yıpratıcı bir Giro günü..
Genel klasmancıların tutumu pozisyonlarını korumak, tırmanışçı etap kovalayıcılar için zafer hedefi gibi duruyor..
fqHqXtG5bz2ZkKPzGXW9_280425-033745.jpg
İki önemli tırmanış:
SajAERICMY7bekFOBDHM_280425-034030.jpg
EepyL5S0tjgrte8NU8yV_280425-034028.jpg

Bu nefis etabı 12.15-18.45 arasında takip etmek gerek..

Bugünkü etabın en güzel tarafı kuzey İtalya'nın muhteşem doğası ve yine bir emektarın zafere uzanmasıydı. Tebrikler Carlos Verona.

Trek ise GC liderini kaybetse de 6/15 etap ile rüya gibi bir Giro geçiriyor. Bunun haricinde, hikayede herkesin bir olup daldığı uşak rolünde Roglic vardı. Dünkü kaza ile ilgisi var mıdır bilinmez, tam bir jour sans geçirip çok ciddi zaman kaybetti. Artık değil şapkadan tavşan, tavşandan şapka çıkarsa bile pembe mayo zor.

Ineos'un finişe tee 90km kala yaptığı tempo ve ardından gelen kısa atak akıllara şu soruyu getirdi: Egan Bernal ne yapmak, nereye varmak istemektedir?

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
İnsanların tavukgöğsünün tavuktan yapıldığını zannedip sonradan gelen aydınlanmayla tavuktan yapılmadığını öğrenip en son bi şokla gerçekten tavuktan yapıldığını öğrenmesi gibi Roglic için meğer hakikaten bitikmiş aydınlanması geldi bana :( Trek Ciccone için saldıracak etapa diyordu bazı kimseler, gerçekten de öyle oldu.

Yani şimdi bakıyorum da şöyle bi, sürpriz yok turda. Tur öncesi konuşulan bi çok şey aynen çıkıyor; Arnavutluk’ta mücadele beklenmemesi, Pedersen’in bol bol etap kovalayacağı (hatta bazı etap numarasına kadar), Trek’in aktif olacağı, UAE’nin çok başlılıktan kaynaklı sıkıntıları, vb. tahminler hep tutuyor şimdiye kadar. Yine de geçen seneye nazaran baya keyifli allahtan da izliyoruz işte..

Pazar günü benim için çok erken başlamıştı.
Önce Atatürk Anıtına çelenk koyup ardından 40. mezuniyetimi kutlayacağımız "Bursa Erkek Lisemizin Pilav Günü" etkinliğine gittik.
40 yıldır görmediğim sınıf ve dönem arkadaşlarımla hasret giderdik ki çoğunu yolda görsem tanımakta güçlük çekerdim.
Öğleden sonra ise liseyi bitirdiğimde daha doğmamış bisiklet emekçisi sporcuları etabın ortasında yakaladım. Sebebini bilemediğim bir şekilde Roglic geriye düşmüş ve hiç ışık vermiyordu. Peleton rütbelerine göre bölünmüş ve genel klasman iddialıları grupetto oluşturup birbirlerini kollayarak geliyordu. Son 43k. içinde Verona ön gruptan bir kaçtı pir kaçtı...
Emektar sporcumuz kariyerinin sonbaharında ilk büyük tur zaferini alıp herkesi duygu seline soktu.
Günün ve Giro'nun kaybedeni Roglic oldu ve bence çok da zorlamadan artık T.D.F. ye göre bir hazırlığa girmesi onun hayrına olur..

Son sıralama:
Screenshot_20250526_113733.jpg

Son hafta, 16.gün, sondan 6.etap..
203k. ve 4900m. yükseklik toplamı ile oldukça zor bir profil var. Genel klasman iddialılarının nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu. İlk 6-7 sporcudan biri bugün pembe mayoyu almak için çalışacaktır. Cuma ve Cumartesi günkü etaplar da hesaba katılırsa gücünü ekonomik kullanmak daha ağır basıyor..
wS6M0p3cUSbtNPttH035_280425-034910.jpg
Yokuşlar:
4hgnmv06W1qG5ygi2uzh_280425-035104.jpg
ZDfDzIZtD7Lh1jHDv1qv_280425-035101.jpg

Son metreler:

JeLrbWBtzXhKTdt2gwDS_280425-035140.jpg

Canlı yayın aralığı 12.00-18.45...

İzleyemiyorum, tivitırdan takip edebiliyorum şu an ancak. Van Aert’ın da dahil olduğu bi kaçış grubu var ama hava yağmurlu yerler kaygan, nitekim biraz evvel Tarling düştü ve muhtemelen abandone oldu..

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
İzleyemiyorum, tivitırdan takip edebiliyorum şu an ancak. Van Aert’ın da dahil olduğu bi kaçış grubu var ama hava yağmurlu yerler kaygan, nitekim biraz evvel Tarling düştü ve muhtemelen abandone oldu..
Bu mesajınızdan 6 dk sonra bırakmış yarışı.

• Üzgün
Tepkiler: Umur Bora
Bu mesajınızdan 6 dk sonra bırakmış yarışı.
Kötü girdi kayarak bariyerlere, fena bi hız yoktu, üzüldüm yav.

Bu arada Van Aert’ın ilk 30km istatistiklerine denk geldim; 36 dakika, 49,6km/s ortalama hız ve 400w ortalama güçle geçmiş.

VF Group Bardiani’den Alessio Martinelli bir inişte dereyatağına uçmuş şimdi de hemen hemen 10-15 metre bi yükseklikten. Ambulans falan gitmiş yanına, bi çok hesap haber alınamıyor falan diye paylaşıyor da bi yerde okuduğuma göre sporcunun durumu iyi (çok kötü bi durumda değil en azından) ve yukarı çıkarmak için çalışma sürüyormuş. RAI de sporcunun bilincinin açık olduğunu paylaştı şimdi.

Bu arada Carapaz’la Roglic de düşmüş bi yerlerde bi kazaya karışmışlar, pelotona dönmeye çalışıyorlardı en son.

Ortalık fena karışık.

Hoaaaydaaaa Roglic abandone!!

Son düzenleme:
Aksiyonu bol, heyecanı yüksek, çekişmenin zevk verdiği bir etaptı. Tarling ve Roglic abondone olunca keyifler kaçtı ama bu sporun doğasında ne yazık ki bunlar var. Umuyoruz ciddi sağlık sorunu yaşamazlar....
İtalyanlar için bayram günü.oldu .Scaroni Fortunato ile kardeşçe finişi geçtiler. Pelizzari de üçüncü bitirince "W İtalia " modu açıldı.
Bugün Ayuso sağlıklı görünmedi ve artık kürsüye çıkacağını sanmıyorum. Del Toro ise çok zaman kaybedip yakında pembe mayoya veda edeceğinin ipuçlarını verdi.
Günün kazananı, yaptığı kazaya rağmen harika bir tırmanış eforuyla rakiplerinden zaman çalıp iddialı duruma gelen Carapaz oldu...
Güncel sıralama:
Screenshot_20250527_214929.jpg

Kazalar abandoneler vs ama bir büyük turun son haftasında olabilecek her şey oldu 10 numara etaptı son günleri heyecanla bekliyorum..

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Del Toro ise çok zaman kaybedip yakında pembe mayoya veda edeceğinin ipuçlarını verdi.
Zaten Giro'ya kaptan olarak gelmedi. Henüz 21 yaşında, Pogacar gibi bir performans göstermesini beklemek yanlış olur. Giro'yu kaybetsede, ileride çok iyi bir genel klasmanncı olacak.

Geri