Scudo Sports

Giro d'Italia 2020

Yav sanki biraz heyecansız geçiyor
Acaba başlangıç diye mi??
Etna patlamış, Yates'in tepesine lavlar boşalmış, Geraint Thomas düşsün de zaman kaybetsin diye üzerinde kül bulutları dolanmış, köpekbalığı karaya değil dağa bile önde çıkmış. Bu kadar şey olmuş, heyecan yok mu diyorsun. :ssrtcbya:

Scudo
Etna patlamış, Yates'in tepesine lavlar boşalmış, Geraint Thomas düşsün de zaman kaybetsin diye üzerinde kül bulutları dolanmış, köpekbalığı karaya değil dağa bile önde çıkmış. Bu kadar şey olmuş, heyecan yok mu diyorsun. :ssrtcbya:

Yav bir gün önceki finish gözünün önüne gelince ciro sakin sakin geçiyor 😆 Bu su şişesi olayı senin benim başıma gelse bişey yok Geraint Thomas olunca da 😆😆😆.
Kaçış grubunun aldığı bir yarış sprit yok itiş kakış yok kaçan kovalayan taktik tiktok yapan yok :koptum::koptum::koptum::koptum:

Yav bir gün önceki finish gözünün önüne gelince ciro sakin sakin geçiyor 😆 Bu su şişesi olayı senin benim başıma gelse bişey yok Geraint Thomas olunca da 😆😆😆.
Kaçış grubunun aldığı bir yarış sprit yok itiş kakış yok kaçan kovalayan taktik tiktok yapan yok :koptum::koptum::koptum::koptum:
sanırım siz farklı bir yarışı takip ediyorsunuz...
ilk gün TT vardı ve rüzgar sebebiyle çok garip anlar yaşandı... TDF tarihinin en hızlı TT'si oldu... (58.831 km/s ortalama hız ile kazandı)
ikinci gün yokuşta sprint oldu, tamam çok başabaş olmadı ama son ana kadar yine dikkat çekiciydi...
üçüncü etap kaçışa sonradan katılan (link) 'e gitti. Ki kendisi finishi geçene kadar son gaz gidip pembe mayoyu da almaya çalıştı... Almeida ile süresi aynı, TT gününden kalma saliselik fark ile pembe mayoyu alamadı...
Yani ilk üç gün için bence yarış olarak da yeterince aksiyonlu geçti... (lopez-thomas 'ın yarış dışı kalmaları, yates'in geride kalması da cabası)

Hele durun, daha "Cosa Nostra" nın eli değecek ... :koptum:

ilk gün TT vardı ve rüzgar sebebiyle çok garip anlar yaşandı... TDF tarihinin en hızlı TT'si oldu... (58.831 km/s ortalama hız ile kazandı)
ikinci gün yokuşta sprint oldu, tamam çok başabaş olmadı ama son ana kadar yine dikkat çekiciydi...
üçüncü etap kaçışa sonradan katılan (link) 'e gitti. Ki kendisi finishi geçene kadar son gaz gidip pembe mayoyu da almaya çalıştı... Almeida ile süresi aynı, TT gününden kalma saliselik fark ile pembe mayoyu alamadı...
Yani ilk üç gün için bence yarış olarak da yeterince aksiyonlu geçti... (lopez-thomas 'ın yarış dışı kalmaları, yates'in geride kalması da cabası)

Tour de France tarihinin en hizli zamana karsisinin Giro’da olmasi tam Giro’luk bisey. Hic sasirmadim. 😀

Tour de France tarihinin en hizli zamana karsisinin Giro’da olmasi tam Giro’luk bisey. Hic sasirmadim. 😀
yanlış yazmışım... Giro'da 15km üzeri TT etaplarının en hızlısı...

ama bi bakıma da doğru olmuş... TDF'nin en hızlısından da hızlı :)

1601979916888.png
Keşke bu profil enflasyon yada dövize ait olsaydı...Zirveye şu an ulaşmış ve yakın zamanda geçmiş yıllara dönebilecek olsaydık..:acpsnr:
Bugün etabın ortasındaki tırmanış ve inişi hesaba katarsak toplu sprint finişi olacak gibi görünüyor. Sagan iddalıysa Gaviria, Demare , Matthews gibi güçlü sprinterlerle başetmek zorunda...

O kadar şımarık ki, sevineyim derken yarışı verdi 😂
Bisiklet tarihinin unutulmaz fotoğraflarından biri olacak bu.

242836 dosyayı görüntüle

Şu görüntünün https://www.bisikletforum.com/dosyalar/242836/ heyecanının ciro 2. etapta zamana karşı yarışında 3. etabın ve 1. etabın finishin de bulamamanın verdiği tatminsizlik sanırım.
Sonuçlar değil de olaylar bana daha heyecanlı geliyor...
:)

Etap sonunda, helikopter rüzgarı sebebiyle bariyerler yoldaki bisikletçilerin önüne fırlamış.
KTM'den van Empel ve Wackermann bariyerlere girmiş.
Van Empel, "durumum iyi, birkaç ufak kesikle atlattım" diyor...
Wackermann 'ın durumu ise biraz kötüymüş. Bilinci açık ama büyük ihtimalle yarışa devam edemeyecekmiş...

1602069929488.png
Görüldüğü üzere ''İşte Hendek, İşte Deve'' etabı. O deve de dile gelmiş sanki:-Bunun hiç düzü yok mu ? :eek:
Genel klasmanda geriye kalan favorilerin; 225 km.lik etapta 3700 m.toplam yükseliğe birbirlerini kollayıp mümkünse risk almadan tırmanacağı ve son Valico Montescuro yokuşunda dökülen dökülür...Yer yer %11-18 arası eğimli bu devasa zirve tırmanışı yaklaşık 25 k.m.
Haydi heyecanı ve çekişmesi bol, sorunsuz bir etap olsun....

Son yokuş yeterince sert değil. Bundan dolayı genel klasmancıların birbirine fark açması pek mümkün değil gibi. Genel klasmancılar el ele kol kola yokuşa çıkar. Kaçışçıların günü olabilir.
Thomas de Gendt kaçmadı daha.Yarışı izleyemiyorum, kimler kaçtı?

Son yokuş yeterince sert değil. Bundan dolayı genel klasmancıların birbirine fark açması pek mümkün değil gibi. Genel klasmancılar el ele kol kola yokuşa çıkar. Kaçışçıların günü olabilir.
Thomas de Gendt kaçmadı daha.Yarışı izleyemiyorum, kimler kaçtı?
Şu an Nibali inişte öne geçti :harika: ama yerler ıslak :krktm: (Yalnız en önde Flippo Ganna var)

Beklediğimiz gibi "favorilerin birbirlerini kollayıp mümkünse risk almadan tırmandığı" ve gene beklenmedik bir biçimde etap birincisi zamana karşısı ile öne çıkan Ganna oldu. Günün kaybedeni Caicedo, tamamen denklem dışında kalan da Yates oldu...
İlk On, bir buçuk dakika aralığında sıralanıyor:

Genel Klasman- Pembe Mayo

Sporcu Adı (Ülke) Takım Sonuç
1
J. Almeida (Por) D.-Quick Step 17:06:23
2
P. Bilbao (Spa) Bahreyn McLaren 0:00:43
3
W. Kelderman (Ned) Sunweb 0:00:48
4
H. Vanhoucke (Bel) Lotto Soudal 0:00:59
5
V.Nibali (Ita) Trek-Segafredo 0:01:01
6
D. Pozzovivo (Ita) NTT 0:01:05
7
J. Fuglsang (Den) Astana 0:01:19
8
S. Kruijswijk (Ned) Jumbo-Visma 0:01:21
9
P.Konrad (Aut) Bora-Hansgrohe 0:01:26
10
R.Majka (Pol) Bora-Hansgrohe 0:01:31

Merak ediyorum...
Ganna 5. etabı alırken yokuşta atağa kalkıp kopup gittiğinde ; - Büyük ayna ve en küçük ruble ile çapraz çeviriyordu..
Kadans mı yoksa Watt mı etap kazandırdı?

Beklediğimiz gibi "favorilerin birbirlerini kollayıp mümkünse risk almadan tırmandığı" ve gene beklenmedik bir biçimde etap birincisi zamana karşısı ile öne çıkan Ganna oldu. Günün kaybedeni Caicedo, tamamen denklem dışında kalan da Yates oldu...
İlk On, bir buçuk dakika aralığında sıralanıyor:

Genel Klasman- Pembe Mayo

Sporcu Adı (Ülke) Takım Sonuç
1
J. Almeida (Por) D.-Quick Step 17:06:23
2
P. Bilbao (Spa) Bahreyn McLaren 0:00:43
3
W. Kelderman (Ned) Sunweb 0:00:48
4
H. Vanhoucke (Bel) Lotto Soudal 0:00:59
5
V.Nibali (Ita) Trek-Segafredo 0:01:01
6
D. Pozzovivo (Ita) NTT 0:01:05
7
J. Fuglsang (Den) Astana 0:01:19
8
S. Kruijswijk (Ned) Jumbo-Visma 0:01:21
9
P.Konrad (Aut) Bora-Hansgrohe 0:01:26
10
R.Majka (Pol) Bora-Hansgrohe 0:01:31
Ben nedense Pozzovivo'ya yakıştırdım bu sene kupayı. 😊
Birkaç sene önce inişte düşmüş, yerde hareketsiz yatarken asfalta yayılan kanları gördüğümde şok olmuştum. O zamandan beri sempati duyuyorum bu çocuğa.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Geri