Scudo Sports

Giro D'Italia 2017

Turu kim kazanır?

• QUINTANA

• PINOT

• VAN GARDEREN

• NIBALI

• YATES

• HANSEN

• ROLLAND

• DA COSTA

• POZZOVIVO

• POZZATO

• DUMOULIN

• Toplam katılım
    201
Scudo
Hollanda bugünü milli bayram ilan edebilir :) İlk rampalı etapta atak yapan Nairo'yu yüzüne baka baka solladığında burada oyumu Tom'a değiştirmiştim. Hakkıyla kazandı.

Tom ve Hollanda için süper bir gün oldu..

Etabı kazanan Hollanda'lı da ağladı..:)

Bende antiQuintana'cı oldum..Tom'un peşine sülük gibi takıldığı etapta Quintana'ya gıcık oldum..Halbuki devam etseydi,kendi yararına olacaktı ama pembe mayonun arkasına saklanmayı tercih etti..Bu tarz ufak nüanslar yüzünden kaybetti..Biraz agresif olsaydı,saçma taktikler yapmak yerine pedala bassaydı;kazanabilirdi..Tabi ki Tom'un da tuvalet sorunu gibi sorunları oldu,vakit kaybetti..Bu da ayrı konu..

Yalnız isteyen,çabalayan,hak eden kazandı..Büyük takımların arasında,küçük bir takımın da büyük bir yarışı kazanabileceği ortaya çıktı..

tuvalet konusunda hiç konuşmadım ama artık söyleyebilirim.. adam o kadar rahat kazandı ki, arada durup mayoyu bile indirdi.. ahaha :D

tom' un başarısı bob jungels'e bir yol gösterici olur umarım. tom için de çok sevindim.

nairo quintana'ya oy vermiştim. ilk hafta güçlüde duruyordu ama sonrasında yeterli gücü bulamamış olsa gerek ki yeterli atakları yapamadı. Ama bu adamın bir gün tour' u kazanacağı kesin bakalım ne kadar beklemesi gerekecek.

Bu seneki Giro boyunca foruma çok az girdim. Etapların yarısından fazlasını baştan sona izledim ve bir bakıma izlemeye doydum.

Dumoulin'in kakalı etabı kaçırdıklarım arasında, ama ziyanı yok 'giro 2017' yazınca her yerde karşınıza çıkıyor:p instagram'da bile kesip paylaşmışlar sagolsunlar. Performansı açık bir şekilde çok üst düzeyde. Bu kadar dayanıklı olmadan böyle bir tur elbette kazanılamaz. Her şekilde kazanmayı haketmişti.

Quintana'yı bu kadar dikkatli izlememiştim daha önce. Yoksul bir ülkeden çıkmış ufacık tefecik bir adam olduğundan onun kazanmasını istiyordum ama olmadı.

İki kez etap finişi kaybeden Mikel Landa'nın görünenden daha iyi bir bisikletçi olduğunu, kaybettiklerinden biri olan Nibali'nin de en çılgın inişçi ve genel olarak sürüş tekniği en iyi bisikletçilerden biri olduğunu düşünüyorum.

Klasman iddialarını kaybetmişken bile etap sonlarında patlama yaparak birer kez kazanan BMC'li Tejay Van Garderen, günlerce atak deneyerek 5 yılın ardından solo kazanan Cannondale Drapac'lı Pierre Rolland sayesinde de çok iyi bir 100. Giro D'Italia oldu.

En sempatik bisikletçi çok kolay sprint kazanan Fernando Gaviria'ydı. Gidonu bıraksa bile kazanacak neredeyse. Yine de her defasında çok alçakgönüllü açıklamalar yaptı.

En beğendiğim bisiklet, CCC takımının kullandığı turuncu Guerciotti'lerdi. Bu Giro'ya kadar bilmiyordum bile. Takım bir şey yapamadı ama olsun şekilde şampiyonlar.

Velhasıl eğlenceliydi.

Bu arada en büyük Beşiktaş;)

Tom Başkan kazandıgına sevindim. Bu genç yaşında haketti. Sırada Fransa turu var Saganım sprint formasını alacak inşallah :)

@Türka¥
Turun özeti olarak şunu yazabilirler gazeteye;
"WC den şampiyonluğa..!!" :hihi:

• Beğen
Tepkiler: Fatih Anıl
Tom Dumoulin in kazanmasını çok istedim ben de ve hak ederek kazandı helal olsun valla.
Yukarda arkadaşların dediği gibi ben de quıntanaya gıcık oldum.Korkarak olmuyo bu işler, ne demişler : fight for pink ( pembe için savaş ! )
Savaştı ve kazandı valla ben tv ekranından bile çok duygulandım izlerken böyle emek verip son damlasına kadar gücünü kullanan bisikletçiler beni çok duygulandırıyor :)

Açıkçası Tom'un kazanmasına çok sevindim. Sonuna kadar hakketti. Çokta centilmence yarıştı.
Fakat Quintana'yı da desteklemeye devam edeceğim. Yokluktan bu seviyelere çıkmak herkesin harcı değil. Kesinlikle takdir edilmesi gereken bir başarı...

Umarım bir gün bir Türk''ü de bu takımlardan birinde görürüz.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
ne kadar başarılı olursan ol, bir kere sosyal medyanın diline düşmeye gör..
adamın hayatı boyunca buna benzer espriler yapılacak bak görürsünüz!!!

tom dumoulin'in "kazandım" twitinin altına şu görsel bırakılmış :koptum:

(link)

@Türka¥ oyle veya boyle, adam kariyerinin en onemli turunu s*carak kazandi, adini tarihe yazdirdi.

2015 vuelta da tom dumoulin son anda kaybetmişti , uzulmustum onun için , simdi son anda kazandi
emeğinin hakkini aldi
bu sefer quintana için uzundum
ama yaris profili böyle olmayip son gun kişisel zamana karsi yerine genelde buyuk turlarin sonunda olan duz bir sprint finişi olsaydı herhalde quintana alirdi pembe mayoyu , sonuçta vücut yapisi ve kilosu olarak zamana karsida dumouline herzaman geçilir , acaba bu etap seçimleri neye gore yapiliyor diye de sormak gerekiyor

@apsara2000 Doğru söylüyorsunuz ancak yarışı organize edenler heyecanın artması vs sebeblerden ötürü son etaba bıraktılar tt yi.
Benim fikrimce böyle olması daha güzel ve daha adaletli oluyor.Bisiklet sporu tabiki takım işi taşıyıcılar olmadan favoriler asla kazanamaz ancak her takımın taşıyıcı sporcuları da aynı güçte olmadığından yarışı 1 sporcu kazanıyor gibi görünüyor ama gerçekte takım işi söz konusu ve bu hep arka planda kalıyordu.
Bireysel mücadele için de podyuma çıkacak olan sporcunun kazanmak için vermesi gereken emek-çaba-sorumluluk artmış oluyor.
Aynı zamanda 60 kg bisikletçi dediğiniz gibi düz yolda herkes geçer, bence de çok doğru bir söz ancak birde şöyle bakalım olaya,60 kg olan bisikletçi yokuşlu etaplarda da daha ağırları her türlü geçiyor, çünkü vücut ağırlığı insanın uygulayacağı güce direk etki ediyor.
Bence tt etapların sayısı daha da arttırılmalıdır diye düşünüyorum...@televole2

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Geri