Bu seneki Giro boyunca foruma çok az girdim. Etapların yarısından fazlasını baştan sona izledim ve bir bakıma izlemeye doydum.
Dumoulin'in kakalı etabı kaçırdıklarım arasında, ama ziyanı yok 'giro 2017' yazınca her yerde karşınıza çıkıyor

instagram'da bile kesip paylaşmışlar sagolsunlar. Performansı açık bir şekilde çok üst düzeyde. Bu kadar dayanıklı olmadan böyle bir tur elbette kazanılamaz. Her şekilde kazanmayı haketmişti.
Quintana'yı bu kadar dikkatli izlememiştim daha önce. Yoksul bir ülkeden çıkmış ufacık tefecik bir adam olduğundan onun kazanmasını istiyordum ama olmadı.
İki kez etap finişi kaybeden Mikel Landa'nın görünenden daha iyi bir bisikletçi olduğunu, kaybettiklerinden biri olan Nibali'nin de en çılgın inişçi ve genel olarak sürüş tekniği en iyi bisikletçilerden biri olduğunu düşünüyorum.
Klasman iddialarını kaybetmişken bile etap sonlarında patlama yaparak birer kez kazanan BMC'li Tejay Van Garderen, günlerce atak deneyerek 5 yılın ardından solo kazanan Cannondale Drapac'lı Pierre Rolland sayesinde de çok iyi bir 100. Giro D'Italia oldu.
En sempatik bisikletçi çok kolay sprint kazanan Fernando Gaviria'ydı. Gidonu bıraksa bile kazanacak neredeyse. Yine de her defasında çok alçakgönüllü açıklamalar yaptı.
En beğendiğim bisiklet, CCC takımının kullandığı turuncu Guerciotti'lerdi. Bu Giro'ya kadar bilmiyordum bile. Takım bir şey yapamadı ama olsun şekilde şampiyonlar.
Velhasıl eğlenceliydi.
Bu arada en büyük Beşiktaş