Scudo Sports

Giro d'Italia 2015

@Recep-Şahin Evet ama GC iddalılarının arasında en ciddi rakibin Contador olduğunu da biliyoruz. En güçlü rakibi zayıflatmak mantıklı bir hareket.

Scudo
GCN çok güzel bir ön tırmanış yapmış bizim için, evet son 7-8 km taş, toprak ve çakıl :) 2011'de Contador burada sürmüştü, Scarponi, Gadret, Kırojwik, Betancur, Menchov ile beraber geçmişti, hemen arkalarından da Kreuziger gelmişti ama bugün dayanabileceğini sanmıyorum. O gün Kriyenka kazanmış etabı.

• Beğen
Tepkiler: H.Nadir
Contador'un aklında tamamen TDF var.Dolayısıyla Giro ile ilgili yapılan medya yorumları biraz manipülasyon.Dün Contador neden gitmedi,gidemedi? Siz olsanız Aru'yu takip eder misiniz? Saniyelerin altın değerinde olduğu yarışta 5dk + fark yaptığı Aru'ya daha ne yapsın Contador?

Yok efendim Landa Contador'u perdelemiş...Hadi canım.Contador bence Astana takımını da medya'nın elinden aldı.Düşünün Contador atak yapsa Landa da yapacaktı.Peki Aru Landa'ya ve Contador'a direnebilir miydi,bence hayır.Ne olacaktı o zaman ,Aru tabeladan da düşecek ve turda ilk üç onun için hayal olacaktı.Bu da Astana takımında ciddi bir sarsıntı yaratırdı.neden,çünkü astana lider değişikliği yapmadı:Yani takım artık Landa'yı destekleyecek,açıklaması gelmedi-Ki bu pro yarışlarda sıklıkla olmasa bile zaman zaman yapılan bir şey-

Bugün'e gelince,bence Contador'un çok zorlamasına gerek yok.Deneyecek ama varını yoğunu-dünkü aru gibi-ortaya koymayacaktır.Neticede etap kazanmadan tur kazanana bir yıldızı eksik vermiyorlar,bu bir.İkincisi,Contador bu yıldızı daha önceden zaten takmıştı,sadece geri alacak ve kendisini ispatlamaya gerek yok;büyük profesyonel,kabul etmek lazım.Hem oyuncu,hem şef.Tüm takımı,astanayı bile yönetiyor.
Bu arada Landa kaçtı,bakalım...

Contador'u tek bıraktılar. Ne oldu bu adama yahu ? Vallahi nazarımız değdi :(

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Bir bardak suda fırtına kopmaz,şişman kadın sahne almadan opera bitmez.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Contador hiçbir atağa cevap vermedi. Arkada tek kaldı. Başka bir planı mı var yoksa risk mi almak istemiyor. Önde yaklaşık 15" lik bir fark oldu grupla. İlnur Zakarin'le ise 1dk nın üstünde bir fark var. Bu arada Landa, Zakarin'i yakaladı ve geçti. Etap gelir mi yoksa saman alevi mi bunlar ?

contadorun yorgun oldugunu gozlemlemek zor degil. hangi amacla ataklara cevap vermedi ki? buyuk bir risk degil mi bu, hele de mekanik bir sorun yasarsa vay haline. tur bile elinden gidebilir.

ataklara cevap veremeyisinin sebebini yorgunluk olarak goruyorum ben. hayirlisi bakalim.

@taner07 Zakarin önde tek olsaydı Contador yakalar derdim de Landa gelince işler değişti. Pembe formanın yanında en azından bir kişi olsa Contador ondan faydalanırdı da şuan için tek başına rüzgar kesmek zorunda. Yavaştan da yağmur çiselemeye başladı bol virajlı bir yol yerler kaygandır. Kontrollü bir şekilde gidiyor şuan.

Hiç iyi değil görünüm Contador açısından. Umarım yakalar ya da turu alır.

Landa, Aru'yu gördükte atak yapıyor. Takım arabasından uyardılar heralde şimdi Aru'nun önüne geçip onu çekiyor. Bu arada Astana alana öyle güzel yayılmış ki her asın arkasında bir Astanalı var. Cantador'u Kanger , Amador'u başka bir Astanalı tutuyor.

Contador yine yavaşladı. Fark aciliyor. Umarım turu vercek kadar geride kalmaz

Zakarin ön gruptan düştü. Çok kötü kesildi. Şuan piknikçi modunda kenardan kenardan sürüyor.

Ön grup her geçen 500 m'de 2" fark oluşturuyor Contador'a karşı. Şuan 1'26" gözüküyor.

Son 2 km kala Landa takım arabası ile konuşurken Aru atak yaptı. Bir tek Uran takip etmeye çalışıyor ama o da birazdan düşer. Son 1.2 km kaldı Aru alacak gibi gözüküyor. pembe forma ile farkı 1'45" e çıkardı.

contador, pacayi ucuz kurtardi desek pekte yanlis olmaz. bugun zaafiyet gosterdigi ap acik ortada. kadansindan dahi belliydi. kimse fransayi dusunuyor da, o yuzden sakin kaldi demesin. boyle bir riske girilir mi Allah askina? bir mekanik sorun yasasa, tur elinden guvecin gibi ucup giderdi.

1 ay bir sure var. contadoru mortirolo yokusu disinda daglarda pek formda gormedim acikcasi. tabiiki omuz sakatl8igi bir etkendir buna. bir an evvel saglik durumu iyilesir insallah. Allahtan zamana karsida buyuk bir fark yaratti. aksi durumda bugun kotu bir sonla bitebilirdi giro contador icin. yarinki etap lay lay lom olur artik, oyle umuyorum :)

Astana telsizinden "Aru'yu bekle" takım emriyle, Landa'nın genel klasman 2.liğini, etap zaferini ve mavi mayoyu almasını engelledi. Yanlış görmediysem finishe ağlayarak girdi.

Landa ve gözyaşları..

Ekran Alıntısı.JPG

Bugün Contador, gerçekten zorlandı bence de ve bir ara gerçekten duvara çarpacak diye çok korktum, Allahtan çok akıllı bir sporcu da heyecanlanmadan zaman farkına güvenerek kendini zorlamadan geldi. Genç bir lider olsa korkup kendini zorlayarak kırmızıya gelip daha fazla zaman kaybedebilirdi. Artık iyisiyle kötüsüyle Giro bitti, önümüzde TDF var ama öncesinde konu açma işinden anlayan arkadaşları Dauphine başlığı açmaya davet ediyorum, biz de oraya geçelim TDF öncesi :) Bu arada Contador, kariyerinde Dauphine'de 2 defa 2. olmasına rağmen hiç kazanamamıştır ve bu sene de katılmayacak :)

@F.Yıldırım pek ağladığını sanmıyorum, bugün açıklama yaparsa oradan anlarız daha iyi bir şekilde.

upload_2015-5-30_19-24-7.png

Geri