Scudo Sports

Giro d'Italia 2015

Scudo
Bu bekleme muhabbeti nedir , anlamadım . Ben yarışçı olsam kimseyi beklemem arkadaş , patlatırım atağı ; kimse de beni beklemesin . Patlasın gitsin . Neymiş Contador ,Aru'yu beklememiş , Landa'yı beklememiş . Bekleseydi de Trofimov atak yapsaydı , Hesjedal atak yapsaydı . Sanki 3 kişinin etrafında dönüyor yarış . Yüzlerce bisikletçi var , çoğunun kariyeri bu yarışa bağlı ; gelecek sene belki 3 katı maaş alacak , belki de hayatı bir drama dönüşecek ; bizler gibi seneye Giro'yu RaiSport'tan izleyecek . Bu sporun tarihi dramlarla , acılarla , hüzünlerle dolu . Bir araştırın , en acımasız spor bisiklettir . Fairplay'i de kimse beklemesin .Ama kimsenin kimseye şarj yapma , düşürme , teker takma lüksü de yoktur...

Yarışa gelirsek ; haftalardır burada Tinkoff , Astana'ya göre yokuşlarda çok zayıf kaldı diyorduk . Bugün Contador'un nasıl alt edileceğinin taktiğini birebir izledik . Contador , Aru kaçarken kıçını bile kaldıramadı , Landa'ya baktı kaldı . Arkadan Tanel Kangert gelince de işi bitti tamamen . Olaydı yanında bir Rafa Majka , Robert Kiserlovski ; bu hallere düşer miydi ? Yarın ki etapta da buna yakın bir taktik uygularlarsa şaşmayalım .

Ryder Hesjedal bugünün kahramanıydı bence . Çok takdir ediyorum , helal olsun . 2013'te Giro'yu almıştı , çok inatçı , mücadeleyi hiç bırakmıyor

https://postmediaprovince.files.wordpress.com/2012/12/ryder.jpg

Yarın da Cima Coppi var
http://www.steephill.tv/2015/giro-d-italia/profile-20.jpg

[QUOTE="Cem Unden, post: 1711103, member: 25283".............................

Yarışa gelirsek ; haftalardır burada Tinkoff , Astana'ya göre yokuşlarda çok zayıf kaldı diyorduk . Bugün Contador'un nasıl alt edileceğinin taktiğini birebir izledik . Contador , Aru kaçarken kıçını bile kaldıramadı , Landa'ya baktı kaldı . Arkadan Tanel Kangert gelince de işi bitti tamamen . Olaydı yanında bir Rafa Majka , Robert Kiserlovski ; bu hallere düşer miydi ? Yarın ki etapta da buna yakın bir taktik uygularlarsa şaşmayalım ..........................

Yarın da Cima Coppi var
http://www.steephill.tv/2015/giro-d-italia/profile-20.jpg

Sevgili Cem, Contador henüz etap kazanmadi. Dünkü asiri yorgunlugun üzerine, bugün Aru' nun pesine takilsa, belki daha cok zaman kaybedebilirdi. Üstelik etapi kazanma sansi da kalmazdi. Bence yarin, bir etap kazanmak icin son sansi diyerekten yarina hazirlik olsun diye bugün agirdan almistir. Yarin etapi kazanmak icin elinden geleni yapacaktir. Neticede büyük tur galiplerinin hic etap kazanmadan turu kazanmalarina sicak bakilmaz.
Fransa turu konusunda da bir seyler eklemek istiyorum. Sürekli olarak Contador, Froome falan filan konusuluyor... :( Fakat TDF 2014 galibi Nibali' den bahseden kimse yok forumda???? Bence Fransa Turu' nun en büyük favorilerinden birisi Nibali' dir. Hele yaninda Aru, Scarponi, Landa, Tiralongo, Fuglsang, Kangert, Luis Leon Sanchez gibi babalarin oldugunu da düsünürsek, neredeyse yikilmaz armadadir. Yani Contador ve Froome' un isleri cok zor....

Ben Contador'un bilinçli olarak gitmediğini düşünüyorum Aru'nun peşinden. 6 dakika fark var 2 gün kalmış. 1 dakika verse n'olur vermese n'olur. Enerjisini yarına saklayacaktır ve bence Mavi mayo için iddalı olanlar erkenden ve yüksek tempolu kaçmazlarsa Contador etabı alabilir.

@Mehmet Tankut

(link)

Egimin üzerinde fareyi yavasca oynatarak takip edin.. Ben en cok %20.1 gördüm, ama sanirim o dik bir virajdir.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Tankut
Contador derbi alamayan Beşiktaş gibi, izlemekten hoşlanıyoruz, ataklarla heyecanlanıyoruz, umarım sonu benzemez :)

Yarın etabı alacak diye umuyorum artık...

Contador, bugün gidemedi demek bence yanlış olur. Contador çok akıllı bir sporcu; eğer Aru'nun peşinden gitseydi Landa atak yapacaktı, onu yakalasa Aru tekrar atak yapacaktı ve bu böyle devam edecek, kendini gereksiz yere yormuş olacaktı. Bitiş tırmanışı zaten Contador'a uygun değil, yeteri kadar sert olmadığı için burada etabı alması kendi adıma söylüyorum sürpriz olurdu.

@Mehmet Tankut Finestre'de ortalama eğim %9.2, maksimum eğim %14. Sestriere'de ortalama %5, maksimum %9.

Ayrıca Contador, Landa bakalım takip edecek mi diye de bekledi diye düşünmüştüm izlerken, şimdi Landa açıklama yapmış, ''Contador, Aru ile aramızda kaos yaratmaya çalışıyor ama istediğini alamayacak. Kendi içimizdeki sıralama önemli değil son saniyeye kadar savaşacağız.'' demiş.

the cimaa favorimdir yokuşlar arasında guzel olacak

@taner07

Landa kimmiş de Contador'a öyle diyor ? İyi ki iki tane etap aldı. Biraz havalandı gibi sanki Landa :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@taner07

Bence Contador' un önündeki en büyük tehlike yine bir ariza veya patlaktir. Cok uygunsuz bir anda, örnegin bir yokusta pelotonun boyu 1 kilometreyi bulmus, ve takim arkadaslarinin da yaninda olmadigi bir zamanda olursa, cok zaman kaybedebilir. Ama böyle bir olasiligi neredeyse yok sayabiliriz. Tabii ki bir kaza ihtimali her zaman mevcut.
Bu arada, hatirladigim kadariyla Finestre gecidi, normal olarak motorlu tasitlarin kullanmadigi bir gecit, yukarilarinin toprak olmasi lazim hala asfaltlamadilarsa. Tabi bu kisim lastik patlamasi ve iniste kaza acisindan önemli bir rol oynayabilir. Bence Contador' un atagi burada olacaktir. Son Sestriere cikisi daha uygun gibi görünse de ki son bölümleri oldukca dik, Astana da oraya kadar beklemez zaten. Contador' u mümkün mertebe erken yalniz birakmalari lazim. Iste bu kosullarda Contador' un atagi son yokusa kalir.
Etapi kazanmak icin takimini bastan cok yoracagini, önden bir gurubun kacmasina fazla müsaade etmeyecegini varsayiyorum...

@ihtiyar

Sevgili Cem, Contador henüz etap kazanmadi. Dünkü asiri yorgunlugun üzerine, bugün Aru' nun pesine takilsa, belki daha cok zaman kaybedebilirdi. Üstelik etapi kazanma sansi da kalmazdi. Bence yarin, bir etap kazanmak icin son sansi diyerekten yarina hazirlik olsun diye bugün agirdan almistir. Yarin etapi kazanmak icin elinden geleni yapacaktir. Neticede büyük tur galiplerinin hic etap kazanmadan turu kazanmalarina sicak bakilmaz.
Fransa turu konusunda da bir seyler eklemek istiyorum. Sürekli olarak Contador, Froome falan filan konusuluyor... :( Fakat TDF 2014 galibi Nibali' den bahseden kimse yok forumda???? Bence Fransa Turu' nun en büyük favorilerinden birisi Nibali' dir. Hele yaninda Aru, Scarponi, Landa, Tiralongo, Fuglsang, Kangert, Luis Leon Sanchez gibi babalarin oldugunu da düsünürsek, neredeyse yikilmaz armadadir. Yani Contador ve Froome' un isleri cok zor....
işte bu,ağzınıza sağlık..kimse nibali demiyordu walla, giro nasıl bi kaos olduğunu gördük,astana ve nibali böyle ortamlarda nasıl yarısılacağını iyi bilir,contador ve nibali izlemesi en zevkli yarışçı olacak tdf de...

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@H.Nadir

Contador'un etap kazanma derdi yok zaten . Etap kazanmadan kazandığı birçok tur var . Dün aşırı yorgunluğu da yokdu , herkesden daha diriydi ama atağa karşı koysa Landa'yı yukarı çekmekten başka birşey yapmayacaktı . Belki zaman olarak Landa'yı kendine daha da yaklaştıracaktı.Bugün içinde etap kazanmak için bir çabası olmayacak , yalnızca 4 küsür dakikalık farkı korumaya çalışacak . Benim şikayetim yanında yokuşlarda bir adamı olmayışı , domestikleri hiç bir işe yaramadı yokuşlarda , yanında biri olsaydı Aru kaçamazdı... Olay bu...

@H.Nadir
Bu fikre nereden kapıldınız anlamadım , 1992'den beri turları seyrederim ama hiç böyle birşey duymadım . Geçmişte çok örnekleri var... Greg LeMond'a bir bakın mesela

...Nibali'ye gelirsek kazanma ihtimali düşük . Normalde Froome , Contador ve Quintana'dan sonra gelir.

Bugün en büyük atakları yine Ryder Hesjedal'dan bekliyorum . Bir yanda Contador, Landa , Aru'yu seyrederken König , Amador , Trofimov 'a karşı zaman kazanmak isteyecek Hesjedal , Caruso ve Kruijswijk mücadelesini son defa göreceğiz.

General classification after stage 19
#Rider Name (Country) TeamResult
1Alberto Contador (Spa) Tinkoff-Saxo78:48:40
2Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team0:04:37
3Mikel Landa Meana (Spa) Astana Pro Team0:05:15
4Andrey Amador (CRc) Movistar Team0:08:10
5Leopold Konig (Cze) Team Sky0:10:47
6Yury Trofimov (Rus) Team Katusha0:11:11
7Ryder Hesjedal (Can) Cannondale-Garmin Pro Cycling Team0:12:05
8Damiano Caruso (Ita) BMC Racing Team0:12:14
9Steven Kruijswijk (Ned) Team LottoNL-Jumbo0:12:53
10Alexandre Geniez (Fra) FDJ.fr0:15:07
11Maxime Monfort (Bel) Lotto Soudal0:16:58
12Jurgen Van Den Broeck (Bel) Lotto Soudal0:18:43
13Amaël Moinard (Fra) BMC Racing Team0:25:11
14Tanel Kangert (Est) Astana Pro Team0:28:11
15Rigoberto Uran (Col) Etixx - Quick-Step0:30:40
16Giovanni Visconti (Ita) Movistar Team0:34:47
17Darwin Atapuma Hurtado (Col) BMC Racing Team0:36:49
18Mikel Nieve (Spa) Team Sky0:42:28
19Paolo Tiralongo (Ita) Astana Pro Team0:57:18
20Carlos Betancur (Col) AG2R La Mondiale1:10:46

• Beğen
Tepkiler: taner07
nibaliyi bu sene izlediğim yarışlarda etkili göremedim, gerçi tam anlamıyla ona göre etaplarda yoktu.
eğer geçen sene göstermiş olduğu eforu sarfederse, bir kez daha kazanabilir.
hiç öyle umursanmayacak birisi değil. onun ve froome'un form durumlarını dauphine'de göreceğiz. o zaman az çok daha iyi bir izlenim elde edebiliriz.

Contador'un bugünkü etapı almayı çok istediğini düşünüyorum.
her ne kadar şimdiye kadar pek umrunda olmasa da, bence giro'yu kazanacak olan bisikletci bir dağlık etap almalı.
böylesi sanki kendinin de içini rahatlatır.
korkum o dur ki; contador atak yaptığı sırada buuuuu landa peşini bırakmaz landa müthiş tırmanıyor. sinir oldum sana landa:p

Bugün genel klasman için son gün ve önce Finestre sonrasında da Sestiere'de kapanış yapacağız. Öncelikle Finestre'yi ben 2005 Giro'sundan hatırlıyorum, acayip bir etap olmuş Salvodelli, pembeye tutunmak için varını yoğunu koymuş herkes kaybetmesini beklerken Giro'yu kazanmıştı. Tırmanışın son kısımlarının hala aynı şekilde toz, toprak ve çakıl taşlı olduğu söyleniyor ki bu büyük bir etmen zira her türlü terslik yaşanabilir, ayrıca yanlış hatırlamıyorsam arabalara da izin verilmiyor, motorlar gelecek sanırsam. Finestre'nin özelliklerine baktığımız zaman 18.5 km'lik uzun ve %9.2lik ortalama eğimiyle çok sert bir tırmanış ve maksimum eğim %14'e kadar çıkıyormuş. Bence etabı kazanmak isteyen herkes burada işi bitirmek isteyecektir, öyle de yapmalı zaten zira Sestiere tırmanışı 9.2 km olmasına rağmen ortalama eğim sadece %5.4 ve maksimum eğim %9 oluyor. Contador, eğer son tırmanışa 3-5 kişilik bir grupla gelirse ve özellikle bu grupta Aru ve Landa olursa etap alma şansını çok düşük görüyorum. Contador, etabı almak için Finestre'de işi bitirip Sestiere'ye tek başına veya Aru-Landa ikilisinden önce girmeli, Hesjedal-Kırojwik gibi sporcuları sprintiyle geçebilir ama Aru'nun da Landa'nın da sprintleri Contador'a göre güçlü.

upload_2015-5-30_13-3-23.png

upload_2015-5-30_13-3-40.png

Az önce okuduğum bir yazıda biraz komplo teorisi gibi görünse de, Astana'nın Giro'da yapmaya çalıştığı şeyin Contador'u burada iyice hırpalamak ve Tour için iyice yormak olduğunu yazmışlar. Mantık olarak bakarsak burada Contador'un karşısındaki rakiplerin hiçbirisi gerçekten Contador'a rakip olabilecek tecrübe ve kapasitede değildi. Kapasitesi olanların da takımları zayıftı. Giro'da Contador'un zaten kazanacağı belliydi ama onun kazanmasını izlemeyip, biraz da hırpalamak ve Tour için takıma ufak da olsa bir avantaj sağlamaya çalışmak derin düşününce mantıklı görünüyor.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Gün A.
[QUOTE="Cem Unden, post: 1711667, member: 25283"...............Neticede büyük tur galiplerinin hic etap kazanmadan turu kazanmalarina sicak bakilmaz.

Bu fikre nereden kapıldınız anlamadım , 1992'den beri turları seyrederim ama hiç böyle birşey duymadım . Geçmişte çok örnekleri var... Greg LeMond'a bir bakın mesela
................

Ben de 1975 ten beri seyrederim, pek cok etapini da hemen her sene canli seyrettim. Tura bizzat katilmis bir cok insanla konustum ve kendi agizlarindan duydum.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Geri