Scudo Sports

Giro d'Italia 2015

@taner07 tempo falan önemli tamam da ben 1 saatte 1 haftada 9 dakika geliştirdim. Halbuki bi halt yaptığım yok sadece yokuşa kadar sıkmadım kendimi 9 la çıktığım yeri 12 ile çıkınca en iyi zamanıma ulaştım. Ne büyük başarı:) Contador da aynısını yaptı bence;)

• Beğen
Tepkiler: taner07
Scudo
@S.Koca hahahha çok iyi niyetlisin keşke o kadar basit olsa :D

• Beğen
Tepkiler: S.Koca
Caner ve İnan beylerin de söylediği gibi; hem 2 haftalık yorgunluk hem de yağışlı hava koşullarından dolayı, Porte, Uran ve Aru'nun bekleneni veremediğini düşünüyorum bende. yalnız bu durumda Contador'u extradan tebrik etmeli :) 14 saniye yaw, neredeyse etabı alacaktı, bravo :harika:

• Beğen
herkes zamana karşıda rakiplerinin contadorla farkı kapatacağını söylüyordu tam tersi oldu bu ne bohem hayat arkadaş

• Beğen
Tepkiler: Gün A.
@Fırat Y.

Fırat Bey galiba yanlışınız var olması gereken Porte'un kaybettiği 5.05 dakikanın en az %50 sini geri almasıydı zaten Aru'nun Contador'u geçmesi imkansızdı. Aru'nun yapacağı artık tek şey var oda Contador'un mekanik veya sağlık açısından bir problem yaşaması. Contador Aru'dan çok ilerde bir bisikletçi yoksa.

@Tolga Çelebi hadi aruyu geçtik porte zamana karşıda contadordan daha iyi dediler hep adam 4dk gerisinde bitirdi

of forumun en baba yorumcuları cem ünden abi,ihtiyar derya keçeci abi sizleri anda aynı yerde yorum yaparken görmek okumak,müthiş keyif verdi özelikle cem ünden abi lütfen biraz daha sık yaz be abi artık özledik vallahi yorumlarını emeklerinize sağlık,okuması çok zevkli oluyor akşam evime gelince yorumlarınızı teşekkür ederim

Bugünkü etap aşağıda gördüğünüz gibi . Büyük bir kaçış grubu oluşması çok muhtemel . Özellikle yarış başlar başlamaz 10-15 kişilik büyük bir grup , peloton için tampon vazifesi görecektir. Astana'dan Paolo Tirolongo veya Diego Rosa ; Tinkoff'tan Micheal Rogers veya Basso ; Sky'dan Henao veya Vasil Kiryienka ; IAM Cycling'den Reichenbach ; Fantini Vini'den Cunego ; Movistar'dan Intxausti veya Igor Anton ; Przemyslaw Niemiec (Pol) Lampre-Merida ; Franco Pellizotti (Ita) Androni Giocattoli ; Sylwester Szmyd (Pol) CCC Sprandi Polkowice'den gibi isimlere ek olarak BARDIANI CSF , SOUTHEAST 'ten 2-3 kişinin yer alacağı büyük grup bekliyorum . Oldukça zevkli bir gün olacak . Özellikle Richie Porte başarısız geçen bir turu etap zaferi ile süsleyebilir . Bugün Pazar ve her günkünden fazla bisikletsever ekran karşısında olacak . Reklam yapmak için büyük fırsat.

Düne gelirsek , bu kadar büyük fark benim için sürpriz oldu . 1,5 dk civarı bir fark normaldi ama 2:47 bir tokat gibi indi Aru'ya ama şu aşikar ki gelecek Aru'nun . Bu adamı sarı , pembe mayoların içinde çok görürüz . Zamana karşı içinde kendini geliştireceğine inanıyorum . Form olarak kötü olduğuna da inanmıyorum . Ama bu seviyede işin %60'ı mental bence.

Kosta Rikalı Andrey Amador Bikkazakova'nın ve BMC'den Damiano Caruso ise turda çok iyi gidiyorlar . Türkiye'de turunda da yarışan Bulgar Nikolay Mihaylov ise dün 21. oldu . Geleceği parlak bir zamana karşıcı , gelecekte büyük takımlarda domestik vazifesi görür. Lotto Jumbo NL ise tam bir fiyasko bu sezon . Bi Kruijswijk ve Martijn Keizer ile olmaz bu işler . Robert Gesink'e ne oldu bilmiyorum . Kalbinde sorun vardı , sporu bıraktı mı acep yoksa Fransa Turu için nadasa mı bıraktılar ?

Görülen şu ki pelotonda durumlar karışık ama burada olmayan en az 50-60 isim Fransa Turunda bizleri şenlendirecek . İnşallah bu Giro'nun arkasına geçen seneki gibi bir Tour izlemeyiz yoksa umutlar güzün başında İspanya sıcaklarına kalacak .

Contador ; bu turu alsa da almasa da Fransa Turunda olası bir başarısızlık onun 2016-2017den itibaren domestik adayı olacağının işaretidir . Saygılar.

http://www.steephill.tv/2015/giro-d-italia/profile-15.jpg

@Cem Unden Abi şunları söyleyeyim ben de ; büyük kaçış grubu olacaktır ama Tinkoff'tan ne Rogers ne de Basso girmez çünkü onlar ana domestikleri Contador'un, daha çok Jensen falan gibi biri gidecektir, aynı şekilde Sky son tırmanışta Kriyenka'ya güvenecektir onu da yollamazlar, Cunego zaten gitmez takım lideri ve ilk 15te yer alıyor.

Aru'nun kendini geliştireceğine ben de katılıyorum ama her zaman zamana karşılarda zaman kaybedeceği belli önemli olan bu zamanın ne kadar olacağı :) Kırojvik yıllardır patlama yapması beklenen bir sporcu ama hala bir ışık göremedik, Robert Gesink, geri döndü Californiya'da yarıştı ama pek iyi görünmedi, inşallah Fransa'ya kadar kendini toplar, toplamazsa yine Vuelta'ya götürürler bence onu...

Son olarak Contador, asla domestik olacak bir adam değil :) Zaten 2016 sezonu bitince emekli olacağını açıkladı, son demlerini yaşıyor :D

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Ucuncu Emre

Bu isin cözümü yok. Nibali gecen sene Fransa Turunda Froome ve Contador' u kuzey Fransa' da düz sayilabilecek etapta ayikladi. Contador dagda düstügü zaman zaten cok zaman kaybetmisti. Sadece dag etapianlari mi olan, yoksa uzun saate karsi takim yarisi mi, ya da hic yokusu olmayan..? nasil bir bisikletci kazansin istiyoruz biz? yani herkesi memnun edecek tur olmaz. Siz yine sadece kazananlari, favorileri degil, yarisi bütün kapsamiyla seyretmeyi ögrenin, o zaman bu tip seylere cok kafa yormazsiniz. Zaten birisi kazanacaktir, uzun kisa düz dik egri bügrü farketmez...

• Beğen
Efsane Madonna Di Campiglio tırmanışında bizi neler bekliyor bakalım. Contador'un dün ki muazzam performansından sonra bugün ki etabıda süpürürse Giro'yu kapatıp ☺ TDF'i beklemeye koyulalım.

• Beğen
Bugün çok güzel bir etap bizleri bekliyor; 3 tane tırmanışımız var; ilk 2. kategoriden daha sonra çok sert 1. kategori ve son olarak uzun bir 1. kategori tırmanışla bitireceğiz. Son tırmanışımız Madonna Di Campiglio, 15.5 km ama ortalama eğim sadece 5.9 ve 1 noktasında %12'ye çıkıyor, daha önce 5. etapta geçtiğimiz Abetone tırmanışına çok benziyor yani sporcuların birbiriyle fark yaratabileceği bir tırmanış değil, çok düşük eğimler hatta 10-12 km arasında %2 ortalama var. Bu yüzden bence birşeyler planlayanlar varsa bir önceki tırmanış olan Passo Daone'de harekete geçmeli. Daone, çok acımasız bir tırmanış; 8.4 km, ortalama %9.2 eğim ve %14 maksimum eğim. Bu tırmanışta bence fişekler patlayacak ve pelaton diye bir şey kalmayacak en fazla 10-15 sporcu dayanabilecektir. Astana'nın bu tırmanışta ortalığı birbirine katmasını bekliyorum, tabi Aru, dünden sonra kendini iyi hissediyorsa yoksa kimse bir harekete geçmeyecek ve son tırmanışı da sessiz sakin bitireceklerdir zaten son tırmanışta çok fazla fark yaratılamaz kanımca, hatta kaçış grubuna bile bırakabilirler etabı.

upload_2015-5-24_13-32-29.png

upload_2015-5-24_13-32-46.png

ilk tırmanış başladı nihayet yağmursuz bir gün , manzara süper, yalnız bu italya güzel memleketmiş

• Beğen
Tepkiler: Gün A.
Geçen sene ITT sonunda Uran, Quintana ve Aru'ya etapta 3 dakika genelde 3:30 fark atmış.
Ertesi gün flat etap, sonra medium mountain ile Aru ve Quintana 20 saniye geri almış Uran'dan.
Dağ etabında Aru, Quintana'ya 22, Uran'a 42 saniye fark atıp birinci olmuş. Yine de Uran ile Aru'nun arasında 2:24, Quintana'nın 2:44 fark var.
Sonraki gün 16'ıncı etapta, dağlarda Quintana'nın rüştünü ispat ettiği gün. Liderlik, bonuslar, Aru'ya 3:40, Uran'a 4:11 fark atarak pembe mayoyu giymiş. Uran ile Quintana'nın GK farkı 1:41 olmuş; Aru'nun 3:34. Hatırlarsınız, Stelvio'daki karlı etap. Vücudunun isyanını ayağa kalkıp tempo basarak susturur gibiydi Quintana.

Kabaca söylersek, tek bir 5 yıldızlı dağlık etapta, doğru zamanda, doğru yerde işi bitiren Quintana, sonraki günler farka tutunup işi bitirdi.
Karşısında Contador yoktu, olsa ne olurdu bilinmez. TDF'de göreceğiz.
Yani, aradaki fark hem önemli hem değil. Aru, güzel bir hikaye yazmak, nam almak istiyorsa Giro'da doğru zamanda kuvvetli bir darbe denemeli...

• Beğen
Günü profili şu şekilde. Son 40 km ye sıkışmış 2 tane 1. kategori yokuş var. Bakalım Madonna da biten etap nasıl bir etki yapacak. Aru ve Porte atak yapacak ve gerisi nasıl merakla yayını bekliyoruz.
19137 dosyayı görüntüle

@Hasan Saylık

Atak yapmalılar mı emin değilim.
Doğru zaman, doğru etap çok önemli. Her etapta ayağa kalkıp hiçbir işe yaramayan kaçış denemeleri ancak karizma çizer.
Tek bir etapta bile mayoyu almak mümkün.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Fark ne kadar fazla ise yakalayıp geçmek daha zor olacaktır yarın ki dinlenmeden önce kaç saniye olursa olsun Aru ve Uran hatta Van de Broeck atak yapmalıdır. Tennis bitti yayın Eurosport 1 de birazdan geliyor.

Bence yapmaz dün zaten hepsini tokatladı biraz dinlenir Contador, belki zayıf olduklarını hissederse son yokuşta bir defa atak yapabilir, zaten Aru rakip olabilecek bir sporcu değil şu yaşta ve tecrübede.

Geri