Scudo Sports

Giro d'Italia 2015

Porte 2 hafta savunmada kaldı mekanik sorunlar yaşadı tamam dedik ITT'da farkı kapatır dedik kapatamadı daha fazla açıldı.Savunmada kalmakla turu kazanamaz atak yapıcak potansiyeli var ama yapmıyor. 2013 TDF'de Froome'u Mont Ventoux'da nasıl taşıdığını ve ortalı dağıttını biliyoruz,

Aru genç yetenek çok şey vaad ediyor ama şu anda sanmıyorum. Contador'un ataklarında ( yaptığı az ataklarda ) pek cevap veremedi takımı onu öne taşıdı bence bu turda 2. ise %51 takım arkadaşları sayesindedir.

Contador çok daha iyi,çok daha hazır en önemliside gözlerinde o istek,arzu gözüküyor. Dağlarda ortalığı dağıtır gibime geliyor. Bu adam için söylenecek pek bir şey yok.

Uran ITT'de bekleneni veremedi önceki etaplarda da başarılı değildi bunun sebebi bence Quick Step takımından ona yardım eden olmaması zaten bu takım sprint ve etap zaferi için kurulmuş bir takım.

Amador bence bir şeyler yapabilir. Quick Step'e göre iyi bir takım çünkü Movistar Lobato,Intxausti,Visconti,Lopez gibi güçlü adamlara sahip.

Van der Broeck geçmişte başarılı işler çıkaran bir isim ama takım yönünden oda şanssız. Sprint treni takımıyla geldi buraya Soudal.

Benim değerlendirmelerim böyle ama hiç bir şey belli olmaz bir bakarız Amador Maglia Rosa'yı alır bir bakarız Contador 10 dakika farkla turu kazanır. En iyi bekleyip görmek. Keyifli seyirler etap yayını başladı :)

Scudo
@Tolga Çelebi Amador bu turu ilk 10'da bitirirse öpsün, başına koysun :) Movistar da bunun farkında ve kimse onun için domestiklik yapacak gibi durmuyor; İnxausti ve Visconti kaçışa girdi bile :D Benim Giro öncesinde beklediğim şey oldu gibi; Porte bence hiçbir zaman 3 haftalık büyük bir turu çıkartamayacak, mutlaka bir yerlerde kırılıyor. Broeck'un sözleşmesi bitiyor diye biliyorum, ben olsam burada kendimi gösterir artık onu büyük tura lider olarak götürüp, destekleyebilecek bir takım bulması lazım, Lotto'da kalmaya devam ederse kendi kapasitesini gösterememeye devam edecek. Bugün de ona yardımcı olabilecek Monfort var ama o da kendi için yarışabilir zira ilk 10'a girmeye çalışıyor o da.

Süper bir etap oldu. Contador 5'e 1 kaldı ancak 5 Astanalı'ya birden bedel bir adam. Etap Landa'nın Pembe Mayo Contador'da.

Contador'a katılmamak elde değil :D Amacınız ne Astana? Landa kime, ne diye atak yaptı? :)

@taner07
Bence Landa, gelebileceğini düşünerek Aru için tempo verdi. Takım taktiği olmalı.
Aru'nun gidebileceğini düşünerek elbette. Ama Aru'nun sanıldığı kadar güçlü olmadığı bir kez daha tescillendi.
Biraz erken konuşayım. Eğer Astana bu atağı planlamışsa ama plana lideri ayak uyduramamışsa Giro bitmiştir...

Giro gayri resmi olarak bitmiştir ama bu, bu spordan ve bu sonu belli filmi izlemekten keyif almayacağım anlamına gelmiyor. Bu etaptan sonra yalandan da olsa ataklar izleyip bu turdan zevk almaya devam etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. :)

• Beğen
Tepkiler: Murat A
İzleyemeyenler için Ekşi Sözlük'ten alıntı.
(link): (link)

-----------------------------

(link), yani 165 km'lik (link) › (link) etabını astana'dan (link)(link)

(link)

contador tek başına kalmasına rağmen, astana takımını domestikleri gibi kullanıp güzelce etabı 3. sırada bitirdi. bu aru, bu conti'yi yenemez.

(link) ve (link) etaba başlamadı. 177 bisikletçi start aldı.
(link)

dağlarda 78 puan dağıtılacak.

etabın başlarında kaçmaya çalışanlara peloton izin vermedi.

116 km civarı, 2. kategorinden (link) (1096 m, 8.8 km uzunluk, %5.1 ortalama, %10 max eğim) tırmanışına peloton başladı.

115 km civarlarında ilk başarılı ataklar gerçekleşti.

111 km kala visconti ve zakarin yarışın liderliğini sürdürüyorlardı. intxausti, köprü kurmaya çalışıyor. landa, mekanik problem yaşadı.

benat intxausti, lider ikiliyi yakaladı. 109 km kala, lider üçlü ile takip grubu (betancur, nieve, chaves, pellizotti) arasında 20 sn kadar bir fark var. peloton, 35 sn kadar geride.

gilbert, atak yapıp pelotondan kaçtı.

106.5 km civarı zirve kapısından ilk sırada, mavi mayo lideri (link) geçti ve 15 puanı aldı, toplamda 76 puana ulaştı. visconti ikinci, zakarin üçüncü sırada geçti. takip grubun 35 sn sonra geçti.

95 km kala lider 3'lü ile onları takip eden paulinho arasında 13 sn kadar bir fark var. siutsou grubu onu takip ediyor.

90.7 km kala benat intxausti, visconti ve zakarin'e, paulinho katıldı. onları dupont, montaguti, rosa ve siutsou, 15 sn geriden takip ediyor. 88.8 km kala, peloton 50 sn geriden geliyor.

86 km kala, takip grubu öndekileri yakaladı ve 8 kişilik bir lider grubu oluştu. bookwalter ve gavazzi, onları takip ediyor.

83 km civarı bookwalter ve gavazzi öndekileri yakaladı.

75 km kala illnur zakarin (katusha), giovanni visconti ve benat intxausti (movistar), sergio paulinho (tinkoff-saxo), kanstantsin siutsou (team sky), matteo montaguti ve hubert dupont (ag2r), diego rosa (astana), francesco gavazzi (southeast) ve brent bookwalter'dan (bmc) oluşan 10'lu lider grup ile peloton arasındaki fark 2.39 dk.

60 km kala fark 3.15 dk.

58 km kala, kaçış grubundan giovanni visconti kaçtı. ona kanstantsin siutsou takıldı. hubert dupont ve brent bookwalter, peşlerine takılıp kısa süre sonra yakaladı.

51.2 km kala (link) ara sprint kapısını lider 4'lü geçti. gavazzi onları takip ediyor.

49 km kala, peloton, intxausti, paulinho, rosa ve montaguti'yi yakaladı. 3.05 dk sonra ara sprint kapısından geçti ana grup. tinkoff-saxo, pelotonu çekiyor.

40 km kala lider 4'lü ile gavazzi arasında 1.12 dk, peloton arasında 2.49 dk kadar bir fark var.

etabın bitmesine 39.1 km kala, 1. kategoriden (link) (1298 m, 8.4 km uzunluk, %9 ortalama, %14 max eğim) tırmanışına kaçış 4'lüsü başladı.

38.3 km kala, tırmanışta lider 4'lüden brent bookwalter geriye düştü.

37.5 km kala zardini pelotondan kaçtı. 37.3 km kala gavazzi'yi yakalayıp geçti.

37.1 km kala richie porte geriye düşmeye başladı. yanında hiç sky'lı yok. caner eler, bugün ya da yarın etabı bırakma ihtimali var dedi.

35.7 km kala uran uran geriye düşmeye başladı. arkadaşları yardım etmeye çalışıyor.

35.3 km kala franco pellizotti geriye düşmeye başladı. eğim fena vuruyor.

34.9 km kala, pelotondan kaçan zardini yakalandı. astana kalabalık.

34.4 km kala lider 3'lü ile bookwater arasında 1.01 dk, peloton arasında 1.46 dk kadar fark var.

32.3 km kala astana'dan dario cataldo geriye düştü.

32.2 km kala peloton, bookwaterı yakaladı. peloton yüksek tempo ile geliyor.

31 km kala günün 2. tırmanışı olan (link) zirvesinden ilk sırada giovanni visconti geçti ve 35 puan aldı. kanstantsin siutsou 18, hubert dupont 12 puan aldı.

30.3 km kala pirazzi teknik sorun yaşadı.

zirveye yaklaşırken (link) pelotondan bir anda fırlayarak kaçtı kalan puanları istiyor.

inişte, 24.9 km kala bmc'den darwin atapuma düştü. movistar'dan igor anton ve tinkoff'tan roman kreuziger de kaza yapanlardan ama devam ediyorlar.

astana önde kalabalık, contador yine tek başına kalmış gibi gözüküyor.

21.5 km kala kaçış 3'lü ise pembe mayo arasında 45 sn kadar fark var.

20 km kala fark 27 sn. ana grupta 15 bisikletçi kalmış. astana harika bir tempo ile gidiyor.

19.3 km kala siutsou yavaşladı. arkadakilerin kendisini yakalamasını bekliyor. 500 metre sonra yakaladılar.

dupont atak yapıp liderliği aldı. 18 km kala 15 sn önde.

zirve finişi ile bitecek olan, 1. kategoriden (link) ((link)) (1715 m yükseklik, 15.5 km uzunluk, %5.9 ortalama, %12 max eğim) tırmanışına hubert dupont başladı.

15.7 km kala contador bir anda atak yaptı. 2. sırada geçerek 2 saniyeye kaptı. herif çakal. 2 sn için neler yapıyor. 5 astana'lı mal gibi beklerken aldı 2 saniyeyi.

13.8 km kala ana grup dupont'u yakaladı. ana grupta 5'i astana'lı olmak üzere 16 bisikletçi var. ryder hesjedal, öndeki grubu yakalamaya çalışıyor. contador, astana'yı domestikleri gibi kullanıyor.

10 km kala lider pembe mayo grubu ile ryder hesjedal arasında 58 sn kadar fark var.

astana'dan tiralongo görevini yaptı ve yavaşça geriye düşüyor.

aru, landa, contador, kangert, caruso, amador, trofimov, konis, kruijswijk, geniez birlikte gidiyorlar.

geniez geriye düştü.

6.5 km kala 8 kişilik lider grup ile ryder hesjedal arasında 1.32 dk kadar fark var. aru'nun iki domestiği var.
(link)
(link)

3 km kala landa atak yaptı, contador cevap verdi. aru geride kaldı.

contador atak yaptı, landa yapıştı. aru biraz geride.

2.2 km kala birleşti 4'lü.

2 km kala aru atak yapmak istedi ama contador bırakmadı.

landa atak yaptı, contador bırakmadı, aru geride kaldı. oğlum ne yapıyorsunuz. aru bu takımın lideri değil mi?

1.5 km kala aru, landa ve contador'u yakaladı. conti oldukça formda.

son kiometreye girdik. contador grubun önünde. gerilerde kalan trofimov, bir anda geriden gelip fırlayarak öne geçti. etabı alabilir. contador ve aru konuşuyorlar.

son 400 metrede, landa yuri trofimov'u yakaladı. etaba gidiyor landa.

landa etabı alıyor. trofimov ikinci oldu. contador 3. sırada geçip 4 sn'lik bonusu da kaptı. aru 4. oldu.

contador çok çok çok formda. tek başına bütün astana takımını tokatladı.

landa niye atak yaptı, niye lideri aru'ya son kilometrelerde bazı anlarda yardım etmedi anlamadım. takım git mi dedi, aru'nun dünkü zamana karşı sonrası bittiğini gördüler de ondan mı izin verdiler, aru mu gitmesine izin verdi, tam olarak anlaşılamadı.

kreuziger 5.30, uran uran 7.30 dk fark yedi.

(link)
1 landa
2 trofimov+2
3 contador+5
4 aru
5 kruijswijk+38
6 amador+42
7 konig+1.00
8 kangert+1.10
9 geniez+?
10 caruso+2.13

(link)
1 contador
2 aru+2.35
3 amador+4.19
4 landa+4.46
5 konig+6.36
6 trofimov+6.58
7 caruso+7.10
8 monfort+8.20
9 visconti+9.53

İzleyemeyenler için Ekşi Sözlük'ten alıntı.
(link): (link)

Contador'un hedefine ne kadar konsantre olduğunu bir kere daha gördük. 5 Astanalının arasından sıyrılıp zaman kovalaması olsun, etabı 3. bitirip yine zaman bonusunu alması olsun

Şunu gördük Porte 1 haftalık turların adamı. 3 haftalık turlara ancak domestlik yapar. Aru'nun daha pişmesi lazım. Güzel bir etaptı. Bakalım haftaya neler olacak özellikle salı günü bildiğin testere.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Yarın dinlenme günü, salı günü yine çok büyük bir dağ etabı var ama dikkat çekici bir durum çarpıyor gözüme; bütün tırmanış bitişi olan tepeler çok düşük yüzdelere sahip ve düzenli eğime sahip basit tırmanışlar, komedi resmen ya. Aslında formda bir Porte gelseydi buraya tam onun kazanabileceği bir yarış düzenlenmiş, aynı şekilde 2012-13 formundaki Wiggo'ya uygun bir yarış. ARS organizasyonu bunu nasıl bir kafa yapısıyla hazırladı çok ilginç, zaten bu seneki sprint etapları da çok dar ve kötü yerlerde yapılıyor, gerçekten bu sene rezalet bir Giro organizasyonu yapılmış bana göre. Contador da bu konuda açıklama yapmış, neden bu tırmanış bitişleri görece basit ve düzenli yerlere göre ayarlanmış diye. Ayrıca izleyenler için de yarışın zevkini düşürdüğü kesin, ben Abetona'de de bugünkü Campiglio'da da 15-20 saniyeden fazla fark olmayacağını biliyordum, salı günü de aynı senaryoyu izleyeceğiz. Bunu kırmanın tek yolu önceki sert yokuşlarda atak yapmak bunu da 2.sırada yer alan Aru, neden yapsın ki? İkincilik de gayet güzel bir pozisyon, diğer takımlarda da bunu yapabilecek formda bir sporcu ve takım olmadığına göre böyle gidecek bu sene.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Y.
benim bu etaptan anladığım, kral contador astana domestiklerini sömürgesi yaptı, içlerinden landa bu duruma daha fazla dayanamayıp isyan etti :krsn:

• Beğen
Tepkiler: sebevi ve taner07
Contador ile aru o kadar uzun ne konuştular :)

Ritchie Porte bir röportajında şöyle demişti: Önce Wiggins, sonra Froome şimdi artık sıranın ben de olduğuna inanıyorum liderlik için. Bugüne bakıyoruz Porte 35:07 geride ve 27. sırada genel klasmanda. Buradan şu sonucu çıkarıyorum. Liderlik sıranın kendisine gelmesiyle olunmuyor gerçekten hakettiğin için lider oluyorsun. Wiggins liderdi, Froome lider. Ama Porte daha pişmemiş ve daha kötüsü takım arkadaşları da kendisini lider olarak pek benimsememişler ki çoğu zaman yalnız başına kaldı. Wiggins'i veya Froome'u pek yalnız başına gördüğümü hatırlamıyorum ben, takım arkadaşları her zaman yanlarındaydı. Sky takımının da şapkayı önüne koyup düşünmesi lazım...

• Beğen
Tepkiler: Fatih Anıl
Porte domestikliğini yaptı yine, Contador'u az da olsa yorarak Tour De France'da daha az performans göstermesini sağlayabilir :)

Yalnız Richie Porte'un başarısız olacağını tahmin etsem de bu lider olarak gelmeyi haketmediği anlamına gelmez, son dönemdeki domestik performansı ve lider olarak gittiği haftalık turlardaki performansıyla bence Giro'ya lider olarak gelme hakkını ona verdi. O düz etapta lastiği patlayana kadar her şey gidiyordu, sadece o etapta 3 dakika kaybetti sonra da kaza yaptı zaten. Kazanmak için geldiğin yarışta başına böyle şeyler geldiğinde fiziksel olarak güçlü olsan bile mental olarak seni bitirebiliyor. Porte zaten şuanda fiziksel olarak da çok zayıf, bırakacağı söyleniyordu ama lider olarak geldiği yarıştı bunu kendine yediremiyor bence, artık bırakması şart oldu yoksa kendine daha fazla zarar verecek. Bence son şans olarak bu sene Vuelta'yı denemeli kendini formda hissederse, yoksa gelecek sene yine Giro'yu deneyebilir, olmadı artık bu sevdadan vazgeçer yaşı 30'u geçti zaten.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Ritchie Porte tabiki kötü bisikletçi değil. Aksine çok iyi bisikletçi ama lider olarak değil. Contador'un aynı etapta iki defa omuzu çıktı, mental olarak kuvvetli olmasaydı o da günden güne kötü sonuçlar alabilirdi. Ama adam hem fiziki olarak hem mental olarak iyi durumda. Ben liderim diyor bağıra bağıra, etrafındakilere de böyle hissettiriyor. Herkes lider olacak diye bir kaide yok sonuçta. Porte çok çok iyi bir süper domestik bence. Wiggins'in, Froome'un başarılarında hep onun yeri var, kimse de inkar etmiyor zaten. Bence süper domestiklerin en iyisi olmak takım liderinin kötüsü olmaktan daha iyidir...

@Emrah Özşahin teşekkürler. Bugün canlı yayını izledim ama Contador'un ben tek siz hepiniz yapması çok hoşuma gitti. Oturdum tekrar izliyorum :)

Geri