Scudo Sports

Giro d'Italia 2015

5/10 :( 1,3,4,5 ve 10 doğru. Bundan sonra Caner Eler'i daha iyi dinleyip, dersimi çok çalışacağım. :) :) :)

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Scudo
Oy oy oy geçen senenin ufak bir özeti, gerçekten ne yarışlar izlemiştik ya; özellikle Froome'un 4.30dan sonra başlayan Criterium'da yaptığı atak ve Contador'un tekerinde kalmak için varını yoğunu ortaya koyması ''Sail'' ile muazzam bir sahne olmuş, bu sene Giro'da Froome yok ama Fransa'ya gazlanıyoruz şimdiden :):)

Bazı sporcular deli gibi Fransa'ya hazırlanacağına arada gelip Giro'da şansını denese hem daha güzel bir yarış olur hemde en azından bir tane Giro galibiyetleri olmuş olur.

Yarın takım galibi kim olur ? Orica-Greenedge mi Movistar mı ? Yoksa başka bir sürpriz mi? Son zamanlarda Avustralyalılar TTT'leri kimseye bırakmıyor.

@Hasan Saylık en büyük favori dediğiniz gibi Orica Greenedge, aslında sadece bu yarışta değil neredeyse son 2-3 yıldır bütün takım zamana karşılarda favoriler ve kazanıyorlar da ama ben Movistar'ın yıldızsız geldiği için biraz motivasyon eksiklikliğinden çok iyi bir zaman yapamayacaklarını düşünüyorum. Garmin de takım zamana karşıda genelde iddalı bir takım geçen sene Fransa'da düştükten sonra burada kendilerini göstermek isteyeceklerdir bence. Ayrıca Tinkoff ve Sky dan da çok iyi zamanlar bekliyorum. Ayrıca yarınki etapta kazananların yanında Aru'nun Astanası ve Pozzivivo'nun Ag2r'ının ne kadar iyi yarışacağı ve kaybedecekleri zamanlar da önemli olacaktır. Favorim Orica ama gönlüm tabi ki Contador ilk günden pembeyi giysin diyor :utan::ssrtcbya::D

Garmin takımı geçen sene Giro'da düşmüştü, Tour da takım zamana karşı değildi ilk etap. Bazı takımlar var ki ilk etap dışında liderlik mayosunu taşımaları çok zor o yüzden TTT , Genel klasman iddalısı olmayan takımlar için büyük önem taşıyor. Geçen sene Orica mayoyu alınca yarış sonunda Quintana'dan daha fazla sevinmişti. Fakat kadrosu itibariyle yine Orica-Greenedge TTT galibiyetine ulaşacak takımdır. Tİnkoff-Saxo ise ilk sıralarda olacağını düşünüyorum. Sky,Etixx,BMC ise yine yukarıları zorlayacaktır. Kısa bir zamana karşı çok fazla farklar oluşacağını sanmıyorum. Geçen sene ki 21 KM lik Belfast etabında ilk 11 takım 1 DK'lık zamanın içinde kalmışlardı. 20 SN'ler çok önemsiz ama 45 Sn ve yukarısında ki farklar sporculara ekstra efor sarfetmesine sebep olacaktır.

@Hasan Saylık

He ya İrlanda'da başladı ya kafam gitmiş :uyku::uyku:

@Hasan Saylık

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Tamam tabi ki TdF en prestijli organizasyon ama 1 TdF kazanacağıma 1 Vuelta+1 Giro kazanmayı tercih ederim. 2013'te Froome TdF'ı kazandıktan sonra o korkunç formuyla ertesi yıl TdF'a hazırlanmak yerine aynı yıl Giro+Vuelta deneseydi 2 sene içinde Grand Tourların tamamını kazanmış olacaktı belki de. Andy Schleck'de de aynı takıntı vardı. TdF'a konsantre olmaktan kendisine daha uygun olan yıllarda Giro'yu kazanabilirdi. Keza Vuelta'nın dağlık etapları ona daha uygundu en azından TT etapları TdF kadar fazla olmuyordu asla.

Yeri gelmişken bu sene Contador'dan yola çıkarak Giro-TdF dublesi için ne dersiniz? Bence uzun vadede herhangibir bisikletçi için çok zor. Umarım Contador yanıltır beni;)

@Ucuncu Emre Andy demeyin bana hala içim yanıyor daha 30una yeni girdi ya :agla: Ama ben TDF'yi Giro+Vuelta'ya değişmezdim :kötü: 2011'i hatırlayalım, Contador'un ilk dubleyi denediği zaman Giro'yu almıştı ama Fransa'da çok yorgundu, bitkindi ve etaplar geçtikçe bu gün yüzüne çıkmaya başlamıştı ama yine de çok zaman kaybettiği günün ertesi günü çok acayip bir atak yapmıştı ama başarılı olamamıştı diye hatırlıyorum. Sonra da demişki, ''Dün gece kendime hiç acı çekmeden ve zafer kazanmadan sadece pelotanda mı süreceksin? Yarışı hiçbir şey yapmadan bitirme fikrine katlanamadım ve bugün atak günü dedim'' açıklaması var. Dublenin ne kadar zor olduğunu bilmeyen yok, yaparsa efsane olur yapamaz ise kimse neden yapamadı diyemez çünkü çekilen acı ve çaba ortada. Contador'un duble şansı için çok rahat bir Giro geçirmesi gerekiyor bence ki bu pek mümkün değil çünkü diğer bütün sporcular, birbirlerine karşı değil Contador'a karşı savaşacak, o kazanmasın da kim kazanırsa kazansın olacak, herkes ataklara Contador'un cevap vermesini bekleyecek ve bunun Contador'u ne kadar hırpalayacağı çok önemli olacak bence. Diyelim ki kolay bir galibiyet aldı Giro'da işi yine kolay olmayacak zira Fransa'da karşısında Froome, Quintana, Nibali, Valverde ve yetenekli yeni yetmeler Pinot, Bardet falan olacak ki orada işler sarpa saracaktır. Contador yapsın da ''Biz daha iyisine yapana kadar en iyisi bu'' diyelim :ssrtcbya::ssrtcbya:

Eurosport gibi kanallarda yayınlanmıyor mu yarış? Bilen birisi söylerse sevinirim

@taner07 Teşekkür ederim cevap için.Canlı yayınlanıyor sanırım pekiyi saat kaç gibi olur acaba? Bi bilginiz var mı? Ben denk gelmedim de hiçbir yerde

@Uptown Cyclist Cumartesi 16:00'da Pazar 15:30'da başlıyor.

Yayın akışına linkteki saatlere +1 saat ekleyerek bakabilirsiniz.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
@Ucuncu Emre
Büyük turların tamamını kazanan adamın kanından girerler saçından çıkarlar :)
Froome ve bu sene kendisini özenle TDF'ye saklayan, geçen senenin pembesi Quintana Giro'ya katılmış olsalardı Contador'un duble yapma şansından bahsedebilirdik bence. Biyolojik pasaportlu dönemlerde çok zor elbette. Contador, Giro'ya asıldıkça TDF'den uzaklaşacak. Bence Contador'un tek avantajı kendisini zorlayacak firma isimlerin nispeten azlığı (sürprizler ayrı tabi). Ancak TDF'deki müstakbel rakiplerinin takımları Contador'u yıpratmak için ellerinden geleni yapacaktır. Sonuçta 2 perdelik bir oyun bu. Porte, Giro'yu kazanır kazanmaz ayrı ama Giro da bile Froome ve TDF için çalışacak...

Yol bisikleti almamla birlikte yarışları da yeni takip etmeye başladım, daha önce ne giro dan ne vueltadan nede klasiklerden bir haberim vardı ama fransa bisiklet turunu biliyordum, bu da demek oluyor ki fransa turu çok daha önemli bir bisikletci için, çünkü kat ve kat daha popüler bir spor organizasyonu, bu sporu yakından takip edenler için farklı turlar yada yarışlar daha zevkli olabilir ama genel spor organizasyonu olarak baktığımızda fransa turu futboldaki dünya kupası gibi bir şey oluyor bence

@Fırat Y. Aynen abi ben de küçüklüğümde bisiklet hakkında hiçbir şey bilmezken Lance'in 7.yi kazandığında bütün dünyanın çalkalandığını hayal meyal hatırlıyorum, şanzelizedeki görüntülerini falan veriyordu galiba haberler ;)

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
giro ve vuelta daha çok bireysel kalıyor bana göre. Tour ise daha takım işi gibi.... Fransa'da zaten takım liderleri hep en iyiler, aralarında çok fazla farklar olmuyor. Froome kazanırken Porte'un yardımlarını hatırlayın. Beslenme, su artı kaç zirve de neredeyse sonuna kadar taşıdı. Ama yine de hepsi sağlam turlar, hepsinin heyecanı farklı.

rai sport1'de yayın başladı. havaya girmek için tercih edilebilir şu an..

• Beğen
Tepkiler: taner07
Geri