Scudo Sports

Giro De Italia 2010

Turun 20 etabını seyrettikten sonra TT öncesi kendi yorumlarımı belirtmek istiyorum

Turun kazanan takımı:Liquigas

Turun Kaybeden Takımları:Astana , BMC Racing Team, Cofidis (Tam kof çıktı), Lampre ,Team Sky

Orta Şekerli Takımlar:Caisse D'Epargne (Valverde 'den sonra Arroyo'yu tanıdık), Saxobank(Richie Porte'yi bisiklet dünyasına kazandırdığı için yazdım) ,Omega Pharma Lotto ,Quick Step

Kazanan Sporcular: Ivan Basso , Vincenzo Nibali , Scarponi , Richie Porte , David Arroyo Duran

Kaybeden Sporcular:Vinokourov , Cadel Evans , Bradley Wiggins , Andre Greipel , David Moncoutie (Emekli olsun artık) , Xavier Tondo Volpini , Pozzato (İyi yokuşçu dedik ,rezil etti bizi) , Garzelli (Etap kazansa da 19.etap rezil etti kendini ,sonra da turu bıraktı) , Frantisek Rabon(Bizde bir şey sandık bu adamı Tour of Turkey'de)

Orta Şekerli : Carlos Candil Sastre , Tyler Farrar , Matthew Goss ,Linus Gerdemann , Marco Pinotti , Cunego

Yıldızı Parlayanlar :Yukiya Arashiro , Jerome Pineau , John Gadret , Samoilau , Damien Monier , Leonardo Duque , Rigoberto Uran Uran , Matthew Lloyd , Bauke Mollema

En kötü yöneticilere sahip takımlar: Astana , BMC Racing

L'Aquila'da biten 11.Etap bütün turu alt üst ederken ,genelde güzel bir tur seyrettik . Takımların daha güçlü kadrolarla katılmaları dileğiyle

Gözler Schleck kardeşler , Contador'u , Samuel Sanchez Gonzalez , Oscar Freiere ,Cancellara , Mark Cavendish , Phillipe Gilbert , Euskatel Euskadi ,Radioshack 'i aradı

Saygılar

• Beğen
Tepkiler: İLKER TAŞ
Scudo
Bradley Wiggins: My goal for the Giro was to win the opening time trial and then test myself in the mountain stages and hopefully have a go at the final time trial. Whatever happens in the time trial, win or lose, I'll be happy,'

istediğinden fazlasını alan bir abimiz, hayal kırıklığı falan değil.

andre greipel'de hastaydı giro öncesi ve giro sırasında, ilk günlerde zaten herşeyi kaybetti o yüzden, yine de giro'yu bitirmesi önemliydi.

@Ali Gelir

Aslında pek tahmin etmiyorum ama burda umduğunu bulamayıpta Giro dan sonra TDF ye gidecek yıldız sporcu varmıyımış bir sorsana sevabına :D

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Yetkin Sal

Kişisel fikrim olarak söyledim . Zaten sporcular başarılı olamadıkları zaman ya hastayım derler yada hedeflerim başka derler. Rabobank'tan Denis Menchov'da Belçika Turunu birinci etapta hastalık sebebiyle terk etti.

Bradley ,dağ etaplarında kendini test edeceğini söylüyor .Kalitesine göre ne yaptı,sorarım size?

Bence Bradley Wiggins başarısız oldu

ali gelir anlatımın ve yorumun süper olmuş :))

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@TeoremosYok döndüm Türkiyedeyim.

bradley wiggins ve takımı için öncelikli hedef, tour. giro onlar için bir deneyimdi, sonuçta takım olarak ilk seneleri. tour öncesi bradley sadece bir süre fiziksel olarak dayanabileceği kilolara düşücek mesela, giro için öyle bişi yapmadı.

Greipel'in ise hasta olduğu 3. gün belliydi, takımı tren gibi muhteşem çalışmasına rağmen son sprinte kalkamamıştı resmen, bu yüzden bahane demek biraz zor.

2009 TdF'ye katılan kadro
Garmin - Slipstream (GRM)
(USA)
51 VANDEVELDE Christian USA
52 DEAN Julian NZL
53 FARRAR Tyler USA
54 HESJEDAL Ryder CAN
55 MAASKANT Martijn NED
56 MILLAR David GBR
57 PATE Danny USA
58 WIGGINS Bradley GBR
59 ZABRISKIE David

2010 Giro'ya katılan kadro
Garmin - Transitions (GRM)
(USA)
111 MILLAR David GBR
112 VANDE VELDE Christian USA
113 FARRAR Tyler USA
114 BOBRIDGE Jack AUS
115 DEAN Julian NZL
116 FISCHER Murilo Antonio BRA
117 MARTIN Daniel IRL
118 MEYER Cameron AUS
119 TUFT Svein CAN

İki kadro pek farklı değil. Çekirdek adamlar duruyor.Demek ki kendilerini sıkmadılar

wiggins garmin'de değil team sky'da yalnız.

Bradley Wiggins 1980 BEL
Michael Barry 1975 CAN
Dario David Cioni 1974 ENG
Steven Cummings 1981 ENG
Chris Froome 1985 ENG
Mathew Hayman 1978 AUS
Greg Henderson 1976 NZL
Morris Possoni 1984 ITA
Christopher Sutton 1984 AUS

:)

@Yetkin Sal

haklısın ,daldık kusura bakma. Olaya Garmin olarak bakınca hata yaptık

Bradley pistten ,yol bisikletçiliğine geçince diğer emsalleri gibi bayağı kilo verdi. Performansı düşmeden bunları başarmaları harika . Keşke bizde böyle kilo düşebilsek

Wiggins uçtu ama konamadı Larsson hala birinci sırada

Bugün Nibali'den zafer bekliyorum.20 dk'ya piyasaya çıkar

Turda mücadele süperdi , kalite ise orta karar .Basso , Puerto Operasyonundan sonra kendini akladı mı aklamadı mı , onu doping kontrolleri sonrası göreceğiz. Geçen sene ikinci olan Danilo Di Luca dopingli çıkmıştı . Aynı şey Michele Scarponi içinde geçerli

benim bildiğim, yıllar önce konyada bir veledrom vardı. babam oraya yarışlara giderdi. ben görmedim ama açık mı, kapalı mı bir veledrom olduğunu bilmiyorum.
birileri araştırırsa iyi olur, hiç olmazsa öğreniriz.

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
@Ali Gelir

benim orta 2'den terk efendim :)

çok iyi çarparım
hiç iyi bölemem

bekle gelsin yeni yarışlar...haydi geçmiş olsun.

cadel evans gene acıların çocuğu oldu ya.
tek günlük yarışlarda adamın arkasından kaldırıp bisikleti finişe koyuyor da bi domestiği bulamadılar cadel'e.
gerçi sirk gibi dense de TdF maalesef tüm "mankenler" ve tabii ki bisiklet pazarı da (tezgah, fuar) orada açılıyor.

curcunaya şölene renk cümbüşüne az kaldı.
herkese iyi akşamlar...

tüm yorumlar ve bilgiler için teşekkürler

@ayla abdan

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=31819

işte koca memleketimizdeki tek veledrom : konya veledromu... :(

şöyle havuz gibi olsa, sabahları hafta sonları seanslar olsa veya takımlar gelişse içinde...seanslarda boş, halk günü, saatlerinde gitsek parke zeminde sadece tekerin sesini duysak. antrenörler dese ki şöyle yapın böylesi uygun...sporcuları görsek. yarışlar olsa seyretsek...takım, ferdi, karma, zamana karşı...disiplinlerden disiplinlere koşsak...

hayal kursak...çiçekler böcekler :)

@Teoremos

Ah ah nerde o günler .Ölmeden görür müyüm o günleri ? Velodromun ahşabını bile cilalarım bedavadan vallah billah . Cilacıbaşı olurdum bedavadan . Hizmetli olsam yeterli velodromda

Manchester'daki Bisiklet Merkezi
http://i48.tinypic.com/sxn6f4.jpg

(link)

(link)

24 haziranda ingiltere newport veledromunda bana ait 2 saatim var, çok heyecanlıyım o konuda :) umarım Türkiye'de vaat edilen veledromlar açılır ve oralara da gidebiliriz.

Geri