Scudo Sports

Giro De Italia 2010

Bugünkü etap Bormio - Passa del Tonale 178 km

37 - 72.km deki tırmanış grupları birbirinden ayırır.Bugün Caisse d'Epargne atak yapması gerekecek ama kimle atak yapacak ,orası muamma

http://i45.tinypic.com/o0cfbo.jpg

• Beğen
Tepkiler: Bülent ÖZER
Scudo
@Goflet

Koskoca 70 milyonda bir pro bisikletçi yok .Herkes tembel o zaman ,herkes kolaycı. Tesisi de ben yapayım , klübü de ben kurayım , bisikleti de ben alayım , veledromu da ben yapayım ,antrenörde ben olayım . O zaman ben sporcu değil ,idareci olurum zaten . Mantıklı konuşmamışsınız.

Siz yapında ,ön ayak olunda biz öğrenelim o zaman bunun yolunu yordamını. Bizim dediğimiz kolaycılıksa ,siz zor tarafını gösterin o zaman

Saygılar

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
mesela memleketimize sadece 1 tane veledrom yapılsın...
1 tane ya? hem de günümüze tam uygun olarak "allah rızası için"...

tamam 1 trilyona mı neyse malolsun. 3 trilyon fatura edilsin mesela...rantını da yesinler . ama yapsınlar artık 1 tane . tesis?

ya da asfaltına tokisine yaptıkları dolanbaçlardan değil de okullarda takımlar kurulsun? spor bakanlığının da "işine" gelmez mi?

94 yılındaki ulusal şampiyonluklar elde eden arkadaşlar kırgın. "yeni nesil, bizim derecelerimize ulaşamıyorlar artık." diyorlar...yeni nesilin gelememesinin sebebi nedir?

kişisel mi?

Yarış başladı .30km'deyiz 7 kilometre sonra ilk tırmanma başlayacak . Ön grupla ,pembe mayo grubu arasında 48" fark var

Kaçan grup
Pieter Weening (Rabobank), Jose Serpa (Androni Giocattoli), Laurent Didier (Saxo Bank), Dan Martin (Garmin-Transitions), Xabier Zandio (Caisse d'Epargne), Andriy Grivko (Astana), Cam Wurf (Androni Giocattoli), Gorazd Stangelj (Liguigas), Julien Fouchard (Cofidis), Mauro Facci (Quick Step), Damien Gaudin (Bbox)

Bu grupta Jose Serpa Perez iyi tırmanıcı ama GC'ye zararı dokunmaz

Bu gruptaki Cameron Wurf (Androni Giocattoli) 2004 Atina olimpiyatlarında çiftli kürekte 16. olmuş. Daha sonra 2005'te Footon Servetto'ya geçmiş. Kürek sporunda kros training olarak bisiklet yapıldığı için , kürekçiler aynı zamanda iyi birer bisikletçidirler . Avustralyalı

Önden öncü kuvvetler yollamak bisiklet sporunda genel taktiklerdendir. Bu giden öncüler ,yarış sonu yaklaştıkça ön gruptan düşerek arkadan gelen kaptanlarına yardım ederler ve kısacası kendilerini feda ederler. İşte domestikliğin temellerinden biride budur. Kaptan için herşeyini vermek ,gerekirse bisikletini bile

ali bey, siz bilmeseniz de falan yazmışsınız açıkçası ukala uslubunuzu yakıştıramadım, şu an zamanım yok uzun uzun yazıcam.

kardeşlik ve dayanışma çok farklı şeyler, kardeşlik yoktur, dayanışma ise günün şartlarına göre değişir.

size discovery'nin csc takım arabasına bir zarf uzattığı ve bundan sonra csc'nin t-mobile'ı takip ettiği yarışları da anlatırım uzun uzun.

@Yetkin Sal

Şahsınıza bir şey demedim ,genele konuştum . Yarası olan gocunur

Benim yazımda kardeşlik kelimesi de geçmiyor . "Kardeş takımlar arasında dayanışmalar" diyor . Temelde bazı pro takımların çok ortak noktaları var ,beraber antreman yapıyorlar , sporcu takas ediyorlar , stajyer yetiştiriyorlar vs vs . Araştırırsanız görürsünüz.

Örneğin Rabobank ve Vacansoleil takımları beraber antreman yapıyorlar ,elbette bu üst kadronun karar verdiği şeyler .Yarışlarda da birtakım ortak hareketler oluyor .

La fine del Giro

Basso è il campione

Arroyo è l'eroe

Astana e BMC sono perdenti

Ci vediamo il prossimo anno

Giro bitti , Basso şampiyon ,Arroyo kahraman,Astana ve BMC kaybedenler

Gelecek sene buluşmak üzere

Etap 20 Bormio - Passa del Tonale 178km

1 Johann Tschopp (Swi) Bbox Bouygues Telecom 5:26:47
2 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:00:16
3 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo 0:00:25
4 Michele Scarponi (Ita) Androni Giocattoli
5 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d'Epargne 0:00:41
6 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo 0:00:43
7 John Gadret (Fra) AG2R La Mondiale 0:00:48
8 Bauke Mollema (Ned) Rabobank 0:00:50

Etap 20 sonrası genel Klasman

1 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo 87:23:00
2 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d'Epargne 0:01:15
3 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo 0:02:56
4 Michele Scarponi (Ita) Androni Giocattoli 0:02:57
5 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:03:47
6 Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank 0:07:25
7 Alexander Vinokourov (Kaz) Astana 0:07:31
8 Carlos Sastre (Spa) Cervelo TestTeam 0:08:55

Yarın 3.-4. ve 6.-7. sıralar için mücadele olur

ya yarın basso yarışa başlayamassa ..yada etabı bitiremesse ne olacak?

@Ali Gelir

sen yapma..insan gibi soru sorduk cevap ver..daha bitmemiş yarışın birinicisini nasıl açıklıyosun?

@Goflet

Gofret, ben UCI otoritesiyim sanki de birinciyi açıklayacam . Sen okuma ,mecbur değilsin. Herşeyi takma kafana ,cevap vermek zorunda değilsin .

@Ali Gelir

insanları yanıltacak şeyler yazma buraya...insan gibi cevap yaz..kimseye boş konuşma deme...sanamı soracak insanlar buraya ne yazacağını?..adam gibi ben yarış bitti sayılır demek istemiştim de.

@Goflet

Yahu kimi yanıltmışız .Yanılttık da mezara mı yolladık ?

Akşam akşam başka sataşacak yer mi bulamadın . Bana cevap vermek zorunda değilsin . Her seferinde sataşmanın anlamı yok . Hayat meselesi sanki . Bu kadar takma kafana

konuşmalarına dikkat et dostum...boş konuşma vs.. hakaretvari kelimeler kullanma...cevap vermeye değer bulmmuyorsan cevap verme olsun bitsin.....

• Beğen
Tepkiler: Özgür Yalçın
@Yetkin Sal

@Ali Gelir

yaram yok ama gocunuyorum...
dünya üzerinde gezinen binlerce kelimeyle yüzlerce cümle kurulabilmekte...

nezaket erdemdir, iyi de bi şey nazik olmak, öğretici olabiliyor, uzun soluklu sohbetlere anlaşabilmelere yol açabiliyor...

evet basso 1. olma ihtimali yükseldi gerçekten de yarın bi kaza olmazsa ki uzun zamandır kaza olmamakta...

hani buradan baktığımızda basso 1. olabilir ama uslubuna dikkat etmen iyi olur ali arkadaş ...

• Beğen
Tepkiler: KaraSinek
Ve Basso birinci oldu arkadaşlar .

Basso birinci

Birinci Basso

Basso il campione

Basso is the champion

Basso bastı , diğerleri bakakaldı

Darısı TdF'ye artık

• Beğen
Tepkiler: Mert Bağcılar
@Ali Gelir
İtalyanlar ateşli insanlar erken kutlamayı severler. %99 ihtimalle Basso kazanacak ama yine de Goflet'e katılıyorum yarış bitmedi.

Yarınki etap kısa olduğundan (15km) bu Basso'nun şansını arttırıyor. Ama diğer yandan Basso'nun nispeten risk almayı sevmeyen bir bisikletçi olduğunu düşünürsek, yarınki yağmur ihtimaline Santa Giuliana caddesindeki inişi de eklersek, hala kesin değil diyebiliriz.

Aynı şartlarda Nibali'nin de risk almayı sevmesi ve iyi ve hızlı inebilmesi de onun Arroyo'ya yaklaşacağını söyleyebiliriz.

Genel özellikleri ve yarınki şartları da düşünürsek bence sırama şöyle olur;

1 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo
3 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo
2 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d'Epargne
5 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team
4 Michele Scarponi (Ita) Androni Giocattoli
7 Alexander Vinokourov (Kaz) Astana
6 Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank
8 Carlos Sastre (Spa) Cervelo TestTeam

Normal şartlarda 15km'lik bir TT'de çok farklar kapanacağını sanmıyorum . Ben yalnızca son yıllardaki duruma bakarak bir Ivan Basso zaferi ilan ettim . Yoksa Greg Lemond - Laurent Fignon finali hala aklımda

Arroyo'nun kazanmasını isterdim ama fark 1'15" . Yani imkansız gibi. Bir de Basso en son çıkış alacak ,öndekilerin durumundan her an haberdar olacak.Tek rakibi var Arroyo.

Aralarında en iyi TT'ci Vincenzo Nibali tabii ki , İkinciliği alabilir.

Amsterdam-Amsterdam 8,4km lik prologta Arroyo 161. , Basso ise 37. olmuştu . Arroyo TT'de iyi değil anlayacağınız.

Erken zafer ilan etmem bazılarına dokundu ama istatistikler öyle gösteriyor. Sürpriz tabii ki her zaman mümkün

Geri