Scudo Sports

Gios yol bisikletime firma "bizim değil" dedi?

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Tepki
33.547
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Selam arkadaşlar ;
Başıma gelen tuhaf bir olayı sizlere anlatmak ve fikir almak istiyorum.

Temmuz ayında ikinci el olarak bir İtalyan yol bisikleti aldım. Markayı duymamış olabilirsiniz, bende bilmiyordum. Klasik çelik bisikletleri çok degerli, köklü bir İtalyan firmasıdır. Ben de @Murat Cömez den duymuştum.
received_338933510358383.jpeg
received_2373433969591485.jpeg
received_834870133552088.jpeg
received_930734557274756.jpeg

Neyse , gelelim işin civcivli olan , moralimi bozan kısmına.
Gecen günlerde Anunnaki bike bags firmasından bir takım bike packing çanta almıştım .Çantaları bisiklete yükleyip, resimlerini çekip, firma sahibi Ayhan Bey' e de resimlerini yolladım .

Oda instagram sayfasinda bunları paylaşıp, Gios firmasinida etiketliyor bu paylaşıma. Esas mesele burda patlıyor.
Gios firmasinin instagram sayfası buna özelden mesaj atıyor. Ve bisikleti anladigim kadari ile inkar ediyor. Ingilizcem yok fakat kabaca " bizim uretimimiz degil " diyor.

Ayhan Bey'de durumu izah edip, özür diliyor ve yaptigi etiketi kaldiriyor.

Yazışmanın ekran fotolarını koyarak size danışmak istiyorum. Cunku moralim bozuldu ve mesele başka bir boyut kazandı

Sizce neden boyle bir sey yaptilar ve burnuma kötü kokular salindi. InşaAllah tahminim gibi degildir.
Siz ne dersiniz bu konuda?
IMG_20191108_202317_493.jpg
IMG_20191108_202301_163.jpg

Scudo
Ingilizcesi olan yardimci olursa iyi olur

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
xqw.jpg

Gios Torino yazınca senin Kadronun benzeri çıkıyor

Ama Gios yazınca yine aynı kadrolar çıkıyor :D

1: Bu bisiklet bizden değil.

2: Gios marka değil mi?

1: Biz İtalya'daki Gios'uz, markanın sadece İtalya'da sahibiyiz ve bisikletlerimiz İtalya'da yapılır.

2: Tamam. Bu benim bisikletim değil. Ben bisiklet çantası tasarımcısıyım. Müşterim bana bu fotoğrafı gönderdi. Ben hangisi Gios bilmiyorum. Ama siz bu Gios değil diyorsanız, tagi kaldırabilirim. Tamam?
Şimdi siliyorum. Bu bisikletin ne olduğunu müşterime soracağım.
[mariokaldato hesap]
Bu bisikletin sahibi. Ona sorabilirsiniz.

1: Bir Gios var, bir de Gios Torino, biz ikincisiyiz.
Problem yok.

Bu bizim ürettiklerimizden değil, diğer Gios'un olabilir demek istemişler. Kavga edip işi ayırmış iki akrabanın ortasına düşmüş gibisin @mariokaldato :ssrtcbya:

gios.it ve giostorino.it adında iki ayrı web sitesi ve şirket var. Gios markasının ne kadar eski ve köklü olduğundan Torino firması bahsediyor.
Anladığım kadarıyla kurumun ve ailenin akıllı bir üyesi isim haklarını ve modellerin tescillerini üzerine almış. Sonra ipler kopmuş.
Torino firmasında şirket tarihçesi ve yeni modeller var. Diğer firmada şimdiye kadar ürettiği modeller var. Gress modeli de dahil.

Torinocular Gress adında bir model üretmiyor, üretemiyor. Belki Instagram'daki fotoya da o yüzden itiraz ettiler.
Tescil sahibi kurnaz ortakçı farkedip dava falan açmadan sildirelim demişler korkudan.

Sonuç: Senin bisikletin çakma falan değil, halis muhlis Gios'tur kardeşim :D

Son düzenleme:
Bu bizim ürettiklerimizden değil, diğer Gios'un olabilir demek istemişler. Kavga edip işi ayırmış iki akrabanın ortasına düşmüş gibisin @mariokaldato :ssrtcbya:

gios.it ve giostorino.it adında iki ayrı web sitesi ve şirket var. Gios markasının ne kadar eski ve köklü olduğundan Torino firması bahsediyor.
Anladığım kadarıyla kurumun ve ailenin akıllı bir üyesi isim haklarını ve modellerin tescillerini üzerine almış. Sonra ipler kopmuş.
Torino firmasında şirket tarihçesi ve yeni modeller var. Diğer firmada şimdiye kadar ürettiği modeller var. Gress modeli de dahil.

Torinocular Gress adında bir model üretmiyor, üretemiyor. Belki Instagram'daki fotoya da o yüzden itiraz ettiler.
Tescil sahibi kurnaz ortakçı farkedip dava falan açmadan sildirelim demişler korkudan.

Sonuç: Senin bisikletin çakma falan değil, halis muhlis Gios'tur kardeşim :D
Desene Telliogullarios ile Seferogullarios ailelerinin ortasina düştük :D eyvallah brocum

Gios ve Gios Torino olarak iki markanın var olduğunu yazmış. Cevabı yazan Gios Torino imiş. Demek Gios Torino'yu taglamışlar. Yani yanlış taglamışlar. Seninki Gios, zaten bisikletin üstünde de kocaman Gios yazıyor. :)
Dedigin gbi amcaogullari kavgasina kurban gittik :D

Zamanında yurdum insanı ferrarisini sanayiye götürüp LPG taktırmak istemişti bunu duyan ferrari adama parasını verip arabayı satın almıştı, senin bu hikayenin sonuda benzer bitecek gibi fazla kurcalama Cumhur Abi ??? o bisiklete bim poşeti takmayacaktın ...

Siz en iyisi bisikletin üzerine Özgios yazın, iş tatlıya bağlansın:)

not: ankaralılar bilirler, bir restoran vardı edessa diye, sonra olaylar gelişti:)

Siz en iyisi bisikletin üzerine Özgios yazın, iş tatlıya bağlansın:)

not: ankaralılar bilirler, bir restoran vardı edessa diye, sonra olaylar gelişti:)
Aisjsjs hakikigios da olur :D

Zamanında yurdum insanı ferrarisini sanayiye götürüp LPG taktırmak istemişti bunu duyan ferrari adama parasını verip arabayı satın almıştı, senin bu hikayenin sonuda benzer bitecek gibi fazla kurcalama Cumhur Abi ??? o bisiklete bim poşeti takmayacaktın ...
Arkadas Turkiye'de yedigimiz tripler yetmedi bide italyanlarin kahrini çekiyoruz.

Amerikalilarin bir lafi vardir " Hey heyy dostum efbiayla basinin derde girmesini istemezsin " :D

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geçen sene yazdigim bir manimi şuraya seyettireyim bari hazir mesele korktugum gibi değilken :D

Gün ışığı aynakoldan sekip göze duhul etmişse
Orda şekil olub beyne "ben basmana hazırım" demişse
Beyincağız, eli mahkum hedefe kitlenmişse
Anlarım ki tur vakti gelmiş amma geçiyor
Ömrüm koca göbeğim sıvazla geçiyor

Bana nasip olmayacak karbonla havalıca pedallamak,
Aliexpress dışında biraz üst seviye siparış kovalamak,
Birgün olsun güzel bi sırtı güneş yağıylan ovalamak ,
Anladım ki işe gitme vakti gelmiş amma geçiyor,
Ömrüm otobuslerde mp3 indirmekle geçiyor

Hayat kısa, sanat sonsuz, deneyim yanıltıcı
Mersedesim inceledim de şeklen pek bir çarpıcı
Hayat dururken elem ve kederi uzatmak şaşırtıcı
Anladım ki isyan vakti gelmiş amma geçiyor
Ömrüm hanımdan ,müdürden fırça yemekle geçiyor

Kaldato der şikayetçiyim hep baysikıl düşünmekten,
Alamıyorum kendimi apaçilerden makas yemekten,
Aslında üzülürüm kıçıma akan teri hissetmekten,
Anladım ki kıraathane zamanım gelmiş amma geçiyor
Ömrüm inik lastiğim sökmeylen geçiyor

mariokaldato abi madem öyle soğuduysan velespidden ng650 takas? :) yok abi şaka şaka mis gibi italyan aygırı
Yok yav sogumadim. Sasirdim firmanın beni şahsen muhatap alip trip atmasına

İyi bari İtalyanlar instagram sayfanızdaki resimleri anlamamışlar :D

• Hahaha
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Geri