Scudo Sports

Gidon problemi?

Scudo
selenin yüksekliği tam ayarlı olmasına rağmen uzun turlarda benim de eller uyuşuyor..
bu sorunu çözmek için kelebek gidon denedim ama hiç hoşuma gitmedi,
spor arabayı verip "hatlı minibüse" geçmişim gibi hissettim gidon öyle direksiyon gibi yuvarlak olunca :D

@srtkmc
Teşekkürler. Tek kötü yanı gidonun malzemesinin kadrodan kaliteli olması :D

• Beğen
Tepkiler: venom09 ve srtkmc
@Mustafa Zeybek
Konuyu görmüşken denediğim farklı gidonlarla aradaki farkı da aktarayım. Hem bazılarına yardımcı olur.

Bisikleti, aynı gidonun aynı ölçüde olup flat olanına göre cidden kolay kaldırabiliyorsun. Yani 25mm ne farkeder dememek lazım.

Aynı gidonun aynı ölçüde olup flat olanı tırmanırken daha rahat hissettiriyor.

Aynı ölçüde rise' ı olup, genişliği 74 cm olan gidona göre hem havada kontrol daha kolay, hem bisikleti kaldırma anında gücü daha fazla verebiliyorsun.

Tırmanışta kollarınızı bir miktar fazla açıyor gibi hissediyorsunuz, ki öyle; verim biraz düşüyor. Benim vücudum büyük olduğundan çok da sıkıntı olmuyor. Sizlerde daha rahatsız edici olacaktır.

Sağlamlığından memnunum. Kadrom hem seat tube hem head tube' dan çatladı ama gidon hala tek parça(aman nazar değmesin :D )

Elciğin altında kalan kısmın boyası zamanla baya baya yok oldu ama bu sorun bana özel olabilir.

66cm flat gidon, 100mm boğazdan, 78cm, 15mm rise gidona ve 45mm boğaza geçtim. Gelir gelmez kaçak göçek 10km denedim. Artılarından, eksilerinden @Mustafa Zeybek güzelce bahsetmiş. :D Açıkcası benim ekleyebileceğim bir şey yok.

Biraz iddalı mı olucak bilmiyorum ama bisiklete şimdiye kadar aldığım en güzel şey olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yön vermek, zıplamak, hoplamak çok kolaylaştı.

Benim en çok şaşırdığım şey. 66 cm gidon kullanırken en fazla 3 4 metre tek teker de gidebilirdim. Hemen sağa sola düşerdim, denge kuramazdım vs. 78 cm gidonu kullanır kullanmaz, sanki birisi bana sihirli deynek ile dokunmuşta teker yapmayı öğrenmişim gibi hissetim. Artık mesafe farketmeksizin çok rahat dengede gidebiliyorum ve ufak ufak sağa sola yön verebiliyorum. 10km kadar kullandım ve sırıtmakdan çenem ağrıdı. Görünüm olarak da çok hoşuma gitti. Yeni Gidon ve boğaz gelmeden önce rahat edemeyeceğim diye çok düşündüm ama eski oturuş pozisyonuma göre çok daha rahat ettim. (173boy)
IMG_20210506_173102.jpg

Son düzenleme:
66cm flat gidon, 100mm boğazdan, 78cm, 15mm rise gidona ve 45mm boğaza geçtim. Gelir gelmez kaçak göçek 10km denedim. Artılarından, eksilerinden @Mustafa Zeybek güzelce bahsetmiş. :D Açıkcası benim ekleyebileceğim bir şey yok.

Biraz iddalı mı olucak bilmiyorum ama bisiklete şimdiye kadar aldığım en güzel şey olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yön vermek, zıplamak, hoplamak çok kolaylaştı.

Benim en çok şaşırdığım şey. 66 cm gidon kullanırken en fazla 3 4 metre tek teker de gidebilirdim. Hemen sağa sola düşerdim, denge kuramazdım vs. 78 cm gidonu kullanır kullanmaz, sanki birisi bana sihirli deynek ile dokunmuşta teker yapmayı öğrenmişim gibi hissetim. Artık mesafe farketmeksizin çok rahat dengede gidebiliyorum ve ufak ufak sağa sola yön verebiliyorum. 10km kadar kullandım ve sırıtmakdan çenem ağrıdı. Görünüm olarak da çok hoşuma gitti. Yeni Gidon ve boğaz gelmeden önce rahat edemeyeceğim diye çok düşündüm ama eski oturuş pozisyonuma göre çok daha rahat ettim. (173boy)
263103 dosyayı görüntüle
Bana da gidon boğazı lazım ne aldın acaba benimki de 78lik şuan 100lük gidon boğazı iş görüyor bi zararını görmedim ama kısa öneriyor herkes

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
@Corelli Mağduru
Bir instagram sayfasından aldım. Aliexpres de Shikra diye bir marka satıyor. Geri bildirimleri iyi ve baya satılmış. Sarı site de getirip satanlar oluyor. Bir göz gezdir derim.

@Corelli Mağduru
Bir instagram sayfasından aldım. Aliexpres de Shikra diye bir marka satıyor. Geri bildirimleri iyi ve baya satılmış. Sarı site de getirip satanlar oluyor. Bir göz gezdir derim.
E olm ben wake boğaz alıcam dedim herkes güvenilmez demişti sen de büyük ihtimal okumuşsundur oraları nasıl güvendin aldın. Hem de daha bilinmez marka :D

@Corelli Mağduru Açıkçası Türkiye de fiyatı abartılmamış 31.8, 50mm den kısa boğaz bulamadım. Kullanıcı yorumları da oldukça iyi olunca aldım. Aliexpres yorumlarında downhillde dahi kullanan var. Wake boğazların duruşu hoşuma gitmiyor ve istediğim uzunlukta değil. Boğazın vidalarını bir şey olacak mı acaba diye bütün gücümle 2-3 kere sıkıp gevşettim. Bir problem olmadı. Ben de güvenip taktım. Kısa boğazın kuvvet kolu da kısa olduğu için xc kullanımında kolay kolay bir şey olacağını zannetmiyorum. Gidonun sağlamlığı çok daha önemli. Daha önce kullandığım stok 100mm boğazla aralarında uzunluk dışında bir fark göremedim. Bu tarz boğazlar ile problem yaşamış olan var ise yazarsa sevinirim. O zaman değişim yapabilirim.
(link)

• Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Merhabalar, gidon değişimi yapacağım. Esas amacım kronik kırılma sorunu olan babamın kullandığı xc150 bisikletin gidonunu tedbir amaçlı değiştirmek.
Fakat bulaşmışken kendi gidonu değiştireyim benden çıkanı xc150'ye aktarırım dedim.

720 mm kullanım tarzıma yeteceğini düşünüyorum şöyle bir gidon buldum. (link) 6061 double butted alüminyum olduğu yazıyor fakat markayı bilmiyorum. Güvenilir bir markamıdır. Aşırı zorlayıcı bir sürüş stilim yok fakat güvenlik önemli :) kırılma sorununu kafamdan silmek istiyorum.

Markayı bilen eden varsa ya da bunu kıramazsın derseniz alacağım :) Wake gidon alacaktım güvenilirliği hakkında kötü yorumlar okuduğum için vazgeçtim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Merhabalar, gidon değişimi yapacağım. Esas amacım kronik kırılma sorunu olan babamın kullandığı xc150 bisikletin gidonunu tedbir amaçlı değiştirmek.
Fakat bulaşmışken kendi gidonu değiştireyim benden çıkanı xc150'ye aktarırım dedim.

720 mm kullanım tarzıma yeteceğini düşünüyorum şöyle bir gidon buldum. (link) 6061 double butted alüminyum olduğu yazıyor fakat markayı bilmiyorum. Güvenilir bir markamıdır. Aşırı zorlayıcı bir sürüş stilim yok fakat güvenlik önemli :) kırılma sorununu kafamdan silmek istiyorum.

Markayı bilen eden varsa ya da bunu kıramazsın derseniz alacağım :) Wake gidon alacaktım güvenilirliği hakkında kötü yorumlar okuduğum için vazgeçtim.
Bu gidonu kullanmadım ama güzel duruyor. Çok zorlamıyorsan kırılacağını zannetmem. Kendi bisikletimde raceface gidon var. Çok kez uçmuşluğuma rağmen kırılmadı. Kullanan arkadaşlar yorum yapacaklardır.

(link)

• Beğen
Tepkiler: srtkmc
Linkini attığım üründen sipariş ettim bakalım. Biraz araştırdım lapierre ve focus markalı bisikletlerde kullanıldığını gördüm bu gidonun. Raceface kesinlikle daha iyidir fakat uygun fiyatlı yoktu. Çok geniş gidon istemiyordum gidon boğazını kısaltmadan 780mm gidon takmak mantıklı olmayacaktı.
Sizin linkteki de tükenmiş tükenmiş ilanlarda fiyatlar düşük gözüküyor güncellenmediği için sanırım.

Çok teşekkürler dönüş için.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri