Scudo Sports

Gidon problemi?

@BerkEvren ben kullanıyorum ve sıfır sıkıntı yaşadım bu zamana kadar kendisi bilir büyütmeye gerek var mı yok :) ayrıca bu karbonlar kalite kalite t700 ü var t800 ü var ayrı yani nerden bilicem kötüsünü almadığını :)

Scudo
Hocam boyunuz ne kadar? Sele bana bayağı uzun geldi.

Diğer arkadaşların dediği gibi bileğinizi düz tutun.

Yardımcı olan herkese tekrar teşekkür ederim. Hem kışlık eldiven, hem gidon, hem elcik almak bana çok geleceği için gidonu bahara doğru almayı düşünüyorum. Şimdilik elcik ve eldiven alıp selenin açısını düzelteceğim. ( sadece gidon ve kaliteli eldiven alarak daha rahat edeceğimi düşünüyorsanız o da olabilir)

Konu hakkındaki tecrübelerimi ve araştırmalarımı benimle aynı sorunu yaşayan olursa diye aktarıyorum:
  • El bu uyuşur sonra geçer demeyin, bir gün geliyor o uyuşukluk geçmek bilmiyor:D
  • Seleyi öne çok eğerseniz vücudunuzun yükü poponuza değil ellerinize kayar. O yüzden seleyi eğmek yerine pedli tayt edinmek gerek.
  • Eğer gidonu tutarken bilekleriniz içe doğru bükülüyorsa ya gidon değişecek, ya da ergonomik elcik alınacak.
  • Gidon seçerken karşımıza düz(flat bar) ve açılı(riser bar) olmak üzere 2 seçenek çıkıyor. Düz olan daha sportifken, açılı daha konforlu.
Düz ve açılı gidonların avantajları ve dezavantajları var.

Düz gidon

Avantajları: daha fazla eğildiğin için ağırlık merkezini öne kaydırmış oluyorsun. Ayakta sürerken ve sprint atarken daha iyi. Tırmanırken de ağırlığın öne kayacağı için daha iyi.

Dezavantajları: ağırlığın öne kaydığı için uzun sürüşlerde bileğe, parmaklara çok yük binebilir. Yine ağırlık öne kaydığı için arka teker arazide zaman zaman boşa dönebilir. Bu sebeplerden dolayı düz gidonun ne kadar aşağıda duracağını iyi ayarlamak gerekir.

Açılı gidon

avantajları: daha dik bir oturuş sağladığı için ağırlığınız poponuza kayar.böylece daha konforlu bir sürüş yapabilirsiniz. ağırlık arkaya kaydığı için inişlerde daha iyidir. Gidon daha yüksekte durduğu için gerektiğinde önü kaldırmak düz gidona göre daha kolaydır.

Dezavantajları: ağırlık arkaya kaydığı için tırmanırken ani güç yüklenmesinde ön teker yerden kesilebilir. Ağırlığın arkaya kayması sürekli tırmanan kişiler için istenmeyecek bir durumdur. Vücut dik bir konuma geleceği için rüzgar vücudunuza daha çok çarpıp sizi daha çok yavaşlatacaktır.

Araştırmalarımdan edindiğim bilgiler bunlar. İsterseniz düz gidon vs açılı gidon şeklinde konu açıp paylaşabilirim.

Bir sorum daha var: gidon+eldiven alınca mı daha rahat ederim, elcik+ eldiven mi? Nihai kararımı ona göre vereceğim. Bana elcik+eldiven daha mantıklı geliyor.

Gidonla ergonomik elciği 2.el alabilirim ama elime göre eldiveni 2.el bulmam çooook zor. Ayırmayı düşündüğüm bütçe 100 lira kadar. (eldivenin 0-5 derece soğuktan koruyup terletmemesi gerek.)

@BerkEvren @Yusuf !!WOW!! 780mm riser gidon aramaya başladım. Gidon bulunca duruma göre ergonomik ya da normal elcik bakacağım duruma göre. Havalar iyice soğuduğunda da eldiven bakarım artık :D

@Mustafa Zeybek
Seçenek olsun sana;
(link) (Kullandım bu gidonu, hala bir arkadaşımın bisikletinde. Dağ tepe dolaşıyor.)

(link) (Flat)

(link) (Açılı)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@BerkEvren tavsiye için teşekkürler. Sıfır ürünleri biraz araştırdım fakat 2.el tercih etmeyi düşünüyorum. Örneğin şunun (link) mavisi ve beyazı renk olarak tam aradığım şeyler. 2.elde bulamazsam sıfıra yine bakarız :)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@Mustafa Zeybek
Fiyatı çok yüksek bu sitede. Başka siteden sene başında 90.60 tl ye almışım, şu an aynı sitede 87 lira. Aldıktan sonra omuz genişliğinden birkaç cm daha geniş olacak şekilde kesilmesi öneriliyor aklında olsun.

• Beğen
@Yusuf !!WOW!!
Omzuma göre kestirmek saçma olur. O zaman elimdeki gidonu bile kestirmem gerekir :D ben de bu gidonları 80-90a gördüğümü hatırlıyorum. Şimdilerde 130lara kadar çıkmış. Kurun son durumuyla kaça çıkar kim bilir!

Herkese selamlar. Gidonu bazı aksaklıklardan dolayı dün alabildim ve bugün arazide test ettim. Bahsettiğim xlc nin 25mm açılı 780mm uzunluğunda mavi gidonu aldım. Birkaç fotoğraf : DSC_1061.JPG
DSC_1070.JPG DSC_1071.JPG DSC_1072.JPG ilk dokunduğumda küçük bir çocukmuşum da dayımın motorunu sürüyormuşum gibi hissettim :D gidonla beraber nedense özgüvenim de büyüdü. Ta ki iniş yapana kadar.

Önceki gidonumla arada bir karış genişlik farkı olduğu için tedirgin oldum ve virajlara normalden yavaş girdim. Gidonu azıcık çevirsem dönüveriyor fakat kas refleksim aksini söylediği için tedirginlik yaşıyorum :D Buna alışmam birkaç sürüşü bulacak sanırım. Örneğin ilk kez matarama uzandığımda bisikleti düz tutamadım.

Eski Gidonumla aradaki genişlik farkı:
DSC_1063.JPG

Dezavantajı:DSC_1075.JPG
Avantajları:

• Kaldırıma çıkmak zorunda kaldığımda zoraki saygı duyup önümü açıyorlar.

• Dikkat çekme katsayım 3' e katlandı :p

• Hat seçimi çok çok kolaylaştı. ( engebeli yerlerden kaçınmak manevra kabiliyetim arttığı için çok çok kolay)
  • Vücuduma daha uygun olduğu için sürüş kalitem otomatikman arttı.
  • Darbeler ellerimi eskisi kadar yormuyor(bilek pozisyonum düzeldi ama kalitesi de eski gidonumdan fersah fersah ötede)
  • Bisikleti kaldırmak çok çok çok daha kolaylaştı. Gücüm bisiklete daha çok yansıyor. Hatta ilk bunny hop ve drop' umu yaptım. (kaldırımdan atlamak sayılırsa :p)
Şimdilik tecrübelerim bunlar. Bisiklete para harcadıkça bağlanıyorum. İlk aldığımda kullanır satarım diyordum :) elcik hala değişecek ama ne zaman bilinmez. Bembeyaz bir şey düşünüyorum. Elcik alınca tekrar fotoğraf yüklerim. Vakit ayıran herkese tekrar teşekkür ederim. :hhhhhh:

hocam güle güle kullan. çok güzel renk bulmuşsun. bende kırmızı race face buldum. fiyatı görünce kendi gidonum gözüme güzel göründü. herşey gibi onu da erteledim.:)

• Beğen
@venom09
Teşekkürleer. Az aramadım açıkçası ama piyasasının çok çok aşağısında almayı başardım :D sana da buluruz dert etme

• Beğen
Tepkiler: venom09
teşekkür ederim hocam. bulmuşken kırmızı bi maşa da bulalım mı:) şöyle tilkili filan;)

@venom09
Tilkinin sticker' ını buluruz anca :krsn:

o işi benim kuzen halleder. grafikerdir kendisi. hatta yeni bi marka bile tasarlar. mesela. rockshox;) bak sen şu işe. kafamda flouresant yandı. projektöre doğru gidiyor;)

• Beğen
hocam seni mi kıracağız. ama çakma olduğu bu kadar belli olmasa:) foks da olabilir aklıma geldi bak şimdi. biz o işi sıraya aldık hocamla. ilk etapta kırmızı renk. sonrası Allah kerim.:)

@Mustafa Zeybek
Sırf bu iki sebepten ötürü dezavantajları görmeyecek bir daha gözün. Renkte süper olmuş :harika:
(Benim 740mm'de sığmıyor asansöre. Ya dikkatlice qr'dan ön teker sökecek ya da bi zahmet taşıyacaksın :cool:)

• Beğen
@BerkEvren
Dezavantajını biraz laf olsun diye yazdım aslında. Odama kadar 4 kat taşıyıp 4 kapı geçiyorum ama azıcık sağa sola çevirince sıkıntı kalmıyor :D rengi benim de çok hoşuma gidiyor. Sadece rengi bile sürüşü mü daha keyifli kılıyor :koptum: (gidonun geldiği gün gece 2' ye kadar gidip gidip gidona bakmadım :p)

Geri