Kuzey Ege
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 10.149
- İsim
- Murat Gökhan
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
büyük ihtimal küçük gelecek. en büyük sıkıntı sele yüksekliği.Merhabalar,
2015 model bir Fastroad Slr 1 buldum fakat kargo boyu ile ilgili endişelerim var. Bisiklet M/L kadro.Benim boyum 188, iç bacak boyum 85-86cm. Bana küçük mü gelir acaba? Kaçırmak da istemiyorum açıkçası. Boylarla ilgili 2018 modelin sitesinde ölçü grafiği var ve bana neredeyse XL oluyor gibi görünüyor. Ama dikkat ettim; bisiklet ölçüleri bölümünde standover height 2015 modeli 6cm daha fazla görünüyor. Geometri olarak benziyorlar ama yeni modellerde yüksekliği değişmiş olabilir mi acaba? Bisikleti daha görmeye gidemedim. Öncesinde sizin bir fikrinizi almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
2018 model
(link)
2015 model
(link)
büyük ihtimal küçük gelecek. en büyük sıkıntı sele yüksekliği.
bacak ölçüsüne göre orta göbek ile sele arasında ortalama 76CM mesafe bırakmak gerek.
M/L kadronun uzunluğu 49CM(SEAT TUBE LENGTH). takılacak sele borusunun en az 10cm kadro içinde olması gerek. 76-49+10 => 37. en az 37cm sele borusu lazım. bazı modeller 35cm sele borusu ile geliyor.
bunlarda sele boruları normal yuvarlak boru değil. D-fuse dedikleri D şeklinde borular. uzun bulamama ihtimali yüksek.
Denemeden almayın. 1-2cm ne farkeder demeyin. çok sürüş yapacaksanız 1cm sele yüksekliği farkı dizlerin ağrıması ile ağrımaması arasındaki çizgi olabiliyor.
Bahsettiğiniz pozisyonda dizin 25 derece açıyla kırık olması tavsiye edilir. Diziniz kırılmazsa pedal çevirmeniz neredeyse imkansızlaşır.Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim. Ben de küçük geleceğini düşündüm ama denk gelmişken oluru var mıdır acaba diye sormak istedim. Bir de sitedeki ölçü farklılıkları kafamı karıştırdı. Ama dediğiniz gibi Seat tube length ikisinde de aynı. Bisiklete bindiğimiz zaman da selede oturur pozisyondayken pedal en alttayken ayağımızı koyduğumuzda dizimizin kırılmıyor olması gerekiyor değil mi? Ben mi yanlış biliyorum acaba? Bisiklet denerken genelde buna dikkat ediyorum ben.
bende artık aranızdayım.
2019 giant tcr advanced 1 disc kom pisikletim ile..
207288 dosyayı görüntüle207289 dosyayı görüntüle207290 dosyayı görüntüle
Üç yıl önce 2015 model tcr advenced 3 üne 4500 TL vermiş birisi olarak vay be diyorum.3300 dolar
benzer para.. 2015 senesinde advenced 3 1650-1700 dolar gibi bir rakammış şimdi de 2000 dolar civarı.. tabi bizim paramızın dolar karşısındaki erimesini gösteriyor bu çerçeve.. Çok Yazık...Üç yıl önce 2015 model tcr advenced 3 üne 4500 TL vermiş birisi olarak vay be diyorum.
Gule gule, kazasiz belasiz kullanin. Ayni model mi bununla?3300 dolar
Teşekkür ederim. Evet linkteki bisikletGule gule, kazasiz belasiz kullanin. Ayni model mi bununla?
(link)
Çok acı bir durum parayı tl ile kazanıp dolar ile alışveriş yapıyor olmamız. Resmen 5-0 geride başlıyoruz hayata..@BurakMehmet 3300 iyi bir rakam sadece dolar olması üzücü![]()