Scudo Sports

Giant Kullanıcıları Kulübü

Arkadaşlar merhaba, yeni bir bisiklet alacağım. İşe gidip gelirken (yaklaşık 6 km) kullanmak ve tur da yapabilmek için amortisörsüz düz maşa ve hafif bir şehir bisikleti ariyorum. 2000 TL'ye kadar bütçem var. Giant Escape R3'e baya bir takıldım fakat kendisi hakkında çok bir bilgi bulamadım. Escape 2 ve 3 için oldukça inceleme var. R3 Escape 2 ile 3 arasında bir alet midir? Bilen var mı acaba? Belki bütçeyi 200-300 TL daha zorlayarak Escape 2 de alabilirim. Aklımın bir köşesinde Sedona 410 da vardı ama anladığım kadarıyla 2017 ve 18 modellerinde donanım düşüşüne gitmişler. O yüzden R3'e yakın hissediyorum kendimi, haftasonu da gidip yerinde deneyeceğim. Siz ne dersiniz?

Scudo
@SNuchor Merhaba. Giant escape rx3 önerebilirim. kendim kullanıyorum. hafif ve seri bir bisiklet. sürdükçe süresi geliyor insanın. bahsettiğim model escape r3 den daha iyidir. 2.600 civarında satılıyor su an. escape air de güzel bisiklettir aynı fiyat aralığında.61RaqoVdYTL.jpg

@SNuchor Tur için uzun tur felan yapacam ben hem öne hem arkaya bagaj takacam diyorsan giant escape 2 daha yerinde bir karar olur bence escape 3 de olur ama 2 de kablolar içten geciyor çok daha iyi yok tur kısa olacak sadece arka bagaj işimi görür diyorsan escape r3 al tavsiyelerim bunlar gerisini düşün karar ver şimdiden hayırlı olsun :kyfmyrn:

Bu konu ile birlikte tecrübe ettiğim ve bir çözüme ulaştığım bir sorunu paylaşmak istiyorum. Umarım istifade edenler olur.

Giant Contend SL 2'nin maşasında kaliperi sabitleyen vida boşluğu maşanın en alt kısmına oldukça yakın. Kadronun endurance yapısıyla uyumlu şekilde 28mm Continental GP 4S II lastiklere geçiş yaptıktan sonra, arka lastiklerde kaliper ile ve kadro borularıyla makul boşluk var iken, ön lastiğin maşaya değil ama kalipere sürttüğünü fark ettim. Ön lastikte 75-80 psi geçildiğinde sürtme sorunu baş gösteriyordu.

Global Cycling Network'ün YouTube sayfasında paylaştığı lastik basıncı konulu bir videodan hareketle, ön lastik 65, arka lastik 70 psi olacak şekilde sürüşlere başladım. Bu şekilde sürtme sorunu ortadan kalkmış görünüyordu. Ancak dik yokuşlarda, örneğin Sarıyer-Rumeli Feneri arasında, inişlerde, ağırlık öne bindiğinde lastik yayılması yüzeyde çok fazla olduğundan, lastiğin üst tarafı genişlediği den, hafif sürtme sorunu tekrar baş gösteriyordu.

Hülasa; engebeli parkurlar, olumsuz hava koşullarında lastiğin yüzeyinde toplayabileceği çamurun da sürtme ihtimalini arttırabilecek olması, tümsekli soğuk asfaltta düşük basınç nedeniyle yılan ısırığı tehlikesi gibi etmenler değerlendirildiğinde, bu şekilde devam edemeyeceğine kanaat getirdim.

Çözüm olarak hangi yollara başvurabileceğimi biraz daha araştırdım. Önümde iki seçenek duruyordu:

1) Kaliperin muntazam çalışmasını tehlikeye atmak pahasına, zımpara ya da törpü ile kaliperi alttan mümkünse lastik ovalliğinde 1-2 mm kısaltmak.

2) Eski bir jant teli bulup, ikiye bölüp, maşanın mandala oturduğu noktalara dolayıp epoksi ile sağlamca yapıştırmak. Bu da birinci seçenekteki gibi tehlike arz ediyordu, üstüne üstlük, minimal da olsa kadro geometrisi değişecekti.

Bu seçeneklerden de umudu kestim. Bir bilene danıştım, daha önce kendisinin aynı sorunu tecrübe ettiğini, stok Tektro R312 kaliperi çıkartıp yerine 105 kaliper taktığında mesafenin açıldığını belirtti. Ben de 105 5800 ön fren satın aldım. Sonuç muazzam. Şu an lastik maksimum basınca çıktığında dahi mesafe var.

Biraz masraf yaparak sorunu çözmüş oldum. Burada aslında vurgulamak istediğim, yol bisikletlerinde geniş lastiklere yönelme trendi söz konusu iken, all-rounder olarak pazarlanan endurance kadro bir bisikletin stok haliyle 28mm lastik takılmaya elverişli olmaması. GP 4S II 28'lerin 28'den daha geniş oldukları, başka markaların 28'lerinin aynı sorunu yaşatmayacağı iddia edilebilir. Aynı derecede olmasa da, bir nebze sorun yaşanacağına eminim. Asıl mesele, stok kaliperin geometrisinden, pivotların kalınlığından ziyade, maşadaki sabitleme noktasının fazlaca aşağıda olması.

Tecrübem ve kendimce değerlendirmelerim bu şekilde.

Teşkkürler arkadaşlar, yarın Kadıköy'deki Hayat Bisiklet'e gidip bir bakacağım. Air ve varsa RX3'ü de değerlendirip son kararımı vereceğim. Turdan kastım günlük kısa turlar. Bagaja gerek duyar mıyım bilemedim, belki ileride taktırırım. R3 ve Air'in turuncu ve kırmızı renkleri harika bu arada.

@SNuchor air son 2015 de çıktı diye biliyorum. Lastiklerin kullanılmasa da 5 yıl ömrü var diyorlardı tecrübem yok. Bilgin olsun. Bende air kullanıyorum. Arka bagaj da ayaklar deyiyor diye okumuştum. Ama şehir içi gayet iyi bisiklet. Ağırlığı iyi M boyda 9.7.

Caddebostan'da Giant yeni bir dükkan açtı. Orbea ile Aktif Pedal arasında kalıyor. Sahrayıcedid'teki gibi iki katlı bir dükkan. Çalışanlar kibar ve yardımsever tavsiye derim.

Escape RX3 tavsiye edebilirim; kullanıyorum, memnunum.

• Beğen
Tepkiler: fcb1899
@Ozan :)

2018 Modeller geldi mi acaba oraya? Türkiye sitesinde bir bilgi yoktur.

@sociolog tüm modeller olmasa bile Propel ve Tcr'ın 2018 modeli vardı diye hatırlıyorum. Ayrıca Tom Dumoulin'in imzasını taşıyan Giro d'Italia özel üretim pembe Tcr vardı.

Merhaba, bugün Caddebostan'daki mağazaya gittim ve kırmızı bir escape air aldım. Böylece ben de aranıza katılmış bulunuyorum. :)

2018 modelleri haftaya gelecekmiş sanırım ama bisikletlere zam gelecekmiş haftadan itibaren.

IMG_20180506_123844.jpg

@SNuchor

Hayırlı olsun. Tasarım ve renk tonlamalarını çok iyi yap mışlar. Mavisini kullanıyorum. Birde Modeli kaç?

2016 model yaziyor faturada.

@SNuchor Hayırlı olsun.İyi günlerde kullanın.Caddebostandaki yerin adresini buraya yazar mısınız?

2018 Escape 1 Disc için 3550 TL gibi bir fiyat aldım.Merkeze gelmiş dediler neredeyse orası artık.

@SNuchor
Hayırlı olsun renkleri güzel gidon sele renk uyumuda süper Allah utandırmasın kazasız belasız sürüşler dilerim.

@sociolog sahil yolunda Caddebostan tarafına doğru giderken, Göztepe parkını geçince 150 200mt sonra solda kalıyor.

Operatör Cemil Topuzlu Cd. No:75
Caddebostan Mahallesi, Operatör Cemil Topuzlu Cd. No:75, 34728 Kadıköy/İstanbul
(link)

• Beğen
Tepkiler: sociolog
Gıant Contend SL 1 Disc
26804652e3595ccc48411c916e6965d3.jpg
20180501_183141-jpg.155510

20180421_121015-jpg.154029

@SNuchor harika gorunuyor. Daha once escape air im olmustu kisa sure kullandim. Su an escape rx3 ve talon 1 im var. Ama yine de gorsel olarak air i ozluyorum. Hayirli ugurlu olsun. Kaza beladan korusun Allah.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Geri