Scudo Sports

Giant Contend SL 2

@sadi imren Güzel günlerde kullanın. En ufak katkım olduysa ne mutlu bana.

@BerkEvren Bana uygun seleleri araştırdım ama bu ürünün maalesef satışını bulamadım. En azından bulduğum siteler (Ebay, Amazon, Bikeradar vs) üzerinde stok dışı olarak görünüyor.

Scudo
@soulless
(link) Burada 3 boyu da var gibi...

@BerkEvren @soulless teşekkür ederim bu arada ara sıra İstanbul'a Anadolu yakasına geliyorum inşallah bir daha ki sefere yeni bisikletimle gelerek sizinle birlikte sürmek isterim.

@BerkEvren
Benim sele Giant forward serisine ait. Bike & Outdoor'un sitesini incelediğimde bu sele (link) benim istediğim özelliğe sahip gibi görünüyor. Yolladığın link ile kıyasladığımda da zaten aynı fiyatlara geliyor. Ne dersin?

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@soulless Turgay Bey sele işinde son durum nedir ?
Selenin size uyumluluğu konusunda nelere dikkat ettiniz ?

Ayrıca bisiklette yapmış olduğunuz bir değişiklik varsa takipteyim :harika:

@Sandozix
Merhaba,
Ben de yeni selenin gelmesini ve buna göre paylaşımda bulunmayı düşünüyordum. Yine de gelişmelerden bahsedeyim.
Yukarıda linkini verdiğim fizik.com sitesinde vücut esneklik oranıma göre uygun seleyi zaten öğrenmiştim. Yakın dönemde olan bisiklet fuarında da Sedona markası idmatch adı altında yeni nesil bir bike fit cihazının tanıtımını yapmıştı.
Bu cihazla bike fit yaptırabiliyor ya da sadece sele ayarı için ölçüm yaptırma imkanınız da olabiliyor. Ben de Yeniköy'de bulunan sedona concept'e giderek sele için ölçüm yaptırdım. Yapılan ölçüm sonucunda tam da fizik.com adresinde bulunan benim vücuduma uygun ölçü ile aynı sonuca ulaştık. Bu cihaz size selle italia modellerinin hangisinin size uygun olduğunu iletiyor. Selle italia S1 flow modelinin bana uygun olduğunu öğrendim. Maalesef bu model ellerinde olmadığı için yurtdışında araştırmaya başladım. Selenin tasarımı fizik markasında bana uygun olan Antares r3 open large modeli ile aynı olunca ve fiyat olarakta arada bir fark olmayınca geçen hafta merlin'den Fizik Antares R3 open Large modelinin siparişini verdim.
Ürün gelince de fotoğraflarını buradan paylaşacağım. Bu selenin sorunumu çözeceğini ve bana daha rahat bir kullanım sunacağını tahmin ediyorum.

@e2a4
Selamlar,
(link) Bike fit işlemi 450 TL, sele ayarı 50 ve kal ayarı (sadece yol kali için) 50 Tl. Selle İtalia sele veya Sidi ayakkabı alırsanız ölçüm parası alınmıyor.

• Beğen
Tepkiler: soulless ve e2a4
@soulless

Bahsetmiş olduğunuz siteden bende ölçülerime göre örnek sele ölçüsünü aldım ancak, buna benzer seleyi kendim resimlere bakarak alsam yanılacağımı düşünüyorum.Ne yazık ki Konya'da bulunmam nedeniyle sele için ölçüm yaptırabileceğim yerde yok. Ayrıca hatırladığım kadarıyla (emin değilim) selenin üzerinde esneklik dışında pedala kuvvet uyguladığın anda selede konumuna görede öneriler değiştiğini biliyorum yani;

Trainerda pedal çevirirken sele üzerinde çok mu hareketlisin veya daha mı sabitsin buradaki ''hareketlilik'' den kastım mābaʿdın konumu :)

Sonuç olarak bunlara baktırabileceğim yer yok, konuyu takipteyim sele gelince güzel haberlerinizi bekliyorum.:)

@Sandozix
Fizik.com adresinde bulunan ölçümlere göre size hangi sele uygun? Burada %100 bir sonuç almak tabii ki pek mümkün değil. Fizik seleleri de biraz tuzlu... Ben de bir kere alayım, ömürlük olsun, ileride bisikleti değişsem bile sele bende kalır düşüncesiyle hareket ettim.

Size uygun seleyi buldu iseniz bisikletin üzerinde zaten fazla bir hareket imkanınız yok. Gidon üstü veya altı tutuş şekli asıl önemli olan. Zaten esneklik yapınıza göre sizin için uygun olan sele pedala kuvvet uyguladığınızda veya sele üzerindeki konumunuza göre sizin rahat etmeniz için tasarlanıyor. Yaptığım araştırmalarda da gördüğüm kadarıyla çok fazla sele seçeneği yok zaten. Giant'ta 3 model, Fizik için yine 3 ayrı model, Selle italia için de s1-2-3 gibi modeller var. Bunlardan biri size uygun oluyor.

@soulless
Bahsettiğiniz ürünler ile alakalı siteleri inceledim kafam biraz karıştı :kötü:

fizik.com'da bana uygun olarak çıkarmış olduğu seleler;
-VERSUS.EVO
-OPEN
-SOLID

((link))

Giant Türkiye'nin sitesini de incelediğimde bana uyabilecek en uygun model ki fi'zi:k'in sitesinde belirtilen seleler ile geometrisi benzemediğini düşünüyorum.

(link) veya yurtdışından alınmak istenirsede (link) uyum sağlayabilir diye düşünüyorum.

Selle italia tarafında ise fiyatlar fi'zi:k markasının ürünlerinden eksik kalır yanı yok hatta ülkemizde çoğu ürünler daha pahalı olduğunu gördüm.Öyle olması sebebiyle markanın ürünlerine bakma gereksinimi duymadım:)

@Sandozix
Fizik serisinden en uygun model open olacaktır. En konforlu sürüş için dizayn edilmiş versiyon open olarak görünüyor. Zaten açıklamalarında da belirtmişler. Giant serisinde ise forward modeli zaten bisikletimizin üzerinde olan modelle neredeyse aynı. Ben de neutral serisini görmek için bu mağazaya gittim ve forward, upright ve neutral serisini inceledim. Bu selelerin hiçbiri fizik serisinde bana uygun olan model kadar eğimli değildi ya da ben öyle gördüm. O nedenle fizik almaya karar verdim. Selle italia'nın bana uygun modeli sedona'da olsaydı alacaktım aslında, beklemek istemiyordum ama stoklarında olmayınca fizik almaya karar verdim.

Sizin selede yaşadığınız sıkıntı nedir tam olarak?

• Beğen
Tepkiler: Sandozix
@soulless
Sağolun önerinizi dikkate alacağım, fi'zi:k ALIANTE R3 OPEN LARGE modeline yoğunlaşayım.

Sele konusunda yaşadığım sıkıntı; uzun turlarda ( 50 -180 km arası olmak üzere ) 51.km de veya birbirini takip eden günlerde 40-50 km bindiğim takdirde vücut ağırlığı taşıyan kemiklerin seleye yapmış olduğu baskı yerlerinde acı hissetmeye başlıyorum.Yani bir uyuşma değil. Daha sonrasında yavaş yavaş acının şiddeti artıyor ve son 10-15 km zorda kalmadıkça seleye oturmamaya özen gösteriyorum.:acpsnr:

İlk önce bu durumu merlincycles.com'dan kaliteli bir tayt alarak çözmeyi deneyeceğim sonrasında geçmediği takdirde ki kuvvetle muhtemel geçmeyecektir, sonrasında seleyi değiştireceğim. Yaza yönelik uzun tur planlarım var birbirini takip eden günlerde. Herşey tura hazırlık için :)

6 Nisan tarihinde aldığım sele dün elime ulaştı. Orjinal selem 300 gr, bu sele ise 220 gr...

Fotoğraflarda da göründüğü gibi sele yaklaşık 3 cm daha geniş ki bu ölçü hem fizik.com adresinde bulunan ölçüm sihirbazı hem de Sedona'da yaptırdığım ölçümde aldığım değerler neticesinde aldığım bir ürün.

Seleyi üst üste koyarak aynı düzleme getirdim ve yeni selenin eğimli hali rahatça görünüyor.

Sele orjinal selemden sadece yarım santim daha kısa olduğu için bike fit ile ayarlanan ölçüye göre yeni seleyi de monte ettim.

Ayrıca iyi ki beyaz almışım, çok hoşuma gitti. Şimdi test zamanı...

IMG_20180416_124941.jpg IMG_20180416_124941.jpg IMG_20180416_212901.jpg IMG_20180416_124941.jpg IMG_20180416_212901.jpg IMG_20180416_213155.jpg IMG_20180416_213946.jpg

@soulless Çok yakışmış, iyi günlerde kullan :)
Gidon bandını da beyaz yapsan çok mu sırıtır?:hhhhhh:

@soulless Paylaşımlarınız için teşekkürler... Gerçekten her ayrıntısını ihlas ve samimiyetle anlatmışsınız :hhhhhh: Hem donanım hem de tecrübe anlamındaki upgrade işlemleri ile DEFY' a doğru gidiyorsunuz, söyleyeyim... :D

Bir süredir ara verdiğim gelişmelere devam edelim;

Bisiklet ile ilgili memnuniyetim günden güne artıyor. Yaptığım ufak modifikasyon işlemleriyle de bu his çok daha artmaya başladı. Sele üzerinde ufak bir ayar değişikliği daha yaptım. Seleyi değiştirme nedenim olan ezilme hissinin biraz azaldığını fakat tam geçmediğini hissetmek biraz can sıkıcı olmuştu fakat yaptığım kontrolle selenin alt demirinin yere paralel olmadığını farkettim. Yani sele yapısı gereği aşağı eğimli olsada eski selenin burnu biraz yukarı baktığı için alt demiri de yukarı doğru ayarlanmıştı. Su terazisi yardımı ile sele demirini yere paralel hale getirince sele görevini yerine getirmeye başladı ve pelvis bölgesinde yaşadığım ezilme tarih oldu.

Yaşadığım ilk düşme sonrası gidon bandımın sağ alt tarafı soyulmuştu. Bir süredir aklımda olan gidon bandı değişikliğini de bu arada gerçekleştirmiş oldum. Fiyatı ülke şartlarına göre biraz yüksek olsa da supacaz markasını tercih ettim ve bisikletimle uyumlu desenleri olan modelin siparişini verdim.

Fırsat buldukça binmeye, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bu yaz özellikle nabzımı eğitip daha düşük nabızlarda sürme planım var ama bu pekte kolay olmayacak gibi görünüyor. Zamana yayarak acele etmeden gelişmeye devam. IMG_20180601_163253.jpg IMG_20180601_163330.jpg IMG_20180601_163404.jpg IMG_20180602_161845.jpg IMG_20180602_171312.jpg

Gidon bandını ne kadara ve nereden aldınız ? Çok yakışmış.

Geri