Bisikletimle ilgili serüven devam ediyor. Memnuniyetimde de herhangi bir azalma söz konusu değil. Dün yaptığımız 79,6 km'lik Üsküdar-Riva-Üsküdar turunda da bana eşlik etti ve hiçbir sorun çıkarmadı.
Yaşadığım bir sele sorunu var, bunu sizlerle paylaşıp aynı zamanda da tavsiye almak istiyorum.
Bisikleti eğilerek kullanmak istediğimde selenin ön kısımları vücudumda ezilme yapıyor. Bu nedenle drop bar üzerine yatarak bisikleti çok kısa süre kullanabiliyorum. Bunu biraz araştırdım ve destek aldım.
(link) Bu sitede yer alan esneklik ölçülerine göre vücud esnekliğim chameleon grubuna giriyor ve in-between sele öneriliyor. Bunun sebebi, vücudum tam esnek olmadığı için yatarak kullandığımda kalça kemiğim de hareket ettiği için öne doğru yumurtalık arkasında kalan bölüm eziliyor ve kısa sürede acı vermeye başlıyor.
Daha sonra kilo ve ortalama hız bilgilerinizi girmeniz isteniyor. Bu bilgiler doğrultusunda da large olanı tercih etmem gerektiği belirtiliyor. Sunulan sele seçeneklerinden perinal bölgeye en az baskıyı yapan ve komfor sunan seleyi de seçersem Antares R1 veya R3 modelleri benim için doğru seçenek olarak görünüyor.
Tabii marka fizik olunca sele fiyatları da o ölçüde uçuyor. Selenin yapısını incelediğinizde şu an bisikletimde olan flat tip seleye göre daha eğik bir tasarımı olduğunu görüyoruz. Bu da perinal bölgeye uygulanan baskının çok azalması demek oluyor.
Sizler bu seleye muadil neler tavsiye edersiniz veya konuyla ilgili tecrübe ve fikirleriniz nelerdir?