Giant Contend SL 2

trainspotting35

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ağustos 2015
Mesaj
8.136
Tepki
23.369
Yaş
43
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@soulless Gerekli ısınma temposunda sürmeden hızlı tempoya geçtiyseniz sıkıntı olabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: soulless
Scudo

soulless

Daimi Üye
Kayıt
5 Temmuz 2017
Mesaj
354
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İstanbul
İsim
Turgay KASARCI
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@trainspotting35

Aslında tam da öyle oldu... Çok genç arkadaşlarımız vardı. Beşiktaş iskelesinden hareket eder etmez sürati hiç kesmedik. Daha önce hiç bu kadar diz ağrım olmamıştı. 3 hafta kadar önce Riva yolunda da 1700m tırmanış yaptık ama bu kadar ağrım olmadı.

Öncelikle bu hafta içinde sol dizimdeki ödem sorunları için prp tedavisine başlanacak. Şu ödemlerden kurtulmak istiyorum zira gündelik hayatımda zorlamıyor ama hala asla yere eğilemiyor, çömelemiyor ve dizlerimi tamamen bükemiyorum.

Sonra da dizlerimi güçlendirmek için özel çalışmalar yapmak istiyorum zira 39 yaşında bisiklet kullanmaya başladım tempoyu yavaş tutmalıyım diye düşünüyorum.

Bakalım zaman ne gösterecek...
 
  • Beğen
Tepkiler: inziva

inziva

Aktif Üye
Kayıt
23 Temmuz 2016
Mesaj
175
Tepki
175
Yaş
36
Şehir
Osmaniye
İsim
ökkeş
Bisiklet
Trek
Valla cok tesekkur ediyorum tane tane anlatiyorsunuz her seyi.
 

trainspotting35

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ağustos 2015
Mesaj
8.136
Tepki
23.369
Yaş
43
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@soulless Bizim de yol bisikleti ekibimizin ortalama yaşı 35 civarı belki daha da yüksek olabilir. Pazartesi günü Beylikdüzü- Sarıyer-Beylikdüzü yaptık. İlk km lerde hafif tempo ile sürdük ısındıktan sonra düzlüğü de görünce 35 km altına düşmedik. Bu soğuklarda ısınmadan yapılan her tur ciddi sakatlık riski doğuruyor ne yazık ki.
 

soulless

Daimi Üye
Kayıt
5 Temmuz 2017
Mesaj
354
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İstanbul
İsim
Turgay KASARCI
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@trainspotting35

Kademe kademe çıkarken son 2 turda limitleri biraz zorladım. Kesinlikle ısınmam gerekiyordu ve bike fit sonrası yeni ayarlara alışma sürecini de ekleyince ortaya bu sonuç çıktı sanırım. Bakalım zaman ne gösterecek, toparlanıyor yavaş yavaş.

@inziva

Rica ederim. Daha önce de belirttim. Otomobil kullanıcıları ve forum üyeleri her detayı paylaşır. Bu alışkanlıktan olsa gerek bisikletle ilgili sürece paylaşmaya devam ediyorum. Yenileri de gelecek...

Sol dizimde ön ve arka çapraz bağlarda oluşan ödem 3 ay geçmiş olmasına rağmen çok ama çok az ilerleme kaydetti. Ben de bu durumda prp tedavisini yaptırmaya karar verdim. Zaten düşünüyordum ve tavsiye edilmişti ama ekonomik olarak biraz beklemem gerekti.

Prp'nin açılımı kısaca; kanınızdaki trombosit oranına müdahele ederek ödemli bölgeye enjekte ediyorlar. Futbolcuların tedavisinde büyük oranda kullanılan bir yöntem. Bu şekilde ödemli bölgeye açılan savaş sayesinde iyileşme süreci çok hızlanıyor.

Tam bu tedaviyle ilgili randevu almıştım ki şimdi de sağ ayağımda topuğumun arkasında ciddi bir ağrı başladı. Pazartesi sürüşünden 1 gün sonra başladı ve 2 gündür devam ediyor. Merdiven inemiyor, ayak parmaklarımın üstünde yükselemiyor, hiçbir gergin veya gerilme gerektirecek hareketi yapamıyorum. Yürürken de tolere edebileceğim hafif bir ağrı oluyor.

Pazatesi sürüşünde limitlerimi fazla zorladım. Bazı rampalarda ayağa kalkarak sürüş gerçekleştirdim ve o bölgede bir yırtılma veya kas zedelenmesi oldu sanırım. Tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi gelirse memnun olurum. O bölgede aşil tendonunun alt kısmı var, acaba o bölgeye mi zarar verdim?

Ağrı olan kısım fotoğrafta tam olarak işaretli olan bölge ve aşil tendonuna işaret ediyor...

Hafta sonu bunu da kontrol ettireceğim.

Merhaba arkadaşlar,

Serüven devam ediyor ve ben de bunu paylaşmak istiyorum. Belki aynı şeyleri yaşayan olur, belki bu süreçte yaşananlar ve bisikletle ilgili gelişme çabalarım birisi için ufak bir detay olur diyerek anlatmaktan keyif alarak yazmaya devam ediyorum.

1 Ocak sabahı yaptığımız harika Rumeli Feneri turunda sağ ayak aşilimin alt kısmına zarar verdim ve bu nedenle fizyoterapist ve ortopedist tarafından spor yapmam yasaklandı. Bu süreçte yani tam olarak 38 gün boyunca tedavi gördüm. Prp tedavisi yapıldı ve bu süreç biraz acılı oldu. Sonrasında gün aşırı yapılan fizik tedaviler de çoğunlukla ağrılı hatta biraz bağırmalı geçti.

Nihayet Cuma günü ilk bisiklet sürüşümü fizyoterapist onayı ile gerçekleştirdim. Veledrom'da 120-130 civarında kalp atışı ve 85-90 kadansla tek molalı 35 dakikalık bir deneme sürüşü yaptım. Sonuç sevindirici zira prp yapılan sol dizimde ve fizik tedavi sürecinden geçen sağ ayağımda bir ağrı hissetmedim. Görünen, yeniden bisiklete binmeye başlayacağım düzenli olarak.

Tabii benim gibi bisikleti hayatına dahil edeli henüz 1.5 sene olmuş biri için 38 günlük ara biraz fazla oldu. Ayrıca bike fit sonrası sadece 2. sürüşü yaptığım için vücudumun da tekrar alışma süreci yaşaması gerekiyor. Biraz avuç içi ağrısı yaşadım ve ayrıca iki dizimde de sürüşün 25. dakikasından sonra inceden bir ağrı başladı. Dizin iç kısmında hafif sızlama şeklinde olan bu acıyı da hissedince 40 dakika izin verilen turu 35 dakikada bitirdim.

Uzun bir süre daha bu süreçte doktorlar tarafından verilen açma, germe gibi bir çok hareketten oluşan (toplamda 22 ayrı hareket) ev çalışmalarına devam edeceğim. Ayrıca dizlerimin de bir an önce güçlenmesi gerekiyor zira 35 dakikada dizde ağrı ve yorulma beni biraz başa döndürmüş gibi görünüyor. Yine de sağlığıma tekrar kavuşmak ve tekrar bisiklete binmek harika bir duygu.

Dizlerimi güçlendirmek için, vücudun dizlere yaptığı baskıyı azaltmak ve bunu kaslara dağıtmak için özel çalışmalar yapmak istiyorum. Bunlarla ilgili de her türlü tavsiyeyi dinler, araştırır ve söylenenleri uygulamaya gayret gösteririm.

Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen. Son durum budur arkadaşlar, bisikletle ilgili de bazı ufak değişiklikler var, onları da bu süreçte kısa süre içinde paylaşacağım.

--------------------------------------------------

Bir ekleme ile devam edeyim. Oturduğum semt bisiklet kullanımı için uygun değil. Tercih edenlere saygı duymakla birlikte, şehir içi araçların arasında bisiklet kullanmak bana göre değil. Veledrom ya da özellikle hafta sonu sabah saatlerinde güzel rotalarda bisiklet turları yaparak sürüş keyfimi yaşamaya çalışıyorum.

Haliyle dizlerimi güçlendirmek için ekstra çaba sarfetmem lazım. Daha önce forumda bahsedilen ve çok olumlu yorumlar alan kadans sürüşlerini yapmak için aşağıda yine eklemeyi uygun gördüğüm programı uygulamak istiyorum. Bunu uygulamak için, ara vermeden yapabilmek için de görünen o ki trainer almam gerekiyor.

Eğer ayarlayabilirsem trainer alarak bu idmanları yapıp uzun sürüşlerde beni üzmeyecek hale gelebilsinler diye dizlerimi güçlendirmek istiyorum.

"
1. gün (ısındıktan ve esnedikten sonra) 80-90 devirle 20-40 dakika arası çevirin, 5-10 dakika dinlenin (mümkünse bisiklet üzerinde kalın size en kolay gelecek bir tempoda gidin), ilk bölümü tekrarlayın ve dinlenin yorgunluk durumunuza göre devam edebilirsiniz veya zamanı, devri kısıtlayabilirsiniz, en önemli ilke kendinizi aşırı zorlamamak ve bitirmemektir .

2. gün dinlenin (15-20 dk normal zorlamadan rahat biniş temposunda da binebilirsiniz)

3. gün 90-100 devirle 20-40 dk arası çevirin, 5-10 dakika dinlenin, yorgun değilseniz tekrarlayın.

4. gün dinlenin (15-20 dk normal zorlamadan rahat biniş temposunda da binebilirsiniz)

5. gün dinlenin (15-20 dk normal zorlamadan rahat biniş temposunda da binebilirsiniz)

6. gün 100-120 kadans ile 1-5 dakika arası çevirin, 5-10 dakika dinlenin (mümkünse bisiklet üzerinde kalın size en kolay gelecek bir tempoda gidin) sonra tekrar 100-120 devirle 1-5 dakika arası binin, 5-10 dakika dinlenin, bu şekilde yorgunluk durumunuza göre 5-10 set kadar yapmaya çalışın.

7. gün dinlenin. "

Pazar günü saat 10:00 gibi Tuzla tersane istikametine doğru sürerken karşı taraftan bir Giant Contend Sl 2 geçti, son anda gördüm seslendim fakat duymadı.
 

Dosyalar

kerem.erdogan

Aktif Üye
Kayıt
15 Temmuz 2017
Mesaj
145
Tepki
321
Yaş
42
Şehir
İstanbul
İsim
Kerem Erdoğan
Bisiklet
Giant
@soulless O bendim sanırım. Genelde selamsız geçmemeye çalışırım ama gerçekten duymadım :)
 

soulless

Daimi Üye
Kayıt
5 Temmuz 2017
Mesaj
354
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İstanbul
İsim
Turgay KASARCI
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@kerem.erdogan Rica ederim, önemli değil. Başka bir sürüşte karşılaşmak dileğiyle...
 
  • Beğen
Tepkiler: kerem.erdogan

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@mehmetsunu

Cevap,dünyada satılmamış olabilir,

1519053064299333284057.png

16 ağustos 2015 'de alındı,2012 model tcr,çoktan kendini amorti etti bile,
Acaip seri bisiklet,alū 'kadro pedalsiz 7.5 kilo gelmişti
 

soulless

Daimi Üye
Kayıt
5 Temmuz 2017
Mesaj
354
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İstanbul
İsim
Turgay KASARCI
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@kerem.erdogan
Evet, önceden de konusu geçmişti. Bostancı Tuzla rotası da bu buluşma için son derece uygun.
 
  • Beğen
Tepkiler: karanfill

kerem.erdogan

Aktif Üye
Kayıt
15 Temmuz 2017
Mesaj
145
Tepki
321
Yaş
42
Şehir
İstanbul
İsim
Kerem Erdoğan
Bisiklet
Giant
Giant Contend ile TCR'ı karşılaştırmak anlamsız. Contend serisi alüminyum Defy serisinin yerine gelmiş bir model.

Öncelikle Contend serisi bir çok basılı ve çevrimiçi bisiklet yayını tarafından 2017 yılının en iyi fiyat/performans oranına sahip bisikleti seçildi. Hatta Bicycling Magazine yazarının ilk cümlesi şu şekilde olmuştu: "süper pahalı harika bisiklete asıl olmak kolaydır. ama uygun fiyatlı bir bisiklet kalbinizi çalıyorsa orada özel birşey vardır."

Ayrıca Contend daha çok yeni başlayan veya birden çok amaca yönelik kullanacaklar için tasarlanmış bir model. Yol bisikleti de olsa bagaj delikleri var mesela. Safkan bir yol/yarış bisikleti değil. Safkan yol bisikleti arayan birinin tercih edeceğini de sanmam. İrfan Türetgen Cyclist Türkiye'deki incelemesinde de aynı konu üzerinde durmuştu.

Diğer bir konu ise maddi yönü. Hadi diyelim, TCR almaya karar verdiniz. 6 bin tl'yi gözden çıkarmanız lazım. Contend ise neredeyse bunun yarısı kadar fiyata sahip.

Fiyat konusunda çok rekabetçi. SL 2 tiagra setli, son zamla bile 4000TL altında fiyata bulunuyor. Bu fiyata tiagra setli salçano anda bulursunuz.
 

Mustafa Zeybek

Bike destroyer
Kayıt
10 Aralık 2016
Mesaj
2.861
Tepki
5.986
Şehir
Denizli
İsim
Mustafa
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@soulless
Geçmiş olsun. Diz ağrısı çeken biri olarak okurken dizlerim sızladı. Randevum perşembe günü. Bisiklete alınması gereken şeyler var ama dizlerime ne olduğunu, ne olacağını bilmediğim için öylece bekliyorum. Çok kötü bir durum, kimsenin başına gelmez umarım. Bu prp nin bedelini merak ettim bir de.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Mustafa Zeybek

Hemen sana bir çözüm ,chia tohumu,mustafa bir bardak çaya 1 çay kaşığı,eğer bardak büyük ise bir tatlı kaşığı 1 yıldır kullaniyorum,diz ağrısı yok eklem yerlere iyi geliyor,birde kemik çorbası acaip,
 

Mustafa Zeybek

Bike destroyer
Kayıt
10 Aralık 2016
Mesaj
2.861
Tepki
5.986
Şehir
Denizli
İsim
Mustafa
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Kudret Kurtcebe
Kudret abi bu konuyu senin açtığın bir konuda da konuşmuştuk. Benim durumum biraz farklı. Farkına varmadan seleyi 2-2.5 cm yüksek tutmuşum. Bu şekilde nereden baksan 600-700 km kullandım. Aptallık edip vücudumu dinlemedim. Hareketlerimde kısıt yok ama pedal çevirme hareketi yapınca sol dizin dış tarafı baya baya tıkır tıkır ediyor. Ve sürekli dizlerimde bir ağrı durumu var. Geç olsa da okula gitmek dışında sürmeyi bıraktım. Doktor ne diyecek, mr' da ne çıkacak bakacağız.
 

soulless

Daimi Üye
Kayıt
5 Temmuz 2017
Mesaj
354
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İstanbul
İsim
Turgay KASARCI
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Mustafa Zeybek
Size de çok geçmiş olsun. Ben de sınırlarımı zorlayınca bu sorun başıma geldi. Şimdi en başa döndüm. Pazar günü 25 km bir sürüş gerçekleştirdim ve sanki 100 km sürmüş gibi yoruldum. Bugün trainer'ım da geliyor. Evde de kadans çalışmalarına devam edip bir an önce eski durumuma gelmeyi istiyorum. Prp tedavisi bildiğim kadarıyla ödem ve yırtıklar için kullanılıyor. Sizin durum bahsettiğinizden anladığım kadarıyla mekanik bir sorun gibi duruyor yine de buna doktor karar verecek. Prp tedavisi 3 seanstan oluşuyor ve bunun bedeli seans başına 750 TL... Araştırılabilir tabii ama 700 TL altında yapan bir yer bulamadım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek

Mustafa Zeybek

Bike destroyer
Kayıt
10 Aralık 2016
Mesaj
2.861
Tepki
5.986
Şehir
Denizli
İsim
Mustafa
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@soulless
Teşekkür ederim. Doktordan sonra ben de yazarım buraya. Prp benim için bir seçenek değilmiş :confused:
 

soulless

Daimi Üye
Kayıt
5 Temmuz 2017
Mesaj
354
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İstanbul
İsim
Turgay KASARCI
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Son fizik tedavi seansından sonra yeni aldığım trainer ile kadans sürüşlerine de başladım. %100 bir iyileşme olmadı ama çok ciddi oranda ilerleme sağladık. Verilen egzersiz hareketleri ile süreç devam edecek. Yukarıda da belirttiğim forumda da yer alan kadans idmanlarını yapmaya çalışacağım. Excel'de 7 günlük idmanları haftalara dağıtan bir çizelge hazırladım ve odaya astım. Her idmanı işaretleyip düzenli takip yapmayı düşünüyorum. Bir an önce eski formuma ve hedeflere doğru yol alma zamanı...

IMG_20180223_191300712.jpg
 

Mustafa Zeybek

Bike destroyer
Kayıt
10 Aralık 2016
Mesaj
2.861
Tepki
5.986
Şehir
Denizli
İsim
Mustafa
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@soulless
Dizinize kuvvet. Bu arada konuyu ilk gördüğümde bisikelti çok pahalı bir şey sanmıştım, çünkü çok güzel görünüyordu. Bu görüntüye göre gayet uygun fiyatı.
 

soulless

Daimi Üye
Kayıt
5 Temmuz 2017
Mesaj
354
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İstanbul
İsim
Turgay KASARCI
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Mustafa Zeybek
Teşekkür ederim. Ben de büyük bir keyifle kullanıyorum. Hiçbir bilgim olmadan sadece görünümüne hayran olarak almıştım zaten :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek

Mustafa Zeybek

Bike destroyer
Kayıt
10 Aralık 2016
Mesaj
2.861
Tepki
5.986
Şehir
Denizli
İsim
Mustafa
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@soulless
Bir miktar daha ucuza 105 setli btwin var ama estetik önemli :islik: decathlon' un biraz renk çeşitliliği getirmesi ve cesur tasarımlar yapması lazım bence. (yol için)