Scudo Sports

Giant Alpecin takımını antrenman sırasında araba biçti

@GLN

Hollanda'da donanımsız bisiklet kullanımı fazla, ama oralarda bisiklet kültürü ve altyapısı bizdekine göre fersah fersah ileride. Orada standart bir bisiklet kullanıcısının maruz kalabileceği tehditler ile bizdeki arasında uçurumlar var.

Üstelik oradaki ekipman kullanımından bahsederken, normal şehir için ulaşım için bisiklete binme tipinden bahsediyorsunuz. Hollanda'da 25+km/h ile seyredecek olan bir yol bisikletçisi de, dağdan taştan hoplayıp zıplayacak, ormanda, bozuk yolda gidecek dağ bisikletçisi de kaskını takıyor. Bizde standart trafiğin tehlikeleri, Hollanda'da gibi bir ülkedeki yol bisikletçisinden, dağ bisikletçisinden de fazla.

Dolayısıyla ülkemizde şartlar bu haldeyken, insanların size "kaskın nerde" diye sormaları, ayrımdan falan değil, güzel kafatasınızı ve sağlığınızı sizden daha çok düşündüklerinden kaynaklanıyor. (ped, ayrı bir konu. Onun daha çok konforla alakası var) Bunu bir imkan meselesine indirgeyip, normalleştirmek doğru değil.

İnsan önce kendi sağlığına saygılı olmalı.

Scudo
Kendi insanımıza acımasızca laf atanlar okusun görsün bunu ! Haber için sağolun. Yaralılara da acil şifalar..

Baktımda hala laf söyleyenler var. Yav bi çekin gidin Almanya'da İtalya'da İspanya'da sürün o zaman. Ülke dışına hiç çıkmamış Allah bilir. Gelip burada kendi milletini kötülüyor. Dellendiriyor beni bu kafalar kusuruma bakmayın.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@MBB "Yav bi çekin gidin Almanya'da İtalya'da İspanya'da sürün o zaman."

ben kendim gitmek yerine ülkedeki odunları göndermeyi tercih ederim ki ülke rahat bir nefes alsın. avrupalılar kendi ülkelerindeki odunlardan rahatsızlık duyduklarında onlara da gidin o zaman türkiye'ye deniyor mu acep?

@ozgur908
Benim oradaki tavrım toplumsal anlamda ülkesindeki toplum adına bir bakış açısı getirmeyen, gelişmesi düşünce anlamında ilerlemesi için bir çaba sarfetmeyen, hiç değilse daha iyi bir toplum olabileceği için sadece düşüncede bile kalsa faaliyete geçmese de fikir üretmeyen ama tüm bunlara rağmen armut piş ağzıma düş mantığıyla toplumun gelişmesini bekleyen birde üstüne kötüleyip başka ülkeleri övenlereydi bu lafım. Saygılar.

@MBB

bunu söyleyerek nasıl bir bakış açısı getirdiniz ben merak ettim şimdi. çok zekiceymiş teklifiniz.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
@Mert E.
O yazımda ben kesinlikle bisiklet kültürlerini karşılaştîrmadım hollandanın bisiklet güvenlik sisteminin Türkiye den ilerde olduğu açık. Ben daha çok bisikletliler arasindaki kopukluktan bahsettim.Köyünde , semtinde , kasabasında gezmek ve ya etini , sütünü , yumurtasını karşılamak için bisiklet kullanan birisini ötekileştirmekten bahsetmiştim

Hollandadaki donanımsız kullanım tabiki şehir içinde yaygın . Uzun turcuların çoğu donanımlıdır. Bu Türkiye'dede böyle en azından ben uzun yolda hiç donanımsız bisikletli görmedim.

Son olarak ben kaskından pedine kadar kullanan biri olarak insanların az çok kendini düşünme zekası olduğundan böyle dayatmaları uygun bulmuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
@Engin er.
Açıkları kapatmaya değilde açığı iyice yarmaya neden uğraşırki insan. Bende bunu merak ediyorum.

@eyupozturk Katılıyorum Fransa'da bir çok defa araba sürdüm, yaya geçidini fark etmeyin de görün ne oluyor ? Bizde ise hakkımız olan yaya geçidinde adamı durdursanız ki bir kere yaptım , sürücü egosunu örseledim diye koltuktan demediği laf,etmediği hareket kalmadı.

Öncelikle yaralananlara geçmiş olsun. Allah kimseye kaza bela vermesin.
Gelelim olayın bize yansıyan tarafına. İspanya'da kaza oluyor, tartışması bizim milleti bölüyor. Ne kadar tahammülsüzleşmişiz de farkında değiliz. Biz, kendi kendimizi ötekileştirerek ancak daha da geriler, kapitalizmin kaybetmemek için elinden geleni yaptığı ideal pazar olmaktan hiç bir zaman kurtulamayız. Ben, her alanda gelişmenin birlik beraberlikten geçtiğine inananlardanım.

• Beğen
Tepkiler: hakan64
@MBB

dilim döndüğünce düşündüklerimi aktarayım; aslında çok zor değil, açıkları arama kaygımız bu açıkların bize verdiği maddi, manevi ve bedensel zararlarından rahatsız olmamız. bunların üstünü, bak diğer ülkelerde de oluyor, bize mahsus şeyler değil, o zaman bizde olanlar kabul edilebilir demek bu olanları meşru zemine oturtmaktan başka hiç bir işe yaramıyor maalesef. amaç açık aramak, abalıya vurmak, bağcıyı dövmek değil, bunun bir hakikat olduğu ve bu gerçeğin hepimizi rahatsız ediyor olması. susun, kötülemeyin, kol kırılır yen içinde kalır güdüsüyle hareket etmek herhalde kimseye bir fayda getirmeyecek. yani akılcı bir hareket değil. olsa olsa bu şiddetin devam etmesine yarayacak hareketler. "ülkemizde bisikletliler hakkında kanunlar yetersizdir, yetersiz olan bu kanunlar uygulanmamaktadır, ve gelişmiş batı devletleri bu konuda bizden çok daha başarılıdır." bu cümlede bizi rahatsız edecek kısım, bu konuda zaaflarımız olması, bunu önlemek için yapılanların artması gerekli olması gerekirken, biz daha çok biz avrupadan geri olmadığımızı ispata çalışıyoruz, "bakın onlar da ne kadar barbar ne kadar aşağı, kurallara falan uymuyorlar" gibi oldukça saçma, var olan düzeni kutsayan, bir argümanla yola çıkıyoruz. efendim kısaca böyle özetleyebilirim düşündüklerimi. ülkeyi terk edip ispanya, almayada bisiklet sürmek konusuna gelince; bence oraya gelmeyelim...

@Erkin Kalender

Bugüne kadar 85 uyarı cezası puanınız var. Ben şimdi 10 puan daha kural ihlalinden ekledim 95 oldunuz. Bir daha büyük harfle yazı yazar veya herhangi bir kuralı ihlal ederseniz, site sizi otomatik olarak uzaklaştıracaktır.

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
@Erkin Kalender Bilgisayarınıza Ekran klavyesi yazıp açarsanız oradan CAPS LOCK kapanır. Ben sizi kapatmadan siz orayı kapatın isterseniz. Ne yapmaya çalıştığınız ortada ancak ...

bir doktor sizi muayene ettikten sonra tespit ettiği sorunu size söylemez ve bedeninizi kendi haline bırakırsa ya da doktorun gözardı ettiği bu sorunu siz tespit ettiğinizde doktora mağdur olmasın diye hiçbir şey yapmaz, eleştiri getirmezseniz iyileşebilir misiniz? bisikletini trafikte düzgün bir şekilde kullanan sürücü zaten trafiği hafiflettiği, emisyonu azalttığı ve diğer insanlara örnek olduğu için kendi üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. burada çabalama sorumluluğu devlet birimlerine kalıyor. @Erkin Kalender arkadaşın anlattığı olayda olduğu gibi devlet birimlerinin (polis vb.) sorumluluğu mağduru sus pus etmeye çalışmak değildir. affedilmeyecek suçlar ülkenin itibarı zedelenmesin diye göz ardı edilemez ya da mağdur insanın hakkını araması engellenirken suçlunun kollanması kesinlikle kabul edilebilir bir durum olamaz. bisiklet yoluna park eden hatırlı şahsa ait otomobile ses çıkarmayan polis siz bisikletinizle bu arabayı çizdiğinizde tutup tepenize çökecekse bu pisliği görmezden gelseniz bile kokusu burnunuzu yakar.

Konuyla alakalı bir bilgi. Degenkolb ameliyattan çıkmış. Doktorunun açıklamasına göre iyileşme süreci 3 ay. Dege muhtemelen bahar klasiklerini kaçıracak.

"Ya sev yar terk et" akımı yine liste başı.
Eleştirmek, fikir beyan etmek vatan hainliği. Nasıl olur da devletin açığını ararsın.

Birlik ve beraberlik diyenler neden birlik ve beraberligi bozacak isler yapar?
Bu birlik ve beraberlik lafi aslinda gucu elinde bulunduranin yuzugunu opturmesi gibi bir sey aslinda. Birlik ve beraberlik istiyorsaniz hak edene hakkini vereceksiniz. Ben kelle koltukta bisiklet suruyorum, bizimkiler bakin gordunuz mu irada da oluyor deyip seviniyor. Evet orada da oluyor ama oran nedir? Olasilik nedir? Olasilik ayni dediginiz anda kusura baknayin raha fazla okumam bile o mesaji.

E madem olasilik ayni degil bizimbdurum daha kotu e o zaman kendi kendine duzelmesini beklemek mi daha mantikli yoksa sikayet etmek mi?
Yerinde oturan hic birbsey yapmayan demis birisi yukarida. Bisikletci, dernek ve gibi stklar vasitasiyla bu arayislari destekler, etrafini.bilinclendirir ve kendisi bisiklet surerkrn ornek olur. Daha fazla ne yapsin?
Aglamayana meme yok arkadaslar bunu ogrenin artik. Nasipse olur kafasini birakin, yetti vallahi.

Ortada bi yanlış var, o yanlışı gösterenlere saldirmak yerine duzeltmeye çalışmak daha mantikli degil mi?
Biz burada yanlislari dile getirince yabancilar vaay turkiye Igrenmis mi diyecek saniyorsunuz? Yoksa vay be adamlar hakkini arıyor bunlar ileride gelisir mi der?

Ortafa bir gercek var herkes de kabul ediuor. Kazalar her yerde olur ama turkiyede avrupaya gore daha cok olur. Buna ragmen herkes bu konuda anlasmis olmasina ragmen gene kavga cikiuor. Sonra birlik ve beraberlik laflari falan. Biule konusarak daha da uzaklastiriyorsunuz insanlari.

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
@Ozan k. Birlik beraberlikten ben bahsettim ancak nerede ve ne zaman birlik beraberliği bozacak bir şey yaptım? Kaldı ki kimseyi kırmamak adına yazdığım kelimeleri özellikle seçerek yazmaya özen gösterdim. Fark etmeden böyle bir şey yaptıysam beni uyarmanızı ve şu yazınızda bunu sezdim demenizi rica ederim.

Geri