Scudo Sports

Getoech''dirt jump pro'' Kadro inceleme

@boxtubing

ancak sadece güzel hoş görünüyorla tevsiye edilmez bu kadro...

nerelerde denediniz??
ne kadar zorladınız kadroyu???

drop lara dayanırmı freeride için kullansak??

yada kartepede ki yarışa katılınabilinirmi?? dayanırmı??
bunların cevabını alırsak çok memnun olurum...

• Beğen
Tepkiler: Yavuz Bozkurt
Scudo
@gvenc

60 kiloyum kadroyu kendimce epeybi zorladığımı söyliyebilirim ve ilk freeride bisikletim, ilk Fr kadrom yani acemiyim, hor kullandığımı söyliyebilirim. kadro tertemiz ve sağlam bi kadro bence

bu kadroyu ben de kullanıyorum epey kartepe yarışları hakkında pek bilgim yok ama ben epey yerlerden atladım(1,5-2 metre kadar) droplara dayanacağından eminim freeride tarzına uygun bi kadro bence yeni başlayanlar için çok güzel olur.

• Beğen
arkadaşlar hussar jump ile geotech dirt jump arasında kaldım ne yapcam hangisi iyi

bu ikisi arasında tabiki geotech dirt jump ama daha iyi kadrolar da var ama illa ikisinden birini tercih edicekseniz geotech dirt jump dur.

• Beğen
bu kanıya nerden vardınız biraz açıklama yaparmısınız rica etsem

Zaten 1. olarak kadro sağlamlığı olarak internetten araştırırsanız farkı görürsünüz vede geotech jump kadrosu ozel yapımdır yani hareket içindir hussar ın kadrosunu ise dağ bisikleti olarak kullananlar da var hussar ın kadro boyu olarak tam bi bilgim yok ama geotech den yuksek olduğu kesin ;)

• Beğen
başka fikri olan yokmu?

araştırdım ve hussar jumpdan yana oldum :D

Benim şahsi fikrim fiyat/performans olarak Hussardan yana. Arkadaşlar herzaman minicik kadro iyi değildir, herkes sanıyorki 12" kadro olsa ondan iyisi yok. İşte durum öyle değil. Kadro boyu küçüldükçe üst boru uzunluğu açıyı tutturmak için mecburen kısalır, bunun yanında birde head angle dediğimiz maşanın yere göre açısıda artmaya başlarki buda hem kadroda alın borusunun girdiği boruyu daha fazla zorlar ve barspin gibi hareketleri kısıtlar.
Çok uzun üst boruda bazı durumlarda iyi değildir. Eğer boyunuz fazla uzun değil ve uzun üst boru kullanıyorsanız bunny çekmek sizin için daha zor olacaktır. Herkes boyuna uygun kadroya binmeli ve kadro kadar önemli olan başka şeylerde var onlarda kullandığınız maşanın uzunluğu ve gidonunuzun yüksekliği. Ön kısmı çok yüksek bir bisikletle evet çok kolay bunny hop yapılır fakat çok yüksek yapılamaz. Aynı zamanda 180 gibi hareketlerdede çok yüksek ön kısım sizi zorlar. Benim boyum 180 ve en son kullandığım bisiklet 14 inç ti ve 100mm maşayla ben 30mm riser 710mm gidon kullanıyordum ki bu benim için en uygun kombinasyondu. Sizlerde birkaç parça değişikliğiyle size göre en uygun kombinasyonu bulmalısınız.

@Doruk Atay

birşey sormak istiyorum...
peki street anlamında değilde FR anlamında tercih etmek istesek hangisi daha ön plana çıkar boy olarak seninle aynıyız..

bu kartepe downhill yarışında kullanabilmek istiyorum veya bu nisan ayında yapılacak olanda...

bu iki kadroyu da görmedim denedim.
ama merak ettiğim geotech bouncher mı daha dayanıklıdır bu tarz bi sürüşe
yoksa hussar jump mı?? 130mmlik maşayla??veya 140mmlik?..??

@gvenc

Light FR anlamında yine hussarı tercih ederdim. Şimdiye kadar kırıldığını duymadım. İkisinide kullandım ben ve ikisinide yüksek maşalarla kullandım sonuç olarak hussar bana daha rahat gelmişti.
Kartepe konusuna gelince o tip bir parkurda hardtail la başarılı olmak imkansız gibi birşey. Ancak eğlencesine girebilirsiniz. Kürsüye çıkan 3 tane bisiklet 160-180mm çalışan makinelerdi. Diğeride arkası 100 önü 140mm ;)

• Beğen
Tepkiler: Güvenç Terzierol
bu kadroyu hem street hemde 50 100 km turlarda kullanabılırmıyım acaba fıyatı ve gorunusu cok hosuma gıttı ;D

@sonEr´´

sakın tura çıkmaya çalışma :D paramız bittiğinde mecbur olarak kızıltopraktan Tuzlaya dönmek zorunda kalmıştım o yüzden tur için sakıncalı :D :D 4 ay oldu hala bacaklarım ağrıyo :D

Bende bu kadroyu almayı düşünüyorum da izmirde satılan bir yer biliyor musunuz?Ya da delta bisikletten nasıl alabilirim ?

geotech bouncer ın kadro boyutlarını bilen arkadaşlar varsa yazabilirler mi?

@Doruk Atay

abi peki geotech in kırıldığını duydunmu ve rahatlık da kişiye göre değişir bnde ikisinide kullandım bana görede geotech daha rahat :)

@arda çıbıkçı

Daha çıkalı ne kadar olduki duyiyim?...
Kadroyu kişisel olarak değerlendirmedim, Hussar üst boru uzunluğu kadro yapısı baz alındığında Bouncer dan daha iyi bir kadrodur. (Nokta) O kadar tecrübeniz varsa buyrun neye göre rahat yazdığınızı bizde bilelim.

• Beğen
Tepkiler: cannameli
hussar jump aldım çok memnunum getoech i yakından görme fırsatımda oldu pişman olmadım.

Geri