İlk kazam;
Şehir bisikletim var ama üzerinde mtb lastikleri 2.0 lik dişli, Selekleri bilen bilir (Güllük caddesinin sonundaki antalyanın ilk AVM'i) üstteki yokuştan alttaki yokuşa bisikleti döndürerek girebilirmiyim dedim bisikleti yatırayım derken yerdeki kaygan taşa denk gelen dişler kaydı ve yerdeyim
Bisiklet: Golden Wheel
Sonuç: Domuz gibi bir çocuk - Hiçbir şeyi olmayan bir bisiklet - Meraklı ve endişeli bir şekilde bakan kalabalık, elektrikli bisiklet sürücüsü, anne/baba.
İkinci Kazam;
Nerdeyse bütün bisiklet haklarımı doldurmuş (Uçurumdan aşağı uçan Sedona ve Mosso(2) Kamyon altında kalan Kron (1) ve Trek (1) Ekstradan çalınan 7 tane (İçlerinde 1 tane KMT 2 tane Specialized) bisiklet) ve bisiklet isteyen biri olarak Ailemin bana aldığı müthiş ve Süper ötesi Salcano Excel bisikletim ile Seleklerden Cumhuriyet meydanına doğru kaldırımdan giderken belediyenin rüzgarda direk devrilmesin diye altına bir kalıp beton dökmesi benim son anda görmem (Görmek hiçbir işe yaramadı) neredeyse 30-38 km/h hızla giderken çarpmam, havada (KASKSIZ ve pantolonlu) takla atmış üstüne birde bisiklet kendi canını düşünürcesine benim üzerime düşmüş olması ve en acısı ise 15 dakika boyunca bekleyip hiç kimsenin yardıma gelmemesi, en komiği ise pantolon düğmemim özgürlüğünü ilan etmiş olması ve yara bere
Bisiklet: Hyundai Excel (Çaktırmayın)
Sonuç: Düğmesi kopan ve cep kısmından yırtılan pantolon, yüzde dirseklerde ellerde sürütünme yaraları, bisikletin sele borusunun ağzında eğilme,
Üçüncü Kazam;
Bu kaza sayılmaz herhalde keza çok acıklı bir hikaye olan yol bisikletine başlangıç bisikletim olan oldukça dayanıklı ve takla atmaya izin vermeyen xrs070'in çelik gövdesi sayesinde kurtulduğum (12 kilo ama olsun

) ufak bir kaza. İsmetpaşa durağından Markantalya durağında tramvay yolundan gidiyorum yokuş yukarıda olsa bi 30-40 hızımı korumaya çalışıyorum tabi yol boyunca mazgallar yola yatay yerleştirilmiş ki bu benim işime gelmekte

tabi o son mazgal hariç ! o mazgal, o lanet olası mazgalı son anda gördüm

ve ön lastiği kurtardım ve selemin arkasına doğru kaydım bisiklet takla atmasın diye, arka tekerlek o mazgala girdi ve Tıssss diye bir ses duydum. Lastik patlamış yılan ısırığı olmuş (Kafamda kaskım elimde eldivenim vardı) şükrettim evime kadar yürüdüm...
Bisiklet: Salcano Xrs070
Sonuç: Patlayan arka iç lastik - Hiçbirşey olmamış gibi hayatına devam eden insanlar
Dördüncü Kazam:
Bu kaza çok güzel en iyi en kompleksi kaza olmakla bisiklette kendi ile gururlanmış hatta gururundan arka jant havaya doğru kalkmıştır kesin... Kadriyeye doğru ilerliyorum arka tarafta koptuk 3 kişiyiz Madran Palace otelinin önündeki keskin viraja çok geniş girdim ve kaldırıma tekerleğim sürttü... Sonrası malum yerdeyim, kafamda kask olduğu için yüzüme birşey olmadı sol kolumun dirseğinde yara ve zedelenme oldu 2-3 gün bisiklete binemedim üzerimde Jack Wolfskin polarım olduğu için beni epeyce korudu kolumda bir delik olmuş daha yeni fark ettim (Poların kolunda kendi kolumda değil

) sonra gruptaki abilerin yardımı ile dolmuşa binip evime gittim...
Sonuç: Hiçbirşey olmayan Hİ-TEN bisiklet (Üzerime düştü yav canının kıymetini biliyor tabi

) ufak yaralı bir sağ dirsek - kaza sonrası görülen (Adrenalin yüzündenmiş) Yeşilimsi bulut ve sarımsı arabaların etkisi - 14.5 dakika boyunca bisikletten vazgeçmek için bahane uydurmak (Tabi hepsini evrim teorisi gibi çürütmek ) - Antremanlara gidememek - Büyük abdest yaparken sağ bel kısmımım bir süre acıması - dönerken, dolmuşta pantolonu yağ olmasın diye uyardığım kızın telefonun mesaj kısmına "Çok iyisin, hayatın boyunca böyle ol

" diye yazıp bana göstermesi sonucunda oluşan kafa karışıklığı...
Beşinci Kazam:
Bu kaza çok hafif; Yörükoğlu kavşağının ve ilerleyen yolların kapalı olması sonucu köy yolunda ilerlerken önümdeki Yeşil Station Wagon Seat Leon araca aniden durması sonucu araca kafa atmış şans eseri Kahve'nin önünde ve takla atılmaması sonucu benim araç sahibine "Arabada birşey varmı abi ?" sorusunu yöneltmem ve cevap olarak "Arabada birşey olsa ne olacak ?" cevabını yapıştırmış ve "Birşeyim yok abi sağolasın" diyerek adamın arabasını sollayıp trafikte hızlıca ilerleyip anayola çıkmam ile sona ermiştir...
Sonuç: Şaşkın bakışları ile bizleri izleyen köy halkı - Yine hiçbir şey olmayan öküz ölüsü bisiklet - Arabanın arkasındaki lastik izi
Evet, bisiklete başladığımdan beri (5 yaşımdan beri) yaptığım bütün kazalar bunlar küçüklüğümden beri defansif sürdüğüm için (Genellikle yokuş inmekten değil çıkmaktan hoşlandığımdan olabilir) hiç kaza yaşamamış gibiyim kamyon altı kazalar çok ilginç bisikleti yol kenarında bırakmam veya yol ortasında bisikletime kamyon ve araba çarpmasıdır... Hepinize kazasız belasız defansif sürüşler