Scudo Sports

Geçirdiğiniz ve atlattığınız kazalar

@Uğurcan_9 Sen 17 yaşındasın diyelim..ehliyet 18 yaşına girenlere veriliyor..Sende trafikte araba kullanmak istiyorsun.O hesap biraz daha beklemen lazım.Yasalarla başın derde girmemesi için.Ve güvenliğin için

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Scudo
Topkapi habibler tramwayi boyunca gidiyordum. Karedeniz duragina geldigim de yol bostu ve kaldirimda vir cift yuruyordu. Ben 28 le filan gidiyordum. Birde cift soldan saga dogru yurumeye basladi. Duduk caldim seslendim duymadilar sonra bende gorur dururlar diye dusundum yavaslamadim bile. Sonra kadina benim geldigim arafta erkek ise yanindaydi. Ve cifte carptim. Kadini teget gectim ama gidon erkege surttu bende frene basinca yere kapaklandim. Sakince kalktim bisiklete bindim. sert bir sekilde abi kor musunuz yaa dedim ve adam yuzume degilde tekerime bakarak evet koruz dedi. Ben iptal. Gorme engelli olduklarina dair en ufak bir belirti olmayan bir cifte az kalsin zarar veriyordum. :(

Pendik köprüsüne inerken e5 yan yola girmek için olan yola girdim kurallar dahilinde normal hızla ilerliyorum, park halinde önü bana bakan sürücüsüyle ta nereden göz göze geldiğim bir araç aramızda 5 metre ya da daha az mesafe kaldığı anda birden önüme kırdı allahtan kaldırım boştu da ordan geçtim yoksa ilk kazamı yapmış olacaktım. Benim yerimde bir motorlu taşıt olsa kesin çarpardı. Bunun dışında e5 yan yoldan mıy mıy mıy ilerlemedigim halde sol şerit boş olmasına ve benim sağ şeriti kaplamayacak ama trafikte bende varım diyecek şekilde sürmeme rağmen yanımdan silme geçen o sürücüleri de önüme kıran araç sürücüsünü andığım gibi bi güzel andım.

Bisiklet yolunun karanlık ve ağaçlık bölgenin içinde bitmesiyle sonundaki büyük taşa vurup takla aldım. Bu Konya'yı bisiklet yoluyla flan övüyolar ya Yalan hepsi, gösterişten başka birşey değil. Konya'da bisiklet yolundan gitmeyin yeter. :(

• Beğen
Tepkiler: cngz
Peki , teşekkür ederim
@StevenDiaz07
:)
@StevenDiaz07

@Uğurcan_9
Gittiğin mesafe çok uzak değilse tempolu yürü oda spor olur. Seneye de bisikletle istediğin gibi gidersin sıkıntın olmaz :)

babama yetişmek umuduyla bisiklet yoluna keskin bir dönüş yaptım birde yerde su vardı ister istemez düştük. yetmedi acaba bu çocuk nerde kaldı diye arkasınada bile bakmadı bastı gitti o heyecan ile ona yetişince öğrendi :D

iki gün önce bir araba yanıyla bana çarptı ama neyse ki ciddi birşey olmadı (yanıyla nasıl olur demeyin görsele bakın) :naslyany:

yer: poligon.. iki şeritli gidiş yolunun sağ tarafını park halindeki araçlar gaspetmiş durumda. sol taraftaki tek şeritten trafik ağır ağır akıyor. bu şekilde ilerlemekten sıkılan öküzcan, sağ aynasını bile kontrol etmeden bi anda sağa çıkış yaptı. oradaki dar koridordan ilerleyip 2 araç geçince madalya takıyorlar sanırım.

tabi ben böyle bir hareketi beklemediğim için hemen duramadım, haliyle aracının yanıyla bana çarptı, neyse ki yere düşmedim. bizim öküzcan sonra kaçmaya çalıştı (bu nedenle öküz diyorum yanlış anlaşılmasın) ama ileride koridor iyice daralınca fazla uzağa gidemedi. yanına yaklaştım, camını açtı hemen arabeske bağladı "bu aralar kafam çok dalgın kusura bakma" dedi elli defa özür diledi..

böylece ilk kazamı atlatmış oldum, umarım gerisi gelmez!!!

https://i.hizliresim.com/d0dzor.jpg

@Türka¥ allahtan özür dilemiş ve onun dediğine göre istemeyerek yapmış inadına sığırlık yapanlar çok..

İlk kazam;
Şehir bisikletim var ama üzerinde mtb lastikleri 2.0 lik dişli, Selekleri bilen bilir (Güllük caddesinin sonundaki antalyanın ilk AVM'i) üstteki yokuştan alttaki yokuşa bisikleti döndürerek girebilirmiyim dedim bisikleti yatırayım derken yerdeki kaygan taşa denk gelen dişler kaydı ve yerdeyim
Bisiklet: Golden Wheel
Sonuç: Domuz gibi bir çocuk - Hiçbir şeyi olmayan bir bisiklet - Meraklı ve endişeli bir şekilde bakan kalabalık, elektrikli bisiklet sürücüsü, anne/baba.

İkinci Kazam;
Nerdeyse bütün bisiklet haklarımı doldurmuş (Uçurumdan aşağı uçan Sedona ve Mosso(2) Kamyon altında kalan Kron (1) ve Trek (1) Ekstradan çalınan 7 tane (İçlerinde 1 tane KMT 2 tane Specialized) bisiklet) ve bisiklet isteyen biri olarak Ailemin bana aldığı müthiş ve Süper ötesi Salcano Excel bisikletim ile Seleklerden Cumhuriyet meydanına doğru kaldırımdan giderken belediyenin rüzgarda direk devrilmesin diye altına bir kalıp beton dökmesi benim son anda görmem (Görmek hiçbir işe yaramadı) neredeyse 30-38 km/h hızla giderken çarpmam, havada (KASKSIZ ve pantolonlu) takla atmış üstüne birde bisiklet kendi canını düşünürcesine benim üzerime düşmüş olması ve en acısı ise 15 dakika boyunca bekleyip hiç kimsenin yardıma gelmemesi, en komiği ise pantolon düğmemim özgürlüğünü ilan etmiş olması ve yara bere
Bisiklet: Hyundai Excel (Çaktırmayın)
Sonuç: Düğmesi kopan ve cep kısmından yırtılan pantolon, yüzde dirseklerde ellerde sürütünme yaraları, bisikletin sele borusunun ağzında eğilme,

Üçüncü Kazam;
Bu kaza sayılmaz herhalde keza çok acıklı bir hikaye olan yol bisikletine başlangıç bisikletim olan oldukça dayanıklı ve takla atmaya izin vermeyen xrs070'in çelik gövdesi sayesinde kurtulduğum (12 kilo ama olsun :) ) ufak bir kaza. İsmetpaşa durağından Markantalya durağında tramvay yolundan gidiyorum yokuş yukarıda olsa bi 30-40 hızımı korumaya çalışıyorum tabi yol boyunca mazgallar yola yatay yerleştirilmiş ki bu benim işime gelmekte :) tabi o son mazgal hariç ! o mazgal, o lanet olası mazgalı son anda gördüm :( ve ön lastiği kurtardım ve selemin arkasına doğru kaydım bisiklet takla atmasın diye, arka tekerlek o mazgala girdi ve Tıssss diye bir ses duydum. Lastik patlamış yılan ısırığı olmuş (Kafamda kaskım elimde eldivenim vardı) şükrettim evime kadar yürüdüm...
Bisiklet: Salcano Xrs070
Sonuç: Patlayan arka iç lastik - Hiçbirşey olmamış gibi hayatına devam eden insanlar

Dördüncü Kazam:
Bu kaza çok güzel en iyi en kompleksi kaza olmakla bisiklette kendi ile gururlanmış hatta gururundan arka jant havaya doğru kalkmıştır kesin... Kadriyeye doğru ilerliyorum arka tarafta koptuk 3 kişiyiz Madran Palace otelinin önündeki keskin viraja çok geniş girdim ve kaldırıma tekerleğim sürttü... Sonrası malum yerdeyim, kafamda kask olduğu için yüzüme birşey olmadı sol kolumun dirseğinde yara ve zedelenme oldu 2-3 gün bisiklete binemedim üzerimde Jack Wolfskin polarım olduğu için beni epeyce korudu kolumda bir delik olmuş daha yeni fark ettim (Poların kolunda kendi kolumda değil :) ) sonra gruptaki abilerin yardımı ile dolmuşa binip evime gittim...
Sonuç: Hiçbirşey olmayan Hİ-TEN bisiklet (Üzerime düştü yav canının kıymetini biliyor tabi :) ) ufak yaralı bir sağ dirsek - kaza sonrası görülen (Adrenalin yüzündenmiş) Yeşilimsi bulut ve sarımsı arabaların etkisi - 14.5 dakika boyunca bisikletten vazgeçmek için bahane uydurmak (Tabi hepsini evrim teorisi gibi çürütmek ) - Antremanlara gidememek - Büyük abdest yaparken sağ bel kısmımım bir süre acıması - dönerken, dolmuşta pantolonu yağ olmasın diye uyardığım kızın telefonun mesaj kısmına "Çok iyisin, hayatın boyunca böyle ol :)" diye yazıp bana göstermesi sonucunda oluşan kafa karışıklığı...

Beşinci Kazam:
Bu kaza çok hafif; Yörükoğlu kavşağının ve ilerleyen yolların kapalı olması sonucu köy yolunda ilerlerken önümdeki Yeşil Station Wagon Seat Leon araca aniden durması sonucu araca kafa atmış şans eseri Kahve'nin önünde ve takla atılmaması sonucu benim araç sahibine "Arabada birşey varmı abi ?" sorusunu yöneltmem ve cevap olarak "Arabada birşey olsa ne olacak ?" cevabını yapıştırmış ve "Birşeyim yok abi sağolasın" diyerek adamın arabasını sollayıp trafikte hızlıca ilerleyip anayola çıkmam ile sona ermiştir...
Sonuç: Şaşkın bakışları ile bizleri izleyen köy halkı - Yine hiçbir şey olmayan öküz ölüsü bisiklet - Arabanın arkasındaki lastik izi :)

Evet, bisiklete başladığımdan beri (5 yaşımdan beri) yaptığım bütün kazalar bunlar küçüklüğümden beri defansif sürdüğüm için (Genellikle yokuş inmekten değil çıkmaktan hoşlandığımdan olabilir) hiç kaza yaşamamış gibiyim kamyon altı kazalar çok ilginç bisikleti yol kenarında bırakmam veya yol ortasında bisikletime kamyon ve araba çarpmasıdır... Hepinize kazasız belasız defansif sürüşler :)

Bugun tur donusu 90 km sonrasi eve 500 metre mesafede, dikine yerlestirilen her zaman carpraz gectigim mazgaldan, yagmur nedeniyle lastik kaydi, takla attim cok sahane oldu gercekten ;) lastik patladi ve nasil olduysa on vites kolu kirildi, kirik cikik yok en azindan, yagmurda mazgallara dikkat diyorum !

-Allah'a şükür şuana kadar hiç arabalarla kazam olmadı.
Arkadaşla şehirde turluyorduk , 10km yakın mesafe gittikten sonra yavaşladık ve hafif yokuşda pedal çevirmeden ilerliyorduk (hız 5km :D) Baldırımın kaşınmasından dolayı baldırımı kaçırken aynı zamanda arkadan araba geliyormu diye bakmaya çalıştım ve olan oldu. Önümdeki çukura ön teker girdi gidon 180 derece döndü ve 3 4 takla atıp kendimi yolun ortasında buldum.
Sonuç: Jant yamuldu , sele ve sele borusu ayrı yerlerde , vites göstergesi çatlak ve birçok çizik.
Vicudum: 3 tane dişli izi (baldırda :D) ve birçok yanık
-Yol tenha bile olsa salak saçma hareketler yapmayın!

Kazalarımın bir çoğu araçların sinyal vermeden üzerime kırması sonucu oluştu.
Kazalardan önce kronometre açar olabildiğince eve çabuk gitme derdindeydim. Şimdi ise, yavaş yavaş, keyifle sağlam gitme derdindeyim.
Çok şükür dört aydır kaza yapmadım. Geçirdiğiniz kazalar ister istemez sizde farkındalık oluşturuyor, acı da olsa bir tecrübe kazandırıyor. Allah hepimizi beterlerinden korusun.

• Beğen
Tepkiler: TheOneUser
ben de asfalt yolda ilerlerken önümdeki arkadaştan dolayı yola konan dubalardan birine çarpıp baya şiddetli asfalta yapıştım kask olmasa kafa gitmişti kask sayesinde burnum bile kanamadı çok şükür

• Beğen
Bugün 45 ile giderken iç lastiğim (herhalde aşırı ısıdan çözemedik bir türlü) patladı. Daha önceden 28 ile giderken arka lastiğim viraj içinde patlamıştı ve yerde sürüklenmiştim fakat kışlık kıyafet olduğundan pek bir yaralanma yoktu. Fakat bu gün ön lastiğim patladı ve yol da biraz bozuktu. Ön frenimin de halatı çıktı(onuda çözemedik nasıl olmuş diye) Yani frenim yok denecek kadar azdı. Ben ise kaldırıma ufak bir "Bunny Hop" yaparak çıkardım. Sağ salim durabildim. Baya adrenalin dolu bir andı.

Elazığ'ı bilen Harput'u bilir. Harput kalesini bilen ortalama % 12'lik eğimli, 3.2 kilometrelik rampasını da bilir. Ordan buzluk mağarasına bağlanan yoldaki rampayı da. İşte ben o yoldan saatte 50 civarı bi hızda iniş yaparken lastiği kasise vurup ön lastiği patlattım. Lastik kasise vurduğu gibi tüm havasını kaybetti, durana kadar 40 metre filan da patlak tekerle jant üstünde gittim. Yol bisikleti ile oldu bu. Hani 2-3 kazam oldu ama ne ben yazayım ne siz okuyun. Klasik vakalar çünkü, bunu da biraz değişik bi anım olduğu için yazdım.

@AliMurat
Bir benzerinide ben yasadim. Ankara demetevler semtinde ivedik caddesinde 10-15kmh ile ilerliyordum yol tenhaydi. Tayt almadim sort ile kullaniyorum. Giderken boxer sikisti onu duzeltiyim derken sol elim fren uzerindeydi. Nasil oldu anlayamadim ama sol elimin frene basmasi, bisikletin arkasinin kalkmasi, savrulma ve arkasindan taklanin gelmesi kacinilmaz oldu. Ben bi yerde, bisiklet bi yerde suluk ise yol ortasinda. [emoji1] Ondeki arkadasim hemen geldi ben guluyorum hic bisey yokmus gibi.
Kucukken on freni ayarlardim hep arkayi kaldirirdim onu hatirladim bu kazadan sonra. Duzde olsa yol dikkat etmek lazim

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bugün okmeydanında giderken arabanın yanında geçtim, sonra araba hareket etti ve arkasında arabayla yaklaşık 1 metre mesafe oldu oradan geçerken adam gaza bastı sonra durdu biraz laf saydım oda ztn bişey demedi gitti çok büyük bi kaza olmazdı ztn çk şükür kaza yapmıyorum uzun zmndır her gün yola çıkmama rağmen.

• Beğen
2 adet ciddi kaza yaşadım .İlki saatte 40km ile ilerlerken otobüsün sıkıştırması sonucu mazgala girdim ve bisikleti değiştirmek zorunda kaldım(scott cr1) ve yaralandım ,ikincisi marmaris -datça arası inişte yaşadım saatte 70 km hızla birden bisiklet titremeye başladı ve ileride viraja yaklaşıyordum,eğer tecrübeli olmasaydım ciddi bir yaralanma olabilirdi.Trafikteki magandaların yaptıklarını artık yazmıyorum bile .

• Beğen
Tepkiler: berkayyy
allaha şükür yok ciddi bir kazamız

Geri