Scudo Sports

Geçirdiğiniz ve atlattığınız kazalar

Kaldırım ve sağ şerit arasındaki su oluklarına dikkat etmek lazım. Ön tekeri bir kere kaptırdığınızda kaza yapma ihtimaliniz çok yüksek...

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Scudo
2 Gün önce aldım ilk mtb bisikletimi, aynı gece yokuş aşağı fren sıka sıka gidiyordum.durduramadım... yokuşun sonundaki bariyerlere çarpıp yüz üstü toprağa düştüm... çenem açıldı dikiş attılar. solkol dirseğimde yumuşak doku ezilmesi var kolumu tam açamıyorum... sağ vesol ellerde sıyrıklar var...çok şükür ucuz atlattım diye düşünüyorum... Bisiklette çizik bile yok denebilir :)

İki ayaklarımı gidonun üzerine koyarak sürmek istemiştim. Ayaklarımı koymuştum fakat indirememiştim. Çok komik bir şekilde düşmüştüm :)

• Beğen
Tepkiler: bua
Yılbaşında bakırköy bisiklet yolunda çukur açmışlar 25 hızlarda uçarak bende dalış yaptım.Gözlerimin kaydığını resmen hissettim.Çeneme beş dikiş atıldı,omuzum 5 ay oldu hala kolumu kaldırdığımda ağrılarım var. İstanbuldan nefret ediyorum bisiklet sporculuğu adına...

• Beğen
Tepkiler: SEYYAH OZİ
3 Gün önce Büyükçekmece Bisiklet Kulübünün turuna katılmak için çekmece sahile inmiştim, biraz erken indiğim için dolaşmaya karar verdim ve bisiklet yolunda orta hızda sürüyordum.Bisiklet yolunun ortasında dükkana bakan yaya vardı, yayaya 20 metre öteden zil çalmaya başladım ve o çekilmeyince önünden geçeyim dedim (Arkasındada insanlar yürüyordu) tam ben geçerken yayanın adım atmasıyla ben bisikleti ters yöne çevirerek butiğin kıyafetlerine daldım.Aşırı derecede sinirlenmiştim ama hem yaşına hürmeten hemde çok korktuğu için birşey demedim.Özür dileyip durdu bende "olur böyle şeyler az dikkatli olalım yeter" diyip gittim.

Diğer anımsa 2 hafta önce daha fren sıkmayı tam bilmiyorum kulaktan dolma bilgilerle sadece arka tekeri sıkarak yokuş aşağı iniyorum(Büyükçekmece devebağırtan akşam saatleri) yokuşun verdiği hızla fren yetersiz kalmaya başladı(sadece arka fren sıkmaya devam) ve hızım gitgide artıyordu önüme viraj çıktı ve duramıcağımı biliyordum en kötü karşımdaki evin duvarına çarpacaktım yada bisikleti altımdan atacaktım.Eve gitgide yaklaşıyorken karşı yönümden gelen far ışığı gözüktü viraj yüzünden aracıda göremiyordum o an sonumun hastanede bitceğini filan düşünürken viraji arka freni bırakmadan dönmeye çalıştım, bisiklet okul servis aracının önünden eve çarptı bense şansa şerit dışına çıkmadan yuvarlanarak servisin beni ezmesinden kurtuldum.Bisikletin vidaları gevşedi onları sıktıntan sonrada g*tüm g*tüm eve döndüm.Eve döndüğümde fren nasıl sıkılır ile ilgili videolar, yazılar okuyarak sonunda öğrendim :)

Son anı olarakda atlattığım kaza ile ilgili.Büyükçekmece bisiklet kulübüyle kumburgaz turundayken park halindeki aracın kapıyı açmasıyla benim elimle adamın yüzüne kapıyı kapatmam bir oldu.O an ki refleksim olmasaydı kaza kaçınılmazdı (hızlı gidiyor olsaydım belki o hareketide yapamazdım) :)

@Kaang96 Kaan Bey tura ne zaman geldiniz kalabalıktan tanışamadık herhalde :):)

@trainspotting35
12 Mayıs kumburgaz turuna gelmiştim, ilk turum olduğu için kimseyi tanımıyordum o yüzden biraz utangaçlık vardı.Kuytu köşede pisan birini gördüyseniz o benimdir büyük ihtimal :)

https://i.hizliresim.com/dbza47.jpg

Soldan 3. sarı kask, beyaz üst :)

Videolu şekilde göstereyim ben kazamı :)

@Kaang96 Ben de soldan ikinci eğilmiş duran kişiyim. Zamanla açılırsınız :):)

• Beğen
Tepkiler: Kaang96
Ciddi anlamda bir kazaya çok şükür karışmadım fakat bugün neredeyse karışıyordum

Bisiklet yolunda 5 kişi yanlamasına gidiyorlar tek geçit vermediler zil ve bağırma da nafile. En sonunda içimden sitem ede ede sağdan geçeceğim dedim tam geçtim geçtiğim gibi küçük bir çocuk da scooter (ayak ile itilen) ile yayalar ona yol vermeyeceği için soldan geçmeye çalışırken birbirimize giriyorduk çocuk korkudan ağzını açamadı "iyi misin?" diye sordum zar zor başını oynattı öfkeyle ardıma baktım ve onların (bisiklet yolu teröristleri) pişkin pişkin güldüklerini gördüm. (yeşilköy)

bir bisiklet yolu faciası daha yine küçük bir çocuk yüzünden oldu da çocuğun bir suçu yoktu esas suçlu ailesiydi. Tam yolumda giderken rahatlıkla yanından geçebileceğim çocuk (araya 4-5 bisikletli sığardı sanırım) bir anda depara kalktı ellerim frende hazırdı son anda ön arka ikisini sıktığım gibi durdum (çocuğa tam 1 adım kala) çocuk beni görmedi güle oynaya çimenlerde koşturdu babası olduğunu düşündüğüm kişi ise hiç bir şey olmamış gibi yürüyordu. yahu bu bir çocuk, değil 8-10km hız bir yaya yürürken yanlışlıkla çarpsa gidici. İnsan hiç mi telaşlanmaz. (yeşilköy) ilk defa bu bisiklet ile arka kaldırdım bu olayda.

Bir diğeri ise sahil yolunda (zeytinburnundan-topkapıya doğru gider iken ) olan ışıklarda araçlara yeşil yanıyordu benim hızım 35-40 civarındaydı kaldırımdaki insan ordusunu görünce yine de yavaşlamak iyidir dedim tam geçiyordum bomboş alandan bir çocuk aniden fırladı arka tekerin kayması sayesinde biraz yön değiştirdiğim yolun ortasında durabildim çocuk tam yanımdaydı ve kimse durup bir şey bile demedi. Benim ardımda beni yakınımdan takip eden bir araç olsaydı ben ve çocuk şuan hastanedeydik herhalde neyse ki en yakın araç bayağı uzakta kalıyordu

• Beğen
Tepkiler: mtb_bikeremir
İzmitten yalovaya giderken karamürselde çok tatlı bir rampa var çıkması acı fakat inmesi çok eğlenceli o rampadan inerken hiç pedal çevirme bayağı gidersin o cinsten her neyse rampadan iniyordum yanımdan böyle devasa tır geçti artık ne taşıyorsa ama nasıl geçti bir bana sorun bir de o adama sahi nasıl geçti bilmiyorum ama yol bisikletimin önü resmen şaha kalktı rampayı indikten sonra programdan baktım max hızım 67 o rapmada o bisikletin titremesi birde üzerine yanımdan tırın geçmesi abi ucuz atlattım allahtan.

• Beğen
@hues Ah bu çocuklar... İnsanı bisikletten soğuturlar. Yaşadığım ilçede bisiklet yolunda normal kaldırım ve yayaya özel yollardan daha çok insan yürüyor. Kaç kez kılpayı kaza atlattım bu nedenle. Artık en son kaldırımdan ve yaya yolundan gitmeye başladım. Neredeyse hiç insan yok kaymak gibi yolda. Hiç olmadı asfalta iniyorum. En rahatı orası.

@mtb_bikeremir Çocuklar patlamaya hazır bomba gibi, yayalar ise cidden bazen koca yaya yolu boş oluyor herkes ise yaya yoluna oranla küçücük kalan zavallı bisiklet yolundan inatla gidiyor. Genelde sahili turlarım her gün çıkmaya çalışırım yer yer asfalt üzerinden gidiyorum da yayaların bana yaşattığı stresi arabalarla yaşamıyorum (ayna taktığımdan beri özellikle)

• Beğen
@hues Keşke bisiklet yolunda giden "yaya" larda bizi görüce veya fark edince yol verse. Genelde tercihim arazi veya şehirler arası yollar oluyor ama illa ki sahile çıkıyorum. Orda da böyle sorunlar patlak veriyor.

Olay farkındalık meselesi 5 yaşında oğlum Büyükçekmece sahilde yürürken baba burası bisiklet yolu insanlar niye burada yürüyor dedi. Bu insanların zeka seviyesini siz düşünün artık :):)

@trainspotting35 Aslında bu bilincin oğlunuzda bulunması cidden iyi bir şey. Bizim oranın insanı şu mülteci olaylarından sonra biraz karıştı. "keko" veya biraz eski bir tanımla "apaçi" dediğimiz insana benzeyen iki ayaklı memeli hayvanlar mitoz bölünür gibi 2 şer 2 şer çoğalıyor. Nerde iti kopuğu sahile çıkıyor. Bu da bisikletlileri rahatsız ediyor.

Rüzgarin her yerden estiği bir zaman diliminde yokuş aşağı inerken pedal ceviriyordum. Yanimdan gecen tir ve arkadan anlık esen rüzgarın etkisiyle kendimi bos bir arazi uzerinde dururken buldum. Nasil düşmedigim konusunda hicbir fikrim yok. Artik ruzgarli havada rampa inerken pedallamak yok dersimi aldım.

Bu gün kadıköyde rayların arasına ön tekeri düşürdüm asfalta düşerken yanımdaki arkadaşımıda düşürdüm@barış barış hakkını helal et gardaşım aslında biliyodum bu sıkıntıyı ama nasipte varmış aklah beterinden saklasın istanbulda kas gücüyle calışan taşıt kullanabilmek yeteneğin kralı bence

• Beğen
Tepkiler: Hues
Yaşanabilecek en kötü kazadan en iyi sonuçla kurtulmak !! :D Piskiletime bakım yaptım cam gibi oldu tabi bakım yaparken zincirdeki yaği akıtmak için sprey aldım aldiğim kişiye abi dedim bak balatalarada sıkıcam bir şey olmaz dime dedım yok zaten balata temızleyıcı dedı eve temızledım balatalara sıktım ertesı gun ıse gıdıyordum ve frenlerın tutmadıgını farkkettım bı guzel sovdum adama ıse gıttıgım ıcınde mudahele edemedım tabı :D neyse bısıklet yolundan yoku asagıya gıderken ılerıde bı taksı duruyordu onceden kapısının acacagını sezdım frenlere abandım ancak durmadı kapı acıldı ve ...... evet kapı acıldı ve son anda milim kala bisiklet durdu ufak bı sok yasadım yasamadım degıl ama aman dıkkat edın verılmıs sadakam vardı :D

Bugün öğleden sonra Bostancı'da vapurdan indim, Tuzla'ya doğru pedallayacağım. Bisiklet yolunun karayoluyla birleştiği kısımlar vardır, oradaki yolu kullananlar bilirler. İşte o bisiklet yolu bugün mangalcılar tarafından komple park alanı olarak kullanılmıştı. Ben de mecburen karayoluna çıktım, sağ şeritten devam ediyordum. Az ileride sağ şeride park etmiş beyaz bi Transporter tipi uzun araç çıktı karşıma. Yani sağda bisiklet yolu park alanı olarak dolu olduğu için efendimiz karayoluna park etmiş. O araçtan sıyrılayım diye bi sol şeride yani orta şeride geçeyim dedim. Soldan omuz kontrolü yaptım, sol şeride geçtim, trafiğe ayak uydurmak adına biraz hızlandım (~25 km/h). Transporter'ın yanındayken birden karşıma bana doğru gelen bi motosiklet çıktı. Solumda da bi adet yaya. Durumu şöyle özetleyeyim: Sağımda, sağ şeride park etmiş bi adet uzun araç; solumda akan bi trafik; karşımda ters yönden gelen bi adet motosiklet; motosikletin çaprazında bir adet yaya ve ben orta şeritteyim. Motosiklet 2 metre önümde zınk diye durdu, ben frenledim ama tabi yetmedi. Motosiklet, yaya ve Transporter arasındaki o incecik yerden nasıl geçtim, bisiklet o araya nasıl sığdı ben de bilmiyorum ama büyük bir zincirleme kazadan, sürtünmeden dolayı ayağımda ve elimde oluşan ufak çiziklerle kurtuldum. Motosikletliye ters yönden geldiğini söylediğimde de "Omo bon dordom, son dormodon!!" diyerek yaptığı savunmaya karşı bi cevap veremedim.

Araçların kaldırıma park ettiği, yayaların bisiklet yolunda yürüdüğü, bisikletlerin -mecburen- karayolunda sürdüğü çok garip bi ülkeyiz. Allah akıl fikir versin bize.

Geri