Scudo Sports

Gececiler Kulübü

Scudo
@BF Okuru usta gelince ses verirmisin sana 2 tanecik sorum olacak :hhhhhh::hhhhhh:

@BF Okuru hee tmm ozaman :D
ilk sorum şu.
aşağıdaki resimde yanında yeşil ok olanlardan hangi çap ölçüsü benim bisikletime uyar. bunu anlamam için kullanıcı kişinin ne yöntem uygulaması lazım. :D

Untitled-1.jpg

@chnkrmz bisikletinin sele borusunu çıkartırsan boruda ölçüler yazar, ama çoğu bisiklet için ölçü 2. sıradaki olandır. Yinede bakmakta fayda var :)

@BF Okuru 31,6 diyon demi usta. yani metre ile çapını ölçücem dimi. uzunluğu değil yani.

@chnkrmz çoğu 31,6mm olur, uzunluk değilde çapını metre ile ölçmen yeterlidir ama eğer yakınlarında bir civatacı var ise onlarda kumpas denen bir alet vardır, onunla ölçtüredebilirsin. Birde bana bisikletinin modelini yazarmısın tam bilgi vereyim sana.

@BF Okuru
bisiklet tam olarak şu.
corratec x-verts 0.2 (2011)

biraz önce metre ile çapı tam 10cm geldi. ama dediğin gibi kumpas olmadan rahat alamam genişliği. yada bi laz usulü bişe denerim :D

@chnkrmz biraz araştırma yaptım, o model yılındaki sele borusu zzyzx markalı ve ölçüleri 31,8mm. Almak istediğin sele borusunun çapı ise 31,6mm. Bu 2mm'lik farkı kapatmak için plastik aparatlar vardı bir ara, bende kullanmıştım, amacı boşluğu kapatmak ama biraz araştırmak lâzım. Her ihtimale karşı kumpas ile ölçtür. Çünkü 2011 yılına ait aynı marka olsa bile donanımlar ve boru çapları değişiyor malesef.

Bu soruyu çözdüğümüze göre diğer soruya geçebilirmiyiz :D

@BF Okuru abi senden korkulur :D
diğer soru.
tabiri caizse meme ucu olarak geçen jant telini janta bağlayan ve akort ayarlarını yaptığımız minik şeyden arıyom abi. yabancı sitelerden ararken meme ucu diye buldum. ben biz ne diyoz bilmiyom :D

mt65 için olanı bulamadım abi.
tubeles jant olduğu için ucu biraz farklı.

@chnkrmz korkulacak birşey yapmadım ki hacım :D

@chnkrmz jant tel başı olabilir mi ? Cihan :D

İstediğin o minik şeyin bir resmini eklermisin hahahaha :D

beğenmiştim nere gitmiş beğenim acaba ya anlamadım :D gene beğendim ama :D

@BF Okuru usta şuan çektim resimleri.
ilk sahibi akord ayarlarını hep pense ile yapmış galiba.

IMG20150423175516.jpg IMG20150423175521.jpg

@BF Okuru onlarda bizim gibi tel başı deselermiş keşke :D
aynen 24 ön 24 arka hepsini değiştirmek istiyom. tüm sitelere baktım ama aynısını bulamadım. yada belki buldum ben anlamadım :D
bende bi huy var kullandığım şeyde gözüme bişe takılırsa onu düzeltmeden duramıyorum. :D
bu nalet olasıca huy yüzünden kullanmayacağım halde 16 gb ram lık pc yi boş slot kalmasın diye gittim 32gb yaptım. :D :D

@chnkrmz kardeşim onlar Nipel veya Nıpple diyorlar işte :D

Eski jant için Türkiye'de bunları bulmak biraz zor oluyor ama ben bir kaç arkadaşıma sordum birazdan dönüş yaparlar. Eğer onlarda yoksa türkiye'de bulma şansın yok.
Yurt dışından almak istersen WH-MT65 NIPPLE olarak aratman işine yarayacaktır.

@BF Okuru valla istihbarat teşkilatı gibisin hemen buluyon :D
olmadı bunları satar başka set alırım :naslyany:

Geri